Ja sina vaata, et sa oma mütsi maha ei unusta!
Kuidas me küll teda aidata saaksime
-
Külaline
-
Külaline
On õppinud kõigi USA seadustega hakkama saama, loonud toimiva firma.
Tee järgi või ära halvusta lambist ilma inimest tundmata.
-
Külaline
Mina ei ole teda halvustanud. Jäin lihtsalt mõtlema, et mis sellist aupaklikkust tekitab. Kas tõesti välismaal elamine ja ise endaga toime tulemine on miski nii suur saavutus, et sunnib mütsi maha võtma.Guest kirjutas: ↑15 Juul 2026 00:04On õppinud kõigi USA seadustega hakkama saama, loonud toimiva firma.
Mul elab päris mitu tuttavat ameerikas. Pole kunagi selle peale tulnud, et nad sellepärast eriliselt tunnustustväärivad inimesed on. Tavalised inimesed nagu me siin teiselpool lompi.
-
Külaline
Miks mütsi maha võtma? Mis aupaklikkus? Lihtsalt üks artikkel tavalisest inimesest.Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2026 00:12Mina ei ole teda halvustanud. Jäin lihtsalt mõtlema, et mis sellist aupaklikkust tekitab. Kas tõesti välismaal elamine ja ise endaga toime tulemine on miski nii suur saavutus, et sunnib mütsi maha võtma.
Mul elab päris mitu tuttavat ameerikas. Pole kunagi selle peale tulnud, et nad sellepärast eriliselt tunnustustväärivad inimesed on. Tavalised inimesed nagu me siin teiselpool lompi.
Mu suur osa suguvõsast elab USAs, ja siis? Ei tohi siis kellestki teisest kirjutada?
-
Külaline
Ma hakkasin hoopis seda mõtlema, et kellegi arvates on tal palju suuremad saavutused kui Koit Toomel.
-
Külaline
Ma ei teagi! Keegi eespool kirjutas, et võtab mütsi maha tema ees.Guest kirjutas: ↑15 Juul 2026 00:26Miks mütsi maha võtma? Mis aupaklikkus? Lihtsalt üks artikkel tavalisest inimesest.Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2026 00:12Mina ei ole teda halvustanud. Jäin lihtsalt mõtlema, et mis sellist aupaklikkust tekitab. Kas tõesti välismaal elamine ja ise endaga toime tulemine on miski nii suur saavutus, et sunnib mütsi maha võtma.
Mu suur osa suguvõsast elab USAs, ja siis? Ei tohi siis kellestki teisest kirjutada?
Tohib ikka kellestki teisest kirjutada.
-
Külaline
Jah, on õppinud 10 aastaga USA seaduseid tundma ja teeb tööd. Ma pigem peaks seda normaalseks ja enesestmõistetavaks.Guest kirjutas: ↑15 Juul 2026 00:04On õppinud kõigi USA seadustega hakkama saama, loonud toimiva firma.
-
Külaline
No väga tore, et ka enesestmõistetavatest asjadest kirjutatakse. Ehk saab ka keegi teine täiesti tavaline inimene innustust ja julgustust.Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2026 00:32Jah, on õppinud 10 aastaga USA seaduseid tundma ja teeb tööd. Ma pigem peaks seda normaalseks ja enesestmõistetavaks.
Mis sul ajakirjaniku või inimese vastu, et ikka rahu ei anna? Las räägib oma elust, hea lugeda. Teistsugune kui minu elu.
-
Külaline
Kui sina koliksid teise riiki, siis sa ei suudaks kümne aastaga selle riigi seaduseid ja kombeid tundma õppida ning ennast ise elatama hakata?Guest kirjutas: ↑15 Juul 2026 00:56No väga tore, et ka enesestmõistetavatest asjadest kirjutatakse. Ehk saab ka keegi teine täiesti tavaline inimene innustust ja julgustust.Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2026 00:32Jah, on õppinud 10 aastaga USA seaduseid tundma ja teeb tööd. Ma pigem peaks seda normaalseks ja enesestmõistetavaks.Guest kirjutas: ↑15 Juul 2026 00:04
On õppinud kõigi USA seadustega hakkama saama, loonud toimiva firma.
Mis sul ajakirjaniku või inimese vastu, et ikka rahu ei anna? Las räägib oma elust, hea lugeda. Teistsugune kui minu elu.
-
Külaline
Tõeline meie aja kangelane
https://www.delfi.ee/teema/70428705/liina-raud
-
Külaline
Ei tea, kas üldse julgeksin proovida. Õnneks kirjutatakse inimestest, kes seda teinud on. Abiks ikka.Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2026 01:23Kui sina koliksid teise riiki, siis sa ei suudaks kümne aastaga selle riigi seaduseid ja kombeid tundma õppida ning ennast ise elatama hakata?
-
Külaline
Olen kindel, et lingitud teema ja praegune on sama käo tehtud. Sama kõnepruuk ja halvustamine. Näha, et hoiab silma peal inimesel, keda ta ei salli...Külaline kirjutas: ↑14 Juul 2026 22:59 Ja mina jälle ei saa aru, miks just konkreetne inimene nii ärritab. On ju temast varemgi siia iroonilise alatooniga teemasid tehtud.
viewtopic.php?p=109903&hilit=Liina+Raud#p109903
Neid on veel, aga hetkel leidsin selle.
-
Külaline
Oioi, kade ja rumal ka veel.
-
Külaline
Ja sa tõesti arvad, et ta ise on kuidagi neid artikleid soovinud?Guest kirjutas: ↑15 Juul 2026 01:25 Tõeline meie aja kangelane
-
Külaline
Oled Minu... sarja raamatute ärakeelamist juba nõudnud või võtad veel hoogu?Guest kirjutas: ↑15 Juul 2026 01:23Kui sina koliksid teise riiki, siis sa ei suudaks kümne aastaga selle riigi seaduseid ja kombeid tundma õppida ning ennast ise elatama hakata?Guest kirjutas: ↑15 Juul 2026 00:56No väga tore, et ka enesestmõistetavatest asjadest kirjutatakse. Ehk saab ka keegi teine täiesti tavaline inimene innustust ja julgustust.Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2026 00:32
Jah, on õppinud 10 aastaga USA seaduseid tundma ja teeb tööd. Ma pigem peaks seda normaalseks ja enesestmõistetavaks.
-
Külaline
10 aastat on piisav aeg USA keerulise õigussüsteemi baaspõhimõtete ja praktilise poole omandamiseks, kuid täielikuks eksperdiks saamine võtab terve elu. USA seaduste tundmaõppimine erineb oluliselt Euroopa süsteemidest, kuna seal põimuvad omavahel mitu erinevat tasandit ja pretsedendiõigus.
USA õigussüsteemi unikaalsed tasandid:
* Pretsedendiõigus (Common Law): USA seadused ei põhine ainult kirjutatud koodeksitel, vaid varasematel kohtulahenditel. Nende tõlgendamine nõuab pidevat kursisolekut uute kohtuotsustega.
* Föderaalseadused versus osariigi seadused: Riigis kehtivad üleriigilised seadused (nt immigratsioon, pankrot, patendid), kuid igal 50 osariigil on oma täiesti eraldiseisev seadusandlus, kohtusüsteem ja karistusseadustik.
* Konstitutsiooniõigus: Kõik seadused peavad olema kooskõlas USA põhiseadusega, mille tõlgendamine (nt teine parandus relvakandmise kohta) on pidevas muutuses.
Spetsialiseerumine: Keegi ei suuda tunda kõiki USA seadusi, sest valdkond on hoomamatult lai. 10 aastaga spetsialiseerutakse tavaliselt ühele konkreetsele suunale, näiteks immigratsiooni-, kinnisvara- või äriõigusele.
USA õigussüsteemi unikaalsed tasandid:
* Pretsedendiõigus (Common Law): USA seadused ei põhine ainult kirjutatud koodeksitel, vaid varasematel kohtulahenditel. Nende tõlgendamine nõuab pidevat kursisolekut uute kohtuotsustega.
* Föderaalseadused versus osariigi seadused: Riigis kehtivad üleriigilised seadused (nt immigratsioon, pankrot, patendid), kuid igal 50 osariigil on oma täiesti eraldiseisev seadusandlus, kohtusüsteem ja karistusseadustik.
* Konstitutsiooniõigus: Kõik seadused peavad olema kooskõlas USA põhiseadusega, mille tõlgendamine (nt teine parandus relvakandmise kohta) on pidevas muutuses.
Spetsialiseerumine: Keegi ei suuda tunda kõiki USA seadusi, sest valdkond on hoomamatult lai. 10 aastaga spetsialiseerutakse tavaliselt ühele konkreetsele suunale, näiteks immigratsiooni-, kinnisvara- või äriõigusele.
-
Külaline
Loomulikult. Kui sa ei soovi, sa ei suhtle ajakirjanikega ja sinust ei ilmu mitte midagi.Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2026 16:19Ja sa tõesti arvad, et ta ise on kuidagi neid artikleid soovinud?Guest kirjutas: ↑15 Juul 2026 01:25 Tõeline meie aja kangelane
-
Külaline
Kohe tõsiselt küsid?Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2026 16:19Ja sa tõesti arvad, et ta ise on kuidagi neid artikleid soovinud?Guest kirjutas: Tõeline meie aja kangelane
-
Külaline
Kuule, sul on tõsine kinnisidee juba. Las ta olla nüüd. Järgmisel korral temast artiklit nähes proovi seda mitte avada- säästad oma vaimset tervist ja siia jääb ka üks rumal teema tegemata. Kui sa nüüd aru saad, mida silmas pean...Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2026 16:57Kohe tõsiselt küsid?Külaline kirjutas: ↑15 Juul 2026 16:19Ja sa tõesti arvad, et ta ise on kuidagi neid artikleid soovinud?Guest kirjutas: Tõeline meie aja kangelane
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 11 külalist