Kust selline väide pärit on, et keskmine põhipalk oli üle 4000? Kui võtad ette Harno palgajuhendi, siis seal on palgatasemed ning 4000+ saab palk minna ainult kahel kõrgeimal palgatasemel - tippjuhtidel ja struktuuriüksuste juhtidel. Ülejäänud palgatasemed saavad 1000-3000€ palka. Selleks, et keskmine palk jääks üle 4000€, peaks siis vähemalt pooled Harno 400-st töötajast olema vähemalt struktuuriüksuse juhid ... Osakondi on neil 8. Saad ise ka aru, et see kindlasti nii ei ole. Üks teist, kas sina või ajakirjanik, tõlgendas/vaatas/luges numbrit valesti.maksumaksja kirjutas: ↑25 Juul 2024 21:28 Rahandusministeerium avalikustas kevadel riigiametite keskmised palgad. Sellest tabelist nähtub, et haridus pole sugugi palgatabeli viimane, vastupidi. Haridusministeeriumi alla kuuluvas haridus- ja noorteametis (harno) oli läinud aastal ametnike keskmine põhipalk 4189 eurot.
Vähim palk mille eest töötaksite
-
Külaline
-
Külaline
osta endale artikkel ja loe
https://majandus.postimees.ee/7945164/h ... d-summasid
Ajakirjanik ütleb selge sõnaga sellise numbri. Riigiametites on üks asi nn ametlik palk. Teine on igasugused boonused, preemiad, lisatasud jne. Alles siin üks minister maksis ühele peadirektorile tema enda töö eest lligi 5 kilo preemiat. Tõenöoliselt 1/3 on soojal kohal ja 2/3 orjavad. nii nagu ikka
Ajakirjanik ütleb selge sõnaga sellise numbri. Riigiametites on üks asi nn ametlik palk. Teine on igasugused boonused, preemiad, lisatasud jne. Alles siin üks minister maksis ühele peadirektorile tema enda töö eest lligi 5 kilo preemiat. Tõenöoliselt 1/3 on soojal kohal ja 2/3 orjavad. nii nagu ikka
-
Külaline
Ei viitsi osta. Nii ütlesingi, et emb-kumb teist ajab segamini. Järelikult ajakirjanik. Mis boonustest sa räägid, kui jutt oli põhipalgast 4000+ eurot? Ja see loogika, et kõrgepalgalised on soojal kohal, on kräpp. Just madalamaid ametnikke võib olla, kes tõesti on ebavajalikud loodrid ning juht ei märka nende mõttetust, aga kõrgepalgalist mõttetut ametnikku ei palka ükski ministeerium (või kui tehti viga, siis lastakse hiljem lahti).Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 22:59 osta endale artikkel ja loe
-
Külaline
Ei vasta absoluutselt tõele. Mis seisus meie riik on oled märganud? Kas ikka ekreike, covid ja ukraina sõda süüdi? EL rahagi ei suudeta ära kasutada. Harno on teinud ühe jama teise järgi. Üritas rikkuda gümnaasiumi lõpetajate elu, aga ükski ametnik ei vabandanud. Pigem vastupidi. Ülbitseti. Tundub, et AI on nad tööle võtnuKülaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 23:46Ei viitsi osta. Nii ütlesingi, et emb-kumb teist ajab segamini. Järelikult ajakirjanik. Mis boonustest sa räägid, kui jutt oli põhipalgast 4000+ eurot? Ja see loogika, et kõrgepalgalised on soojal kohal, on kräpp. Just madalamaid ametnikke võib olla, kes tõesti on ebavajalikud loodrid ning juht ei märka nende mõttetust, aga kõrgepalgalist mõttetut ametnikku ei palka ükski ministeerium (või kui tehti viga, siis lastakse hiljem lahti).Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 22:59 osta endale artikkel ja loe
Sama on ka paljude muude SA -tega. Mida nad pakuvad selle raha eest rahvale?
-
Külaline
Otsisin ise üles RahMini palgainfo. Prokuratuuris on 190 ametnikku, kelle keskmine palk on üle 4100. Harnos on 9 (!!!) ametnikku, noodsamad osakondade juhid ja direktor, kelle keskmine on üle 4000, ülejäänud 390 töötajat ei ole ametnikud, on tugiteenused. No mida me siin võrdleme või kuidas ta õpetajate palgarahast puudu jäävat osa nende 9 juhi palga vähendamisega kataks 
???? Jäi silma ka ajakirjaniku nimi - ta on mulle ennegi silma jäänud kui tühjast kohast dramaatiliste arvutuste tegija. Just tänagi üllitas elektrienergia teemal arvutusi.
-
Külaline
Mis tähtsust on nimetusel?? Mida need ülejäänud 390 töötajat üldse teevad, see on ju tohutu mass. Meil ei ole enam nii suure töötajate arvuga tootmisettevõtteidki eriti.Külaline kirjutas: ↑26 Juul 2024 00:23 Otsisin ise üles RahMini palgainfo. Prokuratuuris on 190 ametnikku, kelle keskmine palk on üle 4100. Harnos on 9 (!!!) ametnikku, noodsamad osakondade juhid ja direktor, kelle keskmine on üle 4000, ülejäänud 390 töötajat ei ole ametnikud, on tugiteenused. No mida me siin võrdleme või kuidas ta õpetajate palgarahast puudu jäävat osa nende 9 juhi palga vähendamisega kataks???? Jäi silma ka ajakirjaniku nimi - ta on mulle ennegi silma jäänud kui tühjast kohast dramaatiliste arvutuste tegija. Just tänagi üllitas elektrienergia teemal arvutusi.
-
Külaline
Nimetusel on tähtsust niipalju, et kui räägitakse Harno ametnike kõrgest üle 4000€ keskmisest palgast, siis räägitakse 9 juhtivtöötaja palgast. Juhtivtöötajate palgatasemena on 4000€ Eestis täiesti harilik, eraettevõtluses on see oluliselt kõrgemgi. Ülejäänud ameti töötajate palgad on kaks korda väiksemad, seega ameti keskmine palk on ka pea kaks korda väiksem. Pole siin mingeid megasummasid palkadeks ega kuldset hõlbuelu kõrge palga eest. Mida need 390 teevad? Aga mine uuri välja. Küllap nad ikka midagi teevad.Külaline kirjutas: ↑26 Juul 2024 12:41 Mis tähtsust on nimetusel?? Mida need ülejäänud 390 töötajat üldse teevad, see on ju tohutu mass. Meil ei ole enam nii suure töötajate arvuga tootmisettevõtteidki eriti.
-
Külaline
Harnosse pandi kokku endine Harno, Lisaks on sinna juurde poogitud nüüd endine eksamikeskus (riigieksamite korraldamine, ettevalmistamine, parandamine), mingi haridus- ja kutseõppeasutuste kvaliteedi kontrollimise asutus (kontrollivad õppekavasid, õpikuid jne), Rajaleidja (sinna alla käivad õpiraskustega laste ja nende vanemate nõustamisega tegelevad ametnikud kõigis maakondades, kooliküpsuse kontrolli komisjonid, logopeedid, psühholoogiline abi jne) ja mingid muud endised eraldiseisvad asutused veel. kokku psandi kokku ca 5-6 suurt asutust sinna. Muide, enamik Harno töötajaid, nt logopeedid ja RE tööde koostajad/parandajad ei saa isegi 2000 palgast eriti unistada.Külaline kirjutas: ↑26 Juul 2024 12:41Mis tähtsust on nimetusel?? Mida need ülejäänud 390 töötajat üldse teevad, see on ju tohutu mass. Meil ei ole enam nii suure töötajate arvuga tootmisettevõtteidki eriti.Külaline kirjutas: ↑26 Juul 2024 00:23 Otsisin ise üles RahMini palgainfo. Prokuratuuris on 190 ametnikku, kelle keskmine palk on üle 4100. Harnos on 9 (!!!) ametnikku, noodsamad osakondade juhid ja direktor, kelle keskmine on üle 4000, ülejäänud 390 töötajat ei ole ametnikud, on tugiteenused. No mida me siin võrdleme või kuidas ta õpetajate palgarahast puudu jäävat osa nende 9 juhi palga vähendamisega kataks???? Jäi silma ka ajakirjaniku nimi - ta on mulle ennegi silma jäänud kui tühjast kohast dramaatiliste arvutuste tegija. Just tänagi üllitas elektrienergia teemal arvutusi.
-
Külaline
Klge see teie kolme asutuse üle jauramine läheb igavaks.
-
Külaline
Väidan küll. Väidan suisa, et 100% ametnikest on ametisse nimetatud ilma voodisse ronimata.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 13:01Töökohad liiguvad läbi voodite. Liiguvad läbi parteide ja nohh seal peab kahh õuge inimesega magama. Läbi tutvuste, aga ka siis peab plemusel vahepeal suhu võtma. Väidate, et see pole nii?. In 50% juhul kundlasti. Muidu sellised saamatud tädukesed ei töötaks sellistel kohtadel. Räögun riigi nisa küljes olevatest tööandjatest. Sinna läheb ka teater, ülikool jne. Lisaks need kurikuulsad SA-d
-
Külaline
Läheksin küll tööle miinimumpalga eest. Kahjuks praegu olukord selline, et unistan pensionile jäämisest, sest siis saaks oluliselt rohkem raha. Sinnani veel mitu aastat, kui pensioniiga ei tõsteta...
-
Külaline
Ahhh, et kohe nimetatud. Mida näiteks sinutaoline peab tegema, et teda üldse tööle võetakse. Tasuta töötama??Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2024 21:02Väidan küll. Väidan suisa, et 100% ametnikest on ametisse nimetatud ilma voodisse ronimata.Külaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 13:01Töökohad liiguvad läbi voodite. Liiguvad läbi parteide ja nohh seal peab kahh õuge inimesega magama. Läbi tutvuste, aga ka siis peab plemusel vahepeal suhu võtma. Väidate, et see pole nii?. In 50% juhul kundlasti. Muidu sellised saamatud tädukesed ei töötaks sellistel kohtadel. Räögun riigi nisa küljes olevatest tööandjatest. Sinna läheb ka teater, ülikool jne. Lisaks need kurikuulsad SA-dKülaline kirjutas: ↑25 Juul 2024 12:40
-
Külaline
Sõltub, mis on töö asukoht, töö iseloom ja kui suured kulud on.
Töötan praegu õpingute kõrvalt poole kohaga, midagi 950-ga saan netos kätte. Hetkel teen kõrvalt ka hooajalist tööd, täiskohaga on seal brutopalk al 1300 ja ülesandeks on põhiosas andmete sisestamine.
Elab ära ka tavapalgaga, isegi säästmiseks ja investeerimiseks jääb. Majandame mehega kahekesi, lapsi veel ei plaani, laene pole ja maja on oma.
Igal aastal on mul 1-2 lisatöökohta ja kogu sealt teenitud raha läheb kõrvale. Lisatööga on minu kriteerium see, et ma ei tunneks, et raiskan oma aega sandikopikate eest. Aastaid tagasi olin suvel köögiabiline ja ei olnud väärt see kl 11-22 siblimine miinimumpalga eest.
Midagi kontimurdvat ma ka ei teeks. Kuna elan aga väikses kohas, siis tööd siin jalaga segada pole. Kui minu ainsaks variandiks oleks kuskil poes või söögikohas töötada, liini taga rassida või koristada, siis ma ennem kasutaks oma vaba aega eesmärgipäraselt ega hakkaks olematu raha eest rabama.
Töötan praegu õpingute kõrvalt poole kohaga, midagi 950-ga saan netos kätte. Hetkel teen kõrvalt ka hooajalist tööd, täiskohaga on seal brutopalk al 1300 ja ülesandeks on põhiosas andmete sisestamine.
Elab ära ka tavapalgaga, isegi säästmiseks ja investeerimiseks jääb. Majandame mehega kahekesi, lapsi veel ei plaani, laene pole ja maja on oma.
Igal aastal on mul 1-2 lisatöökohta ja kogu sealt teenitud raha läheb kõrvale. Lisatööga on minu kriteerium see, et ma ei tunