Sul on vale ettekujutus. Just suure madalapalgaliste töötajate arvuga ettevõtete jaoks on see maksuvaba 400€ aastas töötaja kohta (mis on pmst kulu mõttes sama, mis 25€ kuus palka juurde panna) miski, millega peibutada, eriti kui see on sõnastatud peenelt Stebbyna, veel kavalamates ettevõtetes tervisekindlustusena.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 18:32 Teemaalgataja on madalapalgaline. Igasugused erisoodustused ja hüved on peaaegu alati vaid neis ettevõtetes, kus on kõrged palgad. Madalapalgaliste töökohtade hüve on tasuta kartul-kaste lõuna ajal kui üldse.
Kuidas saada vaimne tervis korda, kui raha ei ole?
-
Külaline
-
Külaline
Millest küll selline järeldus? Mina ei ole madalapalgaline, aga 100-120€ ühe korra eest ja nii mingi 5-10 korda ilma garantiita, et midagi paremaks saab, on minugi jaoks väga tõsine mõtlemise koht, enne kui selle kulu teen.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 18:32 Teemaalgataja on madalapalgaline.
-
Külaline
No kuule, kui ikka probleem on, siis oma tervise arvelt kõrgepalgaline küll kokku ei hoia ja koonerdama ei hakka.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 21:02Millest küll selline järeldus? Mina ei ole madalapalgaline, aga 100-120€ ühe korra eest ja nii mingi 5-10 korda ilma garantiita, et midagi paremaks saab, on minugi jaoks väga tõsine mõtlemise koht, enne kui selle kulu teen.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 18:32 Teemaalgataja on madalapalgaline.
Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 18:55mu sissetulek tõesti ei võimalda käia psühholoogi juures 120-150 eurot tunnike vestlust.
-
Külaline
Kordan, kui sa esimese korraga ei mõistnud - mina olen üsna kõrgepalgaline ja mina koonerdan. Inimesed ei ole ühesugused.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 21:44No kuule, kui ikka probleem on, siis oma tervise arvelt kõrgepalgaline küll kokku ei hoia ja koonerdama ei hakka.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 21:02Millest küll selline järeldus? Mina ei ole madalapalgaline, aga 100-120€ ühe korra eest ja nii mingi 5-10 korda ilma garantiita, et midagi paremaks saab, on minugi jaoks väga tõsine mõtlemise koht, enne kui selle kulu teen.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 18:32 Teemaalgataja on madalapalgaline.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 18:55mu sissetulek tõesti ei võimalda käia psühholoogi juures 120-150 eurot tunnike vestlust.
-
Külaline
Mul on trauma tekkinud vaesetest, kes laia haardega teiste raha "käsutavad" ja rahakasutust "sätivad".
-
Külaline
Mida see tähendab?Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2025 00:15 Mul on trauma tekkinud vaesetest, kes laia haardega teiste raha "käsutavad" ja rahakasutust "sätivad".
-
Külaline
See tähendab seda, et on sellist tüüpi vaeseid, kes on katkematult kõvad ostu- ja rahakasutussoovitajad neile, kel raha on.
Samuti - "vaene oled või?" - manipuleerijad.
-
Külaline
No siis pannud õige pealkiri: Kuidas saada vaimne tervis korda, kui raha maksta ei taha.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 21:47Kordan, kui sa esimese korraga ei mõistnud - mina olen üsna kõrgepalgaline ja mina koonerdan. Inimesed ei ole ühesugused.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 21:44No kuule, kui ikka probleem on, siis oma tervise arvelt kõrgepalgaline küll kokku ei hoia ja koonerdama ei hakka.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 21:02 Millest küll selline järeldus? Mina ei ole madalapalgaline, aga 100-120€ ühe korra eest ja nii mingi 5-10 korda ilma garantiita, et midagi paremaks saab, on minugi jaoks väga tõsine mõtlemise koht, enne kui selle kulu teen.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 18:55mu sissetulek tõesti ei võimalda käia psühholoogi juures 120-150 eurot tunnike vestlust.
-
Külaline
No ja mis vahet seal vastustes siis oleks sellise nn korrektsuse juures?Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 15:00No siis pannud õige pealkiri: Kuidas saada vaimne tervis korda, kui raha maksta ei taha.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 21:47Kordan, kui sa esimese korraga ei mõistnud - mina olen üsna kõrgepalgaline ja mina koonerdan. Inimesed ei ole ühesugused.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 21:44
No kuule, kui ikka probleem on, siis oma tervise arvelt kõrgepalgaline küll kokku ei hoia ja koonerdama ei hakka.
Inimene on valmis maksma küll, aga asja eest, mite linnukese kirja saamise pärast, et näe teen küll kõike aga miski ei aita. Ta tahab reaalselt end aidata.
Meie ei tea, mis trauma tal on. Vbl ongi viha asjata kulutatud raha pärast, näiteks. Me ei tea ju Peaasi et ta abi saab ja kergem hakkab.
-
Külaline
Krt, kui tumba võib olla? Ma ei ole teemaalgataja, ma ei pannud seda pealkirja. Püüa veidi konteksti tabada, loe mõttega vastuseid, saad aru küll, et ma rääkisin endast lihtsalt näitena.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 15:00No siis pannud õige pealkiri: Kuidas saada vaimne tervis korda, kui raha maksta ei taha.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 21:47Kordan, kui sa esimese korraga ei mõistnud - mina olen üsna kõrgepalgaline ja mina koonerdan. Inimesed ei ole ühesugused.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 21:44
No kuule, kui ikka probleem on, siis oma tervise arvelt kõrgepalgaline küll kokku ei hoia ja koonerdama ei hakka.
-
Külaline
Miks "Külaline" ei või olla teemaalgataja?Külaline kirjutas: ↑13 Juul 2025 19:32Krt, kui tumba võib olla? Ma ei ole teemaalgataja, ma ei pannud seda pealkirja. Püüa veidi konteksti tabada, loe mõttega vastuseid, saad aru küll, et ma rääkisin endast lihtsalt näitena.
Aga teemasse kah midagi: lobotoomiaga võiks proovida, väidetavalt pidid head tulemused olema, et vaimne tervis korda saada.
-
Külaline
Kuus või kvartalis? otsusta ära.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2025 16:51Mismoodi ometi sa seda ette kujutad? See pole mingi majaehitus, et loed ehitatud majad kokku. Kõiki patsiente polegi võimalik aidata, see töö on ikka vägagi tellija materjalist. Minu perearst ütles mulle kunagi otse, et ta näeb, et mul oleks psühholoogi juurde mõtet minna küll, sest mul on motivatsioon paranemiseks olemas. Väga paljudel ei ole, nad tahavad lihtsalt terveks saada, no et võtan tableti ja teise ja ongi okk. Vaimsest probleemist paranemine on töö iseendaga, enamasti eluaegne - nagu alkohoolikutel on võitlus alkoholiisuga eluaegne. Sa pead kaasa töötama, kaasa mõtlema, ise ka lahendusi otsima. Jah, mõni psühholoog on parem kui teine, aga ka nendel parematel psühholoogidel on haigekassa ajad, arvatavasti vaja kauem oodata.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 11:19 Kahju. Kuna psühholoogide töö kvaliteedi üle puudub kontroll ja nende tulemusi ka mitte kuidagi ei mõõdeta, siis ongi see viinud nende töö kvaliteedi languseni. Kui oleks kusagil olemas võimalus tekitada mingit statistikat, et kas/kui palju inimesi nad reaalselt aidanud on, samuti võimalus anda tagasisidet, siis annaks see inimestele mingigi garantii, et nad oma kulutatud rahale ja ajale ka katet saavad.
Teemaalgatajale veel - sul on seadusega tagatud õigus tööandjalt iga kuu saada 100€ ulatuses kompensatsiooni ka vaimse tervise ravi eest (NB! tegevusloaga psühholoogi juures). Nõua seda tööandjalt. 100€ kvartalis on siiski midagi, ühe konsultatsiooni kolme kuu jooksul saad kompenseeritud. Eriti hea on, kui sul on mitu töökohta, saad igast neist 100€ kvartalis välja küsida.
https://rmp.geenius.ee/maksud/maksud-yl ... ikuludele/
https://nordfinance.ee/tervise-ja-spord ... -voimalus/
Mitte kellelgi pole mitte midagi vaja, kui teil on sõbrad.
-
Külaline
Kvartalis, vabandust. Ei piisa iga asja jaoks sõpradest. Naeratavaks depressiooniks nimetatakse seda, kui käid ja chillid sõpradega ja oled justkui väga rahul oma eluga, aga omaette jäädes vajud kokku ning ei saa enam endaga hakkama.Guest kirjutas: ↑13 Juul 2025 21:28Kuus või kvartalis? otsusta ära.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2025 16:51Mismoodi ometi sa seda ette kujutad? See pole mingi majaehitus, et loed ehitatud majad kokku. Kõiki patsiente polegi võimalik aidata, see töö on ikka vägagi tellija materjalist. Minu perearst ütles mulle kunagi otse, et ta näeb, et mul oleks psühholoogi juurde mõtet minna küll, sest mul on motivatsioon paranemiseks olemas. Väga paljudel ei ole, nad tahavad lihtsalt terveks saada, no et võtan tableti ja teise ja ongi okk. Vaimsest probleemist paranemine on töö iseendaga, enamasti eluaegne - nagu alkohoolikutel on võitlus alkoholiisuga eluaegne. Sa pead kaasa töötama, kaasa mõtlema, ise ka lahendusi otsima. Jah, mõni psühholoog on parem kui teine, aga ka nendel parematel psühholoogidel on haigekassa ajad, arvatavasti vaja kauem oodata.Guest kirjutas: ↑11 Juul 2025 11:19 Kahju. Kuna psühholoogide töö kvaliteedi üle puudub kontroll ja nende tulemusi ka mitte kuidagi ei mõõdeta, siis ongi see viinud nende töö kvaliteedi languseni. Kui oleks kusagil olemas võimalus tekitada mingit statistikat, et kas/kui palju inimesi nad reaalselt aidanud on, samuti võimalus anda tagasisidet, siis annaks see inimestele mingigi garantii, et nad oma kulutatud rahale ja ajale ka katet saavad.
Teemaalgatajale veel - sul on seadusega tagatud õigus tööandjalt iga kuu saada 100€ ulatuses kompensatsiooni ka vaimse tervise ravi eest (NB! tegevusloaga psühholoogi juures). Nõua seda tööandjalt. 100€ kvartalis on siiski midagi, ühe konsultatsiooni kolme kuu jooksul saad kompenseeritud. Eriti hea on, kui sul on mitu töökohta, saad igast neist 100€ kvartalis välja küsida.
https://rmp.geenius.ee/maksud/maksud-yl ... ikuludele/
https://nordfinance.ee/tervise-ja-spord ... -voimalus/
Mitte kellelgi pole mitte midagi vaja, kui teil on sõbrad.
-
Külaline
Olen TA. Ma olen jah madalapalgaline vist. Ehk siis kas ma suudaks kuus 120-130 eurot kokku hoida ja psühholoogile maksta? Jah, ilmselt suudaks. Aga see tuleks siis muu elu arvelt - teater, reis kord aastas, lõuna sõbrannaga kohvikus ja muu selline, mis mind täna üldse vee peal hoiab. (No ja ega ma ei tea, mitu korda kuus see üldse maksta tuleks.) Teine probleem on tõesti ka see, et kust ma tean, mitu korda ma selle raha pean maksma ennem, kui sobiva terapeudi leian? No ja kõige otsa on minus pisut ka trotsi - päris kallis teenus on siiski! Miks ma üldse maksan makse, kui hakbaarsti eest maksan omast taskust, kiire arstiabi eest maskan omast taskust, vaimse tervise abi eest ka veel...
-
Külaline
Aga sa väldi siis neid olukordi.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 18:55häired, mis ei lase teatud olukordades selgelt mõelda,
-
Külaline
"Oma tervise arvelt, nuuts-nuuts!" Hea manipulaator oled küll. See inimene, kellele vastad, kirjutas ju, et teda huvitab tema tervis küll, kuid ta soovib sealjuures mingitki garantiid, et tuhande euro maksmine parema tervisega kuidagi seotud oleks.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 21:44No kuule, kui ikka probleem on, siis oma tervise arvelt kõrgepalgaline küll kokku ei hoia ja koonerdama ei hakka.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 21:02Millest küll selline järeldus? Mina ei ole madalapalgaline, aga 100-120€ ühe korra eest ja nii mingi 5-10 korda ilma garantiita, et midagi paremaks saab, on minugi jaoks väga tõsine mõtlemise koht, enne kui selle kulu teen.Guest kirjutas: ↑12 Juul 2025 18:32 Teemaalgataja on madalapalgaline.Külaline kirjutas: ↑08 Juul 2025 18:55mu sissetulek tõesti ei võimalda käia psühholoogi juures 120-150 eurot tunnike vestlust.
-
elemaskaee
- Kontakt:
Kui inimene tunneb, et vaimse tervisega seotud sümptomid tema elu häirima hakkavad, on mõistlik pöörduda asjatundja konsultatsioonile.
-
Külaline
Alusta AI-st. Suunagi teda koheselt sõnadega "ole minu psühholoog".
AD-sid kirjutavad perearstid ka välja, aga enne võiksid AI abiga selgusele jõuda, milline ravim sinu sümptomitega klapib, millise hormooni töös häired esinevad jne.
Olles ise juba 10+ aastat AD-sid jms võtnud, samuti psühholoogide juures käinud, siis ei jää AI ühelegi psühholoogile alla, on tasuta ja kohe saadaval.
AD-sid kirjutavad perearstid ka välja, aga enne võiksid AI abiga selgusele jõuda, milline ravim sinu sümptomitega klapib, millise hormooni töös häired esinevad jne.
Olles ise juba 10+ aastat AD-sid jms võtnud, samuti psühholoogide juures käinud, siis ei jää AI ühelegi psühholoogile alla, on tasuta ja kohe saadaval.
-
Külaline
Kuule, psühholoogi töö ei ole ravimeid kirjutada ning psühhiaatri asemele ma küll AI-d ei soovitaks. Küll aga on AI tõesti väga hea kuulaja ja aitab inimesel end tühjaks rääkida, andes samas ka lihtsamaid nõuandeid näiteks ärevuse vastu, halbade mõtete vastu ja märgates ning kiites inimest tema tugevuste eest. Proovige, te ei kahetse.Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 22:59 Alusta AI-st. Suunagi teda koheselt sõnadega "ole minu psühholoog".
-
Külaline
Kõigepealt peaks tühjaks rääkimist alustama oma sõpradest.Külaline kirjutas: ↑11 Mai 2026 11:48Kuule, psühholoogi töö ei ole ravimeid kirjutada ning psühhiaatri asemele ma küll AI-d ei soovitaks. Küll aga on AI tõesti väga hea kuulaja ja aitab inimesel end tühjaks rääkida, andes samas ka lihtsamaid nõuandeid näiteks ärevuse vastu, halbade mõtete vastu ja märgates ning kiites inimest tema tugevuste eest. Proovige, te ei kahetse.Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 22:59 Alusta AI-st. Suunagi teda koheselt sõnadega "ole minu psühholoog".
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline