Kas naised on õelamad, kui mehed?

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tolmukübe kirjutas: 26 Mai 2026 13:26 Kole elu ikka. Keegi kirjutas ühes teises teemas, et Mõnikord harva jääb mõni saia või leivakonts alles. Ja mina siis talle vastasin, et See tee väikesteks tükkideks ja viska aknast alla - saavad linnud söönuks. Ja ma sain neli miinust selle eest. Sellised viskavad ennem toiduaine prügikasti, kui et kellegi hüvanguks selle ära annavad, et keegi teine ka natuke süüa saaks. Endal vaja ei lähe, aga teisele ka ei anna, vot sellised inimesed siin istuvadki, vähemalt neli sellist isikut.. Mõtled ka kellegi teise peale, kui ainult iseenda, ja voilaa, neli miinust turjas... Ei tea, mis inimesed need on. Või kas nad üldse ongi inimesed? Peaasi, et ainult endal hea oleks.
Kus sina küll elanud oled? Iga jumala sügis ja talv räägitakse, et lindudele ei tohi mingil juhul saia anda! Leiba veel vähem. See võib neid lausa tappa.
Kõigis meediakanalites on sellest palju juttu.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 26 Mai 2026 13:26 Kole elu ikka. Keegi kirjutas ühes teises teemas, et Mõnikord harva jääb mõni saia või leivakonts alles. Ja mina siis talle vastasin, et See tee väikesteks tükkideks ja viska aknast alla - saavad linnud söönuks. Ja ma sain neli miinust selle eest. Sellised viskavad ennem toiduaine prügikasti, kui et kellegi hüvanguks selle ära annavad, et keegi teine ka natuke süüa saaks. Endal vaja ei lähe, aga teisele ka ei anna, vot sellised inimesed siin istuvadki, vähemalt neli sellist isikut.. Mõtled ka kellegi teise peale, kui ainult iseenda, ja voilaa, neli miinust turjas... Ei tea, mis inimesed need on. Või kas nad üldse ongi inimesed? Peaasi, et ainult endal hea oleks.
Kas sa siis ei tea, et lindudele EI TOHI leiba ja saia sisse sööta!?!
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Lugesin nüüd guuglist, et eriti veelindudele ei tohi saia anda. Muidu ei tohi saia anda sellepärast, et see pidi paksuks tegema. Aga selles teemas kirjutas, et vahel harva jääb natuke järgi, ei see paar ampsu jõua kedagi ülekaaluliseks muuta. Parem ikka, kui prügikasti visata.
Kui mõnikord harva mõni konts järgi jääb, siis see ei ole sisse söötmine. Sisse söötmine on, kui iga päev suures koguses akna taha loopida, vat see on sisse söötmine. Mina vastasin kommentaarile, kus räägiti harvadel juhtudel mõne tüki saia-leiva järgi jäämisest. Sa ju ikka vahet teed.. ? Need paar ampsu ei tee lindudele midagi.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 26 Mai 2026 14:26Aga selles teemas kirjutas, et vahel harva jääb natuke järgi, ei see paar ampsu jõua kedagi ülekaaluliseks muuta. Parem ikka, kui prügikasti visata.
Ei ole parem. Parem on ära visata kui sööta lindudele, kellele see on kahjulik. Ja asi pole ka ainult paksuks söötmises. Linnud saavad täiskõhu tunde, aga mitte ühtki kasulikku ainet. Lisaks sisaldavad sai ja leib soola.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mai 2026 14:52
Tolmukübe kirjutas: 26 Mai 2026 14:26Aga selles teemas kirjutas, et vahel harva jääb natuke järgi, ei see paar ampsu jõua kedagi ülekaaluliseks muuta. Parem ikka, kui prügikasti visata.
Ei ole parem. Parem on ära visata kui sööta lindudele, kellele see on kahjulik. Ja asi pole ka ainult paksuks söötmises. Linnud saavad täiskõhu tunde, aga mitte ühtki kasulikku ainet. Lisaks sisaldavad sai ja leib soola.
Mina teen ülejäägist ise riivsaia või krutoone. Leiba ma söön üldse nii vähe, et seda ei jäägi üle.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 26 Mai 2026 14:26 Lugesin nüüd guuglist, et eriti veelindudele ei tohi saia anda. Muidu ei tohi saia anda sellepärast, et see pidi paksuks tegema. Aga selles teemas kirjutas, et vahel harva jääb natuke järgi, ei see paar ampsu jõua kedagi ülekaaluliseks muuta. Parem ikka, kui prügikasti visata.
Kui mõnikord harva mõni konts järgi jääb, siis see ei ole sisse söötmine. Sisse söötmine on, kui iga päev suures koguses akna taha loopida, vat see on sisse söötmine. Mina vastasin kommentaarile, kus räägiti harvadel juhtudel mõne tüki saia-leiva järgi jäämisest. Sa ju ikka vahet teed.. ? Need paar ampsu ei tee lindudele midagi.
Vaata kui pisikene on üks lind. Ja mõtle nüüd, kui väike on linnu pugu.
Tolmukübe
Kontakt:

Vanasti lapsena sai nii tehtud, et leiba radiaatori peal kuivatatud - kui ma õigesti mäletan, siis tuli selline hea magus maitse leivale külge. Ei tea, kas kaasaegse leivaga enam sellist maitset tulebki.
Külaline

Mina olin see, kes seal teises teemas kirjutas, et mõnikord jääb mõni leiva- või saiakonts alles, aga mina sind seal ei miinustanud. Ei saa aru, miks sa mulle sellist asja ette heidad, et ennem viskan toiduaine prügikasti, kui et kellelegi ära annan? Väga imelik ja inetu süüdistus ja nüüd panin sulle tõesti miinuse, sest sa tead kohe täpselt, kui nõme ja paha inimene ma olen...

P S Ei usu, et linnukestele ja loomadele oleks kasulik hallitanud saia-leiba süüa. Meie peres läheb toit prügikasti alles siis, kui see on täiesti söögikõlbmatu, ka linnukeste jaoks.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 26 Mai 2026 14:26 Lugesin nüüd guuglist, et eriti veelindudele ei tohi saia anda. Muidu ei tohi saia anda sellepärast, et see pidi paksuks tegema. Aga selles teemas kirjutas, et vahel harva jääb natuke järgi, ei see paar ampsu jõua kedagi ülekaaluliseks muuta. Parem ikka, kui prügikasti visata.
Lõpeta nüüd minu mõnitamine!

Huvitav, teed teema õelusest ja mis sa nüüd siin ise praegu teed?
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mai 2026 21:01Sisse söötmine on, kui iga päev suures koguses akna taha loopida, vat see on sisse söötmine.
Panid oma kommentaaris pahaks, et see kirjutaja, kel saiakontsik üle jääb, ise ei söö ja teistele ka ei raatsi anda, pigem viskab prügisse.
Olid selle kommentaatori kohta päris õel, ise aru saamata, miks need miinused said.
Kui su soovituse järgi käituda ja iga saiakannikas lindudele pudistada, siis kujuta ette, kui palju mõnes magalarajoonis seda tehtaks! Aga linde on siiski igas paigas piiratud arv. Ei tasu neid surnuks sööta.
Kui nad lausa ei sure, siis sai on neile igal juhul kahjulik.
Ja sul polnud mingit põhjust seda kommentaatorit ega ka miinustajaid halvustada.
Külaline

Aga miks siis linnades linde niipalju on kui neile sai ja muu inimeste toit nii eluohtlik on. Söövad ju igaltpoolt tänavalt igast toidujäänuseid. Varesed, tuvid, varblased.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Mai 2026 23:46 Aga miks siis linnades linde niipalju on kui neile sai ja muu inimeste toit nii eluohtlik on. Söövad ju igaltpoolt tänavalt igast toidujäänuseid. Varesed, tuvid, varblased.
Sest populatsioon ongi väga suur. Samas on nad näljas, sest midagi nende jaoks normaalset võtta pole. Sai neile maitseb. Noh, nagu inimeselegi pitsad, pirukad jm jama, mis tervist eriti ei toeta. Ju nende linnalindude eluiga on ka lühem, aga inimene seda ju kuidagi märgata ei saagi.
Ega seepärast pea neid lisaks saiaga söötma - nagu teeks head kuidagi! Mõte, et annan saia, mida ma ise ei taha, lindudele, siis ei lähe raisku - no see on vale.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 26 Mai 2026 20:59
Mina olin see, kes seal teises teemas kirjutas, et mõnikord jääb mõni leiva- või saiakonts alles, aga mina sind seal ei miinustanud. Ei saa aru, miks sa mulle sellist asja ette heidad, et ennem viskan toiduaine prügikasti, kui et kellelegi ära annan? Väga imelik ja inetu süüdistus ja nüüd panin sulle tõesti miinuse, sest sa tead kohe täpselt, kui nõme ja paha inimene ma olen...

P S Ei usu, et linnukestele ja loomadele oleks kasulik hallitanud saia-leiba süüa. Meie peres läheb toit prügikasti alles siis, kui see on täiesti söögikõlbmatu, ka linnukeste jaoks.
Mina pole sulle midagi ette heitnud, ja ma ei tea täpselt, kui nõme ja paha inimene sa oled. Kui sa ise endast nii arvad, siis ei maksa oma mõtteid teisele inimesele projitseerida. Sa ju näed minu postitust, ülal, kus ma must-valgel kirjutan, et sain neli miinust ja et sellised viskavad ennem prügikasti, kui teisele annavad. Kas sa arvad, et ma nimetan sind, ühte inimest, mitmuses, sõnaga "sellised"? Kui enne käis "sellised" ees lause "neli miinust", mis on mitmuses, järelikult ma pidasin neid silmas, et miinustada oskavad, aga pole nende asi, kui linnuke talvel nälga sureb, peaasi, et ei peaks järgi jäänud toitu temaga jagama. Mis sa arvad, mis on parem, kas lindudele visata talvel saia, või lasta neil nälga surra? Täpselt. Aga teatud seltskond paistab teistmoodi arvavat (need, kes miinuseid panid). Kas sina panid mulle miinuse? Ei pannud. Järelikult sind ma ei mõelnud. Miinused on mitmus, "sellised" on mitmus, kui ma oleks sind mõelnud, ma oleks kasutanud "tema" või "see kommenteerija", sest sa oled ainsuses. Julged öelda, et kellegagi jagad midagi, saad miinused kirja. Seda lauset ma ka kirjutasin, eelmises postituses, ülal, teiste sõnadega, kus voilaa sees. Järelikult ma räägingi miinustajatest, mitu korda ju on mainitud. Kui sa näed sinu pihta suunatud süüdistusi seal, kus neid ei ole, siis see on probleem. Iseasi, kas sa sellega tegeled.

Otsing - projitseerima
Sõnaveeb
https://sonaveeb.ee › unif › est › eki › projitseerima › est
enesele teadvustamata oma mõtteid, tundeid vms teisele isikule kuuluvaks kandma; midagi teise keskkonda, aega vm üle kandma (nt ettekujutuses).
Külaline

Tolmukübe on ignorantne intrigant. Vaid minu arvamus.

arvamus
nimisõna
EKI ühendsõnastik 2026

Viimati muudetud 03.03.2026
Tähendused

oletus, (esialgne) suhtumine või hinnang kellegi või millegi kohta

Sünonüümid
mõte
Sarnase tähendusega
hinnang , lähenemisnurk , rakurss , vaatekoht , vaatenurk
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Tolmukübe kirjutas: 27 Mai 2026 08:20järelikult ma pidasin neid silmas, et miinustada oskavad, aga pole nende asi, kui linnuke talvel nälga sureb, peaasi, et ei peaks järgi jäänud toitu temaga jagama. Mis sa arvad, mis on parem, kas lindudele visata talvel saia, või lasta neil nälga surra? Täpselt. Aga teatud seltskond paistab teistmoodi arvavat (need, kes miinuseid panid).
Mina olin üks miinustaja ja tegin seda just lindude heaolule ja tervisele mõeldes. Sulle on juba korduvalt selgitatud, et sai ja leib on lindudele kahjulikud, kuid sina jaurad ikka, et kõik sinu miinustajad on kohutavad inimesed, kes laseksid lindudel enne nälga surra, kui nendega oma toidulauda jagavad. Kui ma näen näljas looma/lindu, siis pakun talle võimalusel toitu, mis on tema liigile sobilik, mitte ei viska talle oma toidujääke. Ammugi mitte aknast välja, mis minu arust on äärmiselt ebakultuurne tegevus.

Linnalinnud saavad omale toiduhankimisega üldjuhul suurepäraselt hakkama. Nad ei vaja inimeste poolt lisatoitmist, välja arvatud ehk lumerohketel ja väga külmadel talvedel. Kuid siis mõne saiakontsu aknast välja viskamisega kellegi elu ei päästa.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Mai 2026 00:03
Külaline kirjutas: 26 Mai 2026 23:46 Aga miks siis linnades linde niipalju on kui neile sai ja muu inimeste toit nii eluohtlik on. Söövad ju igaltpoolt tänavalt igast toidujäänuseid. Varesed, tuvid, varblased.
Sest populatsioon ongi väga suur. Samas on nad näljas, sest midagi nende jaoks normaalset võtta pole. Sai neile maitseb. Noh, nagu inimeselegi pitsad, pirukad jm jama, mis tervist eriti ei toeta. Ju nende linnalindude eluiga on ka lühem, aga inimene seda ju kuidagi märgata ei saagi.
Ega seepärast pea neid lisaks saiaga söötma - nagu teeks head kuidagi! Mõte, et annan saia, mida ma ise ei taha, lindudele, siis ei lähe raisku - no see on vale.
Nii ja naa. Populatsioon on suurem sest looduslikke vaenlasi on vähem ja toitu on rohkem ja kindlamalt olemas. Ja linna lindude eluiga on just pikem, vähemalt nende liikide kes on linnas tavalised (googelda kui ei usu).

Samas see on tõsi et neil võivad rämpstoidust omad terviseprobleemid tekkida, nt kõrge veresuhkur, kolesterool jm. Samuti on kehva toidu tõttu linnutibude tervis tunduvalt halvem (varblased, varesed), sest nende tibudel on vaja erinevalt täiskasvanud linnust valgurikast toitu, nt putukad. Tuvi tibudel on selles osas parem sest tuvid toidavad oma tibusid linnupiimaga.
Külaline

Linde väheneb kuna põldudele külvatakse pestitsiide mis hävitavad putukad. Linnud toituvad putukatest. Tegelikult on linnud lihtsalt toiduahela osa, sisuliselt neile vajadust ei ole kuna vähesed linnud tolmlevad taimi, ülejäänud vähendavad kahjureid, aga kui neid ei olegi, siis pole ka linde vaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Mai 2026 00:21 Linde väheneb kuna põldudele külvatakse pestitsiide mis hävitavad putukad. Linnud toituvad putukatest. Tegelikult on linnud lihtsalt toiduahela osa, sisuliselt neile vajadust ei ole kuna vähesed linnud tolmlevad taimi, ülejäänud vähendavad kahjureid, aga kui neid ei olegi, siis pole ka linde vaja.
Linnalinde, kellele Tolmukübe soovitas saia sööta, ei puuduta põldudele piserdatavad pestitsiidid kuidagi.
Kas tõesti arvad, et meil on linde vaja vaid kahjurite hävitamiseks? Ja kui kahjureid pole, kadugu ka linnud?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Mai 2026 00:36
Külaline kirjutas: 28 Mai 2026 00:21 Linde väheneb kuna põldudele külvatakse pestitsiide mis hävitavad putukad. Linnud toituvad putukatest. Tegelikult on linnud lihtsalt toiduahela osa, sisuliselt neile vajadust ei ole kuna vähesed linnud tolmlevad taimi, ülejäänud vähendavad kahjureid, aga kui neid ei olegi, siis pole ka linde vaja.
Linnalinde, kellele Tolmukübe soovitas saia sööta, ei puuduta põldudele piserdatavad pestitsiidid kuidagi.
Kas tõesti arvad, et meil on linde vaja vaid kahjurite hävitamiseks? Ja kui kahjureid pole, kadugu ka linnud?
Samas, jällegi fundamentaalne küsimus, kas anda nälginud linnule süüa või siis mitte anda? Saia antakse suurematele lindudele, sest pääsukesed ja kotkalised seda nagunii ei söö, isegi kajakas ei söö, tegelt ma ei tea. Saia sööb part, luik, kana.
Kui kahjureid ei ole, siis linde samuti ei ole sest pole ju putukaid mida süüa? Hiiri püüavad kakud, kullid ja usse püüavad kured.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Mai 2026 00:44Saia antakse suurematele lindudele, sest pääsukesed ja kotkalised seda nagunii ei söö, isegi kajakas ei söö, tegelt ma ei tea.
See on õige - tegelikult sa ei tea 😀
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Semrush [Bot] ja 2 külalist