No praeguse plaani järgi maksustataks seda ju nagunii 24%, lisaks ka sellest allapoole jäävat sissetulekut 24%-gaKülaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 22:23Sekundeerin. 2000-4000 eurot EI OLE mingi suur palk, mida kõvasti maksustada.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 22:19Ei ole nõus. Esiteks on 2001€ bruto praegusel ajahetkel ikka naeruväärselt väike palk. Kuna ta on juba maksuküüru sees, siis kätte saab sellest palgapäeval niigi vaid 1557€. Ja nüüd tahad sinna maksud veel otsa panna.Tõutäkk kirjutas: ↑21 Juul 2024 06:26
Reffe ei toeta, nad on eluaeg keeldunud rikkureid rohkem maksustamast, aga minuarvates peaks meil olema astmeline tulumaks, kes rohkem teenib, peaks ka rohkem maksma. Olgu siis nt 1-2000eur- 20%, sellest edasi 2000-4000eur 24% ja siis 4000+ oleks 26%. Ning sissetulekud oleks liidetavad, st palk+dividendid+vara müügist saadav tulu jne. Sest suure tulu saajad, saavad ju seda ka enamasti tänu sellele, et nende töötajad ja teenuseosutajad saavad neist vähem tulu, juuksurid ei teeni ju 4000+eur, aga teenindavad neid jne.
Vara maks müümisel?
Viid oma vana autoromu romulasse, saad 100€ ja pead veel riiigile 22€ lisaks maksma selle lõbu pealt?
Saad vanaemat päranduseks maja kuskil pärapõrgus, müüd maha, et saaksid oma elu alustavale lapse jaoks pisitillukese korteri oma kodulinna osta, aga ei saa, sest sinu arvates peaks vahelt 20+% vara müügi pealt riigile makse maksma...
Toidu hinnad tõusevad, kolm maksutõusu, tulumaks +4%
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Mina ei sekundeeri, 3000-4000 ja sealt ülespoole on juba küll selline palk, mida võiks rohkem maksustada kui alla 2000 euro palka.Sekundeerin. 2000-4000 eurot EI OLE mingi suur palk, mida kõvasti maksustada.
-
Külaline
Ei. 3000-400 bruto on tänapäeval väike palk.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 10:59Mina ei sekundeeri, 3000-4000 ja sealt ülespoole on juba küll selline palk, mida võiks rohkem maksustada kui alla 2000 euro palka.Sekundeerin. 2000-4000 eurot EI OLE mingi suur palk, mida kõvasti maksustada.
-
Külaline
Oh sa mu meie kuidas selle arusaamisega lood naa kehvakesed on….Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 13:57Misasja? Protsentuaalselt maksavadki mõlemad ju astmeteta tulumaksu puhul võrdselt. Mari 1/5 kummasti kartulist ja Jaanus 20 kartulit. Need astmelise tulumaksu pooldajad vist ei jaga üldse matemaatikat.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 13:40AbsurdKülaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 13:14 Ilma astmeteta tulumaksu puhul maksabki ju rohkem see, kes rohkem teenib. Või kas sulle tundub, et nt 20% 2000 eurost on sama summa kui 20% 1000 eurost? Kui nüüd rohkem teenijale veel ka suurem protsent väänata, siis tekib küsimus, miks keegi üldse peaks tahtma rohkem teenida (teisiti kui mustalt), kui teda selle eest karistama hakatakse?
Mari saab kaks kartulit ja Jaanus 100. Mis sa arvad kunba mõjutab 20% kartulite äravõtt rohkem? Miks rohkem teenivad ei maksa protsentuaalselt sama hulga nagu vaesemad?
Point -> Mari oma k*di 1 kartuliga jääb nälga ja Jaanus ei jää. Neid peaks protsentuaalselt maks mõjutama SAMA SUUREL MÄÄRAL kui vaesemaid.
Sinu arvates on see kah sama kui miljardär annetab 100 eurot ja kodukandi Malle oma 600 eurost pensist? Seda, et üks saab rohkem pihta sa aru ei saa? Tagasi kooli?
