Tätoveering
-
Külaline
Kui ma näen, et kõrvalistmel on suur ja paks mees, siis ma ohkan jah, et tõenäoliselt ta higistab kõvasti, naerab mürinal või jääb norinaga tukkuma. Tähelepanek ja kogemus elust enesest, nullindate helbekese jaoks eelarvamus.
-
Külaline
Tõesti, väga kole!Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2024 21:14 Scrollige allapoole ja vaadake juustupi tätoveeringut
viewtopic.php?t=491&start=40
Jubedus
-
Külaline
1. Ülitundlikkus pole mingi kosmos. Kõik muu kõrvale jättes, siin kontekstis tähendab see lihtsalt seda, et ma tajun ka kõige vaevumärgatavamaid nüansse teiste inimeste juures. Nt paljud kunstiinimesed on ülitundlikud.Jah-jah võib seda ümber nimetada ülitundlikuks, kolmandaks silmaks, kosmose energiaks, aga isegi kui sa teadlikult välimust ei vahi, on su ajuke läbi töötanud nii mõndagi ka inimese välimusest saadud info põhjal. Kuna oled kõvasti ajupesu saanud, et eelarvamused eranditult pahad, siis hakkad iseendale vastu töötama. Tegelikult on need inimesed kaitserefleks. Kui pimedal tänaval tuleb vastu käratsev ja tuikuv meestekamp, siis on parem juhinduda oma ajju tekkinud eelarvamusest, et nendest möödumisel võib üksikul neiul probleeme tekkida ja parem on jooksuga minekut teha. Eelkõige lähtuda kainest mõistusest. Kindlasti on olukordi, kus eelarvamus ei osutu tõeks või tuleb seda tahtlikult alla suruda. Tätoveeringust rääkides on seal kõrval enamasti ka muid nüansse, tavapärasest erinev riietumisstiil, käitumine, suhtlemine. Seal joonistuvad välja teatud mustrid.
2. Jutt käis konkreetselt tätoveeringute põhjal tehtud oletustest inimese kohta, a'la et ta on kindlasti harimatu, labane, vaimsete häiretega, ebapädev oma töös vms. Sa kannad selle jutu üks ühele üle konteksti, mis pole asjaga kuidagi seotudki.
3. See olukord, mida sina siin kirjeldad, mida neiu pimedas üksi liikudes võib purjus meestekamba juuresolekul tunda, on seotud enesealalhoiuinstiktiga, mitte eelarvamustega.
4. Meie elukogemus on erinev. Sinu jaoks on tätoveeringud big deal, minu jaoks sama tavaline kui kõrvarõngaaukude tegemine või juuste värvimine. Minu mõtlemine ei ole nii piiratud ja see on pigem ikka tugevus, mitte nõrkus.
-
Külaline
No kuule nüüd, pea ikka hoogu, sa võrdled võrreldamatuid asju. Üksikule neiule vastu tulev tuikuv meestekamp pimedal tänaval on sinu jaoks samasugune eelarvamusi tekitav olukord nagu näiteks sinu kõrval teatrisaalis istuv inimene, kelle on käe peal tätoveering?
[/quote]
Ja mis selles siis on? Egas ma talle sellepärast kallale lähe ega midagi ütlema hakka? Ma ei pea teatris kõrvalistujaga mingeid asju ajama ja ega omale külla kutsuma. Minu arvamus tema tätoveeringust jääb minu teada, aga teatris vaatan etendust, mitte ei keskendu kõrvalistuja analüüsimisele. See minu arvamus/ eelarvamus ei puutu temasse kohe kuidagi ega mõjuta teda mitte kuidagi. See ongi see kaine mõistuse olukord, kus see eelarvamus ei pane mind midagi teisiti tegema. Ma ei lähe mujale istuma.
Hoopis teine asi, kui peaks kaaslast otsima, siis ma tean, et see tätoveeritud isik minuga tõenäoliselt ei sobi ja ma ütlen talle otse, et pole mõtet oma aega raisata. Noh eks siis või see teda kuidagi mõjutada, loksutada, kui mina talle kangesti meeldima peaks.
[/quote]
Kle, sa oled omadega täitsa sassis. Mingid hullud kambad tänaval, samas vaoshoitud inimene teatris sinu kõrval...Ok, otsi oma kaaslast tätoveerimata inimeste hulgast, kuid milleks siis see jube hüüatus tänavatel liikuvast ohtlikust kontingendist? Mis on sel pistmist tätoveeringutega?
[/quote]
Ja mis selles siis on? Egas ma talle sellepärast kallale lähe ega midagi ütlema hakka? Ma ei pea teatris kõrvalistujaga mingeid asju ajama ja ega omale külla kutsuma. Minu arvamus tema tätoveeringust jääb minu teada, aga teatris vaatan etendust, mitte ei keskendu kõrvalistuja analüüsimisele. See minu arvamus/ eelarvamus ei puutu temasse kohe kuidagi ega mõjuta teda mitte kuidagi. See ongi see kaine mõistuse olukord, kus see eelarvamus ei pane mind midagi teisiti tegema. Ma ei lähe mujale istuma.
Hoopis teine asi, kui peaks kaaslast otsima, siis ma tean, et see tätoveeritud isik minuga tõenäoliselt ei sobi ja ma ütlen talle otse, et pole mõtet oma aega raisata. Noh eks siis või see teda kuidagi mõjutada, loksutada, kui mina talle kangesti meeldima peaks.
[/quote]
Kle, sa oled omadega täitsa sassis. Mingid hullud kambad tänaval, samas vaoshoitud inimene teatris sinu kõrval...Ok, otsi oma kaaslast tätoveerimata inimeste hulgast, kuid milleks siis see jube hüüatus tänavatel liikuvast ohtlikust kontingendist? Mis on sel pistmist tätoveeringutega?
-
Külaline
Minul on väike tätoveering käsivarre siseküljel. See on tehtud ühe minu väga kalli pereliikme (mitte inimese) mälestuseks. Ma olen kusjuures sellise eriala inimene, et see tätokas vahepeal justkui paistab välja ja kui ma ei taha, siis ei paista. Suvel paistab rohkem. Ma tean ja näen, et inimesed vaatavad. Mulle meeldib ja ma olen rahul.
-
Külaline
Ja mis selles siis on? Egas ma talle sellepärast kallale lähe ega midagi ütlema hakka? Ma ei pea teatris kõrvalistujaga mingeid asju ajama ja ega omale külla kutsuma. Minu arvamus tema tätoveeringust jääb minu teada, aga teatris vaatan etendust, mitte ei keskendu kõrvalistuja analüüsimisele. See minu arvamus/ eelarvamus ei puutu temasse kohe kuidagi ega mõjuta teda mitte kuidagi. See ongi see kaine mõistuse olukord, kus see eelarvamus ei pane mind midagi teisiti tegema. Ma ei lähe mujale istuma.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 13:43 No kuule nüüd, pea ikka hoogu, sa võrdled võrreldamatuid asju. Üksikule neiule vastu tulev tuikuv meestekamp pimedal tänaval on sinu jaoks samasugune eelarvamusi tekitav olukord nagu näiteks sinu kõrval teatrisaalis istuv inimene, kelle on käe peal tätoveering?
[/quote]
[/quote]
Teatri näite tõid sina, mitte mina ja mina lihtsalt kommenteerisin seda. Mida sa selle teatri näitega üldse öelda tahtsid? Noh istub keegi tätoveeringuga, mis pole minu maitse, mis siis on? Miks sa eelarvamustest rääkides sellise mõttetu näite tõid? Keegi istub mu kõrval, kellega ma ei pea suhtlema. Miks ma ei või seal kõrval siis mõelda, et tal on maitsetu tätoveering? Tema seda ei tea ega saagi teada. Mingit konflikti ega kahju siin ei sünni. Ei lähe see tätoveeritud tüüp nuttes koju. Sellepärast ma tõingi näite kohtingutest, kus eelarvamus otseselt võib mõju avaldada sellele tätoveeritud tüübile erinevalt sinu näitest.
Eelarvamused ongi enese alalhoiu instinkt. Kui sa oled täheldanud, et teatud tundemärkidega inimestega sa ei sobitu, nendega võib tekkita konfliktne olukord või nad võivad olla suisa ohtlikud, siis lööb aju alarmi. Iga olukord on erinev ja alati saad sa oma alarmi kas vaigistada või siis vastavalt tegutseda, et ohtu ära hoida. Eelarvamused ei ole halvad, vaid sa pead oskama oma käitumist kontrollida. Teatud olukordades teed head nägu, mingis hoiad distantsi, kolmandas väldid täielikult kokkupuudet.
-
Külaline
Teatri näite tõid sina, mitte mina ja mina lihtsalt kommenteerisin seda. Mida sa selle teatri näitega üldse öelda tahtsid? Noh istub keegi tätoveeringuga, mis pole minu maitse, mis siis on? Miks sa eelarvamustest rääkides sellise mõttetu näite tõid? Keegi istub mu kõrval, kellega ma ei pea suhtlema. Miks ma ei või seal kõrval siis mõelda, et tal on maitsetu tätoveering? Tema seda ei tea ega saagi teada. Mingit konflikti ega kahju siin ei sünni. Ei lähe see tätoveeritud tüüp nuttes koju. Sellepärast ma tõingi näite kohtingutest, kus eelarvamus otseselt võib mõju avaldada sellele tätoveeritud tüübile erinevalt sinu näitest.
Eelarvamused ongi enese alalhoiu instinkt. Kui sa oled täheldanud, et teatud tundemärkidega inimestega sa ei sobitu, nendega võib tekkita konfliktne olukord või nad võivad olla suisa ohtlikud, siis lööb aju alarmi. Iga olukord on erinev ja alati saad sa oma alarmi kas vaigistada või siis vastavalt tegutseda, et ohtu ära hoida. Eelarvamused ei ole halvad, vaid sa pead oskama oma käitumist kontrollida. Teatud olukordades teed head nägu, mingis hoiad distantsi, kolmandas väldid täielikult kokkupuudet.
[/quote]
Rahune maha, keegi ei sunni sind tätoveeritud inimestega suhtlema. Lihtsalt rahune maha ja istu enda alalhoiuinstinktiga koos. Issake, keegi ei survesta sind kellegagi suhtlema. Täitsa lõpp, milliseid hüsteerikuid siin leidub.
[/quote]
Rahune maha, keegi ei sunni sind tätoveeritud inimestega suhtlema. Lihtsalt rahune maha ja istu enda alalhoiuinstinktiga koos. Issake, keegi ei survesta sind kellegagi suhtlema. Täitsa lõpp, milliseid hüsteerikuid siin leidub.
-
Külaline
Kuidas see vähem eelarvamus on, kui näed punti mehi tulemas ja arvad automaatselt, et nad on ohtlikud? Mul on neid olukordi olnud kas hilja või varahommikul, et tuleb ülemeelik meeste seltskond vastu, mul jalad värisevad, aga läksid mööda ega pööranud mulle mingit tähelepanu.
Kui ma ikka olen põlvkonnast, kus tätoveeringuid kandsid vangid, siis on igati õigustatud, et ma pean tätoveeritud tüüpe ohtlikuks ja ebameeldivateks.
Sorry, kui sa ei taha, et sind prostituudiks peetakse, siis ära pane selga nende nn tööriietust, millega nad tänaval kliente meelitavad. See on nende signature, et kliendid neid üles leiaks. Sama kõikide muude asjadega. Tee omale selgeks mida mingid märgid, stiilid, kombed, tavad jne tähendavad ja ära ohi, kuidas sinu kohta seda ja teist eeldatakse, sest käid punane viisnurk seljas ringi.
Kui ma ikka olen põlvkonnast, kus tätoveeringuid kandsid vangid, siis on igati õigustatud, et ma pean tätoveeritud tüüpe ohtlikuks ja ebameeldivateks.
Sorry, kui sa ei taha, et sind prostituudiks peetakse, siis ära pane selga nende nn tööriietust, millega nad tänaval kliente meelitavad. See on nende signature, et kliendid neid üles leiaks. Sama kõikide muude asjadega. Tee omale selgeks mida mingid märgid, stiilid, kombed, tavad jne tähendavad ja ära ohi, kuidas sinu kohta seda ja teist eeldatakse, sest käid punane viisnurk seljas ringi.
-
Külaline
Rahune maha, keegi ei sunni sind tätoveeritud inimestega suhtlema. Lihtsalt rahune maha ja istu enda alalhoiuinstinktiga koos. Issake, keegi ei survesta sind kellegagi suhtlema. Täitsa lõpp, milliseid hüsteerikuid siin leidub.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 14:14 Teatri näite tõid sina, mitte mina ja mina lihtsalt kommenteerisin seda. Mida sa selle teatri näitega üldse öelda tahtsid? Noh istub keegi tätoveeringuga, mis pole minu maitse, mis siis on? Miks sa eelarvamustest rääkides sellise mõttetu näite tõid? Keegi istub mu kõrval, kellega ma ei pea suhtlema. Miks ma ei või seal kõrval siis mõelda, et tal on maitsetu tätoveering? Tema seda ei tea ega saagi teada. Mingit konflikti ega kahju siin ei sünni. Ei lähe see tätoveeritud tüüp nuttes koju. Sellepärast ma tõingi näite kohtingutest, kus eelarvamus otseselt võib mõju avaldada sellele tätoveeritud tüübile erinevalt sinu näitest.
