Naised sõimavad sotsiaalmeedias üksteist igasuguse häbi ja filtrita

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Pigem tänases sotsiaalmeedias on 30-50 aastased inimesed. Nooremad käivad seal kus meie ei käi ja vanemad ehk üldse internetti niipalju ei kasuta.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 22:11 Pigem tänases sotsiaalmeedias on 30-50 aastased inimesed. Nooremad käivad seal kus meie ei käi ja vanemad ehk üldse internetti niipalju ei kasuta.
Kui sa nt vaatad FBs nende sõimlejate ja nõmedike profiile, pole vaja midagi arvata ega ette kujutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 22:29
Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 22:11 Pigem tänases sotsiaalmeedias on 30-50 aastased inimesed. Nooremad käivad seal kus meie ei käi ja vanemad ehk üldse internetti niipalju ei kasuta.
Kui sa nt vaatad FBs nende sõimlejate ja nõmedike profiile, pole vaja midagi arvata ega ette kujutada.
Mul pole sotsiaalmeediat
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 22:31
Mul pole sotsiaalmeediat
Aga miks siis avaldad arvamust, kes seal käivad või mitte, kui üldse ei teagi?
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 22:40
Mul pole sotsiaalmeediat
Ma loen uudiseid
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 22:46

Mul pole sotsiaalmeediat
Ma loen uudiseid
Ma ei tea, millist meediat loevad "uudistetootjad" või ajakirjanikud, aga nt meie linna gruppides sõimlevad just vanad inimesed. Neil vist aega palju ja hing kibestunud. Vahel on tunne, et võetakse grupp lahti vaid seepärast, et saaks postitajale midagi halvasti öelda. Sarisõimlejad.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 22:56
Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 22:46
Ma loen uudiseid
Ma ei tea, millist meediat loevad "uudistetootjad" või ajakirjanikud, aga nt meie linna gruppides sõimlevad just vanad inimesed. Neil vist aega palju ja hing kibestunud. Vahel on tunne, et võetakse grupp lahti vaid seepärast, et saaks postitajale midagi halvasti öelda. Sarisõimlejad.
Lähtun ekspressmeedia artiklist. Kas sina siis ei olegi märganud sõimlevaid naisi? Mina olen palju märganud, aga naistele on palju rohkem lubatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 22:59Lähtun ekspressmeedia artiklist. Kas sina siis ei olegi märganud sõimlevaid naisi? Mina olen palju märganud, aga naistele on palju rohkem lubatud.
Mina vastasin sellele, kes rääkis põhiliselt vanusest. Et nagu vanemad inimesed somes sõimlemas ei käiks ja noored samuti mitte.
Käivad igas vanuses, nii noored kui vanad, nii mehed kui naised.
Mis tähendab, et naistele on "rohkem lubatud"?
Kes lubab või keelab?
Somes saavad kõik võrdselt tänitatud ja läbi sõimatud, kui keegi vajadust tunneb oma arvamus igaveseks meediasse jäädvustada 😃
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 23:09
Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 22:59Lähtun ekspressmeedia artiklist. Kas sina siis ei olegi märganud sõimlevaid naisi? Mina olen palju märganud, aga naistele on palju rohkem lubatud.
Mina vastasin sellele, kes rääkis põhiliselt vanusest. Et nagu vanemad inimesed somes sõimlemas ei käiks ja noored samuti mitte.
Käivad igas vanuses, nii noored kui vanad, nii mehed kui naised.
Mis tähendab, et naistele on "rohkem lubatud"?
Kes lubab või keelab?
Somes saavad kõik võrdselt tänitatud ja läbi sõimatud, kui keegi vajadust tunneb oma arvamus igaveseks meediasse jäädvustada 😃
Naistele on kahjuks rohkem lubatud. Võtame löömise, naine võib alati lüüa meest ja on okei. Mees naist lüüa ei tohi. Naine võib sõimata mees, aga kui mees sõimab naist siis on ta kurjategija. Kes lubab ja keelab? Ühiskonna normatiivid.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 23:13Naistele on kahjuks rohkem lubatud. Võtame löömise, naine võib alati lüüa meest ja on okei. Mees naist lüüa ei tohi. Naine võib sõimata mees, aga kui mees sõimab naist siis on ta kurjategija. Kes lubab ja keelab? Ühiskonna normatiivid.
Sa lähed teemast välja. Sotsmeedias teevad mõlemad sugupooled, mis iganes pähe tuleb. Mingid reaalse ühiskonna tavad seal ei kehti. Sõimleb see, kes tahab.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 23:22
Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 23:13Naistele on kahjuks rohkem lubatud. Võtame löömise, naine võib alati lüüa meest ja on okei. Mees naist lüüa ei tohi. Naine võib sõimata mees, aga kui mees sõimab naist siis on ta kurjategija. Kes lubab ja keelab? Ühiskonna normatiivid.
Sa lähed teemast välja. Sotsmeedias teevad mõlemad sugupooled, mis iganes pähe tuleb. Mingid reaalse ühiskonna tavad seal ei kehti. Sõimleb see, kes tahab.
Aga teema on naistest.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 23:27Aga teema on naistest.
Olgu see teema pealegi naistest. Nad sõimlevad jah. Meestest ilmselt natuke vähem siiski. Päris niisuguseid väljendeid ei kasuta, mis meestele omased, olen mina täheldanud. Värdjaks naised tavaliselt kedagi eriti ei nimeta.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 23:32
Olgu see teema pealegi naistest. Nad sõimlevad jah. Meestest ilmselt natuke vähem siiski. Päris niisuguseid väljendeid ei kasuta, mis meestele omased, olen mina täheldanud. Värdjaks naised tavaliselt kedagi eriti ei nimeta.
Näed siis, ikkagi naistele on rohkem lubatud, sest ka siin foorumis naised siiski nimetavad teisi saastadeks jne kui seda teevad mehed, sest siin foorumis nagu polegi mehi. Värdjaks sõimavad naised küll ja küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 23:34
Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 23:32
Näed siis, ikkagi naistele on rohkem lubatud, sest ka siin foorumis naised siiski nimetavad teisi saastadeks jne kui seda teevad mehed, sest siin foorumis nagu polegi mehi. Värdjaks sõimavad naised küll ja küll.
Kirjelda see "lubatud" some kontekstis!
Igaüks kirjutab, mida tahab. Keegi ei keela.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juun 2026 21:42
Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 21:33
Misasja sa sokid.
Selline väljendusviis ongi sõimlemine
Minu jaoks küll mitte. Kui ma ütlen, et keegi ajab jama, ajab midagi segamini, paneb kelbast, sokib, siis kus siin see sõimlemine on? Sõim on siis, kui rünnak on ebatsensuurne ja agressiivne, lisaks mõeldakse sõimu all siiski harilikult isiku vastu suunatud verbaalseid rünnakuid, mitte tegude, sõnade vastu suunatut. Näide: "sa oled loll" on sõim; "su väide on loll" ei ole sõim.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 23:54
Misasja sa sokid.
Minu jaoks küll mitte. Kui ma ütlen, et keegi ajab jama, ajab midagi segamini, paneb kelbast, sokib, siis kus siin see sõimlemine on? Sõim on siis, kui rünnak on ebatsensuurne ja agressiivne, lisaks mõeldakse sõimu all siiski harilikult isiku vastu suunatud verbaalseid rünnakuid, mitte tegude, sõnade vastu suunatut. Näide: "sa oled loll" on sõim; "su väide on loll" ei ole sõim.
"Mida sa sokid" pole sõim. Aga teise kommentaatori halvustamine küll. Kui selle lause ära jätaksid ja lihtsalt oma seisukoha avaldaksid, oleks ok. Miks tahad ikka üleolev olla?
Aga vähesed suudavad kommenteerida ilma eelmist vastajat halvustamata.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juun 2026 22:05
Guest kirjutas: 03 Juun 2026 20:31

Võimalik tõesti, kui nad nüüd valdavalt just 40/50+ vanuses on. Ma isiklikult ei tunne ühtki sellist sõimlejat, aga pole ka puutepunkte nn teise eesti mentaliteedi esindajatega. :)
Misasja sa sokid. Teema ongi vanematest meestest ja naistest, kes sõimlevad. Kui nad on praegu 60-70-aastased, siis vanus, kus neid kasvatati, on kohe kindlasti vähemalt 40-50 aastat tagasi. Mis puutuvad siia teine eesti või see, kas sina kellegagi elus üldse kokku oled puutunud?
Jah, see sokid....on tõesti....kuida snüüd pehmelt ütelda...tarbetu väljend foorumis. Oleksid võinud alustad, et teema ongi....
Ma tegelikult arvan, et 70-aastased ei sõimle sot.meedias, need on kindlasti palju nooremad. Puutubki see, et ma ei tea, sest minu tutvusringkonnas selliseid pole, seega võimalik, et on keskealisi, kui ka nooremaid.
Sellest siin jutt käibki, et just vanemad prouad sõimavad. Siin eespool näiteks toodud Antonina on juba 80-aastane.

See, et sinu tutvusringkonnas selliseid sõimajaid ei ole (minu omas näiteks ka mitte) ei tähenda, et neid olemas ei oleks. Kui oled fb kasutaja, siis jälgi mõnd kirgi kütvamat teemat. Seal on sellised 70+ vanuses prouad alati kõval häälel kriitiliselt sõna võtmas.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Juun 2026 00:00
Külaline kirjutas: 03 Juun 2026 23:54

"Mida sa sokid" pole sõim. Aga teise kommentaatori halvustamine küll. Kui selle lause ära jätaksid ja lihtsalt oma seisukoha avaldaksid, oleks ok. Miks tahad ikka üleolev olla?
Aga vähesed suudavad kommenteerida ilma eelmist vastajat halvustamata.
See on ikka tajumises ka kinni. Mõni tajub kõike halvustamisena. "Mida sa sokid" pole ka mingi halvustamine, vaid natuke ärrituv mõtteväljendus selle kohta, et teise jutus pole mingit iva. Ja see pole halvustamine.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juun 2026 22:31
Mul pole sotsiaalmeediat
Ei saa aru, mis sa siis üldse siin vaidled või arvad, kui sa ei kasuta sotsiaalmeediat? Teema ongi siin ju sellest, et vanemad naised sõimavad sotsiaalmeedias. Kui sina sotsiaalmeediat ei kasuta, siis sa ju ei saagi teada, mis seal toimub.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Juun 2026 00:33
Guest kirjutas: 03 Juun 2026 22:31
Mul pole sotsiaalmeediat
Ei saa aru, mis sa siis üldse siin vaidled või arvad, kui sa ei kasuta sotsiaalmeediat? Teema ongi siin ju sellest, et vanemad naised sõimavad sotsiaalmeedias. Kui sina sotsiaalmeediat ei kasuta, siis sa ju ei saagi teada, mis seal toimub.
Ah, ta luges lihtsalt mingeid "uudiseid" ja hakkas arvama ja kommenteerima.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 2 külalist