Venemaa orvud kes olid kaotanud oma vanemad ja lapsed kampadena hulkusid ringi.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 18:08Ma mäletan kuidas vanaema rääkis kotipoistest, kes peale II MS rongide katustel sõitsid ja meie talumehi kimbutasid. Varastasid, röövisid.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 15:02 Ükskord see sõda lõppeb nagunii ja siis lahevad need venemaa okupandid kõrilõikajad tagasi oma kodulinna ja külla oma inimesi lõikuma.
Iga päevaga aina reaalsem sõjaoht
-
Külaline
-
Külaline
No aga sel juhul olid need vaesed lapsed ju ise ohvrid. Vanemad surnud või kadunud, pole kodu kuhu minna, pole süüa- minu meelest kohutav olukord ühele lapsele. Keegi neid siis ei aidanud?Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 19:11Venemaa orvud kes olid kaotanud oma vanemad ja lapsed kampadena hulkusid ringi.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 18:08Ma mäletan kuidas vanaema rääkis kotipoistest, kes peale II MS rongide katustel sõitsid ja meie talumehi kimbutasid. Varastasid, röövisid.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 15:02 Ükskord see sõda lõppeb nagunii ja siis lahevad need venemaa okupandid kõrilõikajad tagasi oma kodulinna ja külla oma inimesi lõikuma.
-
Külaline
See kolab nagu ”miks te küüditajatele politseid ei kutsunud?”. Kogu Euroopas hukkus IIMS käigus umbes 40 milj inimest sh sõsirid ja tsiviilohvri, lisaks sojasegadustw eest pogenenud, kodu kaotanud jne. Euroopa oli täis vanemateta ja koduta lapsi. Nt Ida-Preisimaal, kus erniline puhastus sakslastest kui vihatud rahvusest tehti, kannatasis lapsed nii fuusilist kui ka selsuaalswt vägivalda, tühi kõht oli pisiasi.Guest kirjutas: ↑02 Juun 2026 21:08No aga sel juhul olid need vaesed lapsed ju ise ohvrid. Vanemad surnud või kadunud, pole kodu kuhu minna, pole süüa- minu meelest kohutav olukord ühele lapsele. Keegi neid siis ei aidanud?
-
Külaline
Ma saan kõigest aru, mida kirjutad, aga nii kiire pole ju kuhugi, et ei võiks oma kommentaari enne saatmist üle lugeda!Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 22:21See kolab nagu ”miks te küüditajatele politseid ei kutsunud?”. Kogu Euroopas hukkus IIMS käigus umbes 40 milj inimest sh sõsirid ja tsiviilohvri, lisaks sojasegadustw eest pogenenud, kodu kaotanud jne. Euroopa oli täis vanemateta ja koduta lapsi. Nt Ida-Preisimaal, kus erniline puhastus sakslastest kui vihatud rahvusest tehti, kannatasis lapsed nii fuusilist kui ka selsuaalswt vägivalda, tühi kõht oli pisiasi.
Paar täheviga, ok. Aga nii palju!
-
Külaline
Sry, poolpime olen.Guest kirjutas: ↑02 Juun 2026 22:31Ma saan kõigest aru, mida kirjutad, aga nii kiire pole ju kuhugi, et ei võiks oma kommentaari enne saatmist üle lugeda!Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 22:21See kolab nagu ”miks te küüditajatele politseid ei kutsunud?”. Kogu Euroopas hukkus IIMS käigus umbes 40 milj inimest sh sõsirid ja tsiviilohvri, lisaks sojasegadustw eest pogenenud, kodu kaotanud jne. Euroopa oli täis vanemateta ja koduta lapsi. Nt Ida-Preisimaal, kus erniline puhastus sakslastest kui vihatud rahvusest tehti, kannatasis lapsed nii fuusilist kui ka selsuaalswt vägivalda, tühi kõht oli pisiasi.
Paar täheviga, ok. Aga nii palju!
-
Külaline
Ei, see ei ole päris sama asi. Sõjakoleduste tõttu vanemad ja kodu kaotanud lapsi mina küüditajatega ei võrdleks. Need lapsed olid ohvrid kellegi teise tegevuse tõttu. Neil oli kõht tühi ja seetõttu nad ka niimoodi ringi kolistasid (kui see kõik muidugi tõele vastab). Ise samas olukorras olles oleks ka võibolla toiduvargile läinud.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 22:21 See kolab nagu ”miks te küüditajatele politseid ei kutsunud?”. Kogu Euroopas hukkus IIMS käigus umbes 40 milj inimest sh sõsirid ja tsiviilohvri, lisaks sojasegadustw eest pogenenud, kodu kaotanud jne. Euroopa oli täis vanemateta ja koduta lapsi. Nt Ida-Preisimaal, kus erniline puhastus sakslastest kui vihatud rahvusest tehti, kannatasis lapsed nii fuusilist kui ka selsuaalswt vägivalda, tühi kõht oli pisiasi.
-
Külaline
See ”keegi neid siis ei aidanud” kolab sama naiivselt paraku. Sojajärgsed aastad olid hirmsad - sisuliselt oli Euroopa varemeks pommitatud, inimesed hukkunud voi kaugel kodust, pered sojakeerises kaduma jäänud. Eriti nappis toitu linnades, maal omakorda ravimeid. Inimesi jälitati.Guest kirjutas: ↑02 Juun 2026 22:58Ei, see ei ole päris sama asi. Sõjakoleduste tõttu vanemad ja kodu kaotanud lapsi mina küüditajatega ei võrdleks. Need lapsed olid ohvrid kellegi teise tegevuse tõttu. Neil oli kõht tühi ja seetõttu nad ka niimoodi ringi kolistasid (kui see kõik muidugi tõele vastab). Ise samas olukorras olles oleks ka võibolla toiduvargile läinud.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 22:21 See kolab nagu ”miks te küüditajatele politseid ei kutsunud?”. Kogu Euroopas hukkus IIMS käigus umbes 40 milj inimest sh sõsirid ja tsiviilohvri, lisaks sojasegadustw eest pogenenud, kodu kaotanud jne. Euroopa oli täis vanemateta ja koduta lapsi. Nt Ida-Preisimaal, kus erniline puhastus sakslastest kui vihatud rahvusest tehti, kannatasis lapsed nii fuusilist kui ka selsuaalswt vägivalda, tühi kõht oli pisiasi.
Minu ema on sel ajal sündinud ja vanaemaga kodune olles kuulsin neid lugusid, hiljem olen juurde lugenud.
-
Külaline
Igaüks üritas ellu jääda, kuidas oskas. Lapsed olid täielikust hullusest läbi tulnud, polnud ei moraalseid ega ka eetilisi tõekspidamisi. Nad ei teadnudki neist midagi. Lastele ma sellises olukorras midagi ette ei heidaks. Üksi ja kõhutäidet otsimas, kust aga saab.
Ei aidatud, sest kellelgi polnud endal ka midagi. Täiskasvanud vaatasid, kust oma lastele leivajupi leiaks.
Ei aidatud, sest kellelgi polnud endal ka midagi. Täiskasvanud vaatasid, kust oma lastele leivajupi leiaks.
-
Külaline
Kotipoisid olid ka euroopas olemas. Aga kuna euroopas peale sõda elu normaliseerus rutem, siis saadi olukord kontrolli alla.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 22:21See kolab nagu ”miks te küüditajatele politseid ei kutsunud?”. Kogu Euroopas hukkus IIMS käigus umbes 40 milj inimest sh sõsirid ja tsiviilohvri, lisaks sojasegadustw eest pogenenud, kodu kaotanud jne. Euroopa oli täis vanemateta ja koduta lapsi. Nt Ida-Preisimaal, kus erniline puhastus sakslastest kui vihatud rahvusest tehti, kannatasis lapsed nii fuusilist kui ka selsuaalswt vägivalda, tühi kõht oli pisiasi.Guest kirjutas: ↑02 Juun 2026 21:08No aga sel juhul olid need vaesed lapsed ju ise ohvrid. Vanemad surnud või kadunud, pole kodu kuhu minna, pole süüa- minu meelest kohutav olukord ühele lapsele. Keegi neid siis ei aidanud?Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 19:11
Venemaa orvud kes olid kaotanud oma vanemad ja lapsed kampadena hulkusid ringi.
Ja mis juhtus austatud sõjainvaliididega peale sõda, nälgivad ja kerjavad invaliidid korjati tänavatelt kokku ja viidi kinnistesse asutustesse.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Eks neil olid tihti noad kaasas ja noaga ähvardades see söögi röövimine käis. Ega nad siis söögi eest tööd teha ei soovinud. Võimalik, et mõni talumees sai ka nuga. Ärevad ajad olid.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 21:08No aga sel juhul olid need vaesed lapsed ju ise ohvrid. Vanemad surnud või kadunud, pole kodu kuhu minna, pole süüa- minu meelest kohutav olukord ühele lapsele. Keegi neid siis ei aidanud?
-
Külaline
kotipoisid olid kõigiti olemas, Eestis olid nad põhiliselt L-Eestis ja Setumaal, keelt ei osatud, seetõttu nad kaugemal ei käinud. Tallinnas nad olid aga siit aeti minema, pmst jõuga. Loe vahel mõnda raamatut, siis saad teada "kui see ikka tõele vastab".Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 22:58Ei, see ei ole päris sama asi. Sõjakoleduste tõttu vanemad ja kodu kaotanud lapsi mina küüditajatega ei võrdleks. Need lapsed olid ohvrid kellegi teise tegevuse tõttu. Neil oli kõht tühi ja seetõttu nad ka niimoodi ringi kolistasid (kui see kõik muidugi tõele vastab). Ise samas olukorras olles oleks ka võibolla toiduvargile läinud.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 22:21 See kolab nagu ”miks te küüditajatele politseid ei kutsunud?”. Kogu Euroopas hukkus IIMS käigus umbes 40 milj inimest sh sõsirid ja tsiviilohvri, lisaks sojasegadustw eest pogenenud, kodu kaotanud jne. Euroopa oli täis vanemateta ja koduta lapsi. Nt Ida-Preisimaal, kus erniline puhastus sakslastest kui vihatud rahvusest tehti, kannatasis lapsed nii fuusilist kui ka selsuaalswt vägivalda, tühi kõht oli pisiasi.
-
Külaline
Nad olid ikkagi ainult lühikest aega. Eesti oli pisike, NKVD sai kiiresti korra paika. Kotipoisid möllasid rohkem Moskva lähistel kuhu sõitsid kokku kogu NSVL rongidKülaline kirjutas: ↑03 Juun 2026 23:19kotipoisid olid kõigiti olemas, Eestis olid nad põhiliselt L-Eestis ja Setumaal, keelt ei osatud, seetõttu nad kaugemal ei käinud. Tallinnas nad olid aga siit aeti minema, pmst jõuga. Loe vahel mõnda raamatut, siis saad teada "kui see ikka tõele vastab".Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 22:58Ei, see ei ole päris sama asi. Sõjakoleduste tõttu vanemad ja kodu kaotanud lapsi mina küüditajatega ei võrdleks. Need lapsed olid ohvrid kellegi teise tegevuse tõttu. Neil oli kõht tühi ja seetõttu nad ka niimoodi ringi kolistasid (kui see kõik muidugi tõele vastab). Ise samas olukorras olles oleks ka võibolla toiduvargile läinud.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2026 22:21 See kolab nagu ”miks te küüditajatele politseid ei kutsunud?”. Kogu Euroopas hukkus IIMS käigus umbes 40 milj inimest sh sõsirid ja tsiviilohvri, lisaks sojasegadustw eest pogenenud, kodu kaotanud jne. Euroopa oli täis vanemateta ja koduta lapsi. Nt Ida-Preisimaal, kus erniline puhastus sakslastest kui vihatud rahvusest tehti, kannatasis lapsed nii fuusilist kui ka selsuaalswt vägivalda, tühi kõht oli pisiasi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist