Rangluu murd 7 aastasel lapsel.
Rangluu murd 7 aastasel lapsel.
Mis hinnaga on ortoos(retseptiga)?
Kas kellelgi äkki vedeleb ortoos?
Mida peaks veel teadma?
Kas kellelgi äkki vedeleb ortoos?
Mida peaks veel teadma?
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Ortoosi kasutamine on sellel puhul üsna mõttetu ja ebamugav. Huvitav, et seda üldse soovitati. Arst/õde näitab, kuidas toestada, paraneb hästi ja kiiresti.
-
Külaline
Ortoos nö retseptiga ei maksnud suurt midagi, oli ehk retseptitasu vaid. Laps on murdmud ükshaaval molemad rangluud.
Jah, on kodus alles. Midagi ebamugavat selle kandmises küll ei olnud, traksid seljal risti põhimotteliselt.
Jah, on kodus alles. Midagi ebamugavat selle kandmises küll ei olnud, traksid seljal risti põhimotteliselt.
10 päeva möödas, ortoosiga, käisime täna röntgenis, pole mingi muutust, luuotsad pole üldse kohakuti, vaid täiesti paralleelsetel joontel Perearst soovitas Tallinna lastehaigla emosse minna.Guest kirjutas: ↑31 Mai 2026 00:58 Ortoos nö retseptiga ei maksnud suurt midagi, oli ehk retseptitasu vaid. Laps on murdmud ükshaaval molemad rangluud.
-
Külaline
Käige siis kähku äraTõutäkk kirjutas: ↑01 Juun 2026 10:0710 päeva möödas, ortoosiga, käisime täna röntgenis, pole mingi muutust, luuotsad pole üldse kohakuti, vaid täiesti paralleelsetel joontel Perearst soovitas Tallinna lastehaigla emosse minna.Guest kirjutas: ↑31 Mai 2026 00:58 Ortoos nö retseptiga ei maksnud suurt midagi, oli ehk retseptitasu vaid. Laps on murdmud ükshaaval molemad rangluud.
Käisin ära. Ikkagi on kõik ok. Lastele peale ortoosi muud ravi ei kasutata ja arst ütles, et see, et pildil luuotsad pole kohakuti ei olevat probleem. 16.06 taas Lastehaiglasse vastuvõtule.Guest kirjutas: ↑01 Juun 2026 10:38Käige siis kähku äraTõutäkk kirjutas: ↑01 Juun 2026 10:0710 päeva möödas, ortoosiga, käisime täna röntgenis, pole mingi muutust, luuotsad pole üldse kohakuti, vaid täiesti paralleelsetel joontel Perearst soovitas Tallinna lastehaigla emosse minna.Guest kirjutas: ↑31 Mai 2026 00:58 Ortoos nö retseptiga ei maksnud suurt midagi, oli ehk retseptitasu vaid. Laps on murdmud ükshaaval molemad rangluud.
Järelikult saab, sest mu perearst ütles nii, et ilma saatekirjata lastehaigla emosse.Guest kirjutas: ↑02 Juun 2026 15:11 Kuidas saab nii vana traumaga EMO-sse minna?
Ja korduvvisiit 16.06 on ka samas kohas.
-
Külaline
Tundub, et maakohas osa perearste mitte midagi ei jaga ja käsivad iga asjaga Tallinnasse EMO-sse minna. Ja siis EMO tõrjub inimesi, et ülekoormus on.
-
Külaline
Kui mu lapsel mõned aastad tagasi trauma oli, siis tallinna elanikuna läksime otse loomulikult kohe lastehaigla traumapunkti. See ongi ju traumade jaoks. Ja kontrollima kutsuti ka tagasi sinna. Aga vähemalt siis oli seal eraldi vastuvõtt traumadele ja palavikus lastele.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2026 13:14Tundub, et maakohas osa perearste mitte midagi ei jaga ja käsivad iga asjaga Tallinnasse EMO-sse minna. Ja siis EMO tõrjub inimesi, et ülekoormus on.
-
Külaline
Traumapunkt on üks asi, kus antakse esmaabi, aga vana trauma ravi on teine asi.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2026 14:25Kui mu lapsel mõned aastad tagasi trauma oli, siis tallinna elanikuna läksime otse loomulikult kohe lastehaigla traumapunkti. See ongi ju traumade jaoks. Ja kontrollima kutsuti ka tagasi sinna. Aga vähemalt siis oli seal eraldi vastuvõtt traumadele ja palavikus lastele.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2026 13:14Tundub, et maakohas osa perearste mitte midagi ei jaga ja käsivad iga asjaga Tallinnasse EMO-sse minna. Ja siis EMO tõrjub inimesi, et ülekoormus on.
-
Külaline
Ja ka sellega tegelevad just traumadele spetsialiseerunud traumatoloogid. Ja nemad enamasti ka EMOs töötavad.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2026 15:14Traumapunkt on üks asi, kus antakse esmaabi, aga vana trauma ravi on teine asi.
Kui üks mu töötajatest murdis jala, pöördus ta EMOsse. Opereeriti, oli keeruline juhtum. 5 kuud järjest käis ta EMO arsti juures kontrollis.
Kus siis veel? Opereerinud kirurg ta sinna ise suunas.
Mina väänasin jala välja, tundus lihtne, küll paraneb. Aga kuna ei paranenud, suunas perearst samuti traumatoloogi juurde, ikka EMOsse.
Traumatoloog oskab ju vanemat vigastust sama hästi ravida kui värsket, teab, mida teha.
-
Külaline
Suunamisega on ju hoopis midagi muud, kui elavasse järjekorda oma hädaga iga kord minna. Jah, need spetsialistid on küll otseselt emos tööl aga nad siis tegelevadki vahepeal elava järjekorraga ja siis korraliste vastuvõttudega.Külaline kirjutas: ↑07 Juul 2026 01:25Ja ka sellega tegelevad just traumadele spetsialiseerunud traumatoloogid. Ja nemad enamasti ka EMOs töötavad.Külaline kirjutas: ↑04 Juul 2026 15:14Traumapunkt on üks asi, kus antakse esmaabi, aga vana trauma ravi on teine asi.
Kui üks mu töötajatest murdis jala, pöördus ta EMOsse. Opereeriti, oli keeruline juhtum. 5 kuud järjest käis ta EMO arsti juures kontrollis.
Kus siis veel? Opereerinud kirurg ta sinna ise suunas.
Mina väänasin jala välja, tundus lihtne, küll paraneb. Aga kuna ei paranenud, suunas perearst samuti traumatoloogi juurde, ikka EMOsse.
Traumatoloog oskab ju vanemat vigastust sama hästi ravida kui värsket, teab, mida teha.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist