Lemmik koeratõug

käsitöö, kunst, raamatud jm
Külaline

Lemmik koeratõug

Postitus Postitas Külaline »

Milline on teie lemmik koeratõug ja miks?
Mulle endale meeldib väga Ungari Pumi tõug. Nad on hästi aktiivsed ja nõuavad pidevat tegelemist, seega pere peab arvestama stabiilsuse ja tegevuste leidmisega. Iseloomult sõbralikud, seega sobib see tõug hästi lastega peredele.

Pilt
Külaline

See aktiivsushäire ongi tõukoerte iseloomujooni. Krantsid on evolutsioonilaselt rahulikuks muutunud, sest aktiivsus on ka suurem energiakulu. Mida aktiivsem loom, seda lühemalt elab, sest kõik kulub. Minu jaoks koer ja kass on ühesugune va see karvade värv või stiil.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Juun 2026 10:52 See aktiivsushäire ongi tõukoerte iseloomujooni. Krantsid on evolutsioonilaselt rahulikuks muutunud, sest aktiivsus on ka suurem energiakulu. Mida aktiivsem loom, seda lühemalt elab, sest kõik kulub. Minu jaoks koer ja kass on ühesugune va see karvade värv või stiil.
pole nii rumalat juttu ammu lugenud... Tõud on ju seinast seina, täiesti erineva aktiivsuse ja iseloomuga. Ja aktiivsus on suuresti ka pererahvas kinni - kes viitsib/jõuab koeraga õues aktiivset aega veeta, selle koer ongi aktiivsem. Toas padjal pikutav Jack Russel ei ole kuidagi aktiivne.
Külaline

Minu sõbrad on šoti terjerid. Olen neist kuulnud, et olla kurjad, nii mõnigi inimene pelgab neid.
Meil on 25 aasta jooksul olnud mitu - väga sõbralikud inimeste suhtes ja hästi rahulikud. Alati valmis ka kõigi võõrastega suhtlema. Tõsi, teiste koertega ei tea kunagi.
Külaline

Mulle ei meeldigi koerad, olen kassinimene
Külaline

Guest kirjutas: 03 Juun 2026 13:47 Mulle ei meeldigi koerad, olen kassinimene
Mul sama, aga seda ei tohi siia teemasse kirjutada.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juun 2026 06:17
Guest kirjutas: 03 Juun 2026 13:47 Mulle ei meeldigi koerad, olen kassinimene
Mul sama, aga seda ei tohi siia teemasse kirjutada.
Mulle ka ei meeldi koerad, vaid hoopis närilised. Mul oli vaja see koerateemas välja öelda, ma ei oleks muidu suutnud rahus edasi elada.
Külaline

Mulle ka ei meeldi loomad, vaid hoopis taimed. Mul oli vaja see koerateemas välja öelda, ma ei oleks muidu suutnud rahus edasi elada.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Mina olen kassiinimene, kuid fännan täielikult kuldset retriiverit. Fantastilised koerad. Intelligentsed, sõbralikud, truud. Sotsiaalsed ja elurõõmsad. Hästi dresseeritavad. Sobivad nii pommi-, narko- kui ka juht ja teraapiakoerteks. Meeletu töötahtega ja väga aktiivsed, kuid samas rahulikud ja kannatlikud. Ei kipu kaklema, saavad hästi läbi nii teiste loomadega kui inimestega. Ideaalne perekoer. Võib-olla järgmises elus olen piisavalt koerainimene, et mõni kuldne retriiver oma pere liikmeks võtta.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Kui me veel maakad olime, oli meil selline. Kallid sulle sinna koerte taevasse, tore kaaslane olid meile!
Pilt
Külaline

Arutleja kirjutas: 08 Juun 2026 14:04 Mina olen kassiinimene, kuid fännan täielikult kuldset retriiverit. Fantastilised koerad. Intelligentsed, sõbralikud, truud. Sotsiaalsed ja elurõõmsad. Hästi dresseeritavad. Sobivad nii pommi-, narko- kui ka juht ja teraapiakoerteks. Meeletu töötahtega ja väga aktiivsed, kuid samas rahulikud ja kannatlikud. Ei kipu kaklema, saavad hästi läbi nii teiste loomadega kui inimestega. Ideaalne perekoer. Võib-olla järgmises elus olen piisavalt koerainimene, et mõni kuldne retriiver oma pere liikmeks võtta.
Sama. Üldse retriiverid. Ka mustad ja pruunid. Aga nad ajavad KOHUTAVALT karvu. Aastaringselt ja ka lühikarvalised 🥲 ja on toidu komposterid. Koguaeg näljased. Ja minul see iseloom puudub, et ei annaks iga nurumise peale sööki. Seega ma oleks ohtlik lausa sellisele tõule :D
Külaline

Kindlalt Jack Russel. Väike, piisavalt aktiivne, aga mitte hull tõmbleja, nutikas ja õpivõimeline. Ei haugu iga mööda lendava kärbse või naabri napaka krantsi peale, kuidas see ka ei provotseeriks. Jalutab meelsasti kiires tempos, pole vaja aeg luubis lonkida, ei tee väljagi teistest koertest, va mõni üksik, kes juhtub meeldima.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Juun 2026 23:12 Kindlalt Jack Russel. Väike, piisavalt aktiivne, aga mitte hull tõmbleja, nutikas ja õpivõimeline. Ei haugu iga mööda lendava kärbse või naabri napaka krantsi peale, kuidas see ka ei provotseeriks. Jalutab meelsasti kiires tempos, pole vaja aeg luubis lonkida, ei tee väljagi teistest koertest, va mõni üksik, kes juhtub meeldima.
Minu naabri oma lõugab nagu segane. Nad on siin 3 aastat elanud, aga koer ikka kisendab kileda häälega nagu meid näeb, ei tunne ära, et naaber. Täielik topis.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Juun 2026 01:26
Guest kirjutas: 08 Juun 2026 23:12 Kindlalt Jack Russel. Väike, piisavalt aktiivne, aga mitte hull tõmbleja, nutikas ja õpivõimeline. Ei haugu iga mööda lendava kärbse või naabri napaka krantsi peale, kuidas see ka ei provotseeriks. Jalutab meelsasti kiires tempos, pole vaja aeg luubis lonkida, ei tee väljagi teistest koertest, va mõni üksik, kes juhtub meeldima.
Minu naabri oma lõugab nagu segane. Nad on siin 3 aastat elanud, aga koer ikka kisendab kileda häälega nagu meid näeb, ei tunne ära, et naaber. Täielik topis.
Jack Russelitega pole kursis, aga mul on ka tõug, kes loomu poolest ei peaks haukuma. Eelnevat kaks olid vait nagu kuldid rukkis, nüüd kolmas seisab keset hoovi ja lihtsalt klähvib tuule või ei tea mille peale. Tal pole põhjust vaja. Välja saates panen vahepeal haukumisvastase rihma kaela, muidu lärmab segaseks. Samas on mul ka sakslane, kes pigem on tuntud kui haukuja, aga minu oma ei tee üldse häält. Seega sama tõu esindajate hulgas võib olla igasuguseid isendeid ja keegi ei garanteeri, millise parasjagu saad.
Külaline

Ma ei ole veel ühtegi hästi käituvat Russellit näinud. Tohutu energiapomm, haiguvad ja klähvivad ja on ka vale kasvatuse korral kurjad.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2026 09:58 Ma ei ole veel ühtegi hästi käituvat Russellit näinud. Tohutu energiapomm, haiguvad ja klähvivad ja on ka vale kasvatuse korral kurjad.
Mu sõbrannal on läbi aastate ainult Russellid olnud, praegugi on tal neid kaks tükki. Ju on tal olnud õnne, sest tema omad on suhteliselt rahulikud. Võibolla on asi selles, et üks on vanem, teine noorem.

Mu enda üks suuri lemmikuid on Husky. Endale seda kahjuks võtta ei saa, sest minu arvates nad ei sobi linnakorterisse. Need huskyd, keda lähikonnast tean, on tohutult energilised. Nendega peab kogu aeg midagi tegema või ringi jooksma. Tuttava koer näiteks hakkab tegevuse puudumise tõttu oma saba lutsutama.

Pilt
annaleen
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas annaleen »

Mulle meeldivad siledakarvalised taksid ja corgid.
Eriline nõrkus on roosa ninaga koerte vastu. Peenikene tõukoer, kes teab oma sugupuud kaugemale, kui meie kõik kokku ja siis on tal roosa nina :)
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2026 09:58 Ma ei ole veel ühtegi hästi käituvat Russellit näinud. Tohutu energiapomm, haiguvad ja klähvivad ja on ka vale kasvatuse korral kurjad.
Ei tea, aga meie emane on küll väga mõistliku iseloomuga. Muidugi, iga koera pead koolitama kohe algusest peale, mida tohib ja mida ei tohi. Kui karjub kulleri peale, ei tohi kaasa karjuda, vaid õrnalt turjast sakutada, nagu ema seda teeb jne. Me keelasime ülemäärase haukumise, inimeste peale ja diivanile hüppamise ära, teeme ühe konkreetse kurguhäälitsuse, saab kohe aru. On küll kavalpea - talvel ei viitsiks kohe kuidagi terassist kaugemale pissile minna, kükitaks otse terassi ette. Läheb siis terassi ette ja vaatab vargsi tagasi, kas keegi seisab ukse juures, kui seisab, läheb edasi ja teeb näo, et niisama vaatas ringi. Iga ilmaga tema ei jaluta, kui ilm kahtlane, läheb esmalt suure akna ette vaatama, kas üldse tuleb jalutama või mitte. Kui vihmane, läheb oma pesasse ja keerab kohe selili, et sa mitte ei saaks teda seat kaasa vedada. Agressiivsust pole mitte üks raas, algselt muide Lätist pärit. Nii et kõik sõltub iseloomust ja kasvatusest.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Juun 2026 08:57
Guest kirjutas: 09 Juun 2026 01:26
Jack Russelitega pole kursis, aga mul on ka tõug, kes loomu poolest ei peaks haukuma. Eelnevat kaks olid vait nagu kuldid rukkis, nüüd kolmas seisab keset hoovi ja lihtsalt klähvib tuule või ei tea mille peale. Tal pole põhjust vaja. Välja saates panen vahepeal haukumisvastase rihma kaela, muidu lärmab segaseks. Samas on mul ka sakslane, kes pigem on tuntud kui haukuja, aga minu oma ei tee üldse häält. Seega sama tõu esindajate hulgas võib olla igasuguseid isendeid ja keegi ei garanteeri, millise parasjagu saad.
mul on tiibetlane, nüüd juba vana, aga terve elu olnud energiapomm, samas kui tiibetlased on tuntud kui väga stoilised koerad, rahulikud ja ei viitsi üldse ringi joosta, ainult valvavad.
Külaline

Mulle meeldib Westie, aga kahjuks sain ühelt staarkasvatajalt väga haige eksemplari, see on mu elukvaliteeti väga palju rikkunud. Samas tõug ise on ikkagi tore.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist