Peret on normaalsem öelda, küll tehakse ka lubatavaks.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2026 16:44Armastan oma pere on normaalsem kui peret.
Vigade parandus
-
Külaline
-
Külaline
"Peret" ongi ju õige. Alati on olnud.
Jube on lugeda - armastan sinu pere.
Kuulasin seda kõne...
-
Külaline
Peret on värdjalik.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2026 21:25"Peret" ongi ju õige. Alati on olnud.
Kuulasin seda kõne...
Pere on hea ja õige.
-
Külaline
See ebaloomulik pere on keelememmede nõme väljamõeldis.
-
Külaline
Väga paljud räägivad nii, ka ajakirjandusest võib seda iga päev lugeda. On ainult aja küsimus, kui jälle siin mingi toimkond otsustab, et kuna paljud teevad seda viga, siis laseme jälle vabaks. Minu arust see suund, et paljud eksivad, siis las ollagi nii, pole üldse õige, aga meie keelekorraldajad on võtnud teise suuna.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2026 21:25"Peret" ongi ju õige. Alati on olnud.
Kuulasin seda kõne...
-
Külaline
Armastan pere ja kuulan kõne on siiski parem.Külaline kirjutas: ↑16 Juul 2026 21:25"Peret" ongi ju õige. Alati on olnud.
Kuulasin seda kõne...
-
Külaline
Ära trolli.
-
Külaline
Ma ei trolli, arvan päriselt ka nii.
-
Külaline
Olin päris šokeeritud, kui minu täiesti keeleoskamatu poeg sai eesti keele põhikooli eksamil 92 protsenti, mis on tugevalt üle keskmise. Ta teeb räigeid kirjavigu, ei oska ennast väljendada ja ei ole oma elus ühtki raamatut läbi lugenud. Mõtlesin, et mis see üldine tase siis veel peab olema. Olen 50+ ja ka meie klassikaaslased, kes jäid istuma vms, oskasid kirjutada. Päris hirmus allakäik on toimunud väga lühikese ajaga. Ja siis muudkui teeme nii, et kõik vead on lubatud, laseme reegleid aina lõdvemaks ja lõdvemaks, see peaks nagu kuidagi aitama.
-
Külaline
Jätame käänded ja pöörded kõik siis juba ära, siis on veel ilusam. Kirjavahemärgid ka, liiga keerulised.
Jätma kääne ja pööre kõik ära siis olema veel ilus.
-
Külaline
Oled ehk märganud, et inglise keeles on prepositsioonid, mis täidavad käänete rolli. Eesti keeles neid ei ole. Seega ei, eesti keelest käändeid ära jättes ei ole paralleel inglise keelega kohane. Pigem on siis paralleel mõne välja arenemata keelega.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2026 12:15 Miks ka mitte, inglise keel saabi ju lihtsalt hakkama.
Pöördeid on inglise keeles sama palju kui eesti keeles.
-
Külaline
Mõtlesin ka, et nii saab vaid täieelik ignorant öelda, kes väidab, et inglise keel on lihtne keel. Eessõnade rägastikku ei murra suurem osa inimesi läbi, sest pole lihtsalt meie mõistes käänded, vaid ka ülisuur hulk erandeid. Ka ajavorme ei suuda suurem osa inimesi läbi närida. Inglise keeles on see vahe veel palju suurem, kes on haritud inimene ja kes niisama töll. Keelekasutusest määratakse sinu sotsiaalne staatus esimese viie minuti jooksul ja sellest kõrgemale sa enam ei saa, kui haridust ei ole.Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2026 12:25Oled ehk märganud, et inglise keeles on prepositsioonid, mis täidavad käänete rolli. Eesti keeles neid ei ole. Seega ei, eesti keelest käändeid ära jättes ei ole paralleel inglise keelega kohane. Pigem on siis paralleel mõne välja arenemata keelega.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2026 12:15 Miks ka mitte, inglise keel saabi ju lihtsalt hakkama.
Pöördeid on inglise keeles sama palju kui eesti keeles.
-
Külaline
Mingi briti sitaviskaja pidada üldse elu jooksul 300 sõnaga hakkama saama. Nii et on, mille poole pürgida, seltsimehed keeleuuendajad!Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2026 12:36Mõtlesin ka, et nii saab vaid täieelik ignorant öelda, kes väidab, et inglise keel on lihtne keel. Eessõnade rägastikku ei murra suurem osa inimesi läbi, sest pole lihtsalt meie mõistes käänded, vaid ka ülisuur hulk erandeid. Ka ajavorme ei suuda suurem osa inimesi läbi närida. Inglise keeles on see vahe veel palju suurem, kes on haritud inimene ja kes niisama töll. Keelekasutusest määratakse sinu sotsiaalne staatus esimese viie minuti jooksul ja sellest kõrgemale sa enam ei saa, kui haridust ei ole.
-
Külaline
Kas sa pead silmas migranti või "päris" britti? Eestis saavad ka vene keelt emakeelena kõnelejad vaid paari fraasi osates terve elu ära elatud.Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2026 12:40 Mingi briti sitaviskaja pidada üldse elu jooksul 300 sõnaga hakkama saama. Nii et on, mille poole pürgida, seltsimehed keeleuuendajad!
-
Külaline
Kuidas sul vastata õnnestus? Mitu tundi juba ei saa mina midagi postitada, lihtsalt ei lähe üles. Testin.Guest kirjutas: ↑17 Juul 2026 17:12Kas sa pead silmas migranti või "päris" britti? Eestis saavad ka vene keelt emakeelena kõnelejad vaid paari fraasi osates terve elu ära elatud.Külaline kirjutas: ↑17 Juul 2026 12:40 Mingi briti sitaviskaja pidada üldse elu jooksul 300 sõnaga hakkama saama. Nii et on, mille poole pürgida, seltsimehed keeleuuendajad!
-
Külaline
Täpselt! Ei häiri parandamine siis, kui seda tehakse asjalikult, konkreetselt ja lakooniliselt - ja jäetakse postitaja/lugejate oma asjaks, kas võtavad arvesse või ei - mina olen öelnud, kõik. Häirib aga, kui parandamise juurde käib tänitamine ja ärapanemine: " No mida oodatagi inimeselt, kes paneb tühiku valesse kohta või ei oska kasutada - gi liidet, haridust pole ollagi" . Siis keegi haavub ja puhkeb mingi jagelus, teema saab nö. kaaperdatud, algsest teemast ei räägi enam keegi. Tüütu!Arutleja kirjutas: ↑14 Juul 2026 15:33 Mind häirib, kui parandatakse stiilis „mõista-mõista, millise kui ette koma käib“ või „seda võiks ikka teada, et tühik käib peale mitte enne kirjavahemärki“ jne. See ei ole heatahtlik parandamine vaid lihtsalt norimine ja viisakas inimene nii ei tee. Kui teksti mõte on arusaadav, siis ei peaks vigu parandama.
-
Külaline
Mulle isiklikult ei meeldi "osad inimesed" (mida on hakatud meedias kasutama) , sest on ju "suurem osa inimesi" ja " väiksem osa inimesi", eks? Kui jäetakse täpsustamata, kas suurem või väiksem osa inimesi, peaks olema ikkagi "osa inimesi". Ei taha tänitada ega ära panna ( et inimesed, kes nii räägivad/ kirjutavad, on kindlasti kehvemad), aga ei meeldi küll, sest tundub ebaloogiline (keegi ei räägi ju: "suurem osad inimesed").
Juba vene ajal kasutati väljendit osad inimesed, see on täiesti õige. Osa inimesi on ka õige, kuidas keegi soovib või konteksti paremini sobib.
viitsima - Otsing
Sõnaveeb
https://sonaveeb.ee › unif › dlall › dsall › viitsima › est
Näiteks osad inimesed ei viitsi käia tööl. Esimeses postis bändide listi ei viitsi uuendada? Viletsa koha pärast ei viitsiks kritiseerima hakatagi. Näita ...
Otsing - osa
Sõnaveeb
https://sonaveeb.ee › search › unif › est › eki › osa › est
Näited. Osa inimesi arvab teisiti. Suure osa elust olen ise jalgpalliga tegelenud. Osa raha jäi kasutamata. Naabersõnad. omadussõnaga. suur osa valdav ...
viitsima - Otsing
Sõnaveeb
https://sonaveeb.ee › unif › dlall › dsall › viitsima › est
Näiteks osad inimesed ei viitsi käia tööl. Esimeses postis bändide listi ei viitsi uuendada? Viletsa koha pärast ei viitsiks kritiseerima hakatagi. Näita ...
Otsing - osa
Sõnaveeb
https://sonaveeb.ee › search › unif › est › eki › osa › est
Näited. Osa inimesi arvab teisiti. Suure osa elust olen ise jalgpalliga tegelenud. Osa raha jäi kasutamata. Naabersõnad. omadussõnaga. suur osa valdav ...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Kõuts ja 10 külalist