Häiriv käitumine kinos, teatris ja kontserdil

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 24 Juun 2026 20:23
Tolmukübe kirjutas: 24 Juun 2026 15:54 Teemasse ka. Sellepärast, et on lubatud. Vene ajal sai ka enne kino üht-teist söödavat osta, aga saali sellega ei lubatud, inimesed manustasid enne filmi ära. Ja saal oli vaikne, keegi ei rääkinud kuskil. Vene ajal oli selline väljend nagu vaba Euroopa, eks see on nüüd siis kohale jõudnud... Ei usu, et ainult USA mõju, kindlalt muidugi ei tea.
Mis see vene aeg siia puutub?
Ilmselt seds, et sellest ajast pärit inimesed on harjunud kinos istuma rahus ja vaikuses ning ilma popkorni lõhnata.
Nooremad pole seda kogenud ja ei oska tahtagi.
Külaline

Guest kirjutas: 24 Juun 2026 20:32
Tolmukübe kirjutas: 24 Juun 2026 15:54 Teemasse ka. Sellepärast, et on lubatud. Vene ajal sai ka enne kino üht-teist söödavat osta, aga saali sellega ei lubatud, inimesed manustasid enne filmi ära. Ja saal oli vaikne, keegi ei rääkinud kuskil. Vene ajal oli selline väljend nagu vaba Euroopa, eks see on nüüd siis kohale jõudnud... Ei usu, et ainult USA mõju, kindlalt muidugi ei tea.
Ilmselt seds, et sellest ajast pärit inimesed on harjunud kinos istuma rahus ja vaikuses ning ilma popkorni lõhnata.
Mina saan pigem aru nii, et mõnede jaoks on praegune elu nagu nõukogude ajale vastandumine - kuna siis ei olnud lubatud, tuleb nüüd tingimata kinos matsutada, sest see on vabaduse tunnus.
Külaline

Sama oli ju vanasti ka mujal maailmas, ilma igasuguse "vene" ajata.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2026 20:40

Mina saan pigem aru nii, et mõnede jaoks on praegune elu nagu nõukogude ajale vastandumine - kuna siis ei olnud lubatud, tuleb nüüd tingimata kinos matsutada, sest see on vabaduse tunnus.
Mina pole küll tähele pannud, et need vanainimesed nii hirmsasti matsutaks, pigem ikka uuem põlvkond.
Külaline

Külaline kirjutas: 24 Juun 2026 20:50
Külaline kirjutas: 24 Juun 2026 20:40
Mina pole küll tähele pannud, et need vanainimesed nii hirmsasti matsutaks, pigem ikka uuem põlvkond.
No just. Ei vastandu see vanem põlvkond küll kuidagi, ei telli popkorni eriti. Nemad ikka on need, kes seda kinos söömist pahaks panevad.
Mina olen ka vanem põlvkond, kinos ei tule pähegi midagi süüa, aga ei häiri ka, kui noored seda teevad. Lõhnal pole midagi häda, kodus teeme vahel ikka.
Pille
Kontakt:

Postitus Postitas Pille »

Ma ei saa siiralt aru, miks on kombeks kinos süüa just neid kõige haisvamaid ja krõbisevamaid asju. Energiajoogid ja plaksumais jms. No hakkab nälg näpistama, tee endale kodus Eesti juustuga võileib kaasa ja paki see mittekrabisevasse kotikesse. Või midagi tatolist. Või osta pudel vett, kui janutab.

Kinos ei käi juba aastaid, sest ehkki olen ise ka suur söödik, siis aru ma neist ei saa, kes kinno just haisema ja krabistama lähevad. Muid ampse on ju küll, mida saab peaaegu märkamatult süüa. Kuidas see seos peas just selline on, et kino = plaksumais?

Kuidas nad näiteks ülikoolis loengutel saavad käia, ilma et neil tekiks neil on paaniline vajadus kuulates-vaadates koolat luristada ning keedetud mune ja küüslauku peale haugata, kõike seda ampsu haaval tsellofaanist koukides.

Ahjaa, lisan - porgand pole ka parem. See küll ei haise, aga ühel mu viimasel kinoskäigul kolm väga tervislikku noort daami hekseldasid vaagnatäie juurviljapulki endale sisse. KRRRRÕÕMPS_KRÕMPS_KRRRÕMMPSSS ja nii täisvaljusel ja kogu filmi pikkuses. Kolmekesi.
Külaline

No hakkab nälg näpistama, tee endale kodus Eesti juustuga võileib kaasa ja paki see mittekrabisevasse kotikesse. Või midagi tatolist.
See pole ju lubatud. Kinos võib tarbida ainult sealt ostetud kraami.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 17:00See pole ju lubatud. Kinos võib tarbida ainult sealt ostetud kraami.
Ja siis? Toob sisse ja krõmpsutab.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 17:26
Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 17:00See pole ju lubatud. Kinos võib tarbida ainult sealt ostetud kraami.
Ja siis? Toob sisse ja krõmpsutab.
Ja kui keegi teatab kinotöötajale, siis ta krõmpsutab kodus sedasi.
Pille
Kontakt:

Külaline kirjutas: 25 Juun 2026 17:00
No hakkab nälg näpistama, tee endale kodus Eesti juustuga võileib kaasa ja paki see mittekrabisevasse kotikesse. Või midagi tatolist.
Jutt jutuks hea küll. Mitte ükski kinotöötaja ei rooma ridade vahel luurates, ega keegi rosinat suhu ei pane või ega sulajuustuga võileiba ei hammusta.
Olles kuulnud, mida kõike on sõbrad näinud kinos söödavat, ei ole veel kuulnud lugu, et keegi oleks saalist eemaldatud, sest tal oli kohuke pihus.

Selles see trikk ongi, et keegi ei kaeba ka, sest kui vaikselt vett juua või võileiba hammustada, siis seda isegi märka keegi.

Nojah, võimalik, et ärataks tähelepanu, et keegi imelik kodanik viiendast reast irdub massidest - ainult üks terve saali peale ei haise, krabista, telefoni ei näpi ega lärma. Kahtlane isik!

Kuule, isegi selle peale ei kaevata, kui mingi seltskond lihtsalt täishäälega filmi kommenteerib.
Külaline

Pille kirjutas: 26 Juun 2026 09:25
Jutt jutuks hea küll. Mitte ükski kinotöötaja ei rooma ridade vahel luurates, ega keegi rosinat suhu ei pane või ega sulajuustuga võileiba ei hammusta.
Olles kuulnud, mida kõike on sõbrad näinud kinos söödavat, ei ole veel kuulnud lugu, et keegi oleks saalist eemaldatud, sest tal oli kohuke pihus.

Selles see trikk ongi, et keegi ei kaeba ka, sest kui vaikselt vett juua või võileiba hammustada, siis seda isegi märka keegi.

Nojah, võimalik, et ärataks tähelepanu, et keegi imelik kodanik viiendast reast irdub massidest - ainult üks terve saali peale ei haise, krabista, telefoni ei näpi ega lärma. Kahtlane isik!

Kuule, isegi selle peale ei kaevata, kui mingi seltskond lihtsalt täishäälega filmi kommenteerib.
Sinu arust ei kaevata, aga mina olen näinud, et kaevatakse küll. Ükskord mingi lõigatud nägudega vene prouad tellisid vahuveini ja läksid ikka väga ülemeelikuks, visati välja nagu niuhti. Ise olen kaevanud oma naabri peale, kes istus minu kõrvale staaritoolile ja siis hakkas seal mingit kaasavõetud sibula ja heeringaga võileiba järama. Ka temal paluti oma võileiba kodus edasi süüa.
Pille
Kontakt:

Külaline kirjutas: 26 Juun 2026 10:31

Sinu arust ei kaevata, aga mina olen näinud, et kaevatakse küll. Ükskord mingi lõigatud nägudega vene prouad tellisid vahuveini ja läksid ikka väga ülemeelikuks, visati välja nagu niuhti. Ise olen kaevanud oma naabri peale, kes istus minu kõrvale staaritoolile ja siis hakkas seal mingit kaasavõetud sibula ja heeringaga võileiba järama. Ka temal paluti oma võileiba kodus edasi süüa.
Just sellest ma ju rääkisingi, et võiks süüa mittehaisvaid asju, kui just süüa vaja. Juua mittehaisvaid jooke. Mitte lärmata, pidevalt krabistada ega lärmata. Mingi kohukese või juustuvõileiva pärast kaebama minejat tahaks kohe oma silmaga näha. Oleks see vast tore eksponaat veidrike kogusse.

"Isver, söö nagu inimene popcorni, ära tule siia inimesi häirima oma lõhnatu mittekrõbiseva ampsuga! Pistis just kolmanda sultani rosina suhu! Kus selle korralageduse ots! Pätt! Vaja kaevata! Kutsun kohe saalitöötaja! Proua, proua saalitöötaja, visake see inimene välja, ta ei haise, ei krõbista, ei joo end täis ega kommenteeri täishäälega filmi".
Külaline

Pille kirjutas: 26 Juun 2026 10:52

Just sellest ma ju rääkisingi, et võiks süüa mittehaisvaid asju, kui just süüa vaja. Juua mittehaisvaid jooke. Mitte lärmata, pidevalt krabistada ega lärmata. Mingi kohukese või juustuvõileiva pärast kaebama minejat tahaks kohe oma silmaga näha. Oleks see vast tore eksponaat veidrike kogusse.

"Isver, söö nagu inimene popcorni, ära tule siia inimesi häirima oma lõhnatu mittekrõbiseva ampsuga! Pistis just kolmanda sultani rosina suhu! Kus selle korralageduse ots! Pätt! Vaja kaevata! Kutsun kohe saalitöötaja! Proua, proua saalitöötaja, visake see inimene välja, ta ei haise, ei krõbista, ei joo end täis ega kommenteeri täishäälega filmi".
Äkki katsud rahuneda. Sa vist ei suuda seal kinos küll rahulikult istuda, kui juba foorumis tühja-tähja pärast nii vahutama hakkad.
Pille
Kontakt:

Külaline kirjutas: 26 Juun 2026 11:17
Pille kirjutas: 26 Juun 2026 10:52

Äkki katsud rahuneda. Sa vist ei suuda seal kinos küll rahulikult istuda, kui juba foorumis tühja-tähja pärast nii vahutama hakkad.
Nagu selgesõnaliselt ütlesin, ei käi juba jupp aega selle haisemise ja filmivälise mürafooni pärast kinos. Küll aga käivad seal veel üksikud, vaid mõned tuttavad ja nende lugudest saan üha rohkem materjali imestamiseks ning veendumust sellest, et miski pole muutunud.

Sinule on see tühi-tähi, aga vaat' teemaalgatajale ei olnud. Miks ma küll just peaksin sinu korraldustele alluma, pole aimugi. Samas ma olen siin foorumis nii harva ka, et ega kohalikke isehakanud korrapidajaid ja vaieldamatuid arvamusliidreid ei tunne.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Tigger ja 5 külalist