Mehe töötasu?

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 19 Juun 2026 11:52
Külaline kirjutas: 19 Juun 2026 11:22
Külaline kirjutas: 19 Juun 2026 11:01

Mina vastasin viisakalt, kuidas asi on. Sina ajad mingit jama, no milleks sul seda küll vaja on? Lõpeta oma plärtsumine ja ürita asjalik olla.
Kes sind siia kunniks pani?
Sa oled äärmiselt ebaviisaks inimene. Sinusugused selle foorumi välja suretavadki.
Ei tea mitte. Sinagi ei lähe ju kuskile, vaid tuled muudkui tagasi vastama.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juun 2026 17:51 Naised, kui palju võiks mees teenida kuus kätte, ehk kontole laekuv raha?
Kas teil on ühine rahakott?
1. mida tähendab sinu meelest "ühine rahakott"?
Kas see, et omatakse vastastikku juurdepääsu üksteise pangaarvetele või see, et iga pere liige panustab ühiselt kodustesse kuludesse? Meil on igalühel isiklikud kontod ja pangakaardid, aga me oleme kursis üksteise sissetulekutega ja kõik, nii mina, mees kui meiega veel koos elav täisealine laps, panustame ühiselt kodusesse majapidamisse (komm.maksud, toit, kindlustused, lisaks tasub igaüks eraldi oma hobide, riiete, auto jne kulud)
2. Pealkirjas on "töötasu", aga teemaarenduses räägitakse kontole laekuvast rahast. Need on erinevad asjad, sest väga paljudel inimestel on ka muid sissetulekuid peale palga, nt lapsetoetus, pension, ettevõtlustulu, tulud investeeringutest jne.

Nüüd küsimuse vastuse juurde. See, palju üks mees võiks teenida, sõltub sellest, mitu rahateenijat peres on, kui palju on ülalpeetavaid, mis ametit mees peab, kui vana ta on ja millised on tema oskused/haridustase.

Konkreetselt minu mees saab hetkel palka 2000€ bruto (kätte palgapäeval siis 1657€) ja kuigi ta ise pole sellega eriti rahul (inseneri ametikoha jaoks on see tõesti väga vähe) olen mina väga rahul, sest arvestades, et peale eelmist koondamist otsis ta ligi 2a uut tööd - keegi ei tahtnud eriti pensionieelikut tööle võtta - on väga tore, et tal see töökoht nüüd ometi on ja ta suudab ise oma kulud kinni katta ja loodetavasti saab seal töötada kuni pensionini.
Lisaks töötasule saab ta natuke lisa ka investeeringutest.

Minu enda sissetulek on ca 2x suurem (palk+muud tulud), nii et tuleme suht normaalselt toime
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juun 2026 15:42
Külaline kirjutas: 18 Juun 2026 17:51 Naised, kui palju võiks mees teenida kuus kätte, ehk kontole laekuv raha?
Kas see, et omatakse vastastikku juurdepääsu üksteise pangaarvetele või see, et iga pere liige panustab ühiselt kodustesse kuludesse? Meil on igalühel isiklikud kontod ja pangakaardid, aga me oleme kursis üksteise sissetulekutega ja kõik, nii mina, mees kui meiega veel koos elav täisealine laps, panustame ühiselt kodusesse majapidamisse (komm.maksud, toit, kindlustused, lisaks tasub igaüks eraldi oma hobide, riiete, auto jne kulud)
2. Pealkirjas on "töötasu", aga teemaarenduses räägitakse kontole laekuvast rahast. Need on erinevad asjad, sest väga paljudel inimestel on ka muid sissetulekuid peale palga, nt lapsetoetus, pension, ettevõtlustulu, tulud investeeringutest jne.

Nüüd küsimuse vastuse juurde. See, palju üks mees võiks teenida, sõltub sellest, mitu rahateenijat peres on, kui palju on ülalpeetavaid, mis ametit mees peab, kui vana ta on ja millised on tema oskused/haridustase.

Konkreetselt minu mees saab hetkel palka 2000€ bruto (kätte palgapäeval siis 1657€) ja kuigi ta ise pole sellega eriti rahul (inseneri ametikoha jaoks on see tõesti väga vähe) olen mina väga rahul, sest arvestades, et peale eelmist koondamist otsis ta ligi 2a uut tööd - keegi ei tahtnud eriti pensionieelikut tööle võtta - on väga tore, et tal see töökoht nüüd ometi on ja ta suudab ise oma kulud kinni katta ja loodetavasti saab seal töötada kuni pensionini.

Minu enda sissetulek on ca 2x suurem (palk+muud tulud), nii et tuleme suht normaalselt toime
Jah, kahepeale 5000 saab hakkama, kui pole ei laene ega liisinguid. Just nimelt tuleb toime, midagi väga lubada ei saa. Ausalt öeldes mehe palk 1600 on ikka väga allapoole arvestust, kuidas see Tallinnas võimalik on, ei tea. Siin isegi suvakas laotöötaja või koristaja teenib enam.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Juun 2026 00:17
Jah, kahepeale 5000 saab hakkama, kui pole ei laene ega liisinguid. Just nimelt tuleb toime, midagi väga lubada ei saa. Ausalt öeldes mehe palk 1600 on ikka väga allapoole arvestust, kuidas see Tallinnas võimalik on, ei tea. Siin isegi suvakas laotöötaja või koristaja teenib enam.
Sa oled naljanumber. Loomulikult tuleme selle summaga toime, kuigi elame Tallinnas, omas majas ja majalaen on juba 10a tagasi makstud. Isegi investeerimiseks jääb üle, sest kuna mõlemad oleme 60+, on vaja hetkel tõsiselt tegeleda sellega, et tekitada piisav stabiilne passiivne rahavoog selleks ajaks, kui pensionile jääme mõlemad
Külaline

Guest kirjutas: 20 Juun 2026 00:17

milleks seda raha siis nii hirmsasti kulub? meil on kolmetoaline korter Pelgulinnas - kulu on üür 70.- ja elekter 100.- söök 600.- autokütus 200.- ja liising 500.- väga palju üle tuhande ei kulu. sissetuleks on kahepeale 3000 kanti. saab reisida ja sisseoste teha ikka hingega. aastas saame tulumaksutagastust 3000.- sellega teeme mingi pikema reisi või ostame mõne fänsi asja, mida muidu ei raatsi.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juun 2026 11:19
Guest kirjutas: 20 Juun 2026 00:17

milleks seda raha siis nii hirmsasti kulub? meil on kolmetoaline korter Pelgulinnas - kulu on üür 70.- ja elekter 100.- söök 600.- autokütus 200.- ja liising 500.- väga palju üle tuhande ei kulu. sissetuleks on kahepeale 3000 kanti. saab reisida ja sisseoste teha ikka hingega. aastas saame tulumaksutagastust 3000.- sellega teeme mingi pikema reisi või ostame mõne fänsi asja, mida muidu ei raatsi.
Ühel teist tundub, et autot pole. Ühe auto hooldus aastas 500, automaks, kasko, liikluskindlustus.
Trenniklubi tasud, kolmas sammas, G4S, teleteenused, telefonid. Talvel on küte 300-400 eurot. Riided, jalanõud, nädalavahetuse käigud, väljas söömised, 2-3 reisi aastas.
Külaline

Ise tõid juba välja 1500 euro eest kulusid ja päris kõvasti kulusid on sealt veel puudu. 3000 eurot tulumaksutagastust saab ainult siis, kui maksad muidu tulumaksu esimesest eurost. See on sinu enda raha, mille paned aastaks seisma, mitte kuskilt taevast sadanud raha või teenistus.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juun 2026 12:49

Ühel teist tundub, et autot pole. Ühe auto hooldus aastas 500, automaks, kasko, liikluskindlustus.
Trenniklubi tasud, kolmas sammas, G4S, teleteenused, telefonid. Talvel on küte 300-400 eurot. Riided, jalanõud, nädalavahetuse käigud, väljas söömised, 2-3 reisi aastas.
Sul on küll väga pikk nimekiri kuludest, aga tegelikult on need summad ju kuu mõistes väga pisikesed
Meil on 2 maja, 1 Tallinnas, teine ühes väikelinnas. Ja peres on 2 autot. Meie keskmised kulud:
Kahe maja elektrile kokku kulub umbes 70€/kuu.
Turvateenus 35€/kuu
Automaks mõlemal autol 50€/aasta, st kokku keskmiselt 8,5€/kuu
Küte (linnas gaasiküte) sõltuvalt kuust 14-350€/kuu, 2025a kulus kokku küttele, sh ka küttesüsteemi igaaastane hooldus 1800€/aasta, ehk keskmiselt 150€/kuu,
maal kütame vaid puupliiti ja seda oma metsa puudega.
Kodukindlustus ca 200€/aasta ehk 17€/kuu
Elukindlustused 3 inimest 180€/aasta ehk 15€/kuu
Autode kaskod kokku ca 25€/kuu
Liikluskindlustused 2 autole kokku ca 15€/kuu
Linnakodu internet+lauatelefon+telepildid (2 vaatajakohta) ca 50€/kuu
Maakodu interneti eest maksame vaid nende päevade eest, kui ise seal oleme (kokku ca 36€/aastas ehk 3€/kuus keskmiselt aasta peale)
Mehe mobiilipakett 8€/kuu (EMT), minu ja lapse Tele2 paketid kummagil 5€/kuu
Vesi ja kanalisatsioon, 2 maja kokku, ca 100€/aastas, ehk 8,5€/kuu
Ajalehed-ajakirjad ca 300€/aastas, ehk 25€/kuu
Prügivedu linnas 3€/kuu, maal 1x suve jooksul, ehk 12 kuu peale ärajaotatuna jääb alla 1€/kuu.
Autokütusele: nn põhiauto hetkel 2 tankimist kuus, ca 120€/kuu, teine auto tankimine keskmiselt kord 2 kuu tagant, ca 60€ eest korraga, ehk keskmiselt 30€/kuu
Üks auto käis just hoolduses, arve oli vaid 180€, mis teeb keskmiselt 2 auto peale +30€/kuus keskmiselt juurde

Ehk siis mina sain nö püsikulusid natuke üle 650€ kuus keskmiselt.
Mingeid trennikulusid pole, soojamaa reise samuti mitte, sest saab niigi töö tõttu piisavalt reisida tööandja kulul.
Perega sõidame aegajalt suviti ringi eesti siseselt.
Iga paari kuu tagant talvisel perioodil veel teater või kontsert, aga oma pileti maksab igaüks ise.
Riideid-jalanõusid on elu jooksul kogunenud juba piisavalt, ostame juurde vaid siis, kui väga vaja on, nt sel aastal minul ostetud vaid toakingad ja tööle uued vahetusjalatsid, 2 paari kokku ca 35€.
Väljas söömas käime perega pulmaaastapäeval, ka eestisiseste reiside ajal. Restoranides käime tihedalt, aga reeglina on need käigud seotud mingi tööalase ürituse, vastuvõtu või konverentsiga, nii et ise ei pea maksma.

Lisanduvad veel toidukulud ca 500€ kuu. Ja aegajalt mõned ettenägematud kulud, nt veterinaaria või hambaarst vmt.
Aga üldiselt meil üle 1500-2000€ kuus ei kulu kindlasti.
Külaline

Autode kaskod kokku ca 25€/kuu

Päris naljakas, meil on peres ühe auto kasko 75 eurot kuus. Automaks aastas 161 eurot per auto. Maamaks 500 eurot.
Riideid ja jalanõusid ostame igas kuus, me oleme alles vanuses 40-50, ikka tahad igal hooajal midagi uut. Seismajäänu annetame.
Külaline

Kust 5 euroga mobiilipaketti saab? Sellist, kus internet ka ikka sees on?
Ka kahe auto kasko 25 eurot kuus?!
Külaline

Ma arvan, et see proua ei maksa ise ühtegi maksu, seetõttu luuletab siin, et 2 auto kasko 25 eurot kuus ja 3 inimese elukindlustus 15 eurot kuus??? Lisaks prügi 3 eurot, vesi 8 eurot ja mobiilipakett 5 eurot. Inimene ei tea, mis asjad maksavad.
Külaline

Liikluskindlustused 2 autole kokku ca 15€/kuu

Mul on ühes kuus üks auto 20 eurot.

Autokütusele: nn põhiauto hetkel 2 tankimist kuus, ca 120€/kuu

Kuidas 2 tankimist kuus nii vähe? Üks paagitäis on juba pea sada eurot. Mina tangin 2x, see on 200 eurot kuus, mehel sama palju lisaks.
Külaline

Kõige odavam kasko ongi 20 eurot auto pealt.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juun 2026 15:25 Autode kaskod kokku ca 25€/kuu

Päris naljakas, meil on peres ühe auto kasko 75 eurot kuus. Automaks aastas 161 eurot per auto. Maamaks 500 eurot.
Riideid ja jalanõusid ostame igas kuus, me oleme alles vanuses 40-50, ikka tahad igal hooajal midagi uut. Seismajäänu annetame.
Mul on ka maja ja auto, aga 25 eurot kasko või 35 eurot kuus elektri eest mul küll ei kulu, ikka suuremad on kulud. Mis autol on automaks aastas 50 eurot, ka ei tea peale elektriautode. Liikluskindlustus on juba 100 eurot aastas. Aga siin lausa mitme auto kasko kokku 25 eurot kuu.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juun 2026 15:43 Ma arvan, et see proua ei maksa ise ühtegi maksu, seetõttu luuletab siin, et 2 auto kasko 25 eurot kuus ja 3 inimese elukindlustus 15 eurot kuus??? Lisaks prügi 3 eurot, vesi 8 eurot ja mobiilipakett 5 eurot. Inimene ei tea, mis asjad maksavad.
2 paari jalanõusid ka kokku 35 eurot. Riideid ei osta mitte kunagi peres mitte keegi. Mul ka tunne, et proua ei tea, mis asjad maksavad.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juun 2026 15:43 Ma arvan, et see proua ei maksa ise ühtegi maksu, seetõttu luuletab siin, et 2 auto kasko 25 eurot kuus ja 3 inimese elukindlustus 15 eurot kuus??? Lisaks prügi 3 eurot, vesi 8 eurot ja mobiilipakett 5 eurot. Inimene ei tea, mis asjad maksavad.
vastupidi, maksan ise suurema osa pere arveid ning pean nende kulude täpset arvestust excelis, mistõttu oskan täpselt vastata:

Prügivedu teostab meie linnaosas Tallinna Jäätmete taaskasutuskeskus. Meie segaolmejäätmete konteiner on 240 liitrit, tühjendatakse iga 4 nädala tagant, tühjenduskorra hind 3,1€ (viimati saadeti sellise numbriga arve juuni algul, alates juulist läheb veidi kallimaks). Biojäätmetekonteinerit pole, sest meil on aias komposter. Pakenditevedu ka pole, sest meil on linna pakendikonteiner nagunii ca 100m majast.

Vesi/kanalisatsioon Tallinna Vesi. Kaugloetav arvesti. Arve korra kvartalis, jääb tavaliselt mingi 30€ kanti/kvartal (3 kuud)

Minu mobiilipakett on Tele2-st. Isegi pole mitte 5€, vaid lausa 4,5€/kuu, sisaldab piiramatult kõnesid, piiramatult smse, roamingut välismaal olles ja netti 6 gigabaiti. Sain sellise paketi tänu sellele, et laps tahtis vahetada operaatorit (tahtis minna Tele2st Elisasse) ja talle tegi Tele2 hea pakkumise, et ta ära ei läheks ning sama pakkumisega oli sama hind ka kõigile teistele pereliikmetele, selline hind kehtib meile järgmiseks 2 aastaks.

Autod on - siinse foorumi rikkamate vaates - täielikud romud, sest mõlemad on ca 10a vanad, mistõttu ongi automaks nii odav. Kütusele kuluv summa on väike, sest põhiauto on diiselmootoriga ja diisel maksab muide bensiinist oluliselt vähem. Teine auto on väga ökonoomse bensiinimootoriga.

Kindlustuste/kasko hinnad sõltuvad ka sellest, kas oled pikajaline ja kahjudeta klient, olulised on auto mark, vanus, mootori kubatuur jne, kas on varasemaid kindlustusjuhte, elukindlustuse puhul haigused, kas tegeled ekstreemspordiga jne. Kui pole varem kindlustustega probleeme olnud, siis saad ka soodsama pakkumise.

Mis riietesse ja jalanõudesse puutub, siis, no vabandage väga, kui palju üks pensionieelik siis peaks omale igas kuus uusi rõivaid ostma? Mul on kapid niigi riideid täis, ja kui just +30kg juurde ei võta, ajan olemasolevatega läbi aastaid.
Jah, mõni ostab omale võibolla tõesti 500€ toasussid-tossud, mina leppisin 15€ toakingadede ja 20€ tossudega.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juun 2026 17:51

Autod on - siinse foorumi rikkamate vaates - täielikud romud, sest mõlemad on ca 10a vanad, mistõttu ongi automaks nii odav. Kütusele kuluv summa on väike, sest põhiauto on diiselmootoriga ja diisel maksab muide bensiinist oluliselt vähem. Teine auto on väga ökonoomse bensiinimootoriga.

Kindlustuste/kasko hinnad sõltuvad ka sellest, kas oled pikajaline ja kahjudeta klient, olulised on auto mark, vanus, mootori kubatuur jne, kas on varasemaid kindlustusjuhte, elukindlustuse puhul haigused, kas tegeled ekstreemspordiga jne. Kui pole varem kindlustustega probleeme olnud, siis saad ka soodsama pakkumise.

Mis riietesse ja jalanõudesse puutub, siis, no vabandage väga, kui palju üks pensionieelik siis peaks omale igas kuus uusi rõivaid ostma? Mul on kapid niigi riideid täis, ja kui just +30kg juurde ei võta, ajan olemasolevatega läbi aastaid.
Jah, mõni ostab omale võibolla tõesti 500€ toasussid-tossud, mina leppisin 15€ toakingadede ja 20€ tossudega.
Minu auto on 9a vana, Kasko 75 eurot kuus, kindlustus 20 eurot kuus, automaks 161 eurot aastas. Mul ei ole ei kindlustus-ega kaskojuhtumeid.
Ökonoomne diiselmootor, 2 paaki kütust kokku 200 eurot kuus.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Juun 2026 17:51
Mingid 15-eurosed kingad ja 20-eurosed tossud ei kesta kauem kui kuu aega, siis lagunevad igalt poolt laiali. Ma olen kunagi ostnud selliseid, kui rahaga väga kitsas oli. Nüüd enam eales ei osta. Ja korralikud kingad või tossud pole isegi allahinnatuna nii odavad.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Juun 2026 17:51
vastupidi, maksan ise suurema osa pere arveid ning pean nende kulude täpset arvestust excelis, mistõttu oskan täpselt vastata:

Prügivedu teostab meie linnaosas Tallinna Jäätmete taaskasutuskeskus. Meie segaolmejäätmete konteiner on 240 liitrit, tühjendatakse iga 4 nädala tagant, tühjenduskorra hind 3,1€ (viimati saadeti sellise numbriga arve juuni algul, alates juulist läheb veidi kallimaks). Biojäätmetekonteinerit pole, sest meil on aias komposter. Pakenditevedu ka pole, sest meil on linna pakendikonteiner nagunii ca 100m majast.

Vesi/kanalisatsioon Tallinna Vesi. Kaugloetav arvesti. Arve korra kvartalis, jääb tavaliselt mingi 30€ kanti/kvartal (3 kuud)

Minu mobiilipakett on Tele2-st. Isegi pole mitte 5€, vaid lausa 4,5€/kuu, sisaldab piiramatult kõnesid, piiramatult smse, roamingut välismaal olles ja netti 6 gigabaiti. Sain sellise paketi tänu sellele, et laps tahtis vahetada operaatorit (tahtis minna Tele2st Elisasse) ja talle tegi Tele2 hea pakkumise, et ta ära ei läheks ning sama pakkumisega oli sama hind ka kõigile teistele pereliikmetele, selline hind kehtib meile järgmiseks 2 aastaks.

Juba ootan, millal jõuad sinna Perekooli klassika juurde, kuidas pere ühe kanaga viis päeva ära toidad.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juun 2026 18:04
Juba ootan, millal jõuad sinna Perekooli klassika juurde, kuidas pere ühe kanaga viis päeva ära toidad.
Ma arvan, et see juhtub 4a pärast, kui pensionile jään ja pean toime tulema meie riikliku pensioniga, mis on umbes 800€ kuus. ;)
Tegelikult ma isegi ei tea, kas siis kana üldse osta jõuaksin, äkki elan vaid keedukartulitest ja (omakorjatud) seente soustist.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 5 külalist