Matemaatika

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 29 Apr 2026 15:06
Guest kirjutas: 29 Apr 2026 14:58
Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 14:45paljude laste õpimotivatsioon on null, tunnis ei tee midagi kaasa, õpetaja käsklusi ei kuula, asju kaasas ei ole.
Ja nii ongi, et null motivatsiooni.
Ka kui ma oleks õpetaja, siis ei viitsiks õpetada ka.
Igat saasta peab õppima, mida vaja ei ole.
See kui õpilastel pole motivatsiooni, on vanemate arust õpetaja viga.
Ma ka ei tea kuidas see motivatsiooni leidmine on kandunud tänapäeval inimesest / lapsest välja. Kõik teised peavad selle pärast võimlema, sest ta on ju klient. Klient koolis.
Ma usun, et nii mõtlevaid lapsevanamaid on.

Aga veelkord, nende järgi ei saa ju joonduda?
Külaline

Kui siin on õpetajaid, siis kas arvate, et kõike seda mis programmis on ikka vaja õpetada?
Maasikas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Maasikas »

Guest kirjutas: 29 Apr 2026 15:23 Kui siin on õpetajaid, siis kas arvate, et kõike seda mis programmis on ikka vaja õpetada?
Ära üldse muretse, suurem osa ei oska põhiasjugi. Minu ajaga võrreldes on lõpueksamid lihtsamad.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Apr 2026 15:23 Kui siin on õpetajaid, siis kas arvate, et kõike seda mis programmis on ikka vaja õpetada?
Mida sinu arvates, siis pole vaja?
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Sedasama matemaatikat pole vaja süvendatult anda. Korrutustabel pähe, liitmine-lahutamine selgeks, ja aitab küll. Ma saan aru, et keeli läheb edaspidises elus vaja, suhtlemine, lugemine, info hankimine, aga siinust ja koosinust, mis nendega teha.. ? Midagi pole teha. Keda huvitab, see palgaku eraõpetaja, see las siis õpetab, saab ülikooli edasi õppima minna, kui on huvi.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 29 Apr 2026 17:44 Sedasama matemaatikat pole vaja süvendatult anda. Korrutustabel pähe, liitmine-lahutamine selgeks, ja aitab küll. Ma saan aru, et keeli läheb edaspidises elus vaja, suhtlemine, lugemine, info hankimine, aga siinust ja koosinust, mis nendega teha.. ? Midagi pole teha. Keda huvitab, see palgaku eraõpetaja, see las siis õpetab, saab ülikooli edasi õppima minna, kui on huvi.
Miks ma ei imesta sinu puhul sellise arvamuse üle.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 29 Apr 2026 17:44 Sedasama matemaatikat pole vaja süvendatult anda. Korrutustabel pähe, liitmine-lahutamine selgeks, ja aitab küll. Ma saan aru, et keeli läheb edaspidises elus vaja, suhtlemine, lugemine, info hankimine, aga siinust ja koosinust, mis nendega teha.. ? Midagi pole teha. Keda huvitab, see palgaku eraõpetaja, see las siis õpetab, saab ülikooli edasi õppima minna, kui on huvi.
Eks vanasti nii oligi. Kolm klassi küla kooli, liitmine lahutamine ja natuke veel peale. Millegipärast polnud meie rahvas ise nii vähesega nõus. Ju siis on meile ikka vaja siinust ja koosinust ja Pythagorase teoreemi :) jne.
Külaline

Eilne Laser oli tõesti silmiavav.
Nii palju probleeme selles valdkonnas!
Õpetajate puudus, matemaatikat mitte valdavate õpetajate lubamine klassi ette (täiesti seadusega vastavuses), Pisa valed andmed meie koolihariduse kohta jne, jne.
Jube oli kuulata, mida õpetajad ja muud asjatundjad rääkisid.
Tasuks kõigil vaadata.
Külaline

See ongi väga keeruline teema. Võimed on erinevad, õigemini seoste nägemise võimekus, aga palju sõltub ka õpetajast, ühe õpetajaga pingutatakse, teisega mitte. Mina ise arvan, et peaks ehk ülepea olema kaks klassi, ühed õpivad kõrgemat matat ja teised praktilist. Eriti tänapäeval, kus päris palju teeb ära AI, oleks ehk põhjust kogu programm üle vaadata.
Minu lapsel oli ka raskuseid seoste nägemisega ja aja peale kontrolltööd ajasid närvi, sai alati viletsama hinde, kui järeltööl, kus oli aega rahulikult mõelda. Me ei hakanud endale stressi tekitama, otsisime eraõpetaja enne põhikooli lõppu ja see toimis suurepäraselt gümnaasiumi lõpuni välja.
Külaline

Kas AI ei saa õpetada segaseks jäänud osa?
Mõtle kui halb oli olukord varem. Aru ei saanud mida õpetati. Vanemad ka ei oska. Kellelt küsida või kes nämmutaks kõik üle? AI ju aitaks?
Külaline

Guest kirjutas: 29 Apr 2026 21:35 See ongi väga keeruline teema. Võimed on erinevad, õigemini seoste nägemise võimekus, aga palju sõltub ka õpetajast, ühe õpetajaga pingutatakse, teisega mitte. Mina ise arvan, et peaks ehk ülepea olema kaks klassi, ühed õpivad kõrgemat matat ja teised praktilist. Eriti tänapäeval, kus päris palju teeb ära AI, oleks ehk põhjust kogu programm üle vaadata.
Minu lapsel oli ka raskuseid seoste nägemisega ja aja peale kontrolltööd ajasid närvi, sai alati viletsama hinde, kui järeltööl, kus oli aega rahulikult mõelda. Me ei hakanud endale stressi tekitama, otsisime eraõpetaja enne põhikooli lõppu ja see toimis suurepäraselt gümnaasiumi lõpuni välja.
Kuulsin just vastupidist arvamust, et AI ajastul on just vaja õppinud inimesi, kuna need ei ole abitud ja oskavad AI toodetud teksti, kui nad AI-d näit. töö kiirendamiseks kasutavad, kriitiliselt suhtuda ja teksti normaalseks toimetada. Kes midagi oska, need võivad olla AI tehtu osas liiga vähe kriitilised ja jääda piinlikku olukorda, kui jama avastab keegi teine.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Apr 2026 21:35 See ongi väga keeruline teema. Võimed on erinevad, õigemini seoste nägemise võimekus, aga palju sõltub ka õpetajast, ühe õpetajaga pingutatakse, teisega mitte. Mina ise arvan, et peaks ehk ülepea olema kaks klassi, ühed õpivad kõrgemat matat ja teised praktilist. Eriti tänapäeval, kus päris palju teeb ära AI, oleks ehk põhjust kogu programm üle vaadata.
Kuulsin just vastupidist arvamust, et AI ajastul on just vaja õppinud inimesi, kuna need ei ole abitud ja oskavad AI toodetud teksti, kui nad AI-d näit. töö kiirendamiseks kasutavad, kriitiliselt suhtuda ja teksti normaalseks toimetada. Kes midagi oska, need võivad olla AI tehtu osas liiga vähe kriitilised ja jääda piinlikku olukorda, kui jama avastab keegi teine.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 21:45 Kas AI ei saa õpetada segaseks jäänud osa?
Mõtle kui halb oli olukord varem. Aru ei saanud mida õpetati. Vanemad ka ei oska. Kellelt küsida või kes nämmutaks kõik üle? AI ju aitaks?
Palgatud abiõpetajad aitavad. Kõigil on siiber juba ammu neist robotitest, vaja on suhelda inimesega ja just otse. Lastest ju räägime!
Räägid, suhtled, inimene toetab sind, saab su emotsioonidest aru ja motiveerib. Kas otseselt näost näkku suheldes või ka arvuti teel.
Laseris näidati ka õpetaja suhtlust õpilasega - ükski AI ei asenda seda!
Külaline

Guest kirjutas: 29 Apr 2026 22:55
Palgatud abiõpetajad aitavad. Kõigil on siiber juba ammu neist robotitest, vaja on suhelda inimesega ja just otse. Lastest ju räägime!
Räägid, suhtled, inimene toetab sind, saab su emotsioonidest aru ja motiveerib. Kas otseselt näost näkku suheldes või ka arvuti teel.
Aga ärgu see riik ometi makse tõstku ja kaotagu ometi toidult käibemaks, eks? Ja ühtlasi tõstku ka õpetajate palku!
Kust pagana kohast see raha kõik tulema peaks sinu arust, millega makstakse kinni abiõpetajate palgad? Kas sa ei saa tõesti aru, et AI on õlekõrs selleks, et üldse midagigi paremaks läheks?
Pealegi on AI väga hea seletaja. Emotsioonitu, ei vihasta lapse peale, ei eelda temast mingit sooritust, lihtsalt teeb oma tööd ja seletab. On vaja lihtsamat seletust? Palun. Tahad näiteid? Palun.
Külaline

Mina ise arvan, et peaks ehk ülepea olema kaks klassi, ühed õpivad kõrgemat matat ja teised praktilist.
Gümnaasiumis on ju lai ja kitsas matemaatika. Põhikooli matemaatika peakski igaühele jõukohane olema, aga juba varakult tekivad lüngad ja siis enam aru midagi ei saa. AI ei aita kõige vähematki, vastuse saad kätte, aga kui pea ei jaga, siis lahenduskäigust sa ikka aru ei saa, seletagu see AI palju tahes. Youtube's on väga lihtsaid videosid iga teema kohta, aga ei viitsita neid vaadata või süveneda, klassis ei viitsita kuulata. Ja nagu Tolmukübe siin väljendas, ega pole ju vajagi. Selline suhtumine ongi see, miks matemaatikaoskus on nii halb. Aru ei saada, et matemaatika arendab kogu inimese loogilist mõtlemist ja probleemilahendamise võimet.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 06:59klassis ei viitsita kuulata.
Siin võib olla ka see, et õpetaja on kehva. Mõni ei oska normaalselt asju seletada. Meil üks matemaatika õpetaja oli selline. Tuli uus ja siis said ka põmmpead(nagu mina) asjadest aru.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Apr 2026 22:55
Mulle küll meeldib. Ja meeldib rohkem. Inimene õpetajana tekitab mus närvi ja ma ei saa mõelda. Kardan eksida ja ei julge küsida. Sest ma küsiks ilmselt väga lolle küsimusi mille peale inimene arvaks, et see teadmine on ju elementaarne, seda peab igaüks teadma. Kust võtta täiesti tuima ja positiivset õpetajat nagu AI on.
Külaline

Kui mingil alal peab näitama, kui loll või saamatu ma mingis asjas olen, siis igal juhul valiks juhendajaks roboti. Iseteeninduskassa võtsin suure rõõmuga kasutusele, kõik tegevused, mida saab digitaalselt teha, ilma inimesega kokku puutumata, teen arvutis. Tegelikult ka arstiks ja eriti veel arstlikuks läbivaatuseks eelistaks robotit. Minu laps kasutas tihti õppimisel tehiasaru abi, meie abi ta ei taha ja ega matemaatikas me midagi aidata ei oskagi. Põhikooli matemaatikaeksami sai 98%.
Oma õpetajatele tagasi mõeldes- paar eredamat isiksust olid, aga veerand oleks võinud julgelt robotid olla, oleks lastel ka psüühika paremas korras olnud :D
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 08:07 Kas teil on olnud olukorda, kus neljadele-viitele õppinud laps saab matemaatika eksamil kolme või kukub läbi?
Eilses Laseris oli see teema.
Õpetajad ei hinda lapsi erinevates koolides ühte moodi.
Ma arvasin et kui on tunnikontroll või kontrolltöö, on see nn kõrgemalt ette antud küsimused ja ka kõrgemalt ette antud hindamise süsteem. Et iga vastus annab teatud arv punkte ja need punktid kokku lugedes saab panna vastava hinde, mis vastab punktide arvule.

Ōpetab teistele matemaatikat ja keemiat. Põhikooli matemaatika lõpueksami kukkus sisuliselt läbi, eksamieeln närv ei pidanud vastu, enne eksameid käis ka psühholoogil korra. Gümnaasiumiosas taas autahvli õpilane, kõrgkooli ilusti sisse.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 23:04
Aga ärgu see riik ometi makse tõstku ja kaotagu ometi toidult käibemaks, eks? Ja ühtlasi tõstku ka õpetajate palku!
Kust pagana kohast see raha kõik tulema peaks sinu arust, millega makstakse kinni abiõpetajate palgad? Kas sa ei saa tõesti aru, et AI on õlekõrs selleks, et üldse midagigi paremaks läheks?
Pealegi on AI väga hea seletaja. Emotsioonitu, ei vihasta lapse peale, ei eelda temast mingit sooritust, lihtsalt teeb oma tööd ja seletab.
Riik ei puutu kuidagi asjasse. Laseris oligi juttu sellest, kui palju lapsevanemad õpetamise eest juurde maksavad, sest paljud otsivad lastele abiõpetajad.
Ka nemad ei vihasta laste peale, toetavad ja kiidavad. Vahel utsitavad takka kah, mõnikord on see vajalik.
Üks lapsevanem rääkis, et koolis vahetus aasta jooksul 6 matemaatika õpetajat, kõigil polnud matemaatilist haridustki. Olidki sunnitud abiõpetaja palkama.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 9 külalist