-
Külaline
Näri pisiasjase kallal. Tubli.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 14:06Kui suur hulk inimesi protsentuaalselt on phiskonnas miljonärid? Ja kui suure osa nende tulust moodustab palgalt makstav tulumaks?Sa ei paista üldse jagavat, et miljonäril tuludest 20% võtta on teine asi kui 1200 euro saajalt 20% võtta. Viimane sööb kuu lõpus nuudleid, miljonär ostab maasturi nats hiljem. Aga jah koorime vaestelt, nendelt on hea võtta, nagu lapselt pulgakommi. Jumala eest ärme maksusta rikkaid ja “karista” rikkust. Las vaesed kannatavad, ongi parem tunne.
Moljonärid ei teeni sul palgast oma miljoneid, kui ise pole veel aru saanud. Nii et astmelise tulumaksu ihaluse taga on puhas kadedus, et äkki naabrimehel läheb sutsu paremini kui mul, maksustame ta haigeks.
Ühesõnaga, miks rohkem ühiskonnalt kasu saavad ja teenivad inimesed ei maksa rohkem maksu kui vaesed? Vaeseid mõjutab maks palju rohkem kui miljardäri.
Sina paneksid jõuvõistlusel täismehe ja viieaastase samu raskuseid tõstma ja ei leiaks seal midagi imelikku?
Ja mul on s-ü-g-a-v-a-l-t poogen kas naabrimehel on parem auto pee all kui mul, asi pole kadeduses. Peab olema võrdsus. Ühed peavad kuu lõpus maksu pärast makarone sisse sööma nädalaid aga rikka jaoks on 20% peenraha. Miks tema maksumäär protsentuaalselt elukvaliteeti mõjutada ei tohi?
-
Külaline
Sitaks on aega. Panevad jala üle põlve ja loevad. Ei tee juhuotsi ega kandideeri hommikust õhtuni. Peale lugemist lähevad kohvikusse trühvleid mugima ja ilusat ilma nautima. Nii ongikm70 kirjutas: ↑21 Juul 2024 14:17Aru sain juba esimesel korral, aga nagu ütlesin ennegi, see on rumal jutt. Kes ostab eraisiku tulude optimeerimist sisse, Sõõrumaad ja taolised, mitte harilikud kõrgepalgalised, siin pole ju midagi sisse osta, loe muinasjutte vähem ja majandusõpikuid rohkem. Ja mis kohutavat seadustes tuhnimist selleks vaja on, et võimalikult kasulikult oma elu korraldada - natuke googeldada ühekordselt ja mõni raamat läbi lugeda. Selleks on ka vaesel aega, ära aja jama. Valikute küsimus. Töötul vaesel on muide eriti palju vaba aega - aeg selleks, et end harida, ette valmistada tulevikuks, õppida asju, mida veel ei oska. Sealhulgas seadusi ja rahaasjade korraldamist.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 13:45 Puust ja punaseks. Rikas ostab teenuse sisse kelleltki kes asja jagab või on tal piisavalt vaba aega ise seadustes tuhnida. Said aru?
-
Külaline
Muidugi. Võtame kõik rikastelt ära ja anname vaestele. Jube suhtumine.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:08Näri pisiasjase kallal. Tubli.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 14:06Kui suur hulk inimesi protsentuaalselt on phiskonnas miljonärid? Ja kui suure osa nende tulust moodustab palgalt makstav tulumaks?Sa ei paista üldse jagavat, et miljonäril tuludest 20% võtta on teine asi kui 1200 euro saajalt 20% võtta. Viimane sööb kuu lõpus nuudleid, miljonär ostab maasturi nats hiljem. Aga jah koorime vaestelt, nendelt on hea võtta, nagu lapselt pulgakommi. Jumala eest ärme maksusta rikkaid ja “karista” rikkust. Las vaesed kannatavad, ongi parem tunne.
Moljonärid ei teeni sul palgast oma miljoneid, kui ise pole veel aru saanud. Nii et astmelise tulumaksu ihaluse taga on puhas kadedus, et äkki naabrimehel läheb sutsu paremini kui mul, maksustame ta haigeks.
Ühesõnaga, miks rohkem ühiskonnalt kasu saavad ja teenivad inimesed ei maksa rohkem maksu kui vaesed? Vaeseid mõjutab maks palju rohkem kui miljardäri.
