No vaata... kui sa ütled nende kohta botas, on need mutikad, kui tossud, siis ei ole mutikad.Guest kirjutas: ↑17 Apr 2026 18:32Päriselt?
Kas sellised on tõesti mutibotased? Kui jah, siis ma olen juba 36sena mutt mis mutt
Või sellised?
Mul endal on hetkel sellised Adidased:
![]()
Botased
-
Külaline
80ndate keskpaigas müüdi küll meie maal botaseid, Kommunaar tegi, mul seal sugulane töötas, tema kaudu sai. Ega need ei olnud nii ilusad, kui välismaa omad, aga kanda sai ja nahast olid nad kah. 80ndate lõpus sai sama sugulase käest veel üks paar tellitud, need olid ilusad sinakad, samssnahast. Ja mugavad.Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 12:21Väga inetud!
Ma kandsin selliseid 80ndate keskpaigas. Isa tõi välismaalt mulle botased. Sellel ajal muidugi sobis küll, sest ega meie maal ei müüdud üldse mingeid botaseid. Kõikidel olid täpselt ühesugused tumesinised või mustad ketsid ja tenniseid. Mingeid teistsuguseid spordi jalanõusid ei olnud olemaski.
No kui nüüd on sünonüüm, siis see ei tähenda, et ta kunagi sünonüüm oli.Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 12:47Sina, kellele kangesti meeldib keele teemadel heietada, ei osanud siis nüüd EKIst järele kontrollida? Botase sünonüüm on toss.Tolmukübe kirjutas: ↑18 Apr 2026 07:43Tossud ja botased on erinevad asjad, aga ma vaatan, et tänapäeval jah on hakatud botaseid ka tossudeks nimetama. Tegelikult on neil erinevus, umbes nii, nagu ketsidel ja tennistel.Külaline kirjutas: ↑17 Apr 2026 18:40 Ainult mutt mis mutt kirjutab tossu asemel botas.
https://sonaveeb.ee/search/unif/dlall/dsall/botas/1/est
-
Külaline
Ah?Tolmukübe kirjutas: ↑18 Apr 2026 13:33No kui nüüd on sünonüüm, siis see ei tähenda, et ta kunagi sünonüüm oli.Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 12:47Sina, kellele kangesti meeldib keele teemadel heietada, ei osanud siis nüüd EKIst järele kontrollida? Botase sünonüüm on toss.
-
Külaline
Mis botaseid see kommunaar 80ndatel tegi? Küll ei mäleta. Kommunaar tootis puukotasid, mis olid tol ajal tohutult populaarsed ja defitsiit, aga botaseid küll ei mäleta.Tolmukübe kirjutas: ↑18 Apr 2026 13:2980ndate keskpaigas müüdi küll meie maal botaseid, Kommunaar tegi, mul seal sugulane töötas, tema kaudu sai. Ega need ei olnud nii ilusad, kui välismaa omad, aga kanda sai ja nahast olid nad kah. 80ndate lõpus sai sama sugulase käest veel üks paar tellitud, need olid ilusad sinakad, samssnahast. Ja mugavad.Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 12:21Väga inetud!
Ma kandsin selliseid 80ndate keskpaigas. Isa tõi välismaalt mulle botased. Sellel ajal muidugi sobis küll, sest ega meie maal ei müüdud üldse mingeid botaseid. Kõikidel olid täpselt ühesugused tumesinised või mustad ketsid ja tenniseid. Mingeid teistsuguseid spordi jalanõusid ei olnud olemaski.
-
Külaline
Selle lehe põhjal ongi ju botased/tossud/tennised kõik üks.
https://www.bteam.cz/en/botas-66/
https://www.bteam.cz/en/botas-66/
Paraku ei tea sa tänapäeva moest eriti palju. Retro on praegu moes ja kui töötad pealinna trendikas kontoris, kus juuakse latte kohvi kaerapiimaga, siis selline retro adidas on just õige jalga panna. Mul on selliseid suisa kaks paari, eri värvides.
Viimati muutis taivopalm, 18 Apr 2026 17:54, muudetud 1 kord kokku.
Kommunaar vist ei teinud, mingi Tartu vabrik tegi, oli defitsiit. Mul olid ühed sellised.Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 13:57is botaseid see kommunaar 80ndatel tegi? Küll ei mäleta
Botased on botased, nii nagu me ikka neist aru saame, aga tossud on kõrgema säärega botased, nt 80ndatel oli olemas selline mõiste, nagu talitossud. Need olid siis botaste moodi, aga sooja voodriga ja nii 10 - 15 cm kõrge säärega. Need olid tossud, aga tavalised, ilma säärteta, nagu tänapäevalgi, on botased. Seda ma ütlen, et kui nüüd on nö üks ja sama, siis vanasti olid erinevad jalanõud eri nimetustega.Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 13:54Ah?Tolmukübe kirjutas: ↑18 Apr 2026 13:33No kui nüüd on sünonüüm, siis see ei tähenda, et ta kunagi sünonüüm oli.Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 12:47
Sina, kellele kangesti meeldib keele teemadel heietada, ei osanud siis nüüd EKIst järele kontrollida? Botase sünonüüm on toss.
Siin foorumis ei saa sa head moenõu, sest siinsed inimesed ei ole just väga trenditeadlikud. Ostetakse pigem hinda, palju on Humana 1 euro päevade rahvast. Paljud elavad kuskil maal ja seal on suht kama kaks, mis sul jalas on. Minu arvates on Adi, Nike ja Puma kindla peale minek.
Viimati muutis taivopalm, 18 Apr 2026 17:54, muudetud 1 kord kokku.
-
Külaline
Kas sa tõesti kannad asju, mis on moes, mitte asju, mis sinu enda jaoks on ilusad ja mugavad?
Latte kaerapiimaga ei ole minu jaoks kindlasti hea. Ehkki meie Tallinna kesklinna ultramoodsas kontoris võid seda tasuta lürpida nii palju kui jaksad, pole ma seda mitte kunagi võtnud. Eelistan tavalist musta kohvi või kakaod, mida võib samuti piiramatult tarbida.
Loomulikult tenditeadliku mehena vaatan ma, mida ma jalga või selga panen. Vajadusel küsin nõu stilistilt, et mis on moes. Need adid on üpris mugavad jalas. Tõsi, kui sul on iga päev kümme kilti vaja ringi marssida, siis ei ole see kõige praktilisem valik. Selleks nad mõeldud vast pole. Aga mõistlikkuse piires jalgadel olla iga päev on nad ok.Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 14:26Kas sa tõesti kannad asju, mis on moes, mitte asju, mis sinu enda jaoks on ilusad ja mugavad?
-
Külaline
Ja miks sa siis praegu, aastal 2026, kasutad seda vana, mitte praegust nimetust? Ma pakun - sellepärast, et sa ei teadnud seda praegust nimetust, onju?
Samssnahast!!!
-
Külaline
Mis see sommidelt üle võetud "suss" siis parem on?Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 15:42Ja miks sa siis praegu, aastal 2026, kasutad seda vana, mitte praegust nimetust? Ma pakun - sellepärast, et sa ei teadnud seda praegust nimetust, onju?
Samssnahast!!!![]()
![]()
-
Külaline
Nende hüüdnimi oli Tartu toss. Oli jah defka-värk, ainult mõnel üksikul õnnelikul olid need olemas.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 23:26Nende hüüdnimi oli Tartu toss. Oli jah defka-värk, ainult mõnel üksikul õnnelikul olid need olemas.

-
Külaline
Oo, mulle meeldib Tartu toss, sest kui ma selle jalga saan, siis olen nagu boss 
-
Külaline
Maitse üle kakeldakse, nagu me kõik teame, mitte ei vaielda. Mind siiralt huvitab, et milliseid jalanõusid peab mutibotasteks see, kes need musta värvi tossude pildid siia pani ja arvas, et no need küll mutibotased ei ole. Aga millised on siis? Palun pane nendest ka pilte. Mina olen 57 ja mutivanust on juba piisavalt, aga ma ei paneks neid jalga, sest need on koledad mu silmis. Tänaval oleks koledad ja matkamiseks, jooksmiseks, aiatöödeks ebasobivad. Ja kui mul oleks püstijalu töö, siis ma otsiksin nendest mugavamaid jalanõusid. Iseasi, et kui raha üldse ei oleks, siis muidugi käiks sellega, mis kätte satub. Aga Sketchersid ei ole ju kõige odavamad? Ma viskan nalja maitse üle kaklemisest, aga mind päriselt ka huvitab, et millised siis selle postitaja arvates need mutikotad? Mul jääb kujutlusvõimest puudu.
-
Külaline
Sinu halb maitse ei tee veel asju mutilikuks.Guest kirjutas: ↑19 Apr 2026 16:00 Maitse üle kakeldakse, nagu me kõik teame, mitte ei vaielda. Mind siiralt huvitab, et milliseid jalanõusid peab mutibotasteks see, kes need musta värvi tossude pildid siia pani ja arvas, et no need küll mutibotased ei ole. Aga millised on siis? Palun pane nendest ka pilte. Mina olen 57 ja mutivanust on juba piisavalt, aga ma ei paneks neid jalga, sest need on koledad mu silmis. Tänaval oleks koledad ja matkamiseks, jooksmiseks, aiatöödeks ebasobivad. Ja kui mul oleks püstijalu töö, siis ma otsiksin nendest mugavamaid jalanõusid. Iseasi, et kui raha üldse ei oleks, siis muidugi käiks sellega, mis kätte satub. Aga Sketchersid ei ole ju kõige odavamad? Ma viskan nalja maitse üle kaklemisest, aga mind päriselt ka huvitab, et millised siis selle postitaja arvates need mutikotad? Mul jääb kujutlusvõimest puudu.
-
Külaline
Jessas! Vaat need on küll mutibotased!Guest kirjutas: ↑17 Apr 2026 16:38ma olen küll juba 50+, aga ka minu silmis on Skechersid kõige ehtsamad mutibotased. isiklikult olen enda jaoks avastanud Puma Palermo mudeli - on väga mugavad ja minu silmade jaoks ka piisavalt stiilsed![]()
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline