Kas eeldate, et vanavanemad peaksid teie lapsi hoidma?

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ita Everil polnudki aega lapselapsi hoida, ometi oli tunne, et ta oli terve Eesti vanaema. Täiesti oma tundus.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Apr 2026 10:54
Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 08:28
Guest kirjutas: 07 Apr 2026 07:32

On inimesi, kel pole vahet. On inimesi, kes on oma elus elanud ka üürikorteris, seega sellise asjaga harjunud.
Miks sa siis siin püüad teisi inimesi veenda, tahtma ja eelistama täpselt sama, mida sina? Siin on ju samamoodi inimesi, kellel ei ole vahet. Sa nagu annad siin teistele märku, kui valesti nad mõtlevad, aga samas ei häiriks, kui su oma mees. kes oleks sulle palju lähedasem ja olulisem inimene kui meie, oleks samas olukorras- Miks sa leiad, et tal ju poleks vahet ja ta oleks sellise asjaga harjunud? Tema puhul sind ei häiriks, et ta sama valesti mõtleb ja valesid asju eelistab kui meie?
Mina ei veena kedagi, rääkisin vaid enda seisukohast. Kokkuvõttes kolitakse selle juurde, kellel on parem ja sobivam elamine.
Ja, mis sellel variandil halba oleks, kui mõlemad ostavad koos omale ühise vara ja olemasolevad kinnisvarad üürivad välja, jättes need omale tagalaks.

Arvan sama, et mõnikord võib see mehe hilisem väljakolimine keeruliseks kujuneda.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Apr 2026 16:45
Guest kirjutas: 07 Apr 2026 15:56
Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 15:43
Mis asi on lodža?
Appi!
Mis appi? See ei ole ju eestikeelne sõna. ÕS pakub eestikeelseks vasteks taandrõdu ja sammaskoda. Kui silmas on peetud lahtist rõdu, siis võiks nii ka kirjutada.
Mina see, kes kirjutas, et kuivatab pesu lodžal.

Siiralt imestan, et mõni inimene ei tea selle sõna tähendust ja peab ÕSist vaatama. Lodža ei ole lahtine rõdu ega terrass. Minu lodža näeb välja umbes selline

https://www.google.com/search?sca_esv=b ... ABGAEgASgB
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 23:29Ja, mis sellel variandil halba oleks, kui mõlemad ostavad koos omale ühise vara ja olemasolevad kinnisvarad üürivad välja, jättes need omale tagalaks.

Arvan sama, et mõnikord võib see mehe hilisem väljakolimine keeruliseks kujuneda.
Poleks midagi halba, kui mõlemal on piisavalt raha, et ei peaks vanemas eas end mingite laenudega siduma.
Samas - no kui ikka suhe läheb lappama, ei tahaks kaasomandit kah omada.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Apr 2026 23:39
Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 23:29Ja, mis sellel variandil halba oleks, kui mõlemad ostavad koos omale ühise vara ja olemasolevad kinnisvarad üürivad välja, jättes need omale tagalaks.

Poleks midagi halba, kui mõlemal on piisavalt raha, et ei peaks vanemas eas end mingite laenudega siduma.
Kas keegi ütles, et ühine kodu tuleb laenuraha eest osta?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 23:56Kas keegi ütles, et ühine kodu tuleb laenuraha eest osta?
Miks selline küsimus? Seda ei pidanud keegi siin teemas mainimagi. Mõte lihtsalt selline, et seda laenuga ei teeks.
Suva, kuidas ostetaks, kaasomandit vanemas eas ikka ei tahaks.
Külaline

Ühisvara kujuneb palju suuremaks probleemiks kui kellegi väljakolimine, sa ei arva?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 23:29

Miks sa siis siin püüad teisi inimesi veenda, tahtma ja eelistama täpselt sama, mida sina? Siin on ju samamoodi inimesi, kellel ei ole vahet. Sa nagu annad siin teistele märku, kui valesti nad mõtlevad, aga samas ei häiriks, kui su oma mees. kes oleks sulle palju lähedasem ja olulisem inimene kui meie, oleks samas olukorras- Miks sa leiad, et tal ju poleks vahet ja ta oleks sellise asjaga harjunud? Tema puhul sind ei häiriks, et ta sama valesti mõtleb ja valesid asju eelistab kui meie?
Mina ei veena kedagi, rääkisin vaid enda seisukohast. Kokkuvõttes kolitakse selle juurde, kellel on parem ja sobivam elamine.
Ja, mis sellel variandil halba oleks, kui mõlemad ostavad koos omale ühise vara ja olemasolevad kinnisvarad üürivad välja, jättes need omale tagalaks.

Mismoodi keeruliseks? Asjad kokku ja lukud vahetatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 23:29

Hiljem üks ei koli ühisest kodust välja ja keeldub müümast või pole müügihinnaga nõus, et siis läbi kohtu on lihtsam? Päris huvitav arvamine.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 23:39

Isegi, kui osta laenuvabalt ja arvestada tänaseid hindu, siis lahkuminemise korral jääb mõlemal minimaalselt 125 000 korteri alla kinni, mida kasutada ei saa ja muudkui oota, millal ära ostetakse. Kahepeale kindlasti mõistlik osta ei ole.
Suslik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Suslik »

Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 23:35Mina see, kes kirjutas, et kuivatab pesu lodžal.

Siiralt imestan, et mõni inimene ei tea selle sõna tähendust ja peab ÕSist vaatama. Lodža ei ole lahtine rõdu ega terrass. Minu lodža näeb välja umbes selline

Ma nimetan sellist kinni ehitatud rõduks või klaasitud rõduks. Sul pole ju lahtine ruum.
Lodža, lahtine sammasrõdu või kaaristu, on ühest või mitmest küljest lahtine ruum.
Külaline

Lodža on näiteks Sütiste tee 9-kordsetes. KIui vaadata, siis ühel pool maja on rõdud ja maja tagumisel küljel on lodžad.

https://www.kv.ee/harjumaa-tallinn-must ... 37368.html
Külaline

Suslik kirjutas: 08 Apr 2026 21:19
Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 23:35Mina see, kes kirjutas, et kuivatab pesu lodžal.

Ma nimetan sellist kinni ehitatud rõduks või klaasitud rõduks. Sul pole ju lahtine ruum.
Lodža, lahtine sammasrõdu või kaaristu, on ühest või mitmest küljest lahtine ruum.
Lodža on süvistatud hoone välisseina sisse, ei eendu fassaadist. Reeglina avatud vaid ühest küljest (väljapoole). Katusega kaetud ja seintega piiratud

Ehk siis minul täpselt selline ongi - ühest küljest avatud. See lodža on klaasitud. Klaasid saan soovi korral eest ära lükata, kui tahan avatud ruumi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 5 külalist