Botased

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 17 Apr 2026 18:32
Külaline kirjutas: 17 Apr 2026 16:38
Guest kirjutas: 17 Apr 2026 16:23

Mutibotased!
ma olen küll juba 50+, aga ka minu silmis on Skechersid kõige ehtsamad mutibotased. isiklikult olen enda jaoks avastanud Puma Palermo mudeli - on väga mugavad ja minu silmade jaoks ka piisavalt stiilsed :)
Päriselt?

Kas sellised on tõesti mutibotased? Kui jah, siis ma olen juba 36sena mutt mis mutt 😃

Pilt

Või sellised?
Pilt

Mul endal on hetkel sellised Adidased:
Pilt
No vaata... kui sa ütled nende kohta botas, on need mutikad, kui tossud, siis ei ole mutikad.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 18 Apr 2026 12:21
taivopalm kirjutas: 17 Apr 2026 22:57 normaalne on kanda selliseid
adi.jpg
Väga inetud!

Ma kandsin selliseid 80ndate keskpaigas. Isa tõi välismaalt mulle botased. Sellel ajal muidugi sobis küll, sest ega meie maal ei müüdud üldse mingeid botaseid. Kõikidel olid täpselt ühesugused tumesinised või mustad ketsid ja tenniseid. Mingeid teistsuguseid spordi jalanõusid ei olnud olemaski.
80ndate keskpaigas müüdi küll meie maal botaseid, Kommunaar tegi, mul seal sugulane töötas, tema kaudu sai. Ega need ei olnud nii ilusad, kui välismaa omad, aga kanda sai ja nahast olid nad kah. 80ndate lõpus sai sama sugulase käest veel üks paar tellitud, need olid ilusad sinakad, samssnahast. Ja mugavad.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 18 Apr 2026 12:47
Tolmukübe kirjutas: 18 Apr 2026 07:43
Külaline kirjutas: 17 Apr 2026 18:40 Ainult mutt mis mutt kirjutab tossu asemel botas.
Tossud ja botased on erinevad asjad, aga ma vaatan, et tänapäeval jah on hakatud botaseid ka tossudeks nimetama. Tegelikult on neil erinevus, umbes nii, nagu ketsidel ja tennistel.
Sina, kellele kangesti meeldib keele teemadel heietada, ei osanud siis nüüd EKIst järele kontrollida? Botase sünonüüm on toss.

https://sonaveeb.ee/search/unif/dlall/dsall/botas/1/est
No kui nüüd on sünonüüm, siis see ei tähenda, et ta kunagi sünonüüm oli.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 18 Apr 2026 13:33
Tolmukübe kirjutas: 18 Apr 2026 07:43

Tossud ja botased on erinevad asjad, aga ma vaatan, et tänapäeval jah on hakatud botaseid ka tossudeks nimetama. Tegelikult on neil erinevus, umbes nii, nagu ketsidel ja tennistel.
Sina, kellele kangesti meeldib keele teemadel heietada, ei osanud siis nüüd EKIst järele kontrollida? Botase sünonüüm on toss.

Ah?
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 18 Apr 2026 13:29
Külaline kirjutas: 18 Apr 2026 12:21
taivopalm kirjutas: 17 Apr 2026 22:57 normaalne on kanda selliseid
adi.jpg
Väga inetud!

Ma kandsin selliseid 80ndate keskpaigas. Isa tõi välismaalt mulle botased. Sellel ajal muidugi sobis küll, sest ega meie maal ei müüdud üldse mingeid botaseid. Kõikidel olid täpselt ühesugused tumesinised või mustad ketsid ja tenniseid. Mingeid teistsuguseid spordi jalanõusid ei olnud olemaski.
80ndate keskpaigas müüdi küll meie maal botaseid, Kommunaar tegi, mul seal sugulane töötas, tema kaudu sai. Ega need ei olnud nii ilusad, kui välismaa omad, aga kanda sai ja nahast olid nad kah. 80ndate lõpus sai sama sugulase käest veel üks paar tellitud, need olid ilusad sinakad, samssnahast. Ja mugavad.
Mis botaseid see kommunaar 80ndatel tegi? Küll ei mäleta. Kommunaar tootis puukotasid, mis olid tol ajal tohutult populaarsed ja defitsiit, aga botaseid küll ei mäleta.
Külaline

Selle lehe põhjal ongi ju botased/tossud/tennised kõik üks.
https://www.bteam.cz/en/botas-66/
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Külaline kirjutas: 18 Apr 2026 12:21Väga inetud!

Ma kandsin selliseid 80ndate keskpaigas.
Paraku ei tea sa tänapäeva moest eriti palju. Retro on praegu moes ja kui töötad pealinna trendikas kontoris, kus juuakse latte kohvi kaerapiimaga, siis selline retro adidas on just õige jalga panna. Mul on selliseid suisa kaks paari, eri värvides.
Viimati muutis taivopalm, 18 Apr 2026 17:54, muudetud 1 kord kokku.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 18 Apr 2026 13:57is botaseid see kommunaar 80ndatel tegi? Küll ei mäleta
Kommunaar vist ei teinud, mingi Tartu vabrik tegi, oli defitsiit. Mul olid ühed sellised.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 18 Apr 2026 13:54
Tolmukübe kirjutas: 18 Apr 2026 13:33

Ah?
Botased on botased, nii nagu me ikka neist aru saame, aga tossud on kõrgema säärega botased, nt 80ndatel oli olemas selline mõiste, nagu talitossud. Need olid siis botaste moodi, aga sooja voodriga ja nii 10 - 15 cm kõrge säärega. Need olid tossud, aga tavalised, ilma säärteta, nagu tänapäevalgi, on botased. Seda ma ütlen, et kui nüüd on nö üks ja sama, siis vanasti olid erinevad jalanõud eri nimetustega.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Tolmukübe kirjutas: 17 Apr 2026 15:40 Olen kandnud ainult Nike'e ja Adidaseid, kas oskate soovitada ka mõningaid muid firmasid, mis jalas mugavad? Vaatan, et nii palju igasuguseid siginenud. Kui neist midagi osta, milline firma oleks kvaliteetne?
Siin foorumis ei saa sa head moenõu, sest siinsed inimesed ei ole just väga trenditeadlikud. Ostetakse pigem hinda, palju on Humana 1 euro päevade rahvast. Paljud elavad kuskil maal ja seal on suht kama kaks, mis sul jalas on. Minu arvates on Adi, Nike ja Puma kindla peale minek.
Viimati muutis taivopalm, 18 Apr 2026 17:54, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

taivopalm kirjutas: 18 Apr 2026 14:22
Külaline kirjutas: 18 Apr 2026 12:21Väga inetud!

Ma kandsin selliseid 80ndate keskpaigas.
Paraku ei tea sa tänapäeva moest eriti palju. Retro on praegu moes ja kui töötad pealinna trenikas kontoris, kus juuakse latte kohvi kaerapiimaga, siis selline retro adidas on just õige jalga panna. Mul on selliseid suisa kaks paari, eri värvides.
Kas sa tõesti kannad asju, mis on moes, mitte asju, mis sinu enda jaoks on ilusad ja mugavad?

Latte kaerapiimaga ei ole minu jaoks kindlasti hea. Ehkki meie Tallinna kesklinna ultramoodsas kontoris võid seda tasuta lürpida nii palju kui jaksad, pole ma seda mitte kunagi võtnud. Eelistan tavalist musta kohvi või kakaod, mida võib samuti piiramatult tarbida.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 18 Apr 2026 14:26Kas sa tõesti kannad asju, mis on moes, mitte asju, mis sinu enda jaoks on ilusad ja mugavad?
Loomulikult tenditeadliku mehena vaatan ma, mida ma jalga või selga panen. Vajadusel küsin nõu stilistilt, et mis on moes. Need adid on üpris mugavad jalas. Tõsi, kui sul on iga päev kümme kilti vaja ringi marssida, siis ei ole see kõige praktilisem valik. Selleks nad mõeldud vast pole. Aga mõistlikkuse piires jalgadel olla iga päev on nad ok.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 18 Apr 2026 14:25Seda ma ütlen, et kui nüüd on nö üks ja sama, siis vanasti olid erinevad jalanõud eri nimetustega.
Ja miks sa siis praegu, aastal 2026, kasutad seda vana, mitte praegust nimetust? Ma pakun - sellepärast, et sa ei teadnud seda praegust nimetust, onju?
Samssnahast!!! :lol: :roll:
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Apr 2026 15:42
Tolmukübe kirjutas: 18 Apr 2026 14:25Seda ma ütlen, et kui nüüd on nö üks ja sama, siis vanasti olid erinevad jalanõud eri nimetustega.
Ja miks sa siis praegu, aastal 2026, kasutad seda vana, mitte praegust nimetust? Ma pakun - sellepärast, et sa ei teadnud seda praegust nimetust, onju?
Samssnahast!!! :lol: :roll:
Mis see sommidelt üle võetud "suss" siis parem on?
Külaline

taivopalm kirjutas: 18 Apr 2026 14:23
Külaline kirjutas: 18 Apr 2026 13:57is botaseid see kommunaar 80ndatel tegi? Küll ei mäleta
Kommunaar vist ei teinud, mingi Tartu vabrik tegi, oli defitsiit. Mul olid ühed sellised.
Nende hüüdnimi oli Tartu toss. Oli jah defka-värk, ainult mõnel üksikul õnnelikul olid need olemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Apr 2026 23:26Nende hüüdnimi oli Tartu toss. Oli jah defka-värk, ainult mõnel üksikul õnnelikul olid need olemas.
Pilt
Külaline

Oo, mulle meeldib Tartu toss, sest kui ma selle jalga saan, siis olen nagu boss 🙂
Külaline

Maitse üle kakeldakse, nagu me kõik teame, mitte ei vaielda. Mind siiralt huvitab, et milliseid jalanõusid peab mutibotasteks see, kes need musta värvi tossude pildid siia pani ja arvas, et no need küll mutibotased ei ole. Aga millised on siis? Palun pane nendest ka pilte. Mina olen 57 ja mutivanust on juba piisavalt, aga ma ei paneks neid jalga, sest need on koledad mu silmis. Tänaval oleks koledad ja matkamiseks, jooksmiseks, aiatöödeks ebasobivad. Ja kui mul oleks püstijalu töö, siis ma otsiksin nendest mugavamaid jalanõusid. Iseasi, et kui raha üldse ei oleks, siis muidugi käiks sellega, mis kätte satub. Aga Sketchersid ei ole ju kõige odavamad? Ma viskan nalja maitse üle kaklemisest, aga mind päriselt ka huvitab, et millised siis selle postitaja arvates need mutikotad? Mul jääb kujutlusvõimest puudu.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Apr 2026 16:00 Maitse üle kakeldakse, nagu me kõik teame, mitte ei vaielda. Mind siiralt huvitab, et milliseid jalanõusid peab mutibotasteks see, kes need musta värvi tossude pildid siia pani ja arvas, et no need küll mutibotased ei ole. Aga millised on siis? Palun pane nendest ka pilte. Mina olen 57 ja mutivanust on juba piisavalt, aga ma ei paneks neid jalga, sest need on koledad mu silmis. Tänaval oleks koledad ja matkamiseks, jooksmiseks, aiatöödeks ebasobivad. Ja kui mul oleks püstijalu töö, siis ma otsiksin nendest mugavamaid jalanõusid. Iseasi, et kui raha üldse ei oleks, siis muidugi käiks sellega, mis kätte satub. Aga Sketchersid ei ole ju kõige odavamad? Ma viskan nalja maitse üle kaklemisest, aga mind päriselt ka huvitab, et millised siis selle postitaja arvates need mutikotad? Mul jääb kujutlusvõimest puudu.
Sinu halb maitse ei tee veel asju mutilikuks.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Apr 2026 16:38
Guest kirjutas: 17 Apr 2026 16:23
Külaline kirjutas: 17 Apr 2026 16:07 Skechers. Ülimugavad. Hind küll natuke krõbe osadel midelitel aga ausõna oma hinda väärt.
Mutibotased!
ma olen küll juba 50+, aga ka minu silmis on Skechersid kõige ehtsamad mutibotased. isiklikult olen enda jaoks avastanud Puma Palermo mudeli - on väga mugavad ja minu silmade jaoks ka piisavalt stiilsed :)
Jessas! Vaat need on küll mutibotased!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 3 külalist