Külaline kirjutas: ↑26 Mai 2026 20:59
Tolmukübe kirjutas: ↑26 Mai 2026 13:26
Kole elu ikka. Keegi kirjutas ühes teises teemas, et Mõnikord harva jääb mõni saia või leivakonts alles. Ja mina siis talle vastasin, et See tee väikesteks tükkideks ja viska aknast alla - saavad linnud söönuks. Ja ma sain neli miinust selle eest. Sellised viskavad ennem toiduaine prügikasti, kui et kellegi hüvanguks selle ära annavad, et keegi teine ka natuke süüa saaks. Endal vaja ei lähe, aga teisele ka ei anna, vot sellised inimesed siin istuvadki, vähemalt neli sellist isikut.. Mõtled ka kellegi teise peale, kui ainult iseenda, ja voilaa, neli miinust turjas... Ei tea, mis inimesed need on. Või kas nad üldse ongi inimesed? Peaasi, et ainult endal hea oleks.
Mina olin see, kes seal teises teemas kirjutas, et mõnikord jääb mõni leiva- või saiakonts alles, aga mina sind seal ei miinustanud. Ei saa aru, miks sa mulle sellist asja ette heidad, et ennem viskan toiduaine prügikasti, kui et kellelegi ära annan? Väga imelik ja inetu süüdistus ja nüüd panin sulle tõesti miinuse, sest sa tead kohe täpselt, kui nõme ja paha inimene ma olen...
P S Ei usu, et linnukestele ja loomadele oleks kasulik hallitanud saia-leiba süüa. Meie peres läheb toit prügikasti alles siis, kui see on täiesti söögikõlbmatu, ka linnukeste jaoks.
Mina pole sulle midagi ette heitnud, ja ma ei tea täpselt, kui nõme ja paha inimene sa oled. Kui sa ise endast nii arvad, siis ei maksa oma mõtteid teisele inimesele projitseerida. Sa ju näed minu postitust, ülal, kus ma must-valgel kirjutan, et sain neli miinust ja et sellised viskavad ennem prügikasti, kui teisele annavad. Kas sa arvad, et ma nimetan sind, ühte inimest, mitmuses, sõnaga "sellised"? Kui enne käis "sellised" ees lause "neli miinust", mis on mitmuses, järelikult ma pidasin neid silmas, et miinustada oskavad, aga pole nende asi, kui linnuke talvel nälga sureb, peaasi, et ei peaks järgi jäänud toitu temaga jagama. Mis sa arvad, mis on parem, kas lindudele visata talvel saia, või lasta neil nälga surra? Täpselt. Aga teatud seltskond paistab teistmoodi arvavat (need, kes miinuseid panid). Kas sina panid mulle miinuse? Ei pannud. Järelikult sind ma ei mõelnud. Miinused on mitmus, "sellised" on mitmus, kui ma oleks sind mõelnud, ma oleks kasutanud "tema" või "see kommenteerija", sest sa oled ainsuses. Julged öelda, et kellegagi jagad midagi, saad miinused kirja. Seda lauset ma ka kirjutasin, eelmises postituses, ülal, teiste sõnadega, kus voilaa sees. Järelikult ma räägingi miinustajatest, mitu korda ju on mainitud. Kui sa näed sinu pihta suunatud süüdistusi seal, kus neid ei ole, siis see on probleem. Iseasi, kas sa sellega tegeled.
Otsing - projitseerima
Sõnaveeb
https://sonaveeb.ee › unif › est › eki › projitseerima › est
enesele teadvustamata oma mõtteid, tundeid vms teisele isikule kuuluvaks kandma; midagi teise keskkonda, aega vm üle kandma (nt ettekujutuses).