Lisan veel, et päevas soovitatakse süüa 20+ g kiudaineid, kui sa ühest galetist saad 0,4 g kiudaineid, siis mingi tõsiseltvõetava kiudaineteallikana seda võtta ei saa. Vitamiine ega midagi muud kasulikku pole seal samuti. Kodujuustu võid samahästi paljalt süüa, teeb rohkem kõhu täis.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2026 20:17See on saja grammi kohta, 1 galett on 10 g. Seda on ju äärmiselt vähe.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2026 19:53Söön tavalist riisigaletti ja seal on 3,7g kiudaineid, just vaatasin.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2026 17:45
Jälle manipuleerid andmetega, võrdled võrreldamatut. 7 g kiudaineid 100 g galettide kohta on maksimum, mis on leida, leivas võib olla maksimaalselt 15 g kiudaineid 100 g kohta. 100 g leiba on 200-250 kcal, galettide 100 g annab 400 kcal. 1 galett on 10 g, kiudained on seal vaid 0.2-0,7 galeti kohta. Siin öeldi, et süüakse 2 galetti korraga, seega saab sealt vaid maksimaalselt 1,4 g kiudaineid. Tavaline riisigalett on eriti halb variant, kiudaineid vaid 2 g 100 g kohta, üks galett annab 0,2 g kiudaineid ja 40 kcal, lisaks tõstab veresuhkrut.
Milliseid influencereid Te jälgite?
-
Külaline
-
Külaline
Tatart peetakse kiudaineterikkaks toiduks ja tatar sisaldab vaid 3,2.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2026 20:20Lisan veel, et päevas soovitatakse süüa 20+ g kiudaineid, kui sa ühest galetist saad 0,4 g kiudaineid, siis mingi tõsiseltvõetava kiudaineteallikana seda võtta ei saa. Vitamiine ega midagi muud kasulikku pole seal samuti. Kodujuustu võid samahästi paljalt süüa, teeb rohkem kõhu täis.
-
Külaline
Seda peetakse keskmiseks kiudaineteallikaks, rohkem annavad täisteraleib ja kaunviljad. See 3 g on keedetud tatra kohta, kuivas tatras on 10 g. Tavaline keedetud tatra portsjon on 200 g, seega saad ühest toidukorrast 6 g. Seda on tõesti palju rohkem kui kaks galetti, kust saad alla 1 g. Võrdluseks, et portsjonist keedetud kaunvlijadest, mis on umbes 150 g, saad 8-12 g kiudaineid. Seega üks portsjon kaunvilju ja 1 viil seemnetega täistervaleiva katab päevase kiudainete normi ära. 2 viilu täisteraleiba annab sama palju kiudaineid kui 20 galetti. Kehvemaid galette (need tavalised riisi omad) pead päevase kiudainetenormi täissaamiseks sööma umbes 60, mis annab üle 2000 kcal.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2026 20:24Tatart peetakse kiudaineterikkaks toiduks ja tatar sisaldab vaid 3,2.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2026 20:20Lisan veel, et päevas soovitatakse süüa 20+ g kiudaineid, kui sa ühest galetist saad 0,4 g kiudaineid, siis mingi tõsiseltvõetava kiudaineteallikana seda võtta ei saa. Vitamiine ega midagi muud kasulikku pole seal samuti. Kodujuustu võid samahästi paljalt süüa, teeb rohkem kõhu täis.Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2026 20:17
See on saja grammi kohta, 1 galett on 10 g. Seda on ju äärmiselt vähe.
-
Külaline
Kuulge, see siin on nn suunamudijate teema, piske peesse on kiusained ja galetid juba
-
Külaline
Aga panusta siis millegagi teemasse, ega su tühi kriiskamine ka siin midagi ei anna.Guest kirjutas: ↑03 Juul 2026 10:57 Kuulge, see siin on nn suunamudijate teema, piske peesse on kiusained ja galetid juba
-
Külaline
Kõik need oma lapsi eksponeerivad ja nende pealt raha teenivad influencerid. Vahel mõtlen, et tulevikus võib kõik pöörduda nende endi vastu.
Lapsed, kelle potitamisi- lutitamisi need instaemmed näitasid ja kelle arvelt tulu teenisid hakkavad müüma contenti oma vanuritest vanemate arvelt. Laevad üles pilte, kuidas oma dementsel emal mähkmeid vahetavad ja tagumikku kreemitavad. Sekka ka mõned lamatise videod. Lisaks mõned isiklikud detailid nende haigusloost. Ja pappi muudkui voolab. Kas pole tore?
Lapsed, kelle potitamisi- lutitamisi need instaemmed näitasid ja kelle arvelt tulu teenisid hakkavad müüma contenti oma vanuritest vanemate arvelt. Laevad üles pilte, kuidas oma dementsel emal mähkmeid vahetavad ja tagumikku kreemitavad. Sekka ka mõned lamatise videod. Lisaks mõned isiklikud detailid nende haigusloost. Ja pappi muudkui voolab. Kas pole tore?
-
Külaline
Seda ei taha keegi vaadata ja mida see dementne siis enam aru saab.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2026 13:28 Kõik need oma lapsi eksponeerivad ja nende pealt raha teenivad influencerid. Vahel mõtlen, et tulevikus võib kõik pöörduda nende endi vastu.
-
Külaline
Ma küll selles nii kindel poleks, et keegi vaadata ei tahaks. Igasuguseid imelikke inimesi on olemas. Ja kas laps saab aru, et teda filmitakse ning on ta selleks oma nõusoleku andnud?Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2026 13:33 Seda ei taha keegi vaadata ja mida see dementne siis enam aru saab.
Väga paljud muide ei teadvusta, et suur osa lastest loodud sisu jõuab pedofiiliaga seotud saitidele. Mujal Euroooas on sellest nii palju juttu olnud.
-
Külaline
Kuule, see ei ole normaalne ja ka mitte usutav. Äkki tal on küll juhiluba (mitte load, eks, sest igal inimesel on ainult üks juhtimisõigust tõendav dokument, mitte rohkem), kuid ta reaalselt tegelikult ei sõida. Mina ei usu mitte elu seeski, et maailmas on olemas autojuht, kes sõidab igapäevaselt aastakümneid ja ei ületa mitte ühtegi korda lubatud piirkiirust.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 18:39Mul üks tuttav, viiekümnendates, ei ole elus mitte kunagi kiirust ületanud (load alates keskkoolist)
Aa, äkki see isik lihtsalt on seda sulle öelnud? Sel juhul suhtu sellesse ...mööndustega
-
Külaline
No ma olen ka peaaegu selline. Mitte, et ma kunagi üldse kiirust ületanud poleks, aga vähemalt Eestis pole ma iialgi ühtegi kiiruskasmerasse jäänud, üheltki põõsas passijalt ega muul moel trahvi saanud kiiruse ületamise eest. Teises riigis, kus oma 10 a elasin, juhtus küll pasr korda. Aga seal sõitsin ka olude sunnil aastas ca 8x rohem, kui Eestis sõidan. Juhiluba on mul aastast 1993.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2026 16:36a. Mina ei usu mitte elu seeski, et maailmas on olemas autojuht, kes sõidab igapäevaselt aastakümneid ja ei ületa mitte ühtegi korda lubatud piirkiirust.
-
Külaline
Mina vaataksin seda palju meelsamini kui mingeid tittede tuti-pluti potitamisi-lutitamisi.Guest kirjutas: ↑03 Juul 2026 13:33Seda ei taha keegi vaadata ja mida see dementne siis enam aru saab.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2026 13:28 Kõik need oma lapsi eksponeerivad ja nende pealt raha teenivad influencerid. Vahel mõtlen, et tulevikus võib kõik pöörduda nende endi vastu.
-
Külaline
Sina räägid aiaaugust. Sa pole vahele jäänud, aga vahelejäämisest polnud ju üldse jutt. Sinu 'peaaegu' pole absoluutselt teema. Kiirust ületanud sa oled, nii et kvalifitseerud kiirust ületanud isikute hulka.Guest kirjutas: ↑03 Juul 2026 17:05No ma olen ka peaaegu selline. Mitte, et ma kunagi üldse kiirust ületanud poleks, aga vähemalt Eestis pole ma iialgi ühtegi kiiruskasmerasse jäänud, üheltki põõsas passijalt ega muul moel trahvi saanud kiiruse ületamise eest. Teises riigis, kus oma 10 a elasin, juhtus küll pasr korda. Aga seal sõitsin ka olude sunnil aastas ca 8x rohem, kui Eestis sõidan. Juhiluba on mul aastast 1993.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2026 16:36a. Mina ei usu mitte elu seeski, et maailmas on olemas autojuht, kes sõidab igapäevaselt aastakümneid ja ei ületa mitte ühtegi korda lubatud piirkiirust.
-
Külaline
Sööd seda 10 grammi koos kodujuustuga?Külaline kirjutas: ↑02 Juul 2026 20:24Tatart peetakse kiudaineterikkaks toiduks ja tatar sisaldab vaid 3,2.
-
Külaline
Seda isikut tundes usun, et ta pole tõesti teadvalt-teadlikult kunagi kiirust ületanud.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2026 16:36Kuule, see ei ole normaalne ja ka mitte usutav. Äkki tal on küll juhiluba (mitte load, eks, sest igal inimesel on ainult üks juhtimisõigust tõendav dokument, mitte rohkem), kuid ta reaalselt tegelikult ei sõida. Mina ei usu mitte elu seeski, et maailmas on olemas autojuht, kes sõidab igapäevaselt aastakümneid ja ei ületa mitte ühtegi korda lubatud piirkiirust.Külaline kirjutas: ↑01 Juul 2026 18:39Mul üks tuttav, viiekümnendates, ei ole elus mitte kunagi kiirust ületanud (load alates keskkoolist)
Aa, äkki see isik lihtsalt on seda sulle öelnud? Sel juhul suhtu sellesse ...mööndustega![]()
![]()
![]()
![]()
-
Külaline
Koos vahukoorega ja lusikatäie Meie Mari maasikamoosiga.
-
Külaline
Võimalik, et paljud vastaksidki. Lihtsalt huvi pärast ja natuke ka parastavalt, et näe, kunagi lüpsid oma lapsi, nüüd lüpsavad su lapsed sind.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2026 17:05Mina vaataksin seda palju meelsamini kui mingeid tittede tuti-pluti potitamisi-lutitamisi.Guest kirjutas: ↑03 Juul 2026 13:33Seda ei taha keegi vaadata ja mida see dementne siis enam aru saab.Külaline kirjutas: ↑03 Juul 2026 13:28 Kõik need oma lapsi eksponeerivad ja nende pealt raha teenivad influencerid. Vahel mõtlen, et tulevikus võib kõik pöörduda nende endi vastu.
-
Külaline
Ma vaatasin ka pilte ja no oli ikka väga sale. Huvitav jah, miks noor inimene suri?Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2026 20:48Aga miks ta suri. Vaatasin ta pilte. Ta oli küll sale, aga mitte nii ekstreemselt, et oleks pidanud surema.
Ta ju ometi ei olnud selline
https://www.healthyplace.com/eating-dis ... al-illness
-
Külaline
Meie seltskonnaajakirjandus sureks välja, kui Silviat pole, aga nüüd saaga aina jätkub ja jätkub: https://kroonika.delfi.ee/artikkel/1205 ... zejwcNToiA
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist