Juust

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mu lemmikud on Eesti juustud. " koorejuustude" alla siis läheb siin, kus ma elan. Ikka pitsa peale ja võileibade vahele.
Brie(valgehallitus), mozarella ja cheddar, feta, "salati" juust(tüki või kuubikutena).
Kitsejuustu proovinud ei ole. Sinihallitused on liiga vänged minu jaoks.
Pehmetest söön enim briet. Aga oleneb ka firmast. Kõik pole head.
annaleen
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas annaleen »

Söön kõiki juuste, kui on ette antud. Kui aga saan iseendale valida, siis eelistan Emmentali või Emmentalerit, Maasdami või Maasdammerit. Eesti nö kollased juustud on minu maitse jaoks väga soolased, aga kuumal võileival tomatiga väga head.
Külaline

Juustup kirjutas: 12 Juul 2024 14:19
Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 18:11 Lemmiku kohta ei tea, aga putinistist juustu ma jälestan.
Kohe nii tugevad tunded?

/Juustup
Ei. Veel tugevamad.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 02:14
Külaline kirjutas: 11 Juul 2024 18:11 Lemmiku kohta ei tea, aga putinistist juustu ma jälestan.
Kohe nii tugevad tunded?

/Juustup
Ei. Veel tugevamad.
Sa jääd järelikult lahjaks, edam.

/Juustup
kurari
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas kurari »

Ma olen ka suur juustusõber. Armastan kitsejuustu ja sinihallitusjuustu, samuti vanu haisvaid juuste :D

Võileiva peale sobib muidugi kõik.

Eriti ei meeldi mozzarella (kuigi ma söön seda) ja üldse ei söö brie'd.

Igatsen seda pruuni Norra magusat juustu - kas seda Eestis kuskilt saab?
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kõuts »

Enamus Eestis toodetud juuste enam ei maitse, liiga toored ja liiga soolased.
------
Kas räägid vaid suurematest tootjatest, kelle juustud tavapoodides müügil?
Väiksematel Eesti tootjatel on ikka igas vanuses juustusid. Mõned on vägagi head. Noh, mõned ka üldse mitte... Eriti oma hinna kohta. Aga tootjaid on palju, üritan laatadel ja messidel alati võimalikult paljusid maitsta.
Külaline

"Aga maailma juusturiik nr 1 on ju teatavasti Prantsusmaa" - ei ole, statistiliselt hoopis Kreeka on.

Minu lemmikud on Briti päritolu cheddarid ning kreeklaste fetad.
Samas söön hea meelega enamvähem kõiki juustusid, välja arvatud pecorino jm lambajuustud.
Juustup

Appi, poleks uskunud et nii paljud tahavad mind ära süüa!

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 17 Juul 2024 15:04 Appi, poleks uskunud et nii paljud tahavad mind ära süüa!

/Juustup
Issand kui naljakas nali. Kõik ei keerle ümber sinu, jäta mõnigi teema oma armulisest emandast puutumata. Oleks otsatult tänulik.
Külaline

Kohe nii tugevad tunded?

/Juustup
Aga äkki räägid veidi Putinist ja Ukraina sõjast? Mis mõtted ja hoiakud sul sellega seonduvalt on? Mina küll loeks huviga. Paluks aga muidugi ausat vastust, mitte midagi poliitkorrektset.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juul 2024 17:10
Kohe nii tugevad tunded?

/Juustup
Aga äkki räägid veidi Putinist ja Ukraina sõjast? Mis mõtted ja hoiakud sul sellega seonduvalt on? Mina küll loeks huviga. Paluks aga muidugi ausat vastust, mitte midagi poliitkorrektset.
Aga äkki sa lôpetaksid provotseerimise? Sa kirud siin Juustupit, aga nagu näha, siis ilma temata sa ka ei saa. Mis môtted ja hoiakud sul seoses kiusamise ja trollimisega on? Loeks huviga, aga paluks siis ausat vastust.
Külaline

Kõik teemad on nüüd Juustupi teemad, ükskõik kuhu nina pistad. Ei, ei ole üldse tüdinud, nii tore on, las inimene elab ennast välja, jumala eest ei tohi olla rahulolematu, muidu kiusad emandat ette ja taha.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juul 2024 17:42 Kõik teemad on nüüd Juustupi teemad, ükskõik kuhu nina pistad. Ei, ei ole üldse tüdinud, nii tore on, las inimene elab ennast välja, jumala eest ei tohi olla rahulolematu, muidu kiusad emandat ette ja taha.
Sest et TE VASTATE TALLE. Ise olete süüdi, et end provotseerida lasete.
Juustup

Külaline kirjutas: 17 Juul 2024 17:10
Kohe nii tugevad tunded?

/Juustup
Kirjuta mulle või tee sellekohane teema(vmi lihtsalt suuna mind mõnda teemasse), mu postitused kaovad kuna putja ei haaku juustuga(kuigi niipalju ma tean, et juustu ta sööb küll)

/Juustup
Vesipea
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Vesipea »

Mina mäletan, et kui ma Venemaal käisin nooruses oli ülim juust soovitan proovida!
SLAVA JUUSTUP!

/Vesipea
Kirilee
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kirilee »

Igatsen seda pruuni Norra magusat juustu - kas seda Eestis kuskilt saab?
[/quote]

Ostan seda Juustukuningast
Vesipea
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Vesipea »

Soovitan kitsejuustu!

/Vesipea
Külaline

Kirilee kirjutas: 17 Juul 2024 21:13 Igatsen seda pruuni Norra magusat juustu - kas seda Eestis kuskilt saab?

Ostan seda Juustukuningast
[/quote]
Lase mõnel tuttaval Rootsist tuua, saad palju parema hinnaga.

Ise võtan alati Eestist kaasa Merevaiku ja suitsujuustu.
Külaline

Vesipea kirjutas: 17 Juul 2024 21:09 Mina mäletan, et kui ma Venemaal käisin nooruses oli ülim juust soovitan proovida!
SLAVA JUUSTUP!

/Vesipea
Kas oled nö diagnoositud vesipea või mis seosetu veider jutt see on?
Külaline

Ma proovisin täna esimest korda kitsejuustu(President).
Ja üllatusin meeldivalt. Täitsa ok on. Paljalt vb palju ei kannataks aga salati sees väga hea. Salat: kitsejuust, punane sibul, paprika, tomat, oliivid, jääsalat, oliiviõli ja vahemere maitseained.
Selle sama firma Brie on ka kõige parem.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: augustikass ja 3 külalist