Sina paneksid jõuvõistlusel täismehe ja viieaastase samu raskuseid tõstma ja ei leiaks seal midagi imelikku?
Ja mul on s-ü-g-a-v-a-l-t poogen kas naabrimehel on parem auto pee all kui mul, asi pole kadeduses. Peab olema võrdsus. Ühed peavad kuu lõpus maksu pärast makarone sisse sööma nädalaid aga rikka jaoks on 20% peenraha. Miks tema maksumäär protsentuaalselt elukvaliteeti mõjutada ei tohi?
-
Külaline
Miks kõik. Viisaka koguse. Las vaesed kannatavad, rikas ei tohi makse rohkem maksta. Tal peab pee all järjest uuem ja kallim auto olema teiste üle ülemvõimu tundmiseks? Kas nii? Päris nõme suhtumineKülaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:13Muidugi. Võtame kõik rikastelt ära ja anname vaestele. Jube suhtumine.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:08Näri pisiasjase kallal. Tubli.Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2024 14:06
Kui suur hulk inimesi protsentuaalselt on phiskonnas miljonärid? Ja kui suure osa nende tulust moodustab palgalt makstav tulumaks?
-
Külaline
Troll on jälle siia tagasi lastud. Lase jah samas vaimus edasi ja vaatame, kas pead õhtuni vastu või antakse sulle jälle blokk mõneks päevaks, et saaksid rahuneda ja suhtlemist õppida.Muidugi. Võtame kõik rikastelt ära ja anname vaestele. Jube suhtumine.
-
Külaline
Pole ma mingi troll ega ühtki blokki saanud, kust sa midagi sellist üldse võtad?Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:16Troll on jälle siia tagasi lastud. Lase jah samas vaimus edasi ja vaatame, kas pead õhtuni vastu või antakse sulle jälle blokk mõneks päevaks, et saaksid rahuneda ja suhtlemist õppida.Muidugi. Võtame kõik rikastelt ära ja anname vaestele. Jube suhtumine.
-
Külaline
Miks ei või, ta ise on selle raha teeninud. Kui haige peab olema inimene, kes loeb teiste raha? Kes sul keelab rikkaks saada, kui see nii lihtne on.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:16Miks kõik. Viisaka koguse. Las vaesed kannatavad, rikas ei tohi makse rohkem maksta. Tal peab pee all järjest uuem ja kallim auto olema teiste üle ülemvõimu tundmiseks? Kas nii? Päris nõme suhtumineKülaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:13Muidugi. Võtame kõik rikastelt ära ja anname vaestele. Jube suhtumine.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:08
Näri pisiasjase kallal. Tubli.
-
Külaline
Ise on selle raha teeninud? Kindlasti. Täitsa üksi ja ise? Siis muidugi. Aga kui ta on armeele inimestele alamaksnud oma rikkuse saavutamiseks sobib talle ka proportsionaalselt õiglane kogus makse maksta. Ei ole nii et saab vaid teiste kulul trillida ja trallida, keegi maksu ei küsiKülaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:27Miks ei või, ta ise on selle raha teeninud. Kui haige peab olema inimene, kes loeb teiste raha? Kes sul keelab rikkaks saada, kui see nii lihtne on.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:16Miks kõik. Viisaka koguse. Las vaesed kannatavad, rikas ei tohi makse rohkem maksta. Tal peab pee all järjest uuem ja kallim auto olema teiste üle ülemvõimu tundmiseks? Kas nii? Päris nõme suhtumineKülaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:13
Muidugi. Võtame kõik rikastelt ära ja anname vaestele. Jube suhtumine.