[/quote]
Ainuke, kes läks siin hüsteeriasse, oled sina. Sina ei suutnud alla neelata, et paljudele tätoveeringud ei meeldi ja nad seda ka põhjendasid. Kukkusid halama eelarvamuste teemal ja mängisid 25-aastast.
-
Külaline
Katsu kõigepealt sellest aru saada, et siin räägivad erinevad inimesed.Ainuke, kes läks siin hüsteeriasse, oled sina. Sina ei suutnud alla neelata, et paljudele tätoveeringud ei meeldi ja nad seda ka põhjendasid. Kukkusid halama eelarvamuste teemal ja mängisid 25-aastast.
-
Külaline
Issake. Jumala eest, rahune maha. Mis ebastabiilne kontingent siin koos on?Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 14:16 Kuidas see vähem eelarvamus on, kui näed punti mehi tulemas ja arvad automaatselt, et nad on ohtlikud? Mul on neid olukordi olnud kas hilja või varahommikul, et tuleb ülemeelik meeste seltskond vastu, mul jalad värisevad, aga läksid mööda ega pööranud mulle mingit tähelepanu.
-
Külaline
Ainuke, kes läks siin hüsteeriasse, oled sina. Sina ei suutnud alla neelata, et paljudele tätoveeringud ei meeldi ja nad seda ka põhjendasid. Kukkusid halama eelarvamuste teemal ja mängisid 25-aastast.
[/quote]
Siin pole keegi mänginud 25-aastast. Rahune maha ja ära rohkem sõna võta. Sa oled tõsiselt hüsteeriline. Las inimesed tätoveerivad ennast, sina ela rahulikult oma elu ja ära lase ennast neist häirida.
[/quote]
Siin pole keegi mänginud 25-aastast. Rahune maha ja ära rohkem sõna võta. Sa oled tõsiselt hüsteeriline. Las inimesed tätoveerivad ennast, sina ela rahulikult oma elu ja ära lase ennast neist häirida.
-
Külaline
Eelarvamused on üldistatud ja tihti põhjendamatud uskumused inimeste kohta nende välimuse, päritolu või teiste pealiskaudsete tunnuste põhjal.Eelarvamused ongi enese alalhoiu instinkt. Kui sa oled täheldanud, et teatud tundemärkidega inimestega sa ei sobitu, nendega võib tekkita konfliktne olukord või nad võivad olla suisa ohtlikud, siis lööb aju alarmi. Iga olukord on erinev ja alati saad sa oma alarmi kas vaigistada või siis vastavalt tegutseda, et ohtu ära hoida.
Kui pimedal tänaval tuleb vastu käratsev ja tuikuv meestekamp, võib inimesel tekkida hirm ja ta võib otsustada olukorrast eemalduda. Selline reaktsioon ei pruugi olla otseselt eelarvamustest tingitud, vaid pigem intuitiivsest ohutajust ja kainest mõistusest. Ohutunne võib põhineda varasematel kogemustel ja üldistel teadmistel, et selline olukord võib olla potentsiaalselt ohtlik.
Selline reaktsioon on tihti instinktiivne ja seda ei maksa segi ajada eelarvamustega, mis on üldistused ilma otsese ja kohese põhjenduseta.
-
Külaline
Ma ei saa aru, mis on ühist pimedal tänaval purjus meestekambal ja kellegi teise inimese tätoveeringul. Palun selgitust.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 15:05Eelarvamused on üldistatud ja tihti põhjendamatud uskumused inimeste kohta nende välimuse, päritolu või teiste pealiskaudsete tunnuste põhjal.Eelarvamused ongi enese alalhoiu instinkt. Kui sa oled täheldanud, et teatud tundemärkidega inimestega sa ei sobitu, nendega võib tekkita konfliktne olukord või nad võivad olla suisa ohtlikud, siis lööb aju alarmi. Iga olukord on erinev ja alati saad sa oma alarmi kas vaigistada või siis vastavalt tegutseda, et ohtu ära hoida.
Kui pimedal tänaval tuleb vastu käratsev ja tuikuv meestekamp, võib inimesel tekkida hirm ja ta võib otsustada olukorrast eemalduda. Selline reaktsioon ei pruugi olla otseselt eelarvamustest tingitud, vaid pigem intuitiivsest ohutajust ja kainest mõistusest. Ohutunne võib põhineda varasematel kogemustel ja üldistel teadmistel, et selline olukord võib olla potentsiaalselt ohtlik.
Selline reaktsioon on tihti instinktiivne ja seda ei maksa segi ajada eelarvamustega, mis on üldistused ilma otsese ja kohese põhjenduseta.
-
Külaline
See ongi, et inimestele on omane instinktiivselt eemale hoida olukorrast või isikutest, kes on ebameeldivad või kelles tajuvad ohtu.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 15:10Ma ei saa aru, mis on ühist pimedal tänaval purjus meestekambal ja kellegi teise inimese tätoveeringul. Palun selgitust.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 15:05Eelarvamused on üldistatud ja tihti põhjendamatud uskumused inimeste kohta nende välimuse, päritolu või teiste pealiskaudsete tunnuste põhjal.Eelarvamused ongi enese alalhoiu instinkt. Kui sa oled täheldanud, et teatud tundemärkidega inimestega sa ei sobitu, nendega võib tekkita konfliktne olukord või nad võivad olla suisa ohtlikud, siis lööb aju alarmi. Iga olukord on erinev ja alati saad sa oma alarmi kas vaigistada või siis vastavalt tegutseda, et ohtu ära hoida.
Päris paljudele inimestele seostub varasemast ajast tätoveerimine vangidega või ebastabiilsete inimestega. Sinna pole midagi parata.
-
Külaline
See ongi, et inimestele on omane instinktiivselt eemale hoida olukorrast või isikutest, kes on ebameeldivad või kelles tajuvad ohtu.
Päris paljudele inimestele seostub varasemast ajast tätoveerimine vangidega või ebastabiilsete inimestega. Sinna pole midagi parata.
[/quote]
Sa tajud tätoveeringuga inimest nähes ohtu?
[/quote]
Sa tajud tätoveeringuga inimest nähes ohtu?
-
Külaline
Sa tajud tätoveeringuga inimest nähes ohtu?Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 18:56 See ongi, et inimestele on omane instinktiivselt eemale hoida olukorrast või isikutest, kes on ebameeldivad või kelles tajuvad ohtu.
[/quote]
On ette tulnud.
-
Külaline
On ette tulnud.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 23:47Sa tajud tätoveeringuga inimest nähes ohtu?Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 18:56 See ongi, et inimestele on omane instinktiivselt eemale hoida olukorrast või isikutest, kes on ebameeldivad või kelles tajuvad ohtu.
[/quote]
Mina tahtsin ühe konkreetse tätoveeringu teha, kui olin 18. No sel ajal ei leidnud võimalust. Aga väga tahtsin. Tegin selle lõpuks ära, kui olin 45. Jah, see oli väga isiklike tunnetega seotud. Kui sain 55, tundus, et sellele peaks midagi lisama. Oma elu põhjal. Tegin selle ka ära. Käe siseküljel, ega eriti keegi peale minu ei märkagi. Kuigi on nii 10x15. Nüüd olen 60 ja ikka väga meeldib. Pole midagi kortsu läinud ja mitte ka tuhmiks ega vastikult siniseks - kasutati palju valget värvi. Väga rahul ja täitsa kama, mida keegi kõrvaline arvab. Ise näen ja on alati soe tunne.
See on minu panus ilmselt "vanema generatsiooni" arvamusse. Ei ole ka vanemad inimesed kõik vastalised. Ammugi ei seosta tätoveeringuid kriminaalide ega meremeestega, pole kunagi ühtki tundnud.
-
Külaline
On ette tulnud.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 23:47Sa tajud tätoveeringuga inimest nähes ohtu?Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 18:56 See ongi, et inimestele on omane instinktiivselt eemale hoida olukorrast või isikutest, kes on ebameeldivad või kelles tajuvad ohtu.
[/quote]
A tead, mul on ilma tätoveeringuta inimesega ka seda ette tulnud!
-
Külaline
A tead, mul on ilma tätoveeringuta inimesega ka seda ette tulnud!Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 06:36On ette tulnud.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 23:47Sa tajud tätoveeringuga inimest nähes ohtu?Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 18:56 See ongi, et inimestele on omane instinktiivselt eemale hoida olukorrast või isikutest, kes on ebameeldivad või kelles tajuvad ohtu.
[/quote]
Need, kes on vangis olnud, nendel on vist kõikidel.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], dmy ja 10 külalist