Lõbusad lood perekoolist

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 20 Mai 2026 13:21
Guest kirjutas: 20 Mai 2026 08:29 Ei ole küll lõbus lugu, aga perekoolist sain teada, et on inimesi, kellel puudub igasugune empaatia- ja kaasatundmisvõime. Päris mitmel korral, kui räägiti kellegi suurest õnnetusest või lapse surmast, siis oli... ma ei tea, kas neid oli üks või mitu inimest, kes olid veendunud, et kaastunnet võõra inimese vastu ei saa olemas olla. Kui keegi julges pisardada või siiralt kurvastada, siis arvas see inimene (need inimesed), et see on kõik puhas teesklus ja uudishimu. Sellepärast, et võõraste inimeste murede puhul ei ole võimalik kurvastada.

Mind võttis selline arvamus lausa tummaks.
Pigem oli vast ikka asi selles, et mõned hirmkaasatundlikud tüübid ei taju, et võõra leina peale mingite nõretavate pikkade postituste tegemine on maitsetu, inetu ning egoistlik tähelepanupüüdmine, proov võõrast leinast enda egotrippi teha. Leinajat ei huvita grammivõrragi need sinu ilutsevad luulelised nutmiskirjeldused, lohutamine käib hoopis teisiti. Ja see täpsete detailide taga urkimine leina nime all ... no kamoon. Iga loll saab aru, et see on uudishimu, mis on rüütatud dramaatilisse loori (et sa paremini aru saaksid, kasutan ka luulelisi väljendeid). Väljenda reaalset kaastunnet ja empaatiat ja keegi ei jaura su kallal.

(Kas sa muidu oled tänaseks tummusest jagu saanud või ikka on probleem?)
Saan aru, mida öelda tahad. Mina aga rääkisin hoopis teisest olukorrast, mitte uudishimust, urgitsemisest. Räägin ka sellistest olukordadest, kus oli jutt üldine, mitte teema kellegi konkreetse kohta, vaid kus üldiselt arutleti kurbade asjade üle. Seal oli halvustajal ikka arvamus, et mis sa teeskled - miks sulle peaks kellegi teise inimese õnnetus korda minema.

Võimalik, et see empaatiavõimetu tegelane oled sina - kui arvestame sinu ülbust ja nõmetsemist. Tundsid end ära ja mõtlesid vastu lajatada?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2026 19:31
Guest kirjutas: 20 Mai 2026 13:21
Guest kirjutas: 20 Mai 2026 08:29 Ei ole küll lõbus lugu, aga perekoolist sain teada, et on inimesi, kellel puudub igasugune empaatia- ja kaasatundmisvõime. Päris mitmel korral, kui räägiti kellegi suurest õnnetusest või lapse surmast, siis oli... ma ei tea, kas neid oli üks või mitu inimest, kes olid veendunud, et kaastunnet võõra inimese vastu ei saa olemas olla. Kui keegi julges pisardada või siiralt kurvastada, siis arvas see inimene (need inimesed), et see on kõik puhas teesklus ja uudishimu. Sellepärast, et võõraste inimeste murede puhul ei ole võimalik kurvastada.

Mind võttis selline arvamus lausa tummaks.
Pigem oli vast ikka asi selles, et mõned hirmkaasatundlikud tüübid ei taju, et võõra leina peale mingite nõretavate pikkade postituste tegemine on maitsetu, inetu ning egoistlik tähelepanupüüdmine, proov võõrast leinast enda egotrippi teha. Leinajat ei huvita grammivõrragi need sinu ilutsevad luulelised nutmiskirjeldused, lohutamine käib hoopis teisiti. Ja see täpsete detailide taga urkimine leina nime all ... no kamoon. Iga loll saab aru, et see on uudishimu, mis on rüütatud dramaatilisse loori (et sa paremini aru saaksid, kasutan ka luulelisi väljendeid). Väljenda reaalset kaastunnet ja empaatiat ja keegi ei jaura su kallal.

Saan aru, mida öelda tahad. Mina aga rääkisin hoopis teisest olukorrast, mitte uudishimust, urgitsemisest. Räägin ka sellistest olukordadest, kus oli jutt üldine, mitte teema kellegi konkreetse kohta, vaid kus üldiselt arutleti kurbade asjade üle. Seal oli halvustajal ikka arvamus, et mis sa teeskled - miks sulle peaks kellegi teise inimese õnnetus korda minema.

Võimalik, et see empaatiavõimetu tegelane oled sina - kui arvestame sinu ülbust ja nõmetsemist. Tundsid end ära ja mõtlesid vastu lajatada?
Ei, mina ei ole empaatiavõimetu, pigem vastupidi. Ülbe ei ole ma ka, samuti pole ma nõmetsenud. Mulle ei meeldi teesklemine ja kellegi valu arvel tähelepanu teenimine ja sinu mõttekäigus tajusin mõlemat paraku normi ületaval määral. Võimalik, et eksin ja sinu kirjeldatu oli tõesti miski muu, kuid asja ennast see ei muuda, sest see nähtus, millest omakorda mina räägin, on samuti olemas ja ääretult vastik.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2026 20:01
Guest kirjutas: 20 Mai 2026 19:31
Guest kirjutas: 20 Mai 2026 13:21 Pigem oli vast ikka asi selles, et mõned hirmkaasatundlikud tüübid ei taju, et võõra leina peale mingite nõretavate pikkade postituste tegemine on maitsetu, inetu ning egoistlik tähelepanupüüdmine, proov võõrast leinast enda egotrippi teha. Leinajat ei huvita grammivõrragi need sinu ilutsevad luulelised nutmiskirjeldused, lohutamine käib hoopis teisiti. Ja see täpsete detailide taga urkimine leina nime all ... no kamoon. Iga loll saab aru, et see on uudishimu, mis on rüütatud dramaatilisse loori (et sa paremini aru saaksid, kasutan ka luulelisi väljendeid). Väljenda reaalset kaastunnet ja empaatiat ja keegi ei jaura su kallal.

Ei, mina ei ole empaatiavõimetu, pigem vastupidi. Ülbe ei ole ma ka, samuti pole ma nõmetsenud. Mulle ei meeldi teesklemine ja kellegi valu arvel tähelepanu teenimine ja sinu mõttekäigus tajusin mõlemat paraku normi ületaval määral. Võimalik, et eksin ja sinu kirjeldatu oli tõesti miski muu, kuid asja ennast see ei muuda, sest see nähtus, millest omakorda mina räägin, on samuti olemas ja ääretult vastik.
Kas see sinu lause: (Kas sa muidu oled tänaseks tummusest jagu saanud või ikka on probleem?), ei ole nõme?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2026 20:08
Guest kirjutas: 20 Mai 2026 20:01
Guest kirjutas: 20 Mai 2026 19:31 Saan aru, mida öelda tahad. Mina aga rääkisin hoopis teisest olukorrast, mitte uudishimust, urgitsemisest. Räägin ka sellistest olukordadest, kus oli jutt üldine, mitte teema kellegi konkreetse kohta, vaid kus üldiselt arutleti kurbade asjade üle. Seal oli halvustajal ikka arvamus, et mis sa teeskled - miks sulle peaks kellegi teise inimese õnnetus korda minema.

Kas see sinu lause: (Kas sa muidu oled tänaseks tummusest jagu saanud või ikka on probleem?), ei ole nõme?
Ei, ei ole, miks ta peaks? Minu jaoks on see veider, kuivõrd liialdades sa end väljendasid ja seda ka väljendasin.
Mis kinnitab veelgi mu arvamust, et just sinust ma räägingi, mitte aiaaugust. Ära veiderda võõra inimese mure ümber, kedagi (peale su enda) ei huvita, et sa sellele inimesele või tema leinale mõeldes nutad 2-kiloseid pisaraid, jääd murest halliks, ehmud tummaks või minestad selle peale, kui keegi võõras oma valust räägib. Jah, muidugi on raske mõnest murest lugeda ja olen isegi võõra lapse häda üle vaikse pisara poetanud, kes meist ei oleks, aga sellised liialdavad reaktsioonid ei ole ok, vaid on päris leinajat pisendavad ja solvavad.
Õpetan seda sulle nagu lapsele, sest tundub, et sul endal ei ole seda piiritunnet reageeringute osas. Mõistlik oleks, kui sa uue vastu vaidleva kirja eel hetkeks järele mõtleksid, mida ma kirjutasin. Äkki on mul õigus, kas tead.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2026 20:49
Guest kirjutas: 20 Mai 2026 20:01 Ei, mina ei ole empaatiavõimetu, pigem vastupidi. Ülbe ei ole ma ka, samuti pole ma nõmetsenud. Mulle ei meeldi teesklemine ja kellegi valu arvel tähelepanu teenimine ja sinu mõttekäigus tajusin mõlemat paraku normi ületaval määral. Võimalik, et eksin ja sinu kirjeldatu oli tõesti miski muu, kuid asja ennast see ei muuda, sest see nähtus, millest omakorda mina räägin, on samuti olemas ja ääretult vastik.
Ei, ei ole, miks ta peaks? Minu jaoks on see veider, kuivõrd liialdades sa end väljendasid ja seda ka väljendasin.
Mis kinnitab veelgi mu arvamust, et just sinust ma räägingi, mitte aiaaugust. Ära veiderda võõra inimese mure ümber, kedagi (peale su enda) ei huvita, et sa sellele inimesele või tema leinale mõeldes nutad 2-kiloseid pisaraid, jääd murest halliks, ehmud tummaks või minestad selle peale, kui keegi võõras oma valust räägib. Jah, muidugi on raske mõnest murest lugeda ja olen isegi võõra lapse häda üle vaikse pisara poetanud, kes meist ei oleks, aga sellised liialdavad reaktsioonid ei ole ok, vaid on päris leinajat pisendavad ja solvavad.
Õpetan seda sulle nagu lapsele, sest tundub, et sul endal ei ole seda piiritunnet reageeringute osas. Mõistlik oleks, kui sa uue vastu vaidleva kirja eel hetkeks järele mõtleksid, mida ma kirjutasin. Äkki on mul õigus, kas tead.
Mina ei ole 2-kiloseid pisaraid nutnud, ei ole halliks jäänud. Tummaks jäin mitte kellegi valu peale, vaid selle peale, kui empaatiavõimetuid inimesi on olemas.

Pole iialgi nendes teemades foorumis kaasa rääkinud, sest sellised teemad on väga õrnad ja tundlikud. Ammugi ei ole ma leinajaid pisendanud. Olen neis teemades olnud vaid lugejarollis. Lihtsalt mäletan kellegi tegelase reaktsiooni sellises teemas, kes ei uskunud, et päriselt ka keegi kurvastab tema jaoks võõra inimese mure pärast.

Sinu ülbe "õpeta sulle nagu lapsele, kas sa oled tummusest tänaseks üle saanud" jutt on täiesti arusaamatu ja patroneeriv. Hoopis sina oled see, kes püüab teisi inimesi pisendada ja omistada meelevaldselt neile midagi, mis ei ole tõsi.

P S Sa ei ole siin mingi kamandaja, kes otsustab, kas ma tohin sinu kommentaarile vastata või mitte. Mina sind tsiteerides küsisin, et kas see sinu lause (Kas sa muidu oled tänaseks tummusest jagu saanud või ikka on probleem?), ei ole nõme. Ja see lause ei ole mitte kuidagi vaidlev, vaid lihtne küsimus. Mis vaidlemisest sa räägid?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2026 20:49
Guest kirjutas: 20 Mai 2026 20:01 Ei, mina ei ole empaatiavõimetu, pigem vastupidi. Ülbe ei ole ma ka, samuti pole ma nõmetsenud. Mulle ei meeldi teesklemine ja kellegi valu arvel tähelepanu teenimine ja sinu mõttekäigus tajusin mõlemat paraku normi ületaval määral. Võimalik, et eksin ja sinu kirjeldatu oli tõesti miski muu, kuid asja ennast see ei muuda, sest see nähtus, millest omakorda mina räägin, on samuti olemas ja ääretult vastik.
Lugesin selle inimese kommentaarid üle ja ei mõista, kus tema jutus on liialdamine? Minu arust kargasid sina siia teemasse ja teadsid kohe täpselt, et tema on selline ja selline - pisendab leinajate tundeid, nutab krokodillipisaraid, minestab, tahab kellegi valu arvelt tähelepanu ja ei tea mis veel.

Ausalt, mis sul viga on? Nii ründav ja õel!
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2026 21:42 Lugesin selle inimese kommentaarid üle ja ei mõista, kus tema jutus on liialdamine? Minu arust kargasid sina siia teemasse ja teadsid kohe täpselt, et tema on selline ja selline - pisendab leinajate tundeid, nutab krokodillipisaraid, minestab, tahab kellegi valu arvelt tähelepanu ja ei tea mis veel.

Ausalt, mis sul viga on? Nii ründav ja õel!
Sest ta jäi tummaks. See on täpselt samast seeriast väljend.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2026 21:38 P S Sa ei ole siin mingi kamandaja, kes otsustab, kas ma tohin sinu kommentaarile vastata või mitte. Mina sind tsiteerides küsisin, et kas see sinu lause (Kas sa muidu oled tänaseks tummusest jagu saanud või ikka on probleem?), ei ole nõme. Ja see lause ei ole mitte kuidagi vaidlev, vaid lihtne küsimus. Mis vaidlemisest sa räägid?
Mina küll pole keelanud sul mulle vastata. Lihtsalt soovitasin enne kaklemist järele mõelda. Sa ei valinud seda teed, tundub. Täiesti sinu valik, muidugi.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2026 22:34
Guest kirjutas: 20 Mai 2026 21:38 P S Sa ei ole siin mingi kamandaja, kes otsustab, kas ma tohin sinu kommentaarile vastata või mitte. Mina sind tsiteerides küsisin, et kas see sinu lause (Kas sa muidu oled tänaseks tummusest jagu saanud või ikka on probleem?), ei ole nõme. Ja see lause ei ole mitte kuidagi vaidlev, vaid lihtne küsimus. Mis vaidlemisest sa räägid?
Mina küll pole keelanud sul mulle vastata. Lihtsalt soovitasin enne kaklemist järele mõelda. Sa ei valinud seda teed, tundub. Täiesti sinu valik, muidugi.
Ainus, kes siin kakleb ja tüli norib, oled sina!
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2026 22:39
Guest kirjutas: 20 Mai 2026 22:34
No see passiivagressiivne tummaksjääja postitus vajas vastust. Suure tõenäosusega kirjeldas ta olukorda teisiti kui see tegelikult oli ja jagas põhjendamatuid hinnanguid. Pott leidis minu vastuse näol oma kaane.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2026 23:21
Guest kirjutas: 20 Mai 2026 22:34 Mina küll pole keelanud sul mulle vastata. Lihtsalt soovitasin enne kaklemist järele mõelda. Sa ei valinud seda teed, tundub. Täiesti sinu valik, muidugi.
No see passiivagressiivne tummaksjääja postitus vajas vastust. Suure tõenäosusega kirjeldas ta olukorda teisiti kui see tegelikult oli ja jagas põhjendamatuid hinnanguid. Pott leidis minu vastuse näol oma kaane.
Ja-jah! Me saime juba aru! Kui sina nutad haigete laste pärast, siis ikka päris pisaraid. See teine aga kahekiloseid krokodillipisaraid.

Äkki võiksid nüüd oma sõnade järgi käia ja lõpuks ometi vait jääda?
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2026 23:28
Guest kirjutas: 20 Mai 2026 23:21

Ja-jah! Me saime juba aru! Kui sina nutad haigete laste pärast, siis ikka päris pisaraid. See teine aga kahekiloseid krokodillipisaraid.

Äkki võiksid nüüd oma sõnade järgi käia ja lõpuks ometi vait jääda?
Võin küll vait jääda, loomulikult.
Külaline

Naised, mis teil viga on? Endal piinlik pole? Lugeda küll on. Kõik tahavad end teisest paremaks pidada, aga tavaline lugeja küll aru ei saa, kes mida ütles ja kes keda mõnitab.
Mõlemad nõmedad.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Mai 2026 00:10 Naised, mis teil viga on? Endal piinlik pole? Lugeda küll on. Kõik tahavad end teisest paremaks pidada, aga tavaline lugeja küll aru ei saa, kes mida ütles ja kes keda mõnitab.
Mõlemad nõmedad.
Ennast paremaks peab ja teisele inetult ütleb ju siin ainult üks. See, kes päriselt nutab kurbade asjade üle ja teisele heidab ette veiderdamist võõra inimese mure ümber.
Külaline

Tore meenutus

Pilt
Külaline

Täitsa huvitav - miks sul selline ekraanipilt tehtud või alles on?
Külaline

Millisel aadressil selline ekraanipilt on?
Külaline

https://i.err.ee/smartcrop?type=optimiz ... 2h99d2.jpg
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Mai 2026 10:38 Täitsa huvitav - miks sul selline ekraanipilt tehtud või alles on?
Pole minu tehtud ekraanitõmmis. Eelpool juba link olemas ka. Juhuslik leid netist ja tore seda enam, et seal rivis on ka üks minu tehtud teema.
Külaline

Veel üks
Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 12 külalist