Tätoveering

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 20:40
Kui vana see vanem generatsioon on sinu arust? Kui vana sa ise oled. Kas see mõistmatu vanem generatsioon on mehed või naised?
Minu arvamus on ka, et kui inimene saab 40 ja enam ning hakkab ennast tätoveerima. Uhkelt, rohkelt ja üldjuhul labaselt siis on ta natuke lihtsalt peast soe. Selline lihtsakene kes jookseb iga moevooluga kaasa ja arvab, et ta on noortepärane ja popp. Minu meelest ei ole aga igal oma arvamus. Kuna praegu suvi siis jääb silma ja on ikka nõme, rõve ja pole ilu mitte ksukil seal vananeval kehal mingit plätserdist vaadata.
Olen 25. Vanem generatsioon on minu jaoks laias laastus 50+, aga loomulikult ei pane ma kõiki inimesi ühte patta. Tean, et minu sõja ajal sündinud vanaemal ja 60ndatel sündinud vanematel oleks tätoveeringutest täiesti ükskõik. Pean siin kontekstis silmas neid, kes on tugevalt eelarvamuste küüsis, tagurlikud ega suuda inimeste erinevustega toime tulla ilma neid halvustamata. Enam-vähem loeb siit välja seda, et tätoveeritud inimesed on mingid harimatud vaimsete probleemidega retakad (retarded) ja matsid ning mõni ei saa siiani oma vangla seostest üle. Millest me räägime...

Kui sa küsid, kas ma pean silmas naisi või mehi, siis eelkõige naisi seetõttu, et nemad keskenduvad rohkem välimusele ja pean tunnistama, et pole ühtegi meest kunagi kuulnud tätoveeringuid kritiseerimas. Küsisin praegu oma kaaslaselt (28), kuidas ta suhtub tätoveeringutesse ja tema ütles, et kui just näkku pole tätoveeritud, siis on okei. Meil kummalgi pole tätoveeringuid.

Sinu kommentaar siin oli isegi veel leebe ja suht konkreetse sihtgrupi kohta, kuigi ma ei saa aru, mis teema on sellega, kui vananev inimene end nooremana tahab tunda. Pigem vist paistab asi olevat rohkem selles, kui see maaling inetu/sobimatu on ja inimesel ei kuku see noortepärasus sinu arvates hästi välja. Mul isiklikult on suva, kas vananetakse tindise nahaga või mitte, kortsu lähevad kõik ühtemoodi. Guugeldasin pilte märksõnadega "tattoos on old people" ja täitsa kobedad näevad välja, pole ühtegi halba sõna öelda.
Tead need nõukaaegsed inimesed pole veel kuhugi kadunud ja teatud generatsiooni puhul on need endiselt tõestuseks, et nad olid vangis või meremehed. See pole eelarvamus, vaid fakt. Muidugi me teame, et see nooremate puhul on tekkelugu teine, aga ilmselgelt on neil inimestel sageli mässumeelne iseloom ja neid köidab pahelisus. Põhjus miks need tätoveeringud neile meeldivad, et annab karmima mulje. Meeste puhul 100% põhjus, et siis oled justkui mehelikum ja sind kardetakse nagu vanasti vangi. Täiesti mõttetu luua omale illusiooni maailmast, kus inimesed on nagu pimedad ja nad tohi kunagi midagi arvata, eeldata või läbi näha. Siin ei ole midagi pistmist eelarvamusega, vaid elukogemusega, mida sinul nooruse tõttu veel ei ole. Sinu maailm on valge paberike. Ajapikku tekivad sul tähelepanekud ja sa oskad inimesi lugeda nagu raamatut väikeste detailide tähele panemise järgi.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 20:40
Kui vana see vanem generatsioon on sinu arust? Kui vana sa ise oled. Kas see mõistmatu vanem generatsioon on mehed või naised?
Minu arvamus on ka, et kui inimene saab 40 ja enam ning hakkab ennast tätoveerima. Uhkelt, rohkelt ja üldjuhul labaselt siis on ta natuke lihtsalt peast soe. Selline lihtsakene kes jookseb iga moevooluga kaasa ja arvab, et ta on noortepärane ja popp. Minu meelest ei ole aga igal oma arvamus. Kuna praegu suvi siis jääb silma ja on ikka nõme, rõve ja pole ilu mitte ksukil seal vananeval kehal mingit plätserdist vaadata.
Olen 25. Vanem generatsioon on minu jaoks laias laastus 50+, aga loomulikult ei pane ma kõiki inimesi ühte patta. Tean, et minu sõja ajal sündinud vanaemal ja 60ndatel sündinud vanematel oleks tätoveeringutest täiesti ükskõik. Pean siin kontekstis silmas neid, kes on tugevalt eelarvamuste küüsis, tagurlikud ega suuda inimeste erinevustega toime tulla ilma neid halvustamata. Enam-vähem loeb siit välja seda, et tätoveeritud inimesed on mingid harimatud vaimsete probleemidega retakad (retarded) ja matsid ning mõni ei saa siiani oma vangla seostest üle. Millest me räägime...

Kui sa küsid, kas ma pean silmas naisi või mehi, siis eelkõige naisi seetõttu, et nemad keskenduvad rohkem välimusele ja pean tunnistama, et pole ühtegi meest kunagi kuulnud tätoveeringuid kritiseerimas. Küsisin praegu oma kaaslaselt (28), kuidas ta suhtub tätoveeringutesse ja tema ütles, et kui just näkku pole tätoveeritud, siis on okei. Meil kummalgi pole tätoveeringuid.

Sinu kommentaar siin oli isegi veel leebe ja suht konkreetse sihtgrupi kohta, kuigi ma ei saa aru, mis teema on sellega, kui vananev inimene end nooremana tahab tunda. Pigem vist paistab asi olevat rohkem selles, kui see maaling inetu/sobimatu on ja inimesel ei kuku see noortepärasus sinu arvates hästi välja. Mul isiklikult on suva, kas vananetakse tindise nahaga või mitte, kortsu lähevad kõik ühtemoodi. Guugeldasin pilte märksõnadega "tattoos on old people" ja täitsa kobedad näevad välja, pole ühtegi halba sõna öelda.
Tead ma olen ka kunagi 25 olnud, aga sina veel pole minu vanune olnud. Ma tean, et selles vanuses on maailm jube roosa ja ilus. Päris maailmas paned sa end väga tõsiselt ohtu, kui hambad ristis eelarvamuste vaba tahad olla. Inimesel on vaist, kogemused ja sa hakkad seda alla suruma pidades pahaks eelarvamuseks. Elu näitab koha kätte, saad vastu hambaid oma lilleprillidega.
Külaline

Ma tean, et selles vanuses on maailm jube roosa ja ilus. Päris maailmas paned sa end väga tõsiselt ohtu, kui hambad ristis eelarvamuste vaba tahad olla. Inimesel on vaist, kogemused ja sa hakkad seda alla suruma pidades pahaks eelarvamuseks. Elu näitab koha kätte, saad vastu hambaid oma lilleprillidega.
Täiesti mõttetu luua omale illusiooni maailmast, kus inimesed on nagu pimedad ja nad tohi kunagi midagi arvata, eeldata või läbi näha. Siin ei ole midagi pistmist eelarvamusega, vaid elukogemusega, mida sinul nooruse tõttu veel ei ole. Sinu maailm on valge paberike. Ajapikku tekivad sul tähelepanekud ja sa oskad inimesi lugeda nagu raamatut väikeste detailide tähele panemise järgi.
See jutt läks nüüd küll tätoveeringutest kaugemale. Paraku on mulle kaasa sündinud selline õnn ja õnnetus nagu ülitundlikkus, nii et mul polegi võimalik inimeste lugemist kunagi välja lülitada. Selle kõrvalt ei jagugi ressurssi, et oma tähelepanu veel välimusele keskendumisega jagada + see annab üldse kõige mõttetumat informatsiooni minu jaoks. Teadmisi kogud eelkõige selle kaudu, kui inimese kehakeelt jälgid ja ta oma suu avab. Või näppudel klaviatuuril käia laseb.

Ma märkan välimust alles siis, kui seal midagi konkreetselt eristub. Tätoveeringud on nii paljudel, et pelgalt nende olemasolu põhjal ma inimesest midagi ei arva. Hoopis teine lugu on see, kui pilt ise räägib midagi selle kandja kohta. Näiteks saab eelarvamus tekkida, kui kellelgi on kuskile tätoveeritud kanepileht või natsisümboolika.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 00:44
Ma tean, et selles vanuses on maailm jube roosa ja ilus. Päris maailmas paned sa end väga tõsiselt ohtu, kui hambad ristis eelarvamuste vaba tahad olla. Inimesel on vaist, kogemused ja sa hakkad seda alla suruma pidades pahaks eelarvamuseks. Elu näitab koha kätte, saad vastu hambaid oma lilleprillidega.
Täiesti mõttetu luua omale illusiooni maailmast, kus inimesed on nagu pimedad ja nad tohi kunagi midagi arvata, eeldata või läbi näha. Siin ei ole midagi pistmist eelarvamusega, vaid elukogemusega, mida sinul nooruse tõttu veel ei ole. Sinu maailm on valge paberike. Ajapikku tekivad sul tähelepanekud ja sa oskad inimesi lugeda nagu raamatut väikeste detailide tähele panemise järgi.
See jutt läks nüüd küll tätoveeringutest kaugemale. Paraku on mulle kaasa sündinud selline õnn ja õnnetus nagu ülitundlikkus, nii et mul polegi võimalik inimeste lugemist kunagi välja lülitada. Selle kõrvalt ei jagugi ressurssi, et oma tähelepanu veel välimusele keskendumisega jagada + see annab üldse kõige mõttetumat informatsiooni minu jaoks. Teadmisi kogud eelkõige selle kaudu, kui inimese kehakeelt jälgid ja ta oma suu avab. Või näppudel klaviatuuril käia laseb.

Ma märkan välimust alles siis, kui seal midagi konkreetselt eristub. Tätoveeringud on nii paljudel, et pelgalt nende olemasolu põhjal ma inimesest midagi ei arva. Hoopis teine lugu on see, kui pilt ise räägib midagi selle kandja kohta. Näiteks saab eelarvamus tekkida, kui kellelgi on kuskile tätoveeritud kanepileht või natsisümboolika.
Ei ole õnneks nii paljudel. Jah sinu vanustel rohkem aga üldistavalt rääkides Eestis pole nii levinud. Ka mitte noortel. Suure suguvõsa peale meenub vaid üks noor neiu. Talle on pubekaeast alates meeldinud needid, must värv ja selline karm olek. Tema puhul loomulik, et tätoveeringud meeldivad. Pole mõtet rääkida neist, kes kuhugi aluspükste serva alla roosikese lasknud maalida. Seda keegi ei näe nagunii.
Külaline

Suvel noored käivad napis riietuses ja ei ole küll märganud, et tätoveeringute buum oleks. Vähemalt kõigile nähtavates kohtades. Tänapäeva noortel on vähem piiranguid ja eks seetõttu jäävad noorustükid neid eluteel kauemaks saatma. Kellek armid, kellel mõni sõltuvus, kellel tätoveeringud jne. Paraku asjad, mis on sinu maitse teismelisena, ei ole seda enam hiljem. Ma ütleks küll noorele, et oota oma tätoveeringuga. Kui sa seda 27elt ikka veel tahad, siis tee ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 14:35
Mammut kirjutas: 18 Juul 2024 09:42 Tätoveeringid on suurepärane pinnas eelaravamusteks. Mingi maitsetu või veider motiiv mõnda ilu- või disainiteenust pakkuva inimese küljes tekitab tahtmatult kahtlusi tema pädevuses. Kas valiksid nähtavalt tätoveeritud raamatupidaja, lapsehoidja, õpetaja, kirurgi või hambaaarsti kui on võimalus valida ja midagi muud sellest inimesest väga ei tea.
Minu jaoks näiteks mitte.
Kunagi oli perekoolis teema, et kas usaldate nähtava tätoverringuga politseid...
Aga miks ei peaks. Sellises ametis töötava taust on uuritud ja kohe kindlasti ei saa seal mingi eksvang/kriminaal(millega kohe tätokaid ju seostatakse) töötada.
Mulle isiklikult tätiveeringud ei meeldi. Ses mõttes, et endale ma ei teeks ja pointi neil ei näe. Aga kas tõesti on inimesi, kelle jaoks on hambaarsti valimisel argumendiks tätoveeringu olemasolu?
Isegi natuke argumendiks? See on küll üllatav.. Mind kohe huvitaks nende inimeste teised elupõhimõtted..
Külaline

Noh, neid jubedaid "vananevaid nõukaaegseid inimesi" ehk 40+ on elanikkonnast isegi enamus tegelikult ja ei kao need kuskile veel 40-50 aastat :) niiet kui kellelegi läheb kangesti korda üldine arvamus, siis ei saa üle ega ümber sellest, et osadele inimestele tätokad ei meeldi ja neil on eelarvamus. Ja kes tõemeeli ei hooli teiste arvamusest- neile ei läheks absoluutselt korda ka see lõim siin, ei tunneks nad end torgatuna.
Mulle ei meeldi need kehakaunistused ja leian, et nende inimestega on midagi psühholoogiliselt halba juhtunud elus, kes tunnevad vajadust valu läbi ennast kuidagi muuta- sama on paljude subkultuuridrega, kes otsivad kuuluvustunnet kuskile teistsuguste seast. (No mingi paarimillimeetrine tätokas seda muidugi ei ole, sel juhul ekstreemsematest viisidest- oradest, venitataud aukudest, ülisuurtest tätokatest). Pealegi arvan, et minul vähemalt on osa vastumeelsusest tuleneb peaaegu bioloogilisest reaktsioonist- nahal olevad muutused viitavad reegline haigusele, instinktiivselt on inetud vistrikud, suured haavad, lööbed, tätokad ei ole sellest väga erinevad. Kes teevad ja leiavad, et need tõpoolest ilusd on- palun väga. Mina endale ei teeks ja vist ei võtaks ka väga tätoveeritud meest omale kallimaks.
Külaline

Tätoveerimine on otseselt naha kahjustamine ja ei mõista miks peaks haipima müüti, kuidas see muudab sind nooruslikuks ja ägedaks. Umbes sama kui propageeriks suitsetamist. Tegemist oma tervise kahjustamisega. Rohkete tätoveeringute tõttu ei pruugi õigel ajal avastada nahahaiguseid. Tänapäeva noored on palju allergilisemad kui varasemad generatsioonid ja ei soovita riskida oma tervisega nii mõttetul põhjusel nagu nahakaunistamine.
Külaline

Kui kannad a la tanksaapaid, nahkriideid ja rõngaid ninas, siis see tätoveering sobib sinna ansamblisse. Paneb see sama daam aga piduliku õhtukleidi selga, siis see sama plärakas nahal mõjub nagu sodipudi grafiti valgel majaseinal.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Juul 2024 22:03 No oleks siis, et selle lõikumise ja süstimisega nooruse tagasi saab. Ei, lihtsalt tekib spetsiifiline lõigatud nägu ette, mis seostub ainult vanemate naistega.
Tegelikult nimetatakse seda nähtust "rikka tüdruku näoks" ehk siis Rich Girl Face. Noorust tagasi ei saa, aga raha ja edu näitab selline nägu küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 22:44
Kukesupp kirjutas: 08 Juul 2024 22:26
Külaline kirjutas: 08 Juul 2024 14:27 Sündisin 90ndate teises pooles ja minu eluajal pole tätoveerimine kunagi vangidega seostunud. Põlvkondade erinevus annab ikka tunda. 🤐
Täiesti nõus, vanemad inimesed on need, kes podisevad pahaselt tätoveeringu peale, et näe, nahk rikutud
Just, see on ka puhtalt vanema generatsiooni teema. Ma ei hakka vist iial mõistma, miks mõnele nii hullult korda läheb, mida teised oma nahaga teevad. Augustamine ja tätoveerimine on tänapäeval nii tavalised, et keeruline on leida inimest, kellel emba-kumba poleks tehtud.
Kas vanem generatsioon siis ei tohigi oma suud lahti teha ja öelda oma arvamust?

Muide, perekoolis oli tõesti selline teema, kus mitmed inimesed küsisid nõu, kuidas saaks tätoveeringut eemaldada. Kui küsiti, et miks sa siis selle üldse tegid, kui nüüd tahad eemaldada, siis vastati, et noorusrumalusest.

Äkki siis mõni siinne "noorusrumalane" loeb siin ja võtab vanemat generatsiooni kuulda - tätoveeringud ei ole ilusad! Jäta parem tegemata!
Püha õde

Postitus Postitas Püha õde »

Vanem põlvkond võib ikka sõna sekka öelda. Noored võiks vaadata filmi Tätoveering. Arvo Kukumägi peaosas. Lasin endale siia linnu teha;)
Külaline

Kas vanem generatsioon siis ei tohigi oma suud lahti teha ja öelda oma arvamust?

Muide, perekoolis oli tõesti selline teema, kus mitmed inimesed küsisid nõu, kuidas saaks tätoveeringut eemaldada. Kui küsiti, et miks sa siis selle üldse tegid, kui nüüd tahad eemaldada, siis vastati, et noorusrumalusest.

Äkki siis mõni siinne "noorusrumalane" loeb siin ja võtab vanemat generatsiooni kuulda - tätoveeringud ei ole ilusad! Jäta parem tegemata!
Ma olen siin ainult stereotüpiseerimist näinud. Keegi ei jäta nagunii midagi tegemata seetõttu, et neljaviiekümbistele ja penskaritele foorumis ei meeldi tätokad. :mrgreen:
Külaline

Ma olen siin ainult stereotüpiseerimist näinud. Keegi ei jäta nagunii midagi tegemata seetõttu, et neljaviiekümbistele ja penskaritele foorumis ei meeldi tätokad. :mrgreen:
[/quote]

Mina olne teemaalgataja. Tätokas käsivarrele saigi tehtud, väike, väga silma ei torka, kui just ma ise ei näita. Olen kusjuures N55. Olen väga rahul. Oli 3a kaalutletud otsus ja lein pani i-le täpi.
Külaline

Puudub igasugune arusaam, miks neid tehakse. Näha on ju vaid mingi tindilärakas. Suurem osa neist inimestest on veel paksud, lödevad, valged, karvased, ehk eriti ebaesteetiline neid vaadata.
Külaline

Scrollige allapoole ja vaadake juustupi tätoveeringut

viewtopic.php?t=491&start=40

Jubedus
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 00:44

Jah-jah võib seda ümber nimetada ülitundlikuks, kolmandaks silmaks, kosmose energiaks, aga isegi kui sa teadlikult välimust ei vahi, on su ajuke läbi töötanud nii mõndagi ka inimese välimusest saadud info põhjal. Kuna oled kõvasti ajupesu saanud, et eelarvamused eranditult pahad, siis hakkad iseendale vastu töötama. Tegelikult on need inimesed kaitserefleks. Kui pimedal tänaval tuleb vastu käratsev ja tuikuv meestekamp, siis on parem juhinduda oma ajju tekkinud eelarvamusest, et nendest möödumisel võib üksikul neiul probleeme tekkida ja parem on jooksuga minekut teha. Eelkõige lähtuda kainest mõistusest. Kindlasti on olukordi, kus eelarvamus ei osutu tõeks või tuleb seda tahtlikult alla suruda. Tätoveeringust rääkides on seal kõrval enamasti ka muid nüansse, tavapärasest erinev riietumisstiil, käitumine, suhtlemine. Seal joonistuvad välja teatud mustrid.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juul 2024 09:59
Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 14:35
Mammut kirjutas: 18 Juul 2024 09:42 Tätoveeringid on suurepärane pinnas eelaravamusteks. Mingi maitsetu või veider motiiv mõnda ilu- või disainiteenust pakkuva inimese küljes tekitab tahtmatult kahtlusi tema pädevuses. Kas valiksid nähtavalt tätoveeritud raamatupidaja, lapsehoidja, õpetaja, kirurgi või hambaaarsti kui on võimalus valida ja midagi muud sellest inimesest väga ei tea.
Minu jaoks näiteks mitte.
Kunagi oli perekoolis teema, et kas usaldate nähtava tätoverringuga politseid...
Aga miks ei peaks. Sellises ametis töötava taust on uuritud ja kohe kindlasti ei saa seal mingi eksvang/kriminaal(millega kohe tätokaid ju seostatakse) töötada.
Mulle isiklikult tätiveeringud ei meeldi. Ses mõttes, et endale ma ei teeks ja pointi neil ei näe. Aga kas tõesti on inimesi, kelle jaoks on hambaarsti valimisel argumendiks tätoveeringu olemasolu?
Isegi natuke argumendiks? See on küll üllatav.. Mind kohe huvitaks nende inimeste teised elupõhimõtted..
Vot selline elupõhimõte ongi, et kui näiteks lapsehoidja või hambaarst astuks uksest sisse ja näiteks mõlema käe või kaela peal oleks selline loppis vikatimees, nagu keegi siin paar postitust varem näitas, siis minu puhul see olekski piisav argument mõni teine spetsialist valida. Paljude jaoks see kindlati poleks mingi probleem, aga mina olen selline kummaline veidrik.
Külaline

Kui pimedal tänaval tuleb vastu käratsev ja tuikuv meestekamp, siis on parem juhinduda oma ajju tekkinud eelarvamusest, et nendest möödumisel võib üksikul neiul probleeme tekkida ja parem on jooksuga minekut teha. Eelkõige lähtuda kainest mõistusest. Kindlasti on olukordi, kus eelarvamus ei osutu tõeks või tuleb seda tahtlikult alla suruda. Tätoveeringust rääkides on seal kõrval enamasti ka muid nüansse, tavapärasest erinev riietumisstiil, käitumine, suhtlemine. Seal joonistuvad välja teatud mustrid.
[/quote]

No kuule nüüd, pea ikka hoogu, sa võrdled võrreldamatuid asju. Üksikule neiule vastu tulev tuikuv meestekamp pimedal tänaval on sinu jaoks samasugune eelarvamusi tekitav olukord nagu näiteks sinu kõrval teatrisaalis istuv inimene, kelle on käe peal tätoveering?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juul 2024 10:33 Kui pimedal tänaval tuleb vastu käratsev ja tuikuv meestekamp, siis on parem juhinduda oma ajju tekkinud eelarvamusest, et nendest möödumisel võib üksikul neiul probleeme tekkida ja parem on jooksuga minekut teha. Eelkõige lähtuda kainest mõistusest. Kindlasti on olukordi, kus eelarvamus ei osutu tõeks või tuleb seda tahtlikult alla suruda. Tätoveeringust rääkides on seal kõrval enamasti ka muid nüansse, tavapärasest erinev riietumisstiil, käitumine, suhtlemine. Seal joonistuvad välja teatud mustrid.
No kuule nüüd, pea ikka hoogu, sa võrdled võrreldamatuid asju. Üksikule neiule vastu tulev tuikuv meestekamp pimedal tänaval on sinu jaoks samasugune eelarvamusi tekitav olukord nagu näiteks sinu kõrval teatrisaalis istuv inimene, kelle on käe peal tätoveering?
[/quote]

Ja mis selles siis on? Egas ma talle sellepärast kallale lähe ega midagi ütlema hakka? Ma ei pea teatris kõrvalistujaga mingeid asju ajama ja ega omale külla kutsuma. Minu arvamus tema tätoveeringust jääb minu teada, aga teatris vaatan etendust, mitte ei keskendu kõrvalistuja analüüsimisele. See minu arvamus/ eelarvamus ei puutu temasse kohe kuidagi ega mõjuta teda mitte kuidagi. See ongi see kaine mõistuse olukord, kus see eelarvamus ei pane mind midagi teisiti tegema. Ma ei lähe mujale istuma.
Hoopis teine asi, kui peaks kaaslast otsima, siis ma tean, et see tätoveeritud isik minuga tõenäoliselt ei sobi ja ma ütlen talle otse, et pole mõtet oma aega raisata. Noh eks siis või see teda kuidagi mõjutada, loksutada, kui mina talle kangesti meeldima peaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 7 külalist