Teie arvamus miks see foorum ei võta vedu üles

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 21:34
Guest kirjutas: 09 Juun 2026 12:33 Sel AI'd jumaldaval tüübil on siin ilmselgelt eesmärk trollida ja seda foorumi külastatavust veelgi maha tõmmata. Selle asemel võiksid lihtsalt ise AI'ga jutustada ja uurida nt. kuidas funktsionaalset lugemist arendada.
Nende pikkade ja mõttetute AI tekstide foorumisse kopeerimine tuleks foorumi reeglitega ära keelata, kedagi need ei huvita, keegi neid lugeda ei viitsi ja need ainult tapavad teemasid.
Tervise teema all see AI-külaline SIIRALT imestab ja SIIRALT küsib, et miks üleminekuea vaevustega külaline ometi ei räägi oma murest AI-ga ja küsib foorumist.

Ja siin me siis küsime, miks see foorum ei võta vedu üles.... No miks peakski võtma, kui meist osa siin lausa ei luba küsida ega teemasid teha, vaid käsib AI-d kasutada.
Jällegi sa ei tee vahet kogemuste vahetamisel ja infootsingul. Foorum on kogemuste vahetamiseks. AI sobib infootsinguks, info koondamiseks, info kontrollimiseks, ideede koondamiseks, analüüsimiseks. Ta on suurepärane tööriist. Pole mingit mõtet oma hädasid foorumis kirjeldada, et siis saada vastuseid stiilis mul ühel tuttaval vist oli ka midagi sarnast ja kui ma õigesti mäletan, siis üks teine tuttav soovitas talle seda ja teist. Sul puudub igasugune võimalus kontrollida, kas see info vastab tõele ja kas see ka toimib. Kui sa küsid sama asja AI käest, annab ta sulle meditsiinilise soovituse, koos allikaviitega. Ta leiab sulle isegi kliinilise uuringu materjalid, kui seda küsid.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 14:31
Guest kirjutas: 09 Juun 2026 12:33 Sel AI'd jumaldaval tüübil on siin ilmselgelt eesmärk trollida ja seda foorumi külastatavust veelgi maha tõmmata. Selle asemel võiksid lihtsalt ise AI'ga jutustada ja uurida nt. kuidas funktsionaalset lugemist arendada.
Nende pikkade ja mõttetute AI tekstide foorumisse kopeerimine tuleks foorumi reeglitega ära keelata, kedagi need ei huvita, keegi neid lugeda ei viitsi ja need ainult tapavad teemasid.
Mina olin see, kes soovitas AI-d kasutada, aga mitte see, kes küsis, et miks te koolikatsete kohta AI käest ei küsi. Sellisel puhul pole AI käest ju midagi küsida, sest ei taheta formaalset infot, vaid kogemusi ja taustainfot. AI on minu meelest superhea abivahend just faktide leidmisel, info koondamisel, tõlgendamisel. Nt teed vereanalüüsi ja lased tal selgitada, mida see tähendab. Ükskord avastasin nt, et mul oli günekoloogilise läbivaatuse eprikriisis kirjas, et mul adenomüootiline emakas. Ma arvasin, et see tähendan, et mul on müoomid või soodumus nendeks. AI selgitas, et adenomüoos ei tähenda müoome, vaid seda, et emaka sisemust vooderdav kude (endomeetrium) kasvab läbi emaka lihaskoest (müomeetriumist). Kui ma pille ei võtaks (mis hoiab emaka limaskesta õhukese), siis emaka limaskest hakkaks vohama ning põhjustaks valu ja vererohkeid päevi jmt. Arst polnud võtnud vaevaks seda selgitada.
Selles asi ongi, et AI ei ole abivahend FAKTI leidmisel, vaid paneb väga sageli pange. Sellest oli juba siin eespool juttu. AI eksib ja mitte vähe. Mingi info otsimiseks võib seda muidugi kasutada - ja eks kasutataksegi, aga AI vastustesse tuleb siiski väga andmekriitiliselt suhtuda.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 21:22
Guest kirjutas: 09 Juun 2026 12:16
Külaline kirjutas: 08 Juun 2026 23:12P.S. koolikatse puhul ei olnud algne jutt mitte katsetest endast, vaid justnimelt sellest, et kus inimesed selliseid asju tänapäeval arutavad.
Seda saaksite AI käest küsida, aga te ju kas ei oska või ei julge :D
Sa nagu tõsiselt arvad, et AI kasutamine nõuab mingeid erilisi oskuseid? Ah?
Juba see küsimus näitab, et sa ei oska. Erilisi oskusi AI tõhus kasutamine tõesti ei nõua, aga ühte uut oskust küll - oskust oma mõtteid väljendada teisiti kui sa sama ütleksid inimesele. Detailselt, selgitades ka nüansse, mida sa inimesele ei seleta, sest tal on rohkem taustainfot.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 21:43
Tervise teema all see AI-külaline SIIRALT imestab ja SIIRALT küsib, et miks üleminekuea vaevustega külaline ometi ei räägi oma murest AI-ga ja küsib foorumist.

Ja siin me siis küsime, miks see foorum ei võta vedu üles.... No miks peakski võtma, kui meist osa siin lausa ei luba küsida ega teemasid teha, vaid käsib AI-d kasutada.
Jällegi sa ei tee vahet kogemuste vahetamisel ja infootsingul. Foorum on kogemuste vahetamiseks. AI sobib infootsinguks, info koondamiseks, info kontrollimiseks, ideede koondamiseks, analüüsimiseks. Ta on suurepärane tööriist. Pole mingit mõtet oma hädasid foorumis kirjeldada, et siis saada vastuseid stiilis mul ühel tuttaval vist oli ka midagi sarnast ja kui ma õigesti mäletan, siis üks teine tuttav soovitas talle seda ja teist. Sul puudub igasugune võimalus kontrollida, kas see info vastab tõele ja kas see ka toimib. Kui sa küsid sama asja AI käest, annab ta sulle meditsiinilise soovituse, koos allikaviitega. Ta leiab sulle isegi kliinilise uuringu materjalid, kui seda küsid.
Ja samas oskab ta ka täpselt samamoodi kaasa ohkida kui inimene - kui õigesti küsid. Ei, parandan, ta oskab paremini kaasa ohkida kui inimene, oskab lihtsalt kuulata, ei hakka selgitama, et "oh, see pole midagi, tead kus aga mul oli hoopis hullem lugu".
Külaline

Vaata, keegi ei käsi kellelgi midagi teha, vaid inimesed soovitavad enda teada parimaid asju. Selle inimese soovitus on suhelda AI-ga, teise soovitus on ehk kapsalehte peale panna ja kolmanda soovitus on üleüldse oma mõtlemine korda teha. Need ongi vastused sinu küsimusele, soovitus AI-ga suhelda on sama hea kui teised vastused. Sul on mingi AI-foobia?
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 21:16 Mina olen see külaline, kes selle foorumi alguasaegadel tegi teema Revolvri blokeerimiseks. Selline oligi teema pealkiri - palun blokeerida kasutaja Revolver. Mis te arvate, mis juhtus? Mind blokeeriti, kuna see pidavat olema KIUS. Seda otsustas mingi Turvasiil või mis ta oli. Ma olin blokeeritud miski 2-3 päeva, siis lasti uuesti lahti. Vot selline modereerimine toimus selle foorumi algusnädalatel. Praegu on ilmselt kõik ( ka Turvasiil?) sellega nõus, et Revolvri blokeerimine oli hea mõte ja et ma ei kiusanud kedagi.
Ei ole mitte kõik nõus sellega, et Revolvri (perekoolis ka kui Original Taste) blokeerimine on hea mõte. Selle teema alguseski, kui kirjutasin täpselt sama - et Revolver tuleb blokeerida, reageerisid kohe paar inimest, kes nimetasid mind õeluskotiks ja koolikiusajaks. Ja sain lausa nelja inimese poolt laidetud. Seega, osadele inimestele väga sobib.

Minu kommentaar siin teemas oli 07 Jun 2026 14:37.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 21:43

Ja sina otsustasid selle inimese eest, kellel käed paistetavad, et ta ei tohi teistelt küsida, kas kellelgi on veel sarnaseid sümptome? Ta võib-olla tahab ka teiste inimeste reaalseid kogemusi, mitte kuiva AI vastust.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 21:51 Selles asi ongi, et AI ei ole abivahend FAKTI leidmisel, vaid paneb väga sageli pange.
AI paneb pange ainult siis, kui sa ei oska teda õigesti seadistada ja lased ta "fantaasial" lennata.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 22:12 Ja sina otsustad selle inimese eest, kellel käed paistetavad, et ta ei tohi teistelt küsida, kas kellelgi on veel sarnaseid sümptome? Ta võib-olla tahab ka teiste inimeste reaalseid kogemusi, mitte kuiva AI vastust.
Jah, inimene peaks sellisel juhul täpsustama, kas ta soovib abi saada probleemile või ta soovib leida kaasa elajaid probleemile.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 22:14
Guest kirjutas: 09 Juun 2026 22:12 Ja sina otsustad selle inimese eest, kellel käed paistetavad, et ta ei tohi teistelt küsida, kas kellelgi on veel sarnaseid sümptome? Ta võib-olla tahab ka teiste inimeste reaalseid kogemusi, mitte kuiva AI vastust.
Jah, inimene peaks sellisel juhul täpsustama, kas ta soovib abi saada probleemile või ta soovib leida kaasa elajaid probleemile.
Ei, ta ei pea sulle (ega kellelegi teisele) seda täpsustama! Iga inimene võib siia kirjutada oma küsimusi ilma sinuga kooskõlastamata. Kui ma kirjutan siia midagi, siis ma olen soovinud just siin seda teemat arutada või küsimust esitada.

Usu mind, küll iga inimene tuleb ka ilma sinu abita selle peale, et AI-d on võimalik kasutada. Kui inimene soovib AI nõuandeid, siis ta küsibki AI käest. Kui tahab siit küsida, siis kirjutab siia. Ja sina ei ole kindlasti siin mingi regulaator, kes dikteerib, kust keegi tohib oma küsimustele vastused saada!
Külaline

Postitus Postitas Külaline » 09 Juun 2026 22:20
jonnid nagu 5-aastane
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2026 21:31AI seda, milleks sa ta seadistad. Mida täpsem ja spetsiifilisem nende parameetrite panemisel oled, seda kasulikum ta sulle on. Ei anna valeinfot, kui seadistad, et see on keelatud. On rangelt faktipõhine, kui nii seadistad. Ei kirjuta sulle pikki tiraade, kui annad käsu salvestada, et vastused peavad olema lühikesed ja konkreetsed jne. Ja kui tahad, et ta midagi mäletaks, siis pead seda talle konkreetselt ütlema, nt "salvesta mällu igaveseks, et esitad ainult kontrollitud ja allikaviidetega väiteid" või "vastad alati konkreetselt, ei hakka isegi mingeid edasiarendusi tegema" jne.
Ei salvesta ta midagi mällu igaveseks. Hea kui sama vestluse seeski oma "lubadusi" peab.

On asju, milleks see sobib, ja on asju, millele leiad guugeldades rutem parema ja täpsema vastuse.

Aga oma elu kurtmiseks sobib ideaalselt.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 22:20
Guest kirjutas: 09 Juun 2026 22:14
Ei, ta ei pea sulle (ega kellelegi teisele) seda täpsustama! Iga inimene võib siia kirjutada oma küsimusi ilma sinuga kooskõlastamata. Kui ma kirjutan siia midagi, siis ma olen soovinud just siin seda teemat arutada või küsimust esitada.

Usu mind, küll iga inimene tuleb ka ilma sinu abita selle peale, et AI-d on võimalik kasutada. Kui inimene soovib AI nõuandeid, siis ta küsibki AI käest. Kui tahab siit küsida, siis kirjutab siia. Ja sina ei ole kindlasti siin mingi regulaator, kes dikteerib, kust keegi tohib oma küsimustele vastused saada!
Hehe. Jäta meelde: kui näed tänaval kedagi vales kohas bussi ootamas, siis kuigi tead, et sealtkaudu enam buss ei sõida, ei tohi talle öelda, et ta vales kohas ootab, sest ega sa ju pole mingi regulaator, kes dikteerib, kus keegi tohib bussi oodata!
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2026 21:51
Guest kirjutas: 09 Juun 2026 14:31
Mina olin see, kes soovitas AI-d kasutada, aga mitte see, kes küsis, et miks te koolikatsete kohta AI käest ei küsi. Sellisel puhul pole AI käest ju midagi küsida, sest ei taheta formaalset infot, vaid kogemusi ja taustainfot. AI on minu meelest superhea abivahend just faktide leidmisel, info koondamisel, tõlgendamisel. Nt teed vereanalüüsi ja lased tal selgitada, mida see tähendab. Ükskord avastasin nt, et mul oli günekoloogilise läbivaatuse eprikriisis kirjas, et mul adenomüootiline emakas. Ma arvasin, et see tähendan, et mul on müoomid või soodumus nendeks. AI selgitas, et adenomüoos ei tähenda müoome, vaid seda, et emaka sisemust vooderdav kude (endomeetrium) kasvab läbi emaka lihaskoest (müomeetriumist). Kui ma pille ei võtaks (mis hoiab emaka limaskesta õhukese), siis emaka limaskest hakkaks vohama ning põhjustaks valu ja vererohkeid päevi jmt. Arst polnud võtnud vaevaks seda selgitada.
Selles asi ongi, et AI ei ole abivahend FAKTI leidmisel, vaid paneb väga sageli pange. Sellest oli juba siin eespool juttu. AI eksib ja mitte vähe. Mingi info otsimiseks võib seda muidugi kasutada - ja eks kasutataksegi, aga AI vastustesse tuleb siiski väga andmekriitiliselt suhtuda.
Kahjuks pean samuti nentima, et see eksimine sõltub küsimuse esitusest. Kasutan AI-d palju, tööalaselt ja eraeluliselt. Olen ise ka meditsiinis tugev ja seetõttu saan kohe aru, kui ei vastaks tõele, kontrollin alati üle, lasen endale ka teatud tehnilisi oskuseid õpetada ja väga edukalt. Loomulikult tuleb teatud asju ise teha, ehk ise näiteks turundusalast teksti luues saab parema tulemuse. Aga, vähesed oskavad seda, seega AI on ikka suurepärane abivahend ja aja säästja. Ehk siis, küsimusi tuleb esitada targalt ja läbimõeldult.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 22:26 Postitus Postitas Külaline » 09 Juun 2026 22:20
jonnid nagu 5-aastane
Ei, sina jonnid, kui copid siia kilomeetriseid AI vastuseid (mida mitte keegi siin kunagi ei loe), kui üritad teistele selgeks teha, et nad on tegelikult lollid, sest ei oska AI-d õigesti kasutada ja et nad peavad midagi enne täpsustama, kui tohivad siia mingi teema teha ja küsimusi esitada.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 22:26
Külaline kirjutas: 09 Juun 2026 21:31AI seda, milleks sa ta seadistad. Mida täpsem ja spetsiifilisem nende parameetrite panemisel oled, seda kasulikum ta sulle on. Ei anna valeinfot, kui seadistad, et see on keelatud. On rangelt faktipõhine, kui nii seadistad. Ei kirjuta sulle pikki tiraade, kui annad käsu salvestada, et vastused peavad olema lühikesed ja konkreetsed jne. Ja kui tahad, et ta midagi mäletaks, siis pead seda talle konkreetselt ütlema, nt "salvesta mällu igaveseks, et esitad ainult kontrollitud ja allikaviidetega väiteid" või "vastad alati konkreetselt, ei hakka isegi mingeid edasiarendusi tegema" jne.
Ei salvesta ta midagi mällu igaveseks. Hea kui sama vestluse seeski oma "lubadusi" peab.
Loomulikult salvestab, seadetes on vastav koht, mille saab sisse lülitada: "Viita salvestatud mälestustele. Võimaldab ChatGPT-l salvestada ja kasutada vastamisel mälu."
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 22:40
Guest kirjutas: 09 Juun 2026 22:26 Postitus Postitas Külaline » 09 Juun 2026 22:20
jonnid nagu 5-aastane
Ei, sina jonnid, kui copid siia kilomeetriseid AI vastuseid (mida mitte keegi siin kunagi ei loe), kui üritad teistele selgeks teha, et nad on tegelikult lollid, sest ei oska AI-d õigesti kasutada ja et nad peavad midagi enne täpsustama, kui tohivad siia mingi teema teha ja küsimusi esitada.
See on küll tõesti juba viieaastase jutt. Selleks, et saada tulemus, mida soovid, tuleb loomulikult täpsustada, mida sa tulemusena üldse näed. Keegi ei keela teha teemasid, mille eesmärk pole selge, aga siis ärgu ka torisetagu, kui pooled vastused on aiast ja pooled aiaaugust.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 22:49
jonnid nagu 5-aastane
See on küll tõesti juba viieaastase jutt. Selleks, et saada tulemus, mida soovid, tuleb loomulikult täpsustada, mida sa tulemusena üldse näed. Keegi ei keela teha teemasid, mille eesmärk pole selge, aga siis ärgu ka torisetagu, kui pooled vastused on aiast ja pooled aiaaugust.
Pole märganud, et keegi oleks torisenud. Näiteks seal terviseteemas ka keegi ei torisenud, vaid inimesed jagasid täiesti rahulikult oma kogemusi. Ainus, keda miski häiris, oli see "AI-tädi", kes siiralt imestas...
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2026 22:41Loomulikult salvestab, seadetes on vastav koht, mille saab sisse lülitada: "Viita salvestatud mälestustele. Võimaldab ChatGPT-l salvestada ja kasutada vastamisel mälu."
ChatGPT pole nii väärtuslik, et seda ostma hakkaksin.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 23:12
Guest kirjutas: 09 Juun 2026 22:49

Pole märganud, et keegi oleks torisenud. Näiteks seal terviseteemas ka keegi ei torisenud, vaid inimesed jagasid täiesti rahulikult oma kogemusi. Ainus, keda miski häiris, oli see "AI-tädi", kes siiralt imestas...
Hmm, veider, minu arust just sina torisedki, et ei oleks tohtinud ai-d soovitada??
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Adierol ja 6 külalist