Teatris on lavastaja see, kes mõtleb välja kontseptsiooni, mida ta selle looga öelda tahab. Loo osaks võib olla publiku kaasamine, kui see on loo seisukohalt õigutatud, nt toimub ka näidendi tegevus teatris ja teksti on sisse kirjutatud, et peategelane suhtleb publikuga vmt. Sellisel kaasamisel on oma sisemine loogika ja see ongi see, et kui juhuslikult valitakse suhtlemiseks inimene, kellele see ei sobi, siis võetakse kiiresti järgmine, et loo loogika toimiks. Tsirkuses pole mingit loogikat vaja ja jahumine kellegi vastupunnija ümber võibki olla kogu selle numbri uba.Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 02:05Mina olingi see, kes rääkis lavastajast või sellest inimesest, keda mis iganes moel nimetatakse ja kelle roll on siiski mitmeti sarnane lavastaja omaga - olla isik, kes ütleb, millal ja mida tehakse. Ma ei saa aru, mille üle me vaidleme siin praegu.Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 01:38Just nii ongi. Aga keegi rääkis siin mingist lavastajast... ja eriti heast programmi kokkupanekust. No seda ei ole.Külaline kirjutas: ↑15 Apr 2026 01:21 Jeerum, ja see omanik ongi see ühendav lüli. Omanik ütleb - nüüd võtad publikust kellegi, muidu ma ei osta su kava - ja nii on.
Teater, kus publik teeb kaasa
-
Külaline
-
Külaline
Miks sa seletad seda mulle? Ma saan väga hästi aru, mis on tsirkuse loogika, aga väide, et teater ei või olla tolategemise koht, on imelik. Ikka võib. Lavastaja võib olla etendusse sisse kirjutanud, et aetakse keegi publikust segaseks. Täiesti vabalt võib olla, miks sa vaidled.Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 09:36Teatris on lavastaja see, kes mõtleb välja kontseptsiooni, mida ta selle looga öelda tahab. Loo osaks võib olla publiku kaasamine, kui see on loo seisukohalt õigutatud, nt toimub ka näidendi tegevus teatris ja teksti on sisse kirjutatud, et peategelane suhtleb publikuga vmt. Sellisel kaasamisel on oma sisemine loogika ja see ongi see, et kui juhuslikult valitakse suhtlemiseks inimene, kellele see ei sobi, siis võetakse kiiresti järgmine, et loo loogika toimiks. Tsirkuses pole mingit loogikat vaja ja jahumine kellegi vastupunnija ümber võibki olla kogu selle numbri uba.Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 02:05Mina olingi see, kes rääkis lavastajast või sellest inimesest, keda mis iganes moel nimetatakse ja kelle roll on siiski mitmeti sarnane lavastaja omaga - olla isik, kes ütleb, millal ja mida tehakse. Ma ei saa aru, mille üle me vaidleme siin praegu.Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 01:38
Just nii ongi. Aga keegi rääkis siin mingist lavastajast... ja eriti heast programmi kokkupanekust. No seda ei ole.
-
Külaline
Lavastaja ei kirjuta midagi - tema lavastab. Kirjutab dramaturg. Ja etendus on üks mängukord. Tee endale enne vaidlemist selgeks, mis on mis.Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 09:56 Lavastaja võib olla etendusse sisse kirjutanud, et aetakse keegi publikust segaseks. Täiesti vabalt võib olla, miks sa vaidled.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 5 külalist