Aga ta ju rääkiski, et ta saab aru, et on raske keelduda. Miks sa talle peale kargad?Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 18:35Mis mõttes ei oska keelduda. Kui sulle lastakse valgusvihk peale, mingi kloun tirib käest ja kõik karjuvad, et mine-mine, siis teeksid ennast keeldumisega veel rohkem lolliks. Mida kauem sa seal vastu punnid, seda hullem. Kui lihtsalt kutsutakse, raputad pead ja liigutakse edasi, on muidugi keeldumine lihtne, aga kui sellest tehakse mingi meeletu tsirkus, kõik vahivad juba sind ja karjuvad, siis pole see keeldumine lihtne.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 18:31 Ma vabatahtlikult ei läheks sellisele etendusele. Küll aga kui kogemata teadmata satuks, siis ilmselt keelduksin lavale minemast. Rapuraks vaid pead või leiaks mingi vabanduse(a'la, et ei saa püsti tõusta, kuna põlv haige vms).
Aga ma saan sellest aru, et need, kes ei taha sinna minna aga keelduda ei oska. See on selliste "lavahirmuga" inimeste probleem, et kui selline pöördumine tehakse, siis tihtipeale ei oska nad kohe ka keelduda. Lähevad lukku vms.
Teater, kus publik teeb kaasa
-
Külaline
-
Külaline
Sa ilmselt oled inimene, kes ei saa ka sellest aru, kuidas on mingi ärevus võimalik või miks inimestel enesetapumõtted tulevad jne jne? Sa peaks õppima teadmiseks võtma, et osade inimeste jaoks on keeruline teha asju, mida sina suudad hõlpsasti teha.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 13:24Vangutad juba ette pead ning keeldud. Kas sinu arust on sul kohustus teha kõike, mida öeldakse? Uskumatu! Ei, see pole veider, kui ei lähe ja ei tee.Külaline kirjutas: ↑10 Apr 2026 12:39Teatrisaalis ei küsi keegi, et kas te sooviksite palun kaasa teha. Keset etendust tullakse ja antakse miski pihku või öeldakse, et teie seal, tulge korraks lavale. Ikka tõesti väga veider oleks, kui keegi teataks, et "ei, ma ei tule".Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 12:24 Mis tähendab, et ei julge ära öelda? Tänan, ei oleks täiesti piisav vastus. Kas sa teed kõike, mis sulle öeldakse ja mitte kunagi vastu ei hakka?
Selline etenduse käigus keeldumine on ju veel rohkem tähelepanu enda peale võtmine ja kui inimese hirm on tähelepanu keskpunkti sattuda, siis ta ei vaidlegi vastu, pigistab silmad kinni ja on madalam kui muru, peaasi, et saaks rutem läbi. Kui näitleja jätaks väikesegi võimaluse keelduda, siis küllap ta ka keelduks, aga näitleja ju ei taha sellist võimalust jätta, see oleks etenduse tempole halb. Seega oskab näitleja kutsuda nii, et ei keeldumiseks on vähe võimalust. Jah, kindlasti leidub inimesi, kes ka selles olukorras keelduda suudaks, aga need ei tule tähelepanuhirmuga inimeste hulgast.
-
Külaline
Ole normaalne. Ükski lavastus pole üles ehitatud sellele, et mingi vastupunniva teatrikülastajaga jahuda. Kui on näha, et inimene ei soovi kaasa teha, liigub näitleja lihtsalt kellegi teise juurde. Etenduse tempole oleks halb just see, et kui ta jääks mingi vastupunniva külastajaga jahuma. Nii rumal aga pole ometi ükski näitleja. Mina soovitan julgelt pead raputada või muud moodi väga selgelt märku anda, et ei soovi kaasa teha. Igasugune vaikne niisama istumine just jätab ruumi tõlgendada seda nii, et äkki tegelikult siiski tuleb.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 20:24
näitleja ju ei taha sellist võimalust jätta, see oleks etenduse tempole halb. Seega oskab näitleja kutsuda nii, et ei keeldumiseks on vähe võimalust.
-
Külaline
Kas sa tõesti ei saa aru, millest ma räägin või mängid lolli, et lahedam oleks? Selles asi ongi, et sellist konflikti ning hüüumärkidega tähelepanu ei soovi keegi neist, kes tähelepanu ei talu. Proovi nüüd natuke aru saada - või siis lihtsalt ole tasa ja ära jaga oma mõttetuid soovitusi "lihtsalt julgelt keelduda".Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 20:40Ole normaalne. Ükski lavastus pole üles ehitatud sellele, et mingi vastupunniva teatrikülastajaga jahuda. Kui on näha, et inimene ei soovi kaasa teha, liigub näitleja lihtsalt kellegi teise juurde. Etenduse tempole oleks halb just see, et kui ta jääks mingi vastupunniva külastajaga jahuma. Nii rumal aga pole ometi ükski näitleja. Mina soovitan julgelt pead raputada või muud moodi väga selgelt märku anda, et ei soovi kaasa teha. Igasugune vaikne niisama istumine just jätab ruumi tõlgendada seda nii, et äkki tegelikult siiski tuleb.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 20:24
näitleja ju ei taha sellist võimalust jätta, see oleks etenduse tempole halb. Seega oskab näitleja kutsuda nii, et ei keeldumiseks on vähe võimalust.
-
Külaline
Ma ei ole sõnagi rääkinud julgusest. Ma räägin näitleja ning lavastuse seisukohast.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 21:24Kas sa tõesti ei saa aru, millest ma räägin või mängid lolli, et lahedam oleks? Selles asi ongi, et sellist konflikti ning hüüumärkidega tähelepanu ei soovi keegi neist, kes tähelepanu ei talu. Proovi nüüd natuke aru saada - või siis lihtsalt ole tasa ja ära jaga oma mõttetuid soovitusi "lihtsalt julgelt keelduda".Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 20:40Ole normaalne. Ükski lavastus pole üles ehitatud sellele, et mingi vastupunniva teatrikülastajaga jahuda. Kui on näha, et inimene ei soovi kaasa teha, liigub näitleja lihtsalt kellegi teise juurde. Etenduse tempole oleks halb just see, et kui ta jääks mingi vastupunniva külastajaga jahuma. Nii rumal aga pole ometi ükski näitleja. Mina soovitan julgelt pead raputada või muud moodi väga selgelt märku anda, et ei soovi kaasa teha. Igasugune vaikne niisama istumine just jätab ruumi tõlgendada seda nii, et äkki tegelikult siiski tuleb.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 20:24
-
Külaline
Mind on esireast kutsutud. Olen pannud käed risti suht näo kohale ja raputanud pead. Näitleja läks kiirelt üle järgmise juurde.
-
Külaline
Ei ole või? Sa ei "soovitanud julgelt pead raputada jne"? Vanas eas hakkavad silmad mind alt vedama ... Ikka veel justkui näen neid sõnu su postituses.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 21:36Ma ei ole sõnagi rääkinud julgusest. Ma räägin näitleja ning lavastuse seisukohast.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 21:24Kas sa tõesti ei saa aru, millest ma räägin või mängid lolli, et lahedam oleks? Selles asi ongi, et sellist konflikti ning hüüumärkidega tähelepanu ei soovi keegi neist, kes tähelepanu ei talu. Proovi nüüd natuke aru saada - või siis lihtsalt ole tasa ja ära jaga oma mõttetuid soovitusi "lihtsalt julgelt keelduda".Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 20:40
Ole normaalne. Ükski lavastus pole üles ehitatud sellele, et mingi vastupunniva teatrikülastajaga jahuda. Kui on näha, et inimene ei soovi kaasa teha, liigub näitleja lihtsalt kellegi teise juurde. Etenduse tempole oleks halb just see, et kui ta jääks mingi vastupunniva külastajaga jahuma. Nii rumal aga pole ometi ükski näitleja. Mina soovitan julgelt pead raputada või muud moodi väga selgelt märku anda, et ei soovi kaasa teha. Igasugune vaikne niisama istumine just jätab ruumi tõlgendada seda nii, et äkki tegelikult siiski tuleb.
Jah, lavastaja tunnebki inimese psüühikat väga hästi ja teab, et kui mitte jätta aega keeldumiseks, siis keeldubki ainult mõni üliharv inimene.
-
Külaline
Sulle jäi arusaamatuks minu kommentaari mõte. Mõte seisnes selles, et ei vasta tõele, et näitleja ei jäta võimalust keelduda või ei lepi keeldumisega. Kui selline suhtlemine publikuga on loosse sisse kirjutatud, siis peab näitleja leidma kellegi, kes võimalikult hästi kaasa mängiks. Sageli on selleks lausa kokku lepitud inimesed saalis, kellest publik teadlik ei ole ja arvavad, et need "ahistatud" on mingid suvalised inimesed. Uskuge, keegi ei taha teid lavale rebida, kui te ise seda ei soovi. Keerake kasvõi selg - ja teie soovi austatakse.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 21:51Ei ole või? Sa ei "soovitanud julgelt pead raputada jne"? Vanas eas hakkavad silmad mind alt vedama ... Ikka veel justkui näen neid sõnu su postituses.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 21:36Ma ei ole sõnagi rääkinud julgusest. Ma räägin näitleja ning lavastuse seisukohast.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 21:24 Kas sa tõesti ei saa aru, millest ma räägin või mängid lolli, et lahedam oleks? Selles asi ongi, et sellist konflikti ning hüüumärkidega tähelepanu ei soovi keegi neist, kes tähelepanu ei talu. Proovi nüüd natuke aru saada - või siis lihtsalt ole tasa ja ära jaga oma mõttetuid soovitusi "lihtsalt julgelt keelduda".
Jah, lavastaja tunnebki inimese psüühikat väga hästi ja teab, et kui mitte jätta aega keeldumiseks, siis keeldubki ainult mõni üliharv inimene.
-
Külaline
Ma sain väga hästi aru su kommentaari mõttest, aga proovi nüüd sina minu oma ka mõista. Seda, et näitleja ei lepi keeldumisega, pole ma väitnud. Ma kirjeldasin, mida nägin, ja omades võimet end teiste olukorda panna, ütlen, et minu jaoks ei oleks olnud kerge keelduda, näitleja EI teinud selleks midagi, et jätta hetk keeldumiseks (ja see poleks ka sellesse etendusse sobinud, tempo oli peal ja see oli etenduse pluss). Keeldumine oleks olnud ebaviisakas, etendust solkiv ning see teeb keeldumise intelligentse inimese jaoks keerulisemaks.Guest kirjutas: ↑11 Apr 2026 01:15Sulle jäi arusaamatuks minu kommentaari mõte. Mõte seisnes selles, et ei vasta tõele, et näitleja ei jäta võimalust keelduda või ei lepi keeldumisega. Kui selline suhtlemine publikuga on loosse sisse kirjutatud, siis peab näitleja leidma kellegi, kes võimalikult hästi kaasa mängiks. Sageli on selleks lausa kokku lepitud inimesed saalis, kellest publik teadlik ei ole ja arvavad, et need "ahistatud" on mingid suvalised inimesed. Uskuge, keegi ei taha teid lavale rebida, kui te ise seda ei soovi. Keerake kasvõi selg - ja teie soovi austatakse.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 21:51Ei ole või? Sa ei "soovitanud julgelt pead raputada jne"? Vanas eas hakkavad silmad mind alt vedama ... Ikka veel justkui näen neid sõnu su postituses.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 21:36
Ma ei ole sõnagi rääkinud julgusest. Ma räägin näitleja ning lavastuse seisukohast.
Konkreetses etenduses ei olnud küll ilmselgelt midagi kokku lepitud, nii mõnigi osaline võeti minu lähedalt ja kõik ehmatused olid ehedad.
Aitab nüüd küll vaidlemisest ehk. Minu arust räägid sa minu tekstist mööda, kaitsed millegipärast näitlejaid, keda ma pole mitte milleski süüdistanudki. Proovi mõista minu vaatenurka. Keeldumine on probleem mitte seepärast, et näitleja on paha, vaid seepärast, et osadel inimestel halvab selline ootamatus täielikult mõtlemisvõime ja julguse.
-
Külaline
Ta ütles, et osad ei oska keelduda. Oskusega pole siin mingit pistmist. Kui sa seal juba mitu minuti vastu punnid, siis sul lihtsalt pole enam võimalik keelduda. See on etenduse korraldaja poolt väljapressimine ja inimese lolliks tegemine, mitte pole siin süüdi see inimene, kes ei oska keelduda.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 20:20Aga ta ju rääkiski, et ta saab aru, et on raske keelduda. Miks sa talle peale kargad?Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 18:35Mis mõttes ei oska keelduda. Kui sulle lastakse valgusvihk peale, mingi kloun tirib käest ja kõik karjuvad, et mine-mine, siis teeksid ennast keeldumisega veel rohkem lolliks. Mida kauem sa seal vastu punnid, seda hullem. Kui lihtsalt kutsutakse, raputad pead ja liigutakse edasi, on muidugi keeldumine lihtne, aga kui sellest tehakse mingi meeletu tsirkus, kõik vahivad juba sind ja karjuvad, siis pole see keeldumine lihtne.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 18:31 Ma vabatahtlikult ei läheks sellisele etendusele. Küll aga kui kogemata teadmata satuks, siis ilmselt keelduksin lavale minemast. Rapuraks vaid pead või leiaks mingi vabanduse(a'la, et ei saa püsti tõusta, kuna põlv haige vms).
Aga ma saan sellest aru, et need, kes ei taha sinna minna aga keelduda ei oska. See on selliste "lavahirmuga" inimeste probleem, et kui selline pöördumine tehakse, siis tihtipeale ei oska nad kohe ka keelduda. Lähevad lukku vms.
-
Külaline
Ah see on mingi su oma filmilik ettekujutus, et nad seal mitu minutit muudkui moosivad ja käest vedades lavale vägisi kisuvadKülaline kirjutas: ↑11 Apr 2026 08:58Ta ütles, et osad ei oska keelduda. Oskusega pole siin mingit pistmist. Kui sa seal juba mitu minuti vastu punnid, siis sul lihtsalt pole enam võimalik keelduda. See on etenduse korraldaja poolt väljapressimine ja inimese lolliks tegemine, mitte pole siin süüdi see inimene, kes ei oska keelduda.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 20:20Aga ta ju rääkiski, et ta saab aru, et on raske keelduda. Miks sa talle peale kargad?Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 18:35
Mis mõttes ei oska keelduda. Kui sulle lastakse valgusvihk peale, mingi kloun tirib käest ja kõik karjuvad, et mine-mine, siis teeksid ennast keeldumisega veel rohkem lolliks. Mida kauem sa seal vastu punnid, seda hullem. Kui lihtsalt kutsutakse, raputad pead ja liigutakse edasi, on muidugi keeldumine lihtne, aga kui sellest tehakse mingi meeletu tsirkus, kõik vahivad juba sind ja karjuvad, siis pole see keeldumine lihtne.
Nagu siin üks ütles, et liiguvad siis kohe järgmise juurde.
Ei oska jah keelduda. Nagu osad ei oska ka sõpradele/tuttavatele ei öelda, kui nad midagi tegelt teha ei taha. Selline järskune asi ehmatab ära ja siis endale teadmatagi põhjusel minnakse kaasa.
-
Külaline
Mina pole seda etendust vaadanud, mina ei tea, kuidas seal oli. Mina rääkisin venelaste tsirkuseetendusest, kus kloun tuligi ja hakkaski vastupunniva inimeseüle seal nalja heitma, teda käest tirima, kõik naersid ja karjusid, et no mis sa jamad, hakka minema. Mingi keelduda mitteoskamisega pole siin midagi pistmist.Ah see on mingi su oma filmilik ettekujutus, et nad seal mitu minutit muudkui moosivad ja käest vedades lavale vägisi kisuvad
Ei oska jah keelduda. Nagu osad ei oska ka sõpradele/tuttavatele ei öelda, kui nad midagi tegelt teha ei taha. Selline järskune asi ehmatab ära ja siis endale teadmatagi põhjusel minnakse kaasa.
-
Külaline
Tsirkus ongi ju sellineKülaline kirjutas: ↑11 Apr 2026 09:20Mina pole seda etendust vaadanud, mina ei tea, kuidas seal oli. Mina rääkisin venelaste tsirkuseetendusest, kus kloun tuligi ja hakkaski vastupunniva inimeseüle seal nalja heitma, teda käest tirima, kõik naersid ja karjusid, et no mis sa jamad, hakka minema. Mingi keelduda mitteoskamisega pole siin midagi pistmist.Ah see on mingi su oma filmilik ettekujutus, et nad seal mitu minutit muudkui moosivad ja käest vedades lavale vägisi kisuvad
-
Külaline
[/quote]
Tsirkus ongi ju selline
see on hoopis midagi muud, kui teatrietendus.
[/quote]
Jah, ma pole muud väitnudki. Ja see on väga nõme.
Tsirkus ongi ju selline
[/quote]
Jah, ma pole muud väitnudki. Ja see on väga nõme.
-
Külaline
Väga huvitav lugemine. Ehk siis inimene, kes ei soovi tähelepanu, läheb lausa lavale esinema, et mitte tähelepanu keskpunktis ollaKülaline kirjutas: ↑10 Apr 2026 20:24Sa ilmselt oled inimene, kes ei saa ka sellest aru, kuidas on mingi ärevus võimalik või miks inimestel enesetapumõtted tulevad jne jne? Sa peaks õppima teadmiseks võtma, et osade inimeste jaoks on keeruline teha asju, mida sina suudad hõlpsasti teha.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 13:24Vangutad juba ette pead ning keeldud. Kas sinu arust on sul kohustus teha kõike, mida öeldakse? Uskumatu! Ei, see pole veider, kui ei lähe ja ei tee.Külaline kirjutas: ↑10 Apr 2026 12:39 Teatrisaalis ei küsi keegi, et kas te sooviksite palun kaasa teha. Keset etendust tullakse ja antakse miski pihku või öeldakse, et teie seal, tulge korraks lavale. Ikka tõesti väga veider oleks, kui keegi teataks, et "ei, ma ei tule".
Selline etenduse käigus keeldumine on ju veel rohkem tähelepanu enda peale võtmine ja kui inimese hirm on tähelepanu keskpunkti sattuda, siis ta ei vaidlegi vastu, pigistab silmad kinni ja on madalam kui muru, peaasi, et saaks rutem läbi. Kui näitleja jätaks väikesegi võimaluse keelduda, siis küllap ta ka keelduks, aga näitleja ju ei taha sellist võimalust jätta, see oleks etenduse tempole halb. Seega oskab näitleja kutsuda nii, et ei keeldumiseks on vähe võimalust. Jah, kindlasti leidub inimesi, kes ka selles olukorras keelduda suudaks, aga need ei tule tähelepanuhirmuga inimeste hulgast.
-
Külaline
Uskumatu kui palju on inimesi, kes ei tahaks ise kaasa lüüa :O Mina olen just vastupidine, ainult seda ootakski kui on teada, et võib olla mingi selline lavastus või sketšishow, siis orgaunnin end kohe esiritta, et võiksin silme jääda ning lavale minna.
Samas aga ei ole mul endal grammigi tahet osaleda mingis huviringis..
Samas aga ei ole mul endal grammigi tahet osaleda mingis huviringis..
Kindlasti tahaksin sellest ette teada - aga kuulun ka inimeste hulka, kes kogu materjali enne pileti ostmist läbi ei uuri. Kui ma ette ei tea, siis häiriks väga.
-
Külaline
Meil üks ema, kes pidi suure, aulatäie rahva ees lavale minema, kuna laps sai medali, kukkus lavale kapates täies pikkuses pikale, lava ette. Ilmselt oli ka väga ähmis ja sellepärast jalad vedasid alt. Selline, paksuke, kleidis mammi. Küll tal võib piinlik ja ebamugav olla.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 17:18 Väga hirmus oleks minu jaoks. Ma ei istu kunagi ka esimesse ritta, sest sealt võetakse lavale, nt lasteaias jõuluvana poolt. Lastevanemate lavale kutsmine parima tulemusega laste puhul on ka hirmus minu jaoks.
Ma ise pidin ka minema. Ja ma värisesin kui haavaleht. Näost tulipunane. Kohale siirdudes avastasin, et püksilukk oli pärani lahti.
-
Külaline
Asi ei ole ju selles, et inimene teeb kõike, mis tal käsitakse. Tegelikult, kui oled ikka konkreetse olukorraga vastakuti, siis on ikka ülitobe hakata vingerdama ja vastupunnima, et ei, ma ei taha, ma ei tule. Juba selles olukorras saab ta korraga nii palju nõmedat tähelepanu, et siis oleks juba lihtsam lavale minna ja kaasa teha.Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 13:24Vangutad juba ette pead ning keeldud. Kas sinu arust on sul kohustus teha kõike, mida öeldakse? Uskumatu! Ei, see pole veider, kui ei lähe ja ei tee.Külaline kirjutas: ↑10 Apr 2026 12:39Teatrisaalis ei küsi keegi, et kas te sooviksite palun kaasa teha. Keset etendust tullakse ja antakse miski pihku või öeldakse, et teie seal, tulge korraks lavale. Ikka tõesti väga veider oleks, kui keegi teataks, et "ei, ma ei tule".Guest kirjutas: ↑10 Apr 2026 12:24 Mis tähendab, et ei julge ära öelda? Tänan, ei oleks täiesti piisav vastus. Kas sa teed kõike, mis sulle öeldakse ja mitte kunagi vastu ei hakka?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Bing [Bot], Google [Bot], xqwerty ja 7 külalist