Lapse vanaisa takistab noortel beebile nime panekut.

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 11:06Selline teema siis, et kahenädalasele poisile on vaja nimi panna, noortel vanematel on see välja valitud, aga lapse vanaisa jahub mingitest infoväljadest ja energialainetest ning ütleb ,et valitud nimi on "diagnoos infoväljast seda ei toeta" Pakub välja liitnime kahest nimest, mis omavahel üldse kokku ei sobi- ühesõnaga, et jääks noorte valitud nimi ja ette tuleks täiesti topeltnimesse (vähemalt selle noorte valituga) mittesobiv nimi . Mul tütar (lapse ema) pole sellest ideest vaimustuses ja tegelikult tema mees ka- aga see mees ei julge oma isale vastu vaielda.. Samas tulevad noored nimevalikul ühele vanaisa nõudele vastu- panevad nime sama algustähega, mis on mehe suguvõsas olnud juba mitu põlve traditsiooniks.
Mida teha? Mina lapse emapoolse vanaemana ei tervita ka just suure hurraga noorte valitud nime, aga ma ei hakka oma varianti küll neile peale suruma (ehkki kunagi ma olen seda nime neile ka maininud, aga sinnapaika see jäi) et mingi "infoväljade diagnoos " vms. Mulle tundub see vaimuhaige luuluna... no see vanaisa ongi terve elu mingeid "infovälju" taga ajanud ja uurinud..täitsa uhhuu minu arust. Aga kas noored tõesti peaks oma kauaoodatud esilapsele panema pika ja lohiseva topeltnime pika perenime juurde, või peaks vanaisa kuidagi pikalt saatma.
Näen sõnumitest (elavad eemal),et tütar kannatab tegelikult selle vanamehe otsuse pärast ja ega ka lapse isa väga ei ole vist rõõmus...sellepärast ongi tõeaäoliselt nimepanekuga nii kaua viivitatud, et lapse isa ei julge oma isale vastu vaielda... Loll olukord, millest ma tuleks küll välja ja saadaks selle infoväljade uurija kuu peale oma energiapüramiide kujundama
Miks nii koledasti kirjutad?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mai 2026 13:46Miks nii koledasti kirjutad?
Ma keegi teine. See ju ongi kole lugu ju.
Kas need noored on sellest poisi isast rahaliselt sõltuvad ka?
Külaline

Vanaisa saab viisakamalt ka nimetada, ei pea nii laudanaise kombel kirjutama. Ei ole ime, et ta kirjutajaga kohtuda ei taha. Vaene tütar kel selline abane ema.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 19:32
Guest kirjutas: 14 Mai 2026 19:23
Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 19:07 No nüüd siis olid noored aru saanud sellest topeltnime sobimatusest, aga nimi pandi IKKA vanamehe valiku järgi! Õnneks oli neil see variant ka varem kaalumisel..
On siis ainulaadne nimi, mida varem pole olnud?
Ei panda seda ainulaadset nime. Vanamees suutis ikka selle nii maha teha, et infoväljad on vastu jne :D
Seda ikka tead, et kui tema on vanamees, oled sina vanamutt?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mai 2026 13:18 Minu arust on üliimelik, et laps juba sündinud ja lapse vanevanemad pole omavahel kohtunudki. Mis imelik perekond see selline on?
Mul mehega kaks last, koos ple 10 aasta. Meie vanemad ehk laste vanavanemad pole samuti omavahel kohtunud. Elavad eri linnades ja ühiseid sündmusi pole. Ei pea seda imelikuks.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mai 2026 15:44
Külaline kirjutas: 15 Mai 2026 13:18 Minu arust on üliimelik, et laps juba sündinud ja lapse vanevanemad pole omavahel kohtunudki. Mis imelik perekond see selline on?
Mul mehega kaks last, koos ple 10 aasta. Meie vanemad ehk laste vanavanemad pole samuti omavahel kohtunud. Elavad eri linnades ja ühiseid sündmusi pole. Ei pea seda imelikuks.
Minu jaoks ei ole see ka väga eriskummaline. Ma olin oma eksiga koos üle 10aasta. Ühine laps on ka. Mõlemad nö katkistest peredest pärit ja ühe korra sain kohtumise oma ema ja lapse isa isa ja kasuemaga korraldatud.
Aga ega ausaltöeldes ei olnud kumbki pool huvitatud omavahelisest suhtlusest. Ei minu vanemad ega ka lapse ise vanemad. Ja lapse isa ise ka polnud väga huvitatud minu vanematega suhtlemisest.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mai 2026 15:44
No see on ikka maksimaalselt imelik ja arusaamatu. Kui on lapsed, siis ühised jõulud, laste lasteaia-ja kooliüritused ning lõpetamised, kus on vanavanemad kohal. Laste sünnid, laste sünnipäevad. Minu arust annate te oma lastele edasi ebaterve perekonna eeskuju.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2026 13:53
Tõenäoliselt sellega asi seotud ongi...vanamees ehk ähvardas päranduse teistele lastele teha :O Muidu nad minu teada küll sõltuvad pole, mõlemal oli enne lapse sündi juba mitu aastat hea töökoht.
Külaline

Vanamoor ja vanamees :lol:
Külaline

No vabalt võib-olla vanamees. Mõnes suhtes on vanusevahe korralik, nt on 20 a noorem naine võetud. Isaks võis ka saada nt 40+ ja lapsed juba kolmekümmendates ka.
Külaline

Ja vana enam vanaisa ei ole või?
Külaline

Tütre ja tema elukaaslase ees ka nii koledasti räägid?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mai 2026 20:01
Guest kirjutas: 15 Mai 2026 13:53
Tõenäoliselt sellega asi seotud ongi...vanamees ehk ähvardas päranduse teistele lastele teha :O Muidu nad minu teada küll sõltuvad pole, mõlemal oli enne lapse sündi juba mitu aastat hea töökoht.
Sinu teada? Sina oled üks labane eit, kes ei tea nende elust mitte midagi. Kui sul oleks oma lastega lähedased suhted, teaksid täpselt, milles asi. Mingil põhjusel sind teistele pereliikmetele ei näidata...
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mai 2026 10:06
Guest kirjutas: 14 Mai 2026 19:07 No nüüd siis olid noored aru saanud sellest topeltnime sobimatusest, aga nimi pandi IKKA vanamehe valiku järgi! Õnneks oli neil see variant ka varem kaalumisel..
sa väga halvustavalt suhtud oma tütre lapse isa vanematesse ja ka lapse isasse. Kas see vanaisa mingi 80ne? Aga tegelikult ju vahet pole. Mis siis nüüd veel viga on kui jõuti kompromissile? Tundub, et kõik on rahul peale sinu.

Paistab jah, et ennast kui ämma peab nooreks, aga tütre äi näed vanamees, mis vanamees. Ju häirib, et vanamehel oli maksvam sõna, tegi poja pere ära.
Külaline

Mis siis maimukesele nimeks sai?

Oskar Taro Kuusetaat Juunior
Külaline

Guest kirjutas: 16 Mai 2026 07:06
Külaline kirjutas: 15 Mai 2026 10:06
Guest kirjutas: 14 Mai 2026 19:07 No nüüd siis olid noored aru saanud sellest topeltnime sobimatusest, aga nimi pandi IKKA vanamehe valiku järgi! Õnneks oli neil see variant ka varem kaalumisel..
sa väga halvustavalt suhtud oma tütre lapse isa vanematesse ja ka lapse isasse. Kas see vanaisa mingi 80ne? Aga tegelikult ju vahet pole. Mis siis nüüd veel viga on kui jõuti kompromissile? Tundub, et kõik on rahul peale sinu.

Paistab jah, et ennast kui ämma peab nooreks, aga tütre äi näed vanamees, mis vanamees. Ju häirib, et vanamehel oli maksvam sõna, tegi poja pere ära.
Aa kes ütles, et ma end nooreks pean? Mutt mis mutt... Ja mul ei olnud üldse mingit nimemõtet, mida neile peale suruda...ma oleks ehk tahtnud mingi teise algustähega nime ainult.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Ja lõpuks saab laps täisealiseks ja läheb vahetab oma nime ära... Paljudele inimestele tundub nende nimi kuidagi võõras, mulle nt taheti Signe nimeks panna, see oleks ikka ...nii vale kuidagi, olen oma nimega harjunud. :D
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mulle taheti Laine nimeks panna, see on küll kole nimi, hea, et pääsesin.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 18 Mai 2026 08:07 Mulle taheti Laine nimeks panna, see on küll kole nimi, hea, et pääsesin.

60-70?
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 18 Mai 2026 08:07 Mulle taheti Laine nimeks panna, see on küll kole nimi, hea, et pääsesin.
Kole ta küll ei ole, lihtsalt vanamoodne. Tean üht beebit, kel pandi nimeks midagi samast ooperist nagu Salme või Helmi. Kummaline on, aga eks sellegagi harjub.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist