Sest Tolmukübe muutis oma vastust. Mis siin segast on?Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 18:11Miks sellel on all tekst:Tolmukübe kirjutas: ↑03 Mai 2026 14:19 Kui sul selg pidevalt valutab ja jalad on kehvad, siis vbl oleks mõttekas proovida invaliidsust taotleda. Antakse siis puuduv töövõime või osaliselt puuduv töövõime, või ei anta kumbagi, aga proovima peab, kaotada ei ole midagi. Ja kui laps on ikkagi 18+ ja käib üüriraha küsimas, see on küll paha. Tema sinu peale ei mõtle, et sul toiduraha ei jätku ja elektriarved maksmata, tema käib ainult saama peal. Seal tuleb süda kõvaks teha. On ju osalise tööajaga õhtul paar tundi ehk mõni koristajakoht saadaval, saab sealt kasvõi osa omast üürist. Sina mõtled teise peale, aga teine peaks mõtlema ka sinu peale, see on õiglane. Ei ole nii, et ema peab nüüd igavesti oma täiskasvanud võsukest orjama hakkama. Sest võib juhtuda, et selline jääbki kaela peale. Vaatab, et ema käest saab, ja...
Viimati muutis Tolmukübe, 03 Mai 2026 14:21, muudetud 1 kord kokku.
Mis elu see on, kui oled üksi ja keegi ei aita..
-
Külaline
-
Külaline
Kirjutasin ka nimelisena ja muutsin, aga minu postituse alla seda ei ilmunud.
-
Külaline
Ma arvan, et see ilmub siis, kui muudad postitust, mis pole viimane, st kui keegi on peale seda juba vastanud.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 18:38 Kirjutasin ka nimelisena ja muutsin, aga minu postituse alla seda ei ilmunud.
-
Külaline
Mina mõtlesin sama. Eriti see häbi koht. Selle aja inimestel onhi häbi, isegi kui joodik maha jätab, sest siia pole isegi "mehe lõhna" majas.Külaline kirjutas: ↑03 Mai 2026 15:14 Ma saan aru, et see teemaalgatus ja teemaalgataja teised kommentaarid ei ole AI-ga tehtud. Pigem on siin tegemist sarkasmiga ja elu kõverpeegli kirjeldusega, aga natukene liiga üle võlli.
TA väljendumislaad on väga kummaline - vanainimeselik. Suhtumine endasse ja hoiak nagu mingil nõukogude naisel - kõik on alati halvasti, aga see tuleb ära kannatada.
-
Külaline
Jah, see on tõsi, eriti Tartust/Tallinnast kaugemal asuvates koolides on eripedagoogidest suur põud, kool on väga rõõmus, kui kellegi leiab. Aga see eeldab, et inimesel on võimekus sellist õppekava läbida.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 17:47Mina läksin 50 aastaselt eripedadgoogikat õppima ja sain kohe kooli tööle, 55 aastaselt sain magistrikraadi kätte ja nüüd on 2500 palk. Rikkaks ei saa, aga minu arust ikkagi palju parem kui mingi tehasetöö.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 17:36 Probleem on hariduse puudumises. Peaaegu 50-aastasel pole sellest teadmisest ilmselt eriti enam midagi kasu.
Kõva haridusega inimestel ei teki iialgi 50+ vanuses seda probleemi, et pole tööd või sissetulekut.
TA peab vaatama peeglisse ja lihtsalt järeldused tegema ja mingi lihttöö peal edasi vegeteerima.
-
Külaline
Vaatasin praegu, et on mitu pakkumist eripedagoogile, kus on palk alates 3000 eurot. See on küll Tallinnas, aga selle palgaga elaks ikka paremini ära kui alla tuhande eurose palgaga maal.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 20:00Jah, see on tõsi, eriti Tartust/Tallinnast kaugemal asuvates koolides on eripedagoogidest suur põud, kool on väga rõõmus, kui kellegi leiab. Aga see eeldab, et inimesel on võimekus sellist õppekava läbida.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 17:47Mina läksin 50 aastaselt eripedadgoogikat õppima ja sain kohe kooli tööle, 55 aastaselt sain magistrikraadi kätte ja nüüd on 2500 palk. Rikkaks ei saa, aga minu arust ikkagi palju parem kui mingi tehasetöö.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 17:36 Probleem on hariduse puudumises. Peaaegu 50-aastasel pole sellest teadmisest ilmselt eriti enam midagi kasu.
Kõva haridusega inimestel ei teki iialgi 50+ vanuses seda probleemi, et pole tööd või sissetulekut.
TA peab vaatama peeglisse ja lihtsalt järeldused tegema ja mingi lihttöö peal edasi vegeteerima.
-
Külaline
Eripedagoogid rebitakse abipedagoogina tööle juba 1. kursusel, tean mitut, kes esimesest semestrist alates tööl.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 20:09Vaatasin praegu, et on mitu pakkumist eripedagoogile, kus on palk alates 3000 eurot. See on küll Tallinnas, aga selle palgaga elaks ikka paremini ära kui alla tuhande eurose palgaga maal.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 20:00Jah, see on tõsi, eriti Tartust/Tallinnast kaugemal asuvates koolides on eripedagoogidest suur põud, kool on väga rõõmus, kui kellegi leiab. Aga see eeldab, et inimesel on võimekus sellist õppekava läbida.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 17:47
Mina läksin 50 aastaselt eripedadgoogikat õppima ja sain kohe kooli tööle, 55 aastaselt sain magistrikraadi kätte ja nüüd on 2500 palk. Rikkaks ei saa, aga minu arust ikkagi palju parem kui mingi tehasetöö.
Kerge pole ka see töö.
-
Külaline
Mina sain ka kohe tööle, mina see 50 aastane, kes läks õppima. Enne olin projektijuht, kontoris töötasin, aga vanemast peast enam ei saanud neid häid sooje kohti. Enne seda õppima asumist koondati ja üldse tööd ei leidnud. Siis läksin õppima ja sain kohe tööle ka.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 20:19Eripedagoogid rebitakse abipedagoogina tööle juba 1. kursusel, tean mitut, kes esimesest semestrist alates tööl.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 20:09Vaatasin praegu, et on mitu pakkumist eripedagoogile, kus on palk alates 3000 eurot. See on küll Tallinnas, aga selle palgaga elaks ikka paremini ära kui alla tuhande eurose palgaga maal.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 20:00
Jah, see on tõsi, eriti Tartust/Tallinnast kaugemal asuvates koolides on eripedagoogidest suur põud, kool on väga rõõmus, kui kellegi leiab. Aga see eeldab, et inimesel on võimekus sellist õppekava läbida.
Kerge pole ka see töö.
-
Külaline
See peab siis ikka eriti õudne töö olema.Külaline kirjutas: ↑03 Mai 2026 20:19Eripedagoogid rebitakse abipedagoogina tööle juba 1. kursusel, tean mitut, kes esimesest semestrist alates tööl.
Kerge pole ka see töö.
-
Külaline
Ei ütleks. Õpetaja töö on hullem. Kui magistrikraad käes, siis pigem rohkem nõustad, ise tunde peab vähem andma. Ja individuaaltöö või väiksed grupid on ikka kergem kui suured klassid. Mingi vana ja haige memm nõrga iseloomuga muidugi ei saa olla, siis söövad su elusalt ära.
-
Külaline
Mis siis edasi sai? Lõpetas Õhtukooli ära ja sai keskhariduse, edasi? Kohe sai kelleks, milleks? Maxima vanemmüüjaks? Miks alati mees süüdi on kui naisel pole isegi keskharidust? Mees isegi siis ju toetas põhiharidusega naist kui temaga koos elas.Külaline kirjutas: ↑02 Mai 2026 22:16 Eks neid noori ole tegelikult ka, kes mõtlematult kohe suhtesse tormavad ja lapsed hangivad. Meil oli selline müüja tööl, kaks last, aga võttis kätte ja läks õhtukooli, lõpetas selle ja siis läks veel edasi õppima. Seda kõike oma töö kõrvalt, aitasime tal tööaega valida, et saaks ikka koolis käidud. Nii et tegelikult on õppida alati võimalik, peab tahtmist olema. Väga rumal on elada koos mehega, kellest tegelikult abi ei ole, samahästi või see teler seal nurgas mõriseda, vähemalt ei nõua midagi ehk siis oma elu võib ümber korraldama hakata ka siis, kui lapsed veidi suuremad.
-
Külaline
Üks selline lõi ema hiljuti maha, kui ema interneti ära võttis. Igasugu asju juhtub.
Siis juhtub, kui emad oma võsukesi ahviarmastusega kohtlevad. Nood on harjunud saama, kui kraanid kinni keeratakse, siis silm siniseks, vüi muud meetodid, küll siis hüvesid edasi tuleb.. Kui on vaja parasiiti üleval pidada, pole vahet, on see oma laps, või võõras, käitub ikka ühtepidi, parasiidi moodi.
-
Külaline
Keda see noor inimene oleks kuulanud? Kui ta ema oleks teda hoiatanud, et enne lõpeta kool kui hakkad pereelu elama... kas ta oleks kuulanud ema?
Nt praegugi kui oleks selline noor. Kui ema teda õpetaks elama.?.. õppida saab alati. Ükski amet ei ole enam igavene,nagu vanasti oli. Õpitakse. Õpitakse ümber. Vahetataks eriala. Õpiakse ka vanas eas.
Ega vist ole kedagi süüdistada peale enda. Aga lihtsam on süüdistada teisi, et kõiges valitud lihtsam läbi saamise viis, mis nüüd on sellise tulemusena.
Nt praegugi kui oleks selline noor. Kui ema teda õpetaks elama.?.. õppida saab alati. Ükski amet ei ole enam igavene,nagu vanasti oli. Õpitakse. Õpitakse ümber. Vahetataks eriala. Õpiakse ka vanas eas.
Ega vist ole kedagi süüdistada peale enda. Aga lihtsam on süüdistada teisi, et kõiges valitud lihtsam läbi saamise viis, mis nüüd on sellise tulemusena.
-
Külaline
Seda on rõõm lugeda, et 50+ vanuses naine saab teha nii eduka karjääripöörde. Aga kõik ametid ei sobi kõigile. Kui ikka igasugune kutsumus puudub, siis see töö ka ei sobi. Ma saan aru, et see eripedagoog on vaid näitena toodud - ameteid, mida õppida ja mille vahel valida on palju.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 20:09Vaatasin praegu, et on mitu pakkumist eripedagoogile, kus on palk alates 3000 eurot. See on küll Tallinnas, aga selle palgaga elaks ikka paremini ära kui alla tuhande eurose palgaga maal.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 20:00Jah, see on tõsi, eriti Tartust/Tallinnast kaugemal asuvates koolides on eripedagoogidest suur põud, kool on väga rõõmus, kui kellegi leiab. Aga see eeldab, et inimesel on võimekus sellist õppekava läbida.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 17:47
Mina läksin 50 aastaselt eripedadgoogikat õppima ja sain kohe kooli tööle, 55 aastaselt sain magistrikraadi kätte ja nüüd on 2500 palk. Rikkaks ei saa, aga minu arust ikkagi palju parem kui mingi tehasetöö.
Aga, kui TA jutt iseenda kohta tõesti tõele vastab (jätkuvalt arvan, et see on mingi nipiga teema ning TA varsti astub kapist välja ütleb, et lihtsalt eksperimenteeris meiega natukene), siis nii tohutult pessimistliku ja elujõuetu hoiakuga inimene ilmselt ei ole võimeline ka õppima ega oma elu nii radikaalselt muutma. Tegelikult on ta ju suhteliselt noor veel ja võiks ju proovida. Lugemust paistab ka olevat ja ilmselt muidu oleks võimekust enamaks kui liinitöö, aga inimene, kes end ise aidata ei suuda, ilmselgelt ei suudaks ka teisi aidata, mida eripedagoogika kahtlemata eeldab.
TA on vaid põhiharidusega, vaevalt ta ülikooli iialgi saab.Külaline kirjutas: ↑04 Mai 2026 23:17Seda on rõõm lugeda, et 50+ vanuses naine saab teha nii eduka karjääripöörde. Aga kõik ametid ei sobi kõigile. Kui ikka igasugune kutsumus puudub, siis see töö ka ei sobi. Ma saan aru, et see eripedagoog on vaid näitena toodud - ameteid, mida õppida ja mille vahel valida on palju.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 20:09Vaatasin praegu, et on mitu pakkumist eripedagoogile, kus on palk alates 3000 eurot. See on küll Tallinnas, aga selle palgaga elaks ikka paremini ära kui alla tuhande eurose palgaga maal.Guest kirjutas: ↑03 Mai 2026 20:00
Jah, see on tõsi, eriti Tartust/Tallinnast kaugemal asuvates koolides on eripedagoogidest suur põud, kool on väga rõõmus, kui kellegi leiab. Aga see eeldab, et inimesel on võimekus sellist õppekava läbida.
Aga, kui TA jutt iseenda kohta tõesti tõele vastab (jätkuvalt arvan, et see on mingi nipiga teema ning TA varsti astub kapist välja ütleb, et lihtsalt eksperimenteeris meiega natukene), siis nii tohutult pessimistliku ja elujõuetu hoiakuga inimene ilmselt ei ole võimeline ka õppima ega oma elu nii radikaalselt muutma. Tegelikult on ta ju suhteliselt noor veel ja võiks ju proovida. Lugemust paistab ka olevat ja ilmselt muidu oleks võimekust enamaks kui liinitöö, aga inimene, kes end ise aidata ei suuda, ilmselgelt ei suudaks ka teisi aidata, mida eripedagoogika kahtlemata eeldab.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Semrush [Bot] ja 2 külalist