-
Külaline
Issand, kui haige suhtumine. Pole ime, et sa oma elus kuhugi jõudnud pole.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:31Ise on selle raha teeninud? Kindlasti. Täitsa üksi ja ise? Siis muidugi. Aga kui ta on armeele inimestele alamaksnud oma rikkuse saavutamiseks sobib talle ka proportsionaalselt õiglane kogus makse maksta. Ei ole nii et saab vaid teiste kulul trillida ja trallida, keegi maksu ei küsiKülaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:27Miks ei või, ta ise on selle raha teeninud. Kui haige peab olema inimene, kes loeb teiste raha? Kes sul keelab rikkaks saada, kui see nii lihtne on.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:16
Miks kõik. Viisaka koguse. Las vaesed kannatavad, rikas ei tohi makse rohkem maksta. Tal peab pee all järjest uuem ja kallim auto olema teiste üle ülemvõimu tundmiseks? Kas nii? Päris nõme suhtumine))
Sa väidad, et töö otsimine võtab päevast rohkem aega ära kui töötamine ise? Ma ei usu sind. Tööotsijal on kindlasti rohkem vaba aega (ja vajadust, mis peaks seadma prioriteedid) eneseharimiseks kui töötaval inimesel. Ja ei ole vaja liialdada trühvlite ja kohvikuga, eks?Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:10 Sitaks on aega. Panevad jala üle põlve ja loevad. Ei tee juhuotsi ega kandideeri hommikust õhtuni. Peale lugemist lähevad kohvikusse trühvleid mugima ja ilusat ilma nautima. Nii ongi
Mine Põhja-Koreasse elama. Seal on võrdsus - kõik ühtviisi vaesed. Oled täiskasvanu? Kui jah, siis võiks juba aru saada, et mingit võrdsusepõhist ühiskonda ei saa olemas olla. Sellist, kus võrdsus on eesmärk omaette. Sama maksuprotsent kõigile koos maksuvaba piirsumma ning tasuta haridusvõimalustega on täiesti piisav võrdsus. Või sa nõuad ka looduse poolt seatud ebavõrdsuse likvideerimist - kes on targem ja tublim ja tugevam ei tohi elada paremini?Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:08 Ja mul on s-ü-g-a-v-a-l-t poogen kas naabrimehel on parem auto pee all kui mul, asi pole kadeduses. Peab olema võrdsus. Ühed peavad kuu lõpus maksu pärast makarone sisse sööma nädalaid aga rikka jaoks on 20% peenraha. Miks tema maksumäär protsentuaalselt elukvaliteeti mõjutada ei tohi?
Sul on veidrad mõttekäigud. Neid, kes ülemvõimu tundmiseks paremaid autosid ostavad, on vähe. Uusi ja paremaid autosid ostetakse, sest nad on mugavamad, turvalisemad, vastupidavamad ning säästlikumad.
-
Külaline
See pole mingi pisiasjade kallal närimine, kui sulle öeldakse, et kõrgem tulumaksumäär miljonäre ei mõjuta. Sest nad ei saa kõrget palka. Nii mõnigi võib endale hoopis miinimumpalka maksta.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:08
Näri pisiasjase kallal. Tubli.
Kui me nüüd räägime dividendidelt makstavast ettevõtte tulumaksust, siis on asjal jumet ja see mõjutab ka miljonäre.
Aga muidu maksavad jõukamad niikuinii rohkem igasuguseid makse: ostavad uue, mitte kasutatud auto ja maksavad seetõttu käibemaksu. Sõidavad autoga rohkem ringi või on tegu suurema mootoriga autoga ja maksavad seetõttu rohkem kütuseaktsiisi ja käibemaksu. Elavad majas, mitte korteris ja maksavad suuremat maamaksu. Tarbivad rohkem teenuseid ja maksavad seetõttu käibemaksu. Jne.
Kui sa jõukamatelt kõik tahad ära võtta ja vaestele jagada, siis mis üldse peaks inimesi motiveerima pingutama, et jõukamaks saada? Niisama saab ju kah.
Ja kui ei ole alamaksnud, vaid on head palka maksnud ning piirkonnas töökohti loonud, mis see põhjendus siis on, miks ta ei tohi kallimat autot osta? Sul kindlasti ju mõni põhjus on kohe varrukasKülaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:31 Ise on selle raha teeninud? Kindlasti. Täitsa üksi ja ise? Siis muidugi. Aga kui ta on armeele inimestele alamaksnud oma rikkuse saavutamiseks sobib talle ka proportsionaalselt õiglane kogus makse maksta. Ei ole nii et saab vaid teiste kulul trillida ja trallida, keegi maksu ei küsi))
-
Külaline
Palju selliseid onkm70 kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:38Ja kui ei ole alamaksnud, vaid on head palka maksnud ning piirkonnas töökohti loonud, mis see põhjendus siis on, miks ta ei tohi kallimat autot osta? Sul kindlasti ju mõni põhjus on kohe varrukasKülaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:31 Ise on selle raha teeninud? Kindlasti. Täitsa üksi ja ise? Siis muidugi. Aga kui ta on armeele inimestele alamaksnud oma rikkuse saavutamiseks sobib talle ka proportsionaalselt õiglane kogus makse maksta. Ei ole nii et saab vaid teiste kulul trillida ja trallida, keegi maksu ei küsi))
![]()
Vaat natike imelik kui ühe maksukoorem sunnib kuulõpus näljapiiril toitainevaese toidu peal olema kuna teine ei taha vastavalt oma palgale maksu maksta mis teda näljapiirile ei viiks
-
Külaline
Loomulikult on. Tean mitmeid tutvusringkonnast. Sinu tees on, et kõik sinust rohkem teenijad on halvad ja neid peab karistama, et nad sinust rohkem teenivad. Aga sul on ju täpselt samamoodi kaks kätt ja pea nagu minul. Mis on sinu põhjendus, et kuu lõpus toiduga närutama pead? Kas sul ei olnud võimalik tasuta haridust omandada Eestis ja end üles töötada?Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 12:00Palju selliseid onkm70 kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:38Ja kui ei ole alamaksnud, vaid on head palka maksnud ning piirkonnas töökohti loonud, mis see põhjendus siis on, miks ta ei tohi kallimat autot osta? Sul kindlasti ju mõni põhjus on kohe varrukasKülaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:31 Ise on selle raha teeninud? Kindlasti. Täitsa üksi ja ise? Siis muidugi. Aga kui ta on armeele inimestele alamaksnud oma rikkuse saavutamiseks sobib talle ka proportsionaalselt õiglane kogus makse maksta. Ei ole nii et saab vaid teiste kulul trillida ja trallida, keegi maksu ei küsi))
![]()
))))))?????
Vaat natike imelik kui ühe maksukoorem sunnib kuulõpus näljapiiril toitainevaese toidu peal olema kuna teine ei taha vastavalt oma palgale maksu maksta mis teda näljapiirile ei viiks![]()
-
Külaline
Ta võib üldse pillid kotti panna, sured kohe nälga.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 12:00Palju selliseid onkm70 kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:38Ja kui ei ole alamaksnud, vaid on head palka maksnud ning piirkonnas töökohti loonud, mis see põhjendus siis on, miks ta ei tohi kallimat autot osta? Sul kindlasti ju mõni põhjus on kohe varrukasKülaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 11:31 Ise on selle raha teeninud? Kindlasti. Täitsa üksi ja ise? Siis muidugi. Aga kui ta on armeele inimestele alamaksnud oma rikkuse saavutamiseks sobib talle ka proportsionaalselt õiglane kogus makse maksta. Ei ole nii et saab vaid teiste kulul trillida ja trallida, keegi maksu ei küsi))
![]()
))))))?????
Vaat natike imelik kui ühe maksukoorem sunnib kuulõpus näljapiiril toitainevaese toidu peal olema kuna teine ei taha vastavalt oma palgale maksu maksta mis teda näljapiirile ei viiks![]()
-
Külaline
Minu palk on 3000 bruto? Ometi ma ei pea õigeks kuidad vaestele jääb kõige suurem koorem ja pauk kanda, tean seda tunnet, ei ole alati sellist palka saanud. Absurd. Mulle rohkem maksu on üks spaakülastus vähem, varasemale minule tühi külmkapp.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 12:43Loomulikult on. Tean mitmeid tutvusringkonnast. Sinu tees on, et kõik sinust rohkem teenijad on halvad ja neid peab karistama, et nad sinust rohkem teenivad. Aga sul on ju täpselt samamoodi kaks kätt ja pea nagu minul. Mis on sinu põhjendus, et kuu lõpus toiduga närutama pead? Kas sul ei olnud võimalik tasuta haridust omandada Eestis ja end üles töötada?Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 12:00Palju selliseid on))))))?????
Kui halb inimene peab olema õigustamaks vaesuspiirile maksustamist aga rikastel peab uute teemantkõrvarõngaste jaoks raha ju jaguma?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Kirile, Triibu ja 8 külalist