Ma alles hakkasin võtma. Järgmine kord annan analüüsid alles kolme kuu pärast. Siis saab teada
Toidulisandid ja vitamiinid
-
Külaline
-
Külaline
Neid on ju erinevate tootjate poolt. Oleks miski kampaania, siis soovitataks ju mingi konkreetse firma oma.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 09:30ka mulle just soovitas perearst neid - äkki on nende müüja suurema kampaania teinud perearstide seas? Isiklikult suurt usku ei ole neisse. Kallid ka.
Mina ostsin need. https://www.selver.ee/sudametabletid-pu ... forte-30-g
Siin on 60 tabletti. Ehk siis jagub kaheks kuuks. Viis eurot kuus ei ole ju väga palju? Või pn retseptiravim odavam?
-
Külaline
Jah, olen kursis, et madal raud ja ferritiin põhjustab rahutuid jalgu. Mul on need näidud mõlemad väga korras. Magneesiumi tase on ka korras (mul on seda paaril korral seoses kroonilise haigusega määratud). Olengi lihtsalt leppinud, et igal ööl kannatan ebamugavustunnet puusades ja jalgades. Mul algab see tunne isegi õhtul, paar tundi enne magama minekut.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 15:13Raud, ferritiin on korras? Madal ferritiin (isegi mitte alla normi, vaid juba selline normi alumise kolmandiku peal) võib jalgade probleeme põhjustada - mitte kõigil inimestel, aga mõnel küll. Neuroloog Toomsoo on sellel teemal (madala ferritiini ja neuroloogiliste sümptomite seos) kirjutanud.Guest kirjutas: ↑29 Juun 2026 23:18 Nagu öeldakse, siis see on lihtsalt "kallis piss".
Siiski, ma ise olen võtnud arsti tungival nõudmisel seleeni. Talveperioodil D-vitamiini ja aegajalt ka magneesiumit. Mitte ühegi puhul ma mingit reaalset abi ei tunneta, välja arvatud magneesium, mis aitab mu väga halvasti toimiva seedimise natukenegi tööle panna. Aga et magneesium lõõgastaks ja mõjuks hästi kuidagi rahututele jalgadele, seda ei tunne absoluutselt.
Ei tea, mis jama see on.
-
Külaline
Rahutud jalad on pigem närvidest. Kui mul see periood tekib, siis ega tegelikult midagi aitagi. Viimati oli raseduse ajal. Ja see oli kohutav.Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2026 21:09Jah, olen kursis, et madal raud ja ferritiin põhjustab rahutuid jalgu. Mul on need näidud mõlemad väga korras. Magneesiumi tase on ka korras (mul on seda paaril korral seoses kroonilise haigusega määratud). Olengi lihtsalt leppinud, et igal ööl kannatan ebamugavustunnet puusades ja jalgades. Mul algab see tunne isegi õhtul, paar tundi enne magama minekut.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 15:13Raud, ferritiin on korras? Madal ferritiin (isegi mitte alla normi, vaid juba selline normi alumise kolmandiku peal) võib jalgade probleeme põhjustada - mitte kõigil inimestel, aga mõnel küll. Neuroloog Toomsoo on sellel teemal (madala ferritiini ja neuroloogiliste sümptomite seos) kirjutanud.Guest kirjutas: ↑29 Juun 2026 23:18 Nagu öeldakse, siis see on lihtsalt "kallis piss".
Siiski, ma ise olen võtnud arsti tungival nõudmisel seleeni. Talveperioodil D-vitamiini ja aegajalt ka magneesiumit. Mitte ühegi puhul ma mingit reaalset abi ei tunneta, välja arvatud magneesium, mis aitab mu väga halvasti toimiva seedimise natukenegi tööle panna. Aga et magneesium lõõgastaks ja mõjuks hästi kuidagi rahututele jalgadele, seda ei tunne absoluutselt.
Ei tea, mis jama see on.
-
Külaline
Mul arst tahab vägisi AD-sid peale panna sellel põhjusel, sest nende rahututue jalgade pärast ma ei saa magada. Aga ma ei taha AD-sid võtta, kuna neil kõigil on kõrvaltoimeks kehakaalu tõus. Ja ennast teades - ma olen ülitundlik selles suhtes. Tean raudselt, minul see kõrvaltoime avalduks. Ja seda ma ei saa endale lubada.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 21:45Rahutud jalad on pigem närvidest. Kui mul see periood tekib, siis ega tegelikult midagi aitagi. Viimati oli raseduse ajal. Ja see oli kohutav.Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2026 21:09Jah, olen kursis, et madal raud ja ferritiin põhjustab rahutuid jalgu. Mul on need näidud mõlemad väga korras. Magneesiumi tase on ka korras (mul on seda paaril korral seoses kroonilise haigusega määratud). Olengi lihtsalt leppinud, et igal ööl kannatan ebamugavustunnet puusades ja jalgades. Mul algab see tunne isegi õhtul, paar tundi enne magama minekut.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 15:13
Raud, ferritiin on korras? Madal ferritiin (isegi mitte alla normi, vaid juba selline normi alumise kolmandiku peal) võib jalgade probleeme põhjustada - mitte kõigil inimestel, aga mõnel küll. Neuroloog Toomsoo on sellel teemal (madala ferritiini ja neuroloogiliste sümptomite seos) kirjutanud.
Ei tea, mis jama see on.
Nii et nokk kinni, saba lahti.
-
Külaline
Kuskohast sul küll see kinnismõte, et AD-del on kõrvaltoimeks alati kehakaalu tõus???? Imelik. Mõnes on lausa toimeained, mis vähendavad söögiisu. AD-sid on palju erinevaid ometi. Räägi oma murest arstile ja ta valib sellised, millel pole sellist toimet. Minul pole ükski AD kehakaalu suurendanud, olen söönud 3 või 4 erinevat.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 22:31Mul arst tahab vägisi AD-sid peale panna sellel põhjusel, sest nende rahututue jalgade pärast ma ei saa magada. Aga ma ei taha AD-sid võtta, kuna neil kõigil on kõrvaltoimeks kehakaalu tõus. Ja ennast teades - ma olen ülitundlik selles suhtes. Tean raudselt, minul see kõrvaltoime avalduks. Ja seda ma ei saa endale lubada.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 21:45Rahutud jalad on pigem närvidest. Kui mul see periood tekib, siis ega tegelikult midagi aitagi. Viimati oli raseduse ajal. Ja see oli kohutav.Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2026 21:09
Jah, olen kursis, et madal raud ja ferritiin põhjustab rahutuid jalgu. Mul on need näidud mõlemad väga korras. Magneesiumi tase on ka korras (mul on seda paaril korral seoses kroonilise haigusega määratud). Olengi lihtsalt leppinud, et igal ööl kannatan ebamugavustunnet puusades ja jalgades. Mul algab see tunne isegi õhtul, paar tundi enne magama minekut.
Ei tea, mis jama see on.
-
Külaline
Flux on vist ainus, millel on pigem isu vähendav toime. Need, mida minu arst püüab mulle välja kirjutada, neil on kõigil väga sagedane kõrvalmõju suurenenud söögiisu ja kehakaalutõus.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 22:40Kuskohast sul küll see kinnismõte, et AD-del on kõrvaltoimeks alati kehakaalu tõus???? Imelik. Mõnes on lausa toimeained, mis vähendavad söögiisu. AD-sid on palju erinevaid ometi. Räägi oma murest arstile ja ta valib sellised, millel pole sellist toimet. Minul pole ükski AD kehakaalu suurendanud, olen söönud 3 või 4 erinevat.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 22:31Mul arst tahab vägisi AD-sid peale panna sellel põhjusel, sest nende rahututue jalgade pärast ma ei saa magada. Aga ma ei taha AD-sid võtta, kuna neil kõigil on kõrvaltoimeks kehakaalu tõus. Ja ennast teades - ma olen ülitundlik selles suhtes. Tean raudselt, minul see kõrvaltoime avalduks. Ja seda ma ei saa endale lubada.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 21:45
Rahutud jalad on pigem närvidest. Kui mul see periood tekib, siis ega tegelikult midagi aitagi. Viimati oli raseduse ajal. Ja see oli kohutav.
Näiteks viimati kirjutas mulle välja Kvetiapiini. Enne seda Mirtasapiini. Kumbagi ei ole võtma hakanud, sest ka ilma nendeta käib mul kehakaaluga igapäevane võitlus. Ja kui kaal peaks tõusma, siis mul oleks veel rohkem "närvid läbi" kui praegu.
Ma ennast depressiivsena ei tunne, kuid on mõned mured. Ja arst on arvamusel, et minu unetus jalgade "vastikus" on otseselt seotud närvisüsteemiga. Ma ise selles nii kindel ei ole, sest olen üleminekueas ja mul on hormonaalsed häired.
-
Külaline
Neid on ikka veel. Mina tarbisin Elontrili, näiteks. See, et on kirjas võimalik kõrvaltoime, ei tähenda ju, et see tingimata sinul ka tuleb. Mina ikka prooviks, saad ju jälgida kehakaalu - kui suurenema peaks, siis jätad pooleli.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 22:50Flux on vist ainus, millel on pigem isu vähendav toime. Need, mida minu arst püüab mulle välja kirjutada, neil on kõigil väga sagedane kõrvalmõju suurenenud söögiisu ja kehakaalutõus.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 22:40Kuskohast sul küll see kinnismõte, et AD-del on kõrvaltoimeks alati kehakaalu tõus???? Imelik. Mõnes on lausa toimeained, mis vähendavad söögiisu. AD-sid on palju erinevaid ometi. Räägi oma murest arstile ja ta valib sellised, millel pole sellist toimet. Minul pole ükski AD kehakaalu suurendanud, olen söönud 3 või 4 erinevat.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 22:31
Mul arst tahab vägisi AD-sid peale panna sellel põhjusel, sest nende rahututue jalgade pärast ma ei saa magada. Aga ma ei taha AD-sid võtta, kuna neil kõigil on kõrvaltoimeks kehakaalu tõus. Ja ennast teades - ma olen ülitundlik selles suhtes. Tean raudselt, minul see kõrvaltoime avalduks. Ja seda ma ei saa endale lubada.
Näiteks viimati kirjutas mulle välja Kvetiapiini. Enne seda Mirtasapiini. Kumbagi ei ole võtma hakanud, sest ka ilma nendeta käib mul kehakaaluga igapäevane võitlus. Ja kui kaal peaks tõusma, siis mul oleks veel rohkem "närvid läbi" kui praegu.
Ma ennast depressiivsena ei tunne, kuid on mõned mured. Ja arst on arvamusel, et minu unetus jalgade "vastikus" on otseselt seotud närvisüsteemiga. Ma ise selles nii kindel ei ole, sest olen üleminekueas ja mul on hormonaalsed häired.
-
Külaline
Minu jaoks on veider, et caid selpõhjusel tahab perearst AF välja kirjutada.Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2026 22:31Mul arst tahab vägisi AD-sid peale panna sellel põhjusel, sest nende rahututue jalgade pärast ma ei saa magada. Aga ma ei taha AD-sid võtta, kuna neil kõigil on kõrvaltoimeks kehakaalu tõus. Ja ennast teades - ma olen ülitundlik selles suhtes. Tean raudselt, minul see kõrvaltoime avalduks. Ja seda ma ei saa endale lubada.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 21:45Rahutud jalad on pigem närvidest. Kui mul see periood tekib, siis ega tegelikult midagi aitagi. Viimati oli raseduse ajal. Ja see oli kohutav.Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2026 21:09
Jah, olen kursis, et madal raud ja ferritiin põhjustab rahutuid jalgu. Mul on need näidud mõlemad väga korras. Magneesiumi tase on ka korras (mul on seda paaril korral seoses kroonilise haigusega määratud). Olengi lihtsalt leppinud, et igal ööl kannatan ebamugavustunnet puusades ja jalgades. Mul algab see tunne isegi õhtul, paar tundi enne magama minekut.
Ei tea, mis jama see on.
Mind segavad need vaid magama jäämisel. Päeval ma absoluutselt ei runne seda tunnet. Aga aastatega olen õppinud nippe:
*Pane jalad külma vee alla
* Palava ilmaga märjad sokid jalga
*Megarasvane kreem(sinine helosan)
-jalad ülespoole(ma topin padjahunniku jalgade alla või lausa virutan vähemalt ühe jala seina peale üles)
*Magamistuba peab olem jahe!!!
*Viimati leidsin nipi, et seo pikk sokk labajala ümber. Ja see aitab!
See stimuleerib jalanärve ja annab survet.
-
Külaline
Ma ei saa aru inimestest, kes niimoodi suvaliselt hakkavad endale midagi sisse sööma. Vereanalüüsiga on ju võimalik kindlaks teha, kas sul on mingi aine puudus või mitte.Guest kirjutas: ↑29 Juun 2026 11:36 juhtusin ühe omaealise apteekri otsa ja ta ütles, et tehku ma korralik kuur hästiimenduvat magneesiumit. Mõte oli hea ja toimis.
Ise võtan septembrist maini D-vitamiini, mulle on tehtud nii vereanalüüse, mis näitas selle madalat taset, kui D-vitamini ei võtnud, samuti on tehtud geenitest, mis näitas, et D-vitamiini imendumine on kehv. Kui piisavas koguses juurde võtan, siis on ok. Vanus 53.
-
Külaline
Miks sa eelistasid kindla toimega ravimit ebakindla toimega toidulisandile? Kui määrataks diagnoos, määratakse ju ka ravi. Ma ei saa aru inimestest, kes seda eiravad ja arvavad, et võtaks hoopis mingeid kapsalehti.Guest kirjutas: ↑29 Juun 2026 23:22 Hakkasin võtma punase riisi kapsleid, kuna diagnoositi kõrge kolesterool. Eelistasin toidulisandit retseptiravimile.
-
Külaline
Punase riisi kapslid on arstid heaks kiitnud. Ka minu arst ütles, et see on täiesti ok valik.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 00:01Miks sa eelistasid kindla toimega ravimit ebakindla toimega toidulisandile? Kui määrataks diagnoos, määratakse ju ka ravi. Ma ei saa aru inimestest, kes seda eiravad ja arvavad, et võtaks hoopis mingeid kapsalehti.Guest kirjutas: ↑29 Juun 2026 23:22 Hakkasin võtma punase riisi kapsleid, kuna diagnoositi kõrge kolesterool. Eelistasin toidulisandit retseptiravimile.
Mis kapsalehti? Tee endale enne ikka selgeks, millest jutt käib, mitte ära arva, et ma siin mingit "woodoo"-asja enda kallal teen.
-
Külaline
Tema seostab mu unetust ja rahutuid jalgu just nimelt närvidega. Kuna mul on tõesti päris palju pingeid, tõsi, olen tundlik ja võib-olla võtan mingeid asju raskemini kui teised, siis tema arvab nii.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 23:46Minu jaoks on veider, et caid selpõhjusel tahab perearst AF välja kirjutada.Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2026 22:31Mul arst tahab vägisi AD-sid peale panna sellel põhjusel, sest nende rahututue jalgade pärast ma ei saa magada. Aga ma ei taha AD-sid võtta, kuna neil kõigil on kõrvaltoimeks kehakaalu tõus. Ja ennast teades - ma olen ülitundlik selles suhtes. Tean raudselt, minul see kõrvaltoime avalduks. Ja seda ma ei saa endale lubada.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 21:45
Rahutud jalad on pigem närvidest. Kui mul see periood tekib, siis ega tegelikult midagi aitagi. Viimati oli raseduse ajal. Ja see oli kohutav.
Mind segavad need vaid magama jäämisel. Päeval ma absoluutselt ei runne seda tunnet. Aga aastatega olen õppinud nippe:
*Pane jalad külma vee alla
* Palava ilmaga märjad sokid jalga
*Megarasvane kreem(sinine helosan)
-jalad ülespoole(ma topin padjahunniku jalgade alla või lausa virutan vähemalt ühe jala seina peale üles)
*Magamistuba peab olem jahe!!!
*Viimati leidsin nipi, et seo pikk sokk labajala ümber. Ja see aitab!
See stimuleerib jalanärve ja annab survet.
Nendel öödel, kui mul juhuslikult rahutud jalad ei ole, siis olen unetu ikka. Näe praegugi tiksun siin ja ei ole mingit tunnet, et tahaks magada.
-
Külaline
Ja mina ei saa aru inimestest, kes tormavad kõige kontrollimiseks vereanalüüse andma, selle asemel, et normaalseid mineraale või vitamiine vahetevahel sisse süüa, kui probleemid kattuvad mõne aine puuduse nähtudega, eriti veel kui neid preparaate on soovitanud mõni tuttav arst või apteeker. Jajah, ära hakka nüüd seda big pharma juttu, kuidas kõik on ära ostetud ja mida iganes.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 23:56Ma ei saa aru inimestest, kes niimoodi suvaliselt hakkavad endale midagi sisse sööma. Vereanalüüsiga on ju võimalik kindlaks teha, kas sul on mingi aine puudus või mitte.Guest kirjutas: ↑29 Juun 2026 11:36 juhtusin ühe omaealise apteekri otsa ja ta ütles, et tehku ma korralik kuur hästiimenduvat magneesiumit. Mõte oli hea ja toimis.
Ise võtan septembrist maini D-vitamiini, mulle on tehtud nii vereanalüüse, mis näitas selle madalat taset, kui D-vitamini ei võtnud, samuti on tehtud geenitest, mis näitas, et D-vitamiini imendumine on kehv. Kui piisavas koguses juurde võtan, siis on ok. Vanus 53.
-
Külaline
Kuidas su organism kohvi suhtub? Mina näiteks olen täheldanud, et erinevalt tavapärastest arvamustest ja soovitustest, mis ei soovita õhtul enne magamist kohvi juua, kuna on erguti, siis minu organism käitub vastupidi - kui ma pole õhtul kohvi joonud (ok, ma küll tarbin ainult lahustuvat kohvi, mida enamus peab solgiks), siis minul und ei tuleKülaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 00:18Nendel öödel, kui mul juhuslikult rahutud jalad ei ole, siis olen unetu ikka. Näe praegugi tiksun siin ja ei ole mingit tunnet, et tahaks magada.
-
Külaline
Väidetavalt ADHD puhul mõjub kohv niimoodi, tõstes ajus dopamiini taset ja seeläbi summutades seda lärmi, mida ADHD aju toodab.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 00:40Kuidas su organism kohvi suhtub? Mina näiteks olen täheldanud, et erinevalt tavapärastest arvamustest ja soovitustest, mis ei soovita õhtul enne magamist kohvi juua, kuna on erguti, siis minu organism käitub vastupidi - kui ma pole õhtul kohvi joonud (ok, ma küll tarbin ainult lahustuvat kohvi, mida enamus peab solgiks), siis minul und ei tuleKülaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 00:18Nendel öödel, kui mul juhuslikult rahutud jalad ei ole, siis olen unetu ikka. Näe praegugi tiksun siin ja ei ole mingit tunnet, et tahaks magada.Ja samamoodi olen täheldanud, et ka jalgade rahutus on sellega seotud - see kohv kuidagi hoopis lõõgastab mul kõike.
-
Külaline
Seda mul küll pole, aga kohv ikkagi uinutabKülaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 00:59Väidetavalt ADHD puhul mõjub kohv niimoodi, tõstes ajus dopamiini taset ja seeläbi summutades seda lärmi, mida ADHD aju toodab.
-
Külaline
No kui sa oled see postitaja, kellel on mingid närviprobleemid, millele arst AD-ga lahendust pakub, siis ega need piirid seal ajus nii üheselt paigas ei ole, kustmaalt algab ADHD ja kustmaalt mõni muu närviteema. Minu vend on ka selline, keda kohv uinutab, ADHD-ga teda kuidagi seostada ei saa, aga ärevushäired ja depressioon on tal tavalised. Seega seos seal on, ma usun. Ehk et aju, mis on dopamiininäljas, saab kohvist just rahu, mitte ergutust.
-
Külaline
Enne magama minekut ma kindlasti ei julge kohvi juua. Joon alati hommikul. Pärast 11 enam mitte. Ja siis ka suht lahjat kohvi. Aga olen ka pikalt kohvivabu perioode teinud. Jalgade ebamugavus ning uni on ikka sama kehvad.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 00:40Kuidas su organism kohvi suhtub? Mina näiteks olen täheldanud, et erinevalt tavapärastest arvamustest ja soovitustest, mis ei soovita õhtul enne magamist kohvi juua, kuna on erguti, siis minu organism käitub vastupidi - kui ma pole õhtul kohvi joonud (ok, ma küll tarbin ainult lahustuvat kohvi, mida enamus peab solgiks), siis minul und ei tuleKülaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 00:18Nendel öödel, kui mul juhuslikult rahutud jalad ei ole, siis olen unetu ikka. Näe praegugi tiksun siin ja ei ole mingit tunnet, et tahaks magada.Ja samamoodi olen täheldanud, et ka jalgade rahutus on sellega seotud - see kohv kuidagi hoopis lõõgastab mul kõike.
-
Külaline
Ega vereanlüüse andma ei peagi tormama (see viitaks nagu juba paanikale), paanikat pole vaja.Guest kirjutas: ↑01 Juul 2026 00:40Ja mina ei saa aru inimestest, kes tormavad kõige kontrollimiseks vereanalüüse andma, selle asemel, et normaalseid mineraale või vitamiine vahetevahel sisse süüa, kui probleemid kattuvad mõne aine puuduse nähtudega, eriti veel kui neid preparaate on soovitanud mõni tuttav arst või apteeker. Jajah, ära hakka nüüd seda big pharma juttu, kuidas kõik on ära ostetud ja mida iganes.Guest kirjutas: ↑30 Juun 2026 23:56Ma ei saa aru inimestest, kes niimoodi suvaliselt hakkavad endale midagi sisse sööma. Vereanalüüsiga on ju võimalik kindlaks teha, kas sul on mingi aine puudus või mitte.Guest kirjutas: ↑29 Juun 2026 11:36 juhtusin ühe omaealise apteekri otsa ja ta ütles, et tehku ma korralik kuur hästiimenduvat magneesiumit. Mõte oli hea ja toimis.
Analüüsitulemused on lihtsalt abistavaks infoks.
Sümptomid on tihti ebamäärased, erinevad puudused võivad tekitada sarnaseid sümptomeid. Samuti ei meeldi see paljuräägitud võimalus, et kui mingi näit ongi madal ja sööd mingit toidulisandit, maksad selle tootjale, aga tegelikult ei omastugi midagi ja saad oma raha eest ainult kalli uriini.... Jälle, teed analüüsi ja selgus olemas, kas toidulisand on tõhus või mitte.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Triibu ja 15 külalist