Milline on elu ilma depressiooni ja ärevuseta

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kui see inimene oli juba mitmel korral oma jubedast elust kirjutanud, hakkasin ka mina neidsamu rumalaid mõtteid mõtlema. Sain aru, kuidas see süveneb ja halvab. Pidin otsustavalt ütlema stopp ja teadlikult selle lõpetama, muidu oleks see läinud hullemaks.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2026 18:50
Külaline kirjutas: 06 Mai 2026 18:06Sa saad ju aru, et kõik teised surevad korra, sina aga tuhandeid ja kümneid tuhandeid kordi. Sadist. Miks sa seda endale teed? Intelligentne inimene oskab oma mõtteid suunata ja juhtida. Vastus sinu probleemile on mitte see, et sa kardad surra, vaid see, et sa kardad elada. Sa ei taha elada, muidu naudiksid oma elu.
Mis see intelligents siia puutub, inimesel on vaimse tervise häire. Selgemalt väljendudes HAIGUS.
Mis haigus see on?
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mai 2026 12:17
Guest kirjutas: 06 Mai 2026 18:50
Külaline kirjutas: 06 Mai 2026 18:06Sa saad ju aru, et kõik teised surevad korra, sina aga tuhandeid ja kümneid tuhandeid kordi. Sadist. Miks sa seda endale teed? Intelligentne inimene oskab oma mõtteid suunata ja juhtida. Vastus sinu probleemile on mitte see, et sa kardad surra, vaid see, et sa kardad elada. Sa ei taha elada, muidu naudiksid oma elu.
Mis see intelligents siia puutub, inimesel on vaimse tervise häire. Selgemalt väljendudes HAIGUS.
Mis haigus see on?
Nagu ta välja toob, on tal depressioon ja ärevushäire ning nendega kaasuvad sundmõtted. Tervele inimesele võid sa öelda, et suuna ja juhi oma mõtteid, aga praeguses olukorras see ei tööta. Paljudele inimestele hakkab alles siia kohale jõudma, et depressioon haigus on, kui keegi endalt elu võtab. Murtud jala puhul saavad kõik aru, et inimene on haige, aga vaimse tervisega see kahjuks nii on, et kui palja silmaga ei näe, siis mis see inimene hädaldab. Võtku lihtsalt kokku ennast, suunaku mõtteid, vedagu naeratus näole ja ongi kõik titimiti.
Külaline

Naeratuse näike cedamine on huvitav. Olen näunud just sellist soovitust. Vea naeratus näole. Vea! Aju ei saavat aru, kas see on päris või mitte, ta reageerib nii nagu naeratus oleks päriselt e õnnelikult
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mai 2026 14:10 Naeratuse näike cedamine on huvitav. Olen näunud just sellist soovitust. Vea naeratus näole. Vea! Aju ei saavat aru, kas see on päris või mitte, ta reageerib nii nagu naeratus oleks päriselt e õnnelikult
Täpselt nii see on. Väga lihtne ja toimiv viis.Olin päris imestunud kuuldes, et siin on inimesi, kes ei naerata või naera isegi kord päevas mitte, sellised kurjad ja mornid tüübid.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mai 2026 14:24
Külaline kirjutas: 07 Mai 2026 14:10 Naeratuse näike cedamine on huvitav. Olen näunud just sellist soovitust. Vea naeratus näole. Vea! Aju ei saavat aru, kas see on päris või mitte, ta reageerib nii nagu naeratus oleks päriselt e õnnelikult
Täpselt nii see on. Väga lihtne ja toimiv viis.Olin päris imestunud kuuldes, et siin on inimesi, kes ei naerata või naera isegi kord päevas mitte, sellised kurjad ja mornid tüübid.
Jah, öelge seda kõigile neile, kelle "rõõmsameelne, naljatlev ja naeratav" lähedane või sõber enesetappu tegi. Alles oli siin juttu Gameboy Tetrisest, kes hiljuti siit maailmast lahkus ja keda samamoodi iseloomustati.
Külaline

Kas see suu kõrvuni vedamene pole nagu teraapia ülesanne? Seda ei pea tegema teiste jaoks vaid enda jaoks.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mai 2026 18:57 Kas see suu kõrvuni vedamene pole nagu teraapia ülesanne? Seda ei pea tegema teiste jaoks vaid enda jaoks.
Täpselt nii, iseenda jaoks. Kui tunned, et ei ole hea tuju või on morn olek.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mai 2026 17:45
Jah, öelge seda kõigile neile, kelle "rõõmsameelne, naljatlev ja naeratav" lähedane või sõber enesetappu tegi. Alles oli siin juttu Gameboy Tetrisest, kes hiljuti siit maailmast lahkus ja keda samamoodi iseloomustati.
Kui palju veel neid kurje ja morne enesetappe teeb. Iga päev teeb Eestis keegi enesetapu.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mai 2026 19:08

Kui palju veel neid kurje ja morne enesetappe teeb. Iga päev teeb Eestis keegi enesetapu.
Ja arvad, et see naeratatuse imiteerimine ravib depressioonist terveks või? Miks meil üldse haigeid siis on? Kõik peegli ette naeratama ja ajukeemia saabki korda!
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mai 2026 20:19
Ja arvad, et see naeratatuse imiteerimine ravib depressioonist terveks või? Miks meil üldse haigeid siis on? Kõik peegli ette naeratama ja ajukeemia saabki korda!
Muidugi mitte see 1 asi, saad isegi aru. Aga proovida ju võiks. Samahästi ei lahenda depressiooni värviraamatud ega jalutamine. Aga kõik kokku äkki mõjutab aju ikka
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mai 2026 20:19
Kõik, kes on halvas tujus ja tigedad, ei põe ometi depressiooni! Depressiooni põdev inimene peab samamoodi tegema vägisi trenni, liikuma värskes õhus, andma oma kehale positiivseid signaale, juhtima oma mõtteid.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mai 2026 20:50

Kõik, kes on halvas tujus ja tigedad, ei põe ometi depressiooni! Depressiooni põdev inimene peab samamoodi tegema vägisi trenni, liikuma värskes õhus, andma oma kehale positiivseid signaale, juhtima oma mõtteid.
Jah, kogu see kompott on toetavad tegevused, aga siin toodi eelnevalt välja see naeratamise osa üksi, mis mõjuski kohatult. Kui ma mõtlen ajale, mil ma ise depressioonis olin, siis ma oleks sellise jutu peale pikalt peesse saatnud. Kõigepealt AD-d peale ja alles siis hakkad vaatama, kas saad kõigepealt maast lahti, et ennast pesema minna, et sooja sööki teha vms teiste jaoks normaalsed tegevused, mis sel hetkel on täielik eneseületus. Jalutamise ja muude tegevusteni on sealt veel pikk-pikk maa, rääkimata mingitest mõtete juhtimisest.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Mai 2026 21:36
Jah, kogu see kompott on toetavad tegevused, aga siin toodi eelnevalt välja see naeratamise osa üksi, mis mõjuski kohatult. Kui ma mõtlen ajale, mil ma ise depressioonis olin, siis ma oleks sellise jutu peale pikalt peesse saatnud. Kõigepealt AD-d peale ja alles siis hakkad vaatama, kas saad kõigepealt maast lahti, et ennast pesema minna, et sooja sööki teha vms teiste jaoks normaalsed tegevused, mis sel hetkel on täielik eneseületus. Jalutamise ja muude tegevusteni on sealt veel pikk-pikk maa, rääkimata mingitest mõtete juhtimisest.
Kui lamad voodis ja üles ei saa, kas suunurki tõsta on samuti ületamatu? Tüüpiline hala, kuidas midagi ei saa. Selle asemel, et sooja sööki teha, mine kõndima, kui mõlemat ei jõua. Vägisi, vihates.
Külaline

Depressioonik võib ju halada palju ta tahab, aga õnneks depressioon on meil üks väikseima suremusega “haigusi”. Väidetavalt oli meil siin 75000 depressioonis inimest, kes paljud ei näe elul mingit mõtet jne, aga neist ainult 0.26% ehk umbes 200 sureb ka reaalselt maha enesetapu läbi. Ja neist valdav enamus keskealised alkoholiga liialdavad mehed. Kopsupõletikkugi sureb kolmandik rohkem inimesi.
Kui keegi kandikul asju kätte ei tooks, eks paar päeva konutataks, aga siis läheks kõht varsti tühjaks ja aetaks jalad jälle alla. Pole kuulnud, et paljud depressioonis inimesed näiteks nälja või janu kätte oleks surnud. Kuigi ju oleks loogiline, kui elus püsimine nii mõttetu on.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mai 2026 09:06 Depressioonik võib ju halada palju ta tahab, aga õnneks depressioon on meil üks väikseima suremusega “haigusi”. Väidetavalt oli meil siin 75000 depressioonis inimest, kes paljud ei näe elul mingit mõtet jne, aga neist ainult 0.26% ehk umbes 200 sureb ka reaalselt maha enesetapu läbi. Ja neist valdav enamus keskealised alkoholiga liialdavad mehed. Kopsupõletikkugi sureb kolmandik rohkem inimesi.
Kui keegi kandikul asju kätte ei tooks, eks paar päeva konutataks, aga siis läheks kõht varsti tühjaks ja aetaks jalad jälle alla. Pole kuulnud, et paljud depressioonis inimesed näiteks nälja või janu kätte oleks surnud. Kuigi ju oleks loogiline, kui elus püsimine nii mõttetu on.
Miks sa “haigusi” jutumärkidesse panid?
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mai 2026 08:48
Külaline kirjutas: 07 Mai 2026 21:36
Kui lamad voodis ja üles ei saa, kas suunurki tõsta on samuti ületamatu? Tüüpiline hala, kuidas midagi ei saa. Selle asemel, et sooja sööki teha, mine kõndima, kui mõlemat ei jõua. Vägisi, vihates.
Millelgi pole ju mõtet. Mis mõte on soojal söögil? Mis mõte on kõndimisel?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 09:47Miks sa “haigusi” jutumärkidesse panid?
Sest rasked haigused, mis tööl käia ei luba, tekitavad füüsilisi tüsistusi ja lõppevad reaalselt ka surmaga. Selles mõttes on joodik kordades rohkem haige inimene. Kui 75000 inimest ei näe elamisel mõtet, aga siiski ära ka nagu surema ei soostu, siis pisut koomiline juba. Mingu Ukrainasse sõtta appi, kui on elamisest nii ükskõik, aga siis on ju kohe eluisu tagasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 10:06
Sest rasked haigused, mis tööl käia ei luba, tekitavad füüsilisi tüsistusi ja lõppevad reaalselt ka surmaga. Selles mõttes on joodik kordades rohkem haige inimene. Kui 75000 inimest ei näe elamisel mõtet, aga siiski ära ka nagu surema ei soostu, siis pisut koomiline juba. Mingu Ukrainasse sõtta appi, kui on elamisest nii ükskõik, aga siis on ju kohe eluisu tagasi.
Ei vasta tõele. Just oli artikkel ukraina sõjast, ERR vist. Kui ukrainas sõdur on olnud rindel 40 päeva järjest, siis kaotab ta elusäästlikuse ja tal on elust ükskõik. Kui alguses midagi kusagil plahvatab, siis viskab pikali peitu, aga hiljem lihtsalt seisab püsti. Aga nii võib ikkagi mingi killuga pihta saada. Samuti ukrainas tsiviilid kui alguses ohusireenidega jooksid kõik varjenditesse, siis hiljem paljud ei teinud enam väljagi.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mai 2026 10:12
Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 10:06
Ei vasta tõele. Just oli artikkel ukraina sõjast, ERR vist. Kui ukrainas sõdur on olnud rindel 40 päeva järjest, siis kaotab ta elusäästlikuse ja tal on elust ükskõik. Kui alguses midagi kusagil plahvatab, siis viskab pikali peitu, aga hiljem lihtsalt seisab püsti. Aga nii võib ikkagi mingi killuga pihta saada. Samuti ukrainas tsiviilid kui alguses ohusireenidega jooksid kõik varjenditesse, siis hiljem paljud ei teinud enam väljagi.
Veel parem siis ju. Siis need 75000 depresiivset, eluisu kaotanud inimest oleks just kõige õigemas kohas ju. Peaks äkki käpikute asemel neid sinna bussidega humanitaarabi korras transportima hakkama?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist