Kas olete teinud aborti? Kas kahetsete?

sh kaaluga seotud teemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ükski vahend pole 100% kindel, tänapäev või mitte. Kõige kindlam "rasestumisvastane vahend" on mitte seksida.

Vastus teemale on sama ühe eelkõnelejaga. Olin väga noor (17) ja väga mitte valmis, poiss-sõber ei tahtnud perest kuuldagi. Ei ole kahetsenud, lisaks noorusele puudus ka igasugune tugisüsteem. Olin oma murega üksi.
Vahest olen mõelnud ikka, et kui vana ta oleks ja kas poiss või tüdruk (nüüd mees või naine). Lapsed sain hiljem, kui kodu olemas ja mees kindel.
Külaline

Naised, ärge vastake siia teemasse! Mingid hullud konservatiivid siin miinustamas ja narva narkosõltlasteks sõimamas. Ärge “lõbustage” neid oma lugudega.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 23:44
Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 23:19 Ma just mõtlesin siin paar päeva tagasi mingit teist abordi teemat lugedes, et huvitav, kas tänapäeval veel tehakse aborte. Tänapäeva võimaluste juures, kus on põhimõtteliselt 100% kindlad vahendid olemas - ainult viitsi kasutada.

Eestis tehakse umbes 3500 aborti aastas, elad ilmselt kusagil kivi all.
Ei ela, aga mu meelest vanasti räägiti nagu rohkem sellest avalikult. Ja perekoolis oli ikka väga sageli abordist juttu. Nüüd enam viimasel ajal pole olnud ja eeldasin, et rahvas on väheke haritum nüüd selles vallas ning enam nii palju aborte ei tehta.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 00:11
Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 23:19 Ma just mõtlesin siin paar päeva tagasi mingit teist abordi teemat lugedes, et huvitav, kas tänapäeval veel tehakse aborte. Tänapäeva võimaluste juures, kus on põhimõtteliselt 100% kindlad vahendid olemas - ainult viitsi kasutada.

Aga näe, tuleb välja, et tehakse. Ja mitte ainult noored ja lollikesed, vaid lausa 40-aastased. No see on imelik! Nagu ka see, et mõni naine magab paralleelselt mitme mehega, ei kasuta vahendeid ja lõpuks ei tea, kes isa on. Minu jaoks on see nagu miski asotsiaalide või ainetesõltlastest Narva Veerade teema.
Arvad, et kolleeg või naabrinaine tuleks sulle rääkima, et oi tead, tegin siin eile aborti…? Ei ole olemas 100 % kindlat kaitsevahendit, isegi steriliseerimise järel on emakaväline rasedus võimalik.
No eks eneseõigustuseks võib muidugi ajada seda jura, et kindlaid vahendeid ei ole olemas, aga on siiski kindel fakt, et õigesti valitud vahend, mida kasutatakse ÕIGESTI, annab 99%-lise kaitse. Need, kes ütlevad, et kasutasin vahendeid, aga ikka jäid rasedaks, kas lihtsalt ei kasuta vahendit õigesti, ei kasuta näiteks iga vahekorra ajal (kondoomi) või unustavad mõnikord pilli võtmata, või lihtsalt valetavad.

Vasektoomia annab nüüd küll 100%-lise kaitse. Siin pole kohe mitte millegi üle vaielda. Ja olgem ausad horm spiraal ja horm vahendid annavad ka 99% kaitse.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 11:24 No eks eneseõigustuseks võib muidugi ajada seda jura, et kindlaid vahendeid ei ole olemas, aga on siiski kindel fakt, et õigesti valitud vahend, mida kasutatakse ÕIGESTI, annab 99%-lise kaitse. Need, kes ütlevad, et kasutasin vahendeid, aga ikka jäid rasedaks, kas lihtsalt ei kasuta vahendit õigesti, ei kasuta näiteks iga vahekorra ajal (kondoomi) või unustavad mõnikord pilli võtmata, või lihtsalt valetavad.

Vasektoomia annab nüüd küll 100%-lise kaitse. Siin pole kohe mitte millegi üle vaielda. Ja olgem ausad horm spiraal ja horm vahendid annavad ka 99% kaitse.
No mida sa plärtsud ja targutad.
Küsiti: kas olete teinud? -Ei
Kas kaheteste? -Ei
Kõik. Kogu vajalik info.

Statistikat oskavad kõik ise leida, rasestumisvahendeid vahendeid kasutavad ka kõik. Sinu ÕIGED valikud ja siinne targutamine on ainult sinu enese ego upitamine. Jah, sa oled erakordselt tark, tubli, alati eksimatu ja piiritult kohusetundlik. Sügav kummardus ja kuldne täheke su reväärile.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 12:07
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 11:24 No eks eneseõigustuseks võib muidugi ajada seda jura, et kindlaid vahendeid ei ole olemas, aga on siiski kindel fakt, et õigesti valitud vahend, mida kasutatakse ÕIGESTI, annab 99%-lise kaitse. Need, kes ütlevad, et kasutasin vahendeid, aga ikka jäid rasedaks, kas lihtsalt ei kasuta vahendit õigesti, ei kasuta näiteks iga vahekorra ajal (kondoomi) või unustavad mõnikord pilli võtmata, või lihtsalt valetavad.

No mida sa plärtsud ja targutad.
Küsiti: kas olete teinud? -Ei
Kas kaheteste? -Ei
Kõik. Kogu vajalik info.

Statistikat oskavad kõik ise leida, rasestumisvahendeid vahendeid kasutavad ka kõik. Sinu ÕIGED valikud ja siinne targutamine on ainult sinu enese ego upitamine. Jah, sa oled erakordselt tark, tubli, alati eksimatu ja piiritult kohusetundlik. Sügav kummardus ja kuldne täheke su reväärile.
Et siis siia teemasse tohib vastata ainult "jah" ja "ei" vastustega? Kes sa oled, et dikteerid, kuidas siia teemasse tohib vastata?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 12:20 Et siis siia teemasse tohib vastata ainult "jah" ja "ei" vastustega? Kes sa oled, et dikteerid, kuidas siia teemasse tohib vastata?
Võid oma jah'i ja ei'd laiendada ka loomulikult, kui see teemale midagi juurde annab - sinu egotrip ja teiste halvustamine seda ei tee.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 12:32
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 12:20 Et siis siia teemasse tohib vastata ainult "jah" ja "ei" vastustega? Kes sa oled, et dikteerid, kuidas siia teemasse tohib vastata?
Võid oma jah'i ja ei'd laiendada ka loomulikult, kui see teemale midagi juurde annab - sinu egotrip ja teiste halvustamine seda ei tee.
Miks see mingi egotrip peaks olema. Mind lihtsalt reaalselt huvitav, kuidas on võimalik, et 40-aastane naine ei tea, kuidas rasedusest hoidutakse? Tänapäeval! Tänapäeva võimaluste juures! Ja siis "kiidab" veel takka, et ei kahetse üldse, et tegi aborti. Päris räige ikka.

Kusjuures ma ei ole üldse mingi ekstreemne abordivastaline - teatud põhjustel on selle tegemine õigustatud, aga jääda rasedaks lihtsalt lollusest, lohakusest, mugavusest, laiskusest...? See ei ole asi, millega mängitakse!
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 14:24 Kas olete teinud aborti? Kas kahetsete? Teate kedagi kes kahetseb?
Ei ole aborti teinud.
Küll on olnud mõned iseeneslikult peetunud rasedused.
Mul on 2 last.

Minu ema tegi oma elus palju aborte ja miskipärast teda kuidagi häiris see, et mina neid ei teinud. Ta ikka rääkis mulle, et "kõik naised ju teevad, see on paratamatu". Ütlesin talle, et kui peaksin jääma rasedaks, siis on see laps väga oodatud. Tema aga üritas ikka moosida, et tehku ma abort, no vähemalt esimesel korralgi! Kui talt põhjendust pinnima hakkasin, siis kordas jälle, et "aga kõik ju teevad!" ja see olla vältimatu asi. Tegelikult, tundus mulle, põhjus oli lihtsalt selles, et talle käis au pihta et tütar on emast osavam soovimatust rasedusest hoidumises.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 12:35
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 12:20
Miks see mingi egotrip peaks olema. Mind lihtsalt reaalselt huvitav, kuidas on võimalik, et 40-aastane naine ei tea, kuidas rasedusest hoidutakse? Tänapäeval! Tänapäeva võimaluste juures! Ja siis "kiidab" veel takka, et ei kahetse üldse, et tegi aborti. Päris räige ikka.

Kusjuures ma ei ole üldse mingi ekstreemne abordivastaline - teatud põhjustel on selle tegemine õigustatud, aga jääda rasedaks lihtsalt lollusest, lohakusest, mugavusest, laiskusest...? See ei ole asi, millega mängitakse!
Aga mis see sinu asi on üldse? Kui see sind nii hirmsasti ärritab, siis probleem on pigem sinus. Ma arvan, et päris paljud naised ei soovi 40-aastaselt sünnitada ja kui tema ei kahetse, siis on kõik hästi. Igaüks elab ikka oma elu, eks. Mingeid moraalilugejaid sellisesse teemasse pole vaja ja sinu targutamine tundub väga narr.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 12:35 Miks see mingi egotrip peaks olema. Mind lihtsalt reaalselt huvitav, kuidas on võimalik, et 40-aastane naine ei tea, kuidas rasedusest hoidutakse? Tänapäeval! Tänapäeva võimaluste juures! Ja siis "kiidab" veel takka, et ei kahetse üldse, et tegi aborti. Päris räige ikka.

Mitte keegi ei ole kirjutanud pikalt ja põhjalikult lahti miks, kuidas ja milliseid vahendeid ta rasestumiseks hoidumiseks kasutas ja kuidas juhtus, et siiski rasestuti. Abort ei ole kergekäeline otsus! Mitte kunagi! Keegi pole ka kusagil väitnud, et ei tea kuidas rasedusest hoidutakse. Igasuguseid asju juhtub, erinevatel põhjustel KA "Tänapäeval! Tänapäeva võimaluste juures!" Räige on see, kui suvaline inimene võtab endale mingisugust infot omamata foorumis teiste elu kõige isiklikemaid valikuid arvustada, et kindlasti on need tehtud " lollusest, lohakusest, mugavusest, laiskusest..."
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 12:51
Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 14:24 Kas olete teinud aborti? Kas kahetsete? Teate kedagi kes kahetseb?
Ei ole aborti teinud.
Küll on olnud mõned iseeneslikult peetunud rasedused.
Mul on 2 last.

Minu ema tegi oma elus palju aborte ja miskipärast teda kuidagi häiris see, et mina neid ei teinud. Ta ikka rääkis mulle, et "kõik naised ju teevad, see on paratamatu". Ütlesin talle, et kui peaksin jääma rasedaks, siis on see laps väga oodatud. Tema aga üritas ikka moosida, et tehku ma abort, no vähemalt esimesel korralgi! Kui talt põhjendust pinnima hakkasin, siis kordas jälle, et "aga kõik ju teevad!" ja see olla vältimatu asi. Tegelikult, tundus mulle, põhjus oli lihtsalt selles, et talle käis au pihta et tütar on emast osavam soovimatust rasedusest hoidumises.
Tegelikult, tundus mulle, põhjus oli lihtsalt selles, et talle käis au pihta et tütar on emast osavam soovimatust rasedusest hoidumises - ilmselgelt see just täpselt nii oligi! On ikka paras tase soovitada teha aborti lihtsalt niisama, sellepärast, et kõik ju teevad - et siis justkui oleks vastav "tore" kogemus elus olemas.

Ma ei tea, kui vana on su ema, aga kui ta on täna 65+ vanuses, siis ehk kuidagi on arusaadav. See põlvkond oli tõesti väheharitud sellel teemal ja tõepoolest ei olnud 1970-1980 ajastul vahendid nii kättesaadavad. Ja need, mis olid, olid terviskahjustavamad kui tänapäevased vahendid.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 11:24
Külaline kirjutas: 27 Juul 2024 23:19
No eks eneseõigustuseks võib muidugi ajada seda jura, et kindlaid vahendeid ei ole olemas, aga on siiski kindel fakt, et õigesti valitud vahend, mida kasutatakse ÕIGESTI, annab 99%-lise kaitse. Need, kes ütlevad, et kasutasin vahendeid, aga ikka jäid rasedaks, kas lihtsalt ei kasuta vahendit õigesti, ei kasuta näiteks iga vahekorra ajal (kondoomi) või unustavad mõnikord pilli võtmata, või lihtsalt valetavad.

Vasektoomia :roll:
Kuidas naised seda rasestumisvastase vahendina kasutada saavad, äkki seletaksid? Et võtan mehel kratist kinni ja lohistan lõikusele… ?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 12:56
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 12:35

Aga mis see sinu asi on üldse? Kui see sind nii hirmsasti ärritab, siis probleem on pigem sinus. Ma arvan, et päris paljud naised ei soovi 40-aastaselt sünnitada ja kui tema ei kahetse, siis on kõik hästi. Igaüks elab ikka oma elu, eks. Mingeid moraalilugejaid sellisesse teemasse pole vaja ja sinu targutamine tundub väga narr.
Küsimus ei ole ju selles, kas 40-selt peaks lapsi enam tahtma. Ei pea muidugi! Üldse ei pea lapsi saama, kui ei taha. Küsimus on selles, et kuidas selles vanuses pereinimene, kes eeldatavasti elab regulaarset suguelu ja peaks olema vana kala teadmaks, kuidas lapsed tulevad või kuidas neid ära hoitakse, "oskab" soovimatult rasedaks jääda.

Veel kord, sina ei ole mitte mingi käskija, keelaja ega dikteerija ütlemaks, mida keegi tohib siia teemasse vastata. Nii, nagu sul on õigus mulle öelda, et minu targutamine on narr, täpselt samapalju on mul õigus öelda, mida mina arvan lohakatest naistest.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 12:58
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 12:35 Miks see mingi egotrip peaks olema. Mind lihtsalt reaalselt huvitav, kuidas on võimalik, et 40-aastane naine ei tea, kuidas rasedusest hoidutakse? Tänapäeval! Tänapäeva võimaluste juures! Ja siis "kiidab" veel takka, et ei kahetse üldse, et tegi aborti. Päris räige ikka.

Mitte keegi ei ole kirjutanud pikalt ja põhjalikult lahti miks, kuidas ja milliseid vahendeid ta rasestumiseks hoidumiseks kasutas ja kuidas juhtus, et siiski rasestuti. Abort ei ole kergekäeline otsus! Mitte kunagi! Keegi pole ka kusagil väitnud, et ei tea kuidas rasedusest hoidutakse. Igasuguseid asju juhtub, erinevatel põhjustel KA "Tänapäeval! Tänapäeva võimaluste juures!" Räige on see, kui suvaline inimene võtab endale mingisugust infot omamata foorumis teiste elu kõige isiklikemaid valikuid arvustada, et kindlasti on need tehtud " lollusest, lohakusest, mugavusest, laiskusest..."
Abort ei ole kergekäeline otsus! Mitte kunagi! - Mina loen siit teemast (eelmiselt leheküljelt), et üle ühe vastavad, et EI KAHETSE. Kui ei kahetse, siis järelikult oli suva, kas kasutati vahendeid, kas jäädakse kogemata rasedaks ja oli suva, et see abort sai tehtud.
Külaline

Arvatavasti on see hüsteeriline moraalilugeja ise viljatu, muidu teiste valikud nii närvi ei ajaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 13:07
Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 11:24

Vasektoomia :roll:
Kuidas naised seda rasestumisvastase vahendina kasutada saavad, äkki seletaksid? Et võtan mehel kratist kinni ja lohistan lõikusele… ?
Aa, ma mõtlesin, et kui on pere, siis planeeritakse laste saamist ja nendest hoidumist ühiselt. Või ma eksin? Teie peres pead sina üksinda vastutama, kuidas soovimatust rasedusest hoiduda? Ok, kui olete veel noor pere, kes soovib tulevikus lapsi saada, siis on jah rohkem naiste õlul. Aga, kui 40-aastased, kes teavad, et enam lapsi ei soovi - miks see siis oleks imelik, kui mees asja ette võtab?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 13:12 Arvatavasti on see hüsteeriline moraalilugeja ise viljatu, muidu teiste valikud nii närvi ei ajaks.
Ilmselt pead mind silmas.

Mul on neli last. Kõik on teadlikult planeeritud. Aborti ei ole mõistagi kunagi teinud. Ehkki sugueluga alustasin 1987, kui mõne inimese arvates ei olnud veel vahendeid olemaski.

Hetkel olen 50+ vanuses ja mõistagi enam lapsi ei saa ega soovi.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 12:58

Mitte keegi ei ole kirjutanud pikalt ja põhjalikult lahti miks, kuidas ja milliseid vahendeid ta rasestumiseks hoidumiseks kasutas ja kuidas juhtus, et siiski rasestuti.
Ei ole jah! Sest, kui jäädi rasedaks, siis ilmselgelt ei kasutatudki mingit vahendit. On ju tänapäeval küll neid lollikesi, kes loevad päevi, mõõdavad temperatuuri ja harrastavad katkestatud suguühet. Mõistagi ei ole need mitte mingid vahendid ning tõenäosus rasestuda on väga suur. Aga teistele saab muidugi öelda, et hoidsime ju ära küll, aga näe, ei toiminud.

Inimesed on ikka nii seksuaalharimatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Juul 2024 13:10 Abort ei ole kergekäeline otsus! Mitte kunagi! - Mina loen siit teemast (eelmiselt leheküljelt), et üle ühe vastavad, et EI KAHETSE. Kui ei kahetse, siis järelikult oli suva, kas kasutati vahendeid, kas jäädakse kogemata rasedaks ja oli suva, et see abort sai tehtud.
Kui keegi mingit otsust ei KAHETSE, siis see tähendabki, et oli selle inimese jaoks sel hetkel ÕIGE otsus! Ükskõik kui raske selle tegemine ka oli!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline