Sinu jutu peale läksin kohe vaatama, kui paju mul oli maamaks. Vastus: 120,73 eurot. Elan Harjumaal. Lisaks on muud kinnisvara veel teises maakonnas.Guest kirjutas: ↑22 Juun 2026 13:05 huvitav, kuskohas siin mõned targutajad elavad, et neil maamaks üle 100€ on?
Meil on samuti nii linnamaja kui suvila. Tallinnas ei maksa me sentigi maamaksu, sest tallinnas on kodualune maa tasuta. Suvila + suvila kõrval olev põllumaa (2 kinnistut kokku) maamaks oli sel aastal 31€ sentidega.
Mehe töötasu?
-
Külaline
-
Külaline
Inimesed tahavad siin lihtsalt "kõvatada" oma summadega. Et teisi maha tehaKülaline kirjutas: ↑24 Juun 2026 23:27Ma ei kujuta ette, mis elustiil see siis olema peab, et 5000 euroga inimene väidetavalt vireleb?Guest kirjutas: ↑20 Juun 2026 00:17Jah, kahepeale 5000 saab hakkama, kui pole ei laene ega liisinguid. Just nimelt tuleb toime, midagi väga lubada ei saa. Ausalt öeldes mehe palk 1600 on ikka väga allapoole arvestust, kuidas see Tallinnas võimalik on, ei tea. Siin isegi suvakas laotöötaja või koristaja teenib enam.
Mul mehel 1800 eurot ja mul pisut üle 2000 eurot ja elame väga lahedalt selle summaga ära. Hetkel üks ülalpeetav. Tõsi, laene ja liisinguid ei ole, aga sööme mida hing ihaldab. Käime mitu korda aastas spaas. Väljas söömas käime ka mitu korda kuus. Mina käin paar korda aastas välismaal puhkusereisidel. Meest see teema ei huvita. Aga tema kulutab oma raha tehnika, tööriistade ja maakodu ehitamise peale.
Majapidamises kaks autot. Kahe peale on kokku viis elukondlikku kinnisvara. Kaks maakodu ja kolm korterit. Lisaks on veel muud kinnisvara. Osade kinnisvarade peale muud kulu ei ole kui maamaks, sest varades sees elavad inimesed kannavad kõik seonduvad kulud ise.
Hilpude soetamine ei huvita. Enamasti ostan kõik kaltsukast või uuskasutusest. Vaid jalanõud ja mantlid-joped ostan uute ja kallitena.
Mõlemad suudame oma sissetulekust ka säästa. Ja päris arvestatavaid summasid.
-
Külaline
Mulle tundub samamoodi. Keegi püüab iga hinna eest teisi inimesi panna ennast halvasti ja alaväärsena tundma.Guest kirjutas: ↑24 Juun 2026 23:52Inimesed tahavad siin lihtsalt "kõvatada" oma summadega. Et teisi maha tehaKülaline kirjutas: ↑24 Juun 2026 23:27Ma ei kujuta ette, mis elustiil see siis olema peab, et 5000 euroga inimene väidetavalt vireleb?Guest kirjutas: ↑20 Juun 2026 00:17
Jah, kahepeale 5000 saab hakkama, kui pole ei laene ega liisinguid. Just nimelt tuleb toime, midagi väga lubada ei saa. Ausalt öeldes mehe palk 1600 on ikka väga allapoole arvestust, kuidas see Tallinnas võimalik on, ei tea. Siin isegi suvakas laotöötaja või koristaja teenib enam.
Mul mehel 1800 eurot ja mul pisut üle 2000 eurot ja elame väga lahedalt selle summaga ära. Hetkel üks ülalpeetav. Tõsi, laene ja liisinguid ei ole, aga sööme mida hing ihaldab. Käime mitu korda aastas spaas. Väljas söömas käime ka mitu korda kuus. Mina käin paar korda aastas välismaal puhkusereisidel. Meest see teema ei huvita. Aga tema kulutab oma raha tehnika, tööriistade ja maakodu ehitamise peale.
Majapidamises kaks autot. Kahe peale on kokku viis elukondlikku kinnisvara. Kaks maakodu ja kolm korterit. Lisaks on veel muud kinnisvara. Osade kinnisvarade peale muud kulu ei ole kui maamaks, sest varades sees elavad inimesed kannavad kõik seonduvad kulud ise.
Hilpude soetamine ei huvita. Enamasti ostan kõik kaltsukast või uuskasutusest. Vaid jalanõud ja mantlid-joped ostan uute ja kallitena.
Mõlemad suudame oma sissetulekust ka säästa. Ja päris arvestatavaid summasid.![]()
Tegelikult on nii, et see ärpleja teenib ise samas suurusjärgus. Või kui tõesti mitte, siis on tegemist lihtsalt väga rumala inimesega, kel puudub majanduslik mõtlemine ja kes ei oska oma kulutustega mõistlikult hakkama saada.
-
Külaline
Üüritulud unustasid juurde arvutada?Külaline kirjutas: ↑24 Juun 2026 23:27Ma ei kujuta ette, mis elustiil see siis olema peab, et 5000 euroga inimene väidetavalt vireleb?Guest kirjutas: ↑20 Juun 2026 00:17Jah, kahepeale 5000 saab hakkama, kui pole ei laene ega liisinguid. Just nimelt tuleb toime, midagi väga lubada ei saa. Ausalt öeldes mehe palk 1600 on ikka väga allapoole arvestust, kuidas see Tallinnas võimalik on, ei tea. Siin isegi suvakas laotöötaja või koristaja teenib enam.
-
Külaline
Mul ei ole üüritulu, sest nendes kinnisvarades elavad mu täiskasvanud lapsed, kellelt ma üüri ei võta.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2026 00:54Üüritulud unustasid juurde arvutada?Külaline kirjutas: ↑24 Juun 2026 23:27Ma ei kujuta ette, mis elustiil see siis olema peab, et 5000 euroga inimene väidetavalt vireleb?Guest kirjutas: ↑20 Juun 2026 00:17
Jah, kahepeale 5000 saab hakkama, kui pole ei laene ega liisinguid. Just nimelt tuleb toime, midagi väga lubada ei saa. Ausalt öeldes mehe palk 1600 on ikka väga allapoole arvestust, kuidas see Tallinnas võimalik on, ei tea. Siin isegi suvakas laotöötaja või koristaja teenib enam.
-
Külaline
Kuidas lapsed siis nii äpud on ja ei ela iseenda kinnisvaras vaid elavad emale kuuluvas kinnisvaras?Külaline kirjutas: ↑25 Juun 2026 08:28Mul ei ole üüritulu, sest nendes kinnisvarades elavad mu täiskasvanud lapsed, kellelt ma üüri ei võta.Guest kirjutas: ↑25 Juun 2026 00:54Üüritulud unustasid juurde arvutada?Külaline kirjutas: ↑24 Juun 2026 23:27
Ma ei kujuta ette, mis elustiil see siis olema peab, et 5000 euroga inimene väidetavalt vireleb?
milleks õelutseda? miks äpud? äkki neil on hoopis armastavad ja rikkad vanemad, kes saavad ja tahavad neile seda võimalust pakkuda?Guest kirjutas: ↑26 Juun 2026 10:34Kuidas lapsed siis nii äpud on ja ei ela iseenda kinnisvaras vaid elavad emale kuuluvas kinnisvaras?
-
Külaline
Aga miks siis kui minnakse lapsevanemaga tülli ja lapsevanem võtab kodu käest? Kodu on iga inimese kindlus ja elada lapsevanema meelevallas on päris stressirohke, eriti inimesega kes siin foorumiski juba raiub oma tõdesid.
-
Külaline
Tundub nii küll jah. Ja põhjus, miks vanemate nimel on kinnisvara on, on ilmselt see, et laps ise ei saaks mingi lollusega hakkama ja kodust ilma jääb. Nii vanemad kannavad hoolt, et lapsel kodu oleks.
-
Külaline
Iseenesest pole sellise elukorralduse üle imestada midagi. Kui mul on teises linnas, näiteks Tartus vanaemalt päranduseks saaadud kahetoaline korter, siis miks minu täiskasvanud üliõpilasest laps ei võiks seal üüri maksmata elada? Lisaks ka näiteks mõned esimesed tööaastad. Esmalt üks laps, siis pärast teine või kõik korraga. Selleks ei pea isegi ju jõukas olema, kui vanemalt põlvkonnalt on kunagi elu jooksul mingi kinnisvaratükk pärandunud.Külaline kirjutas: ↑26 Juun 2026 12:13Tundub nii küll jah. Ja põhjus, miks vanemate nimel on kinnisvara on, on ilmselt see, et laps ise ei saaks mingi lollusega hakkama ja kodust ilma jääb. Nii vanemad kannavad hoolt, et lapsel kodu oleks.kana kirjutas: ↑26 Juun 2026 11:13milleks õelutseda? miks äpud? äkki neil on hoopis armastavad ja rikkad vanemad, kes saavad ja tahavad neile seda võimalust pakkuda?Guest kirjutas: ↑26 Juun 2026 10:34
Kuidas lapsed siis nii äpud on ja ei ela iseenda kinnisvaras vaid elavad emale kuuluvas kinnisvaras?
-
Külaline
Ma ei ole rikas, aga saan oma lastele seda võimaldada. Jah, mu lapsed on raske puudega ja ilma toetuseta oleks neil raske, et mitte võimatu hakkama saada. Ehkki raske puudega, ei ole mu lapsed miski lollusega hakkama saanud.... kui peaks oluline teadmine.Guest kirjutas: ↑26 Juun 2026 12:13Tundub nii küll jah. Ja põhjus, miks vanemate nimel on kinnisvara on, on ilmselt see, et laps ise ei saaks mingi lollusega hakkama ja kodust ilma jääb. Nii vanemad kannavad hoolt, et lapsel kodu oleks.kana kirjutas: ↑26 Juun 2026 11:13milleks õelutseda? miks äpud? äkki neil on hoopis armastavad ja rikkad vanemad, kes saavad ja tahavad neile seda võimalust pakkuda?Guest kirjutas: ↑26 Juun 2026 10:34
Kuidas lapsed siis nii äpud on ja ei ela iseenda kinnisvaras vaid elavad emale kuuluvas kinnisvaras?
-
Külaline
Ei saa aru, mis tõdesid ma siin olen raiunud?Guest kirjutas: ↑26 Juun 2026 11:35Aga miks siis kui minnakse lapsevanemaga tülli ja lapsevanem võtab kodu käest? Kodu on iga inimese kindlus ja elada lapsevanema meelevallas on päris stressirohke, eriti inimesega kes siin foorumiski juba raiub oma tõdesid.kana kirjutas: ↑26 Juun 2026 11:13milleks õelutseda? miks äpud? äkki neil on hoopis armastavad ja rikkad vanemad, kes saavad ja tahavad neile seda võimalust pakkuda?Guest kirjutas: ↑26 Juun 2026 10:34
-
Külaline
Lollusega (mõtlesin siin näiteks pettuse ohvriks langemist, impulsiivset müüki vms) võib hakkama saada ka väga tark, haritud inimene.Külaline kirjutas: ↑26 Juun 2026 23:10Ma ei ole rikas, aga saan oma lastele seda võimaldada. Jah, mu lapsed on raske puudega ja ilma toetuseta oleks neil raske, et mitte võimatu hakkama saada. Ehkki raske puudega, ei ole mu lapsed miski lollusega hakkama saanud.... kui peaks oluline teadmine.Guest kirjutas: ↑26 Juun 2026 12:13Tundub nii küll jah. Ja põhjus, miks vanemate nimel on kinnisvara on, on ilmselt see, et laps ise ei saaks mingi lollusega hakkama ja kodust ilma jääb. Nii vanemad kannavad hoolt, et lapsel kodu oleks.
Väga tore, kui sul ka puudega lapsed siiamaani kaitstud on olnud.
Pettuste(Liis Haavlite) ohvriks võib igaüks langeda.
-
Külaline
Päris igaüks? Liis Haavel on Eesti kõige targem inimene?Külaline kirjutas: ↑27 Juun 2026 11:58Pettuste(Liis Haavlite) ohvriks võib igaüks langeda
-
Külaline
Täna peaks ta olema Elois-Catherine Haavel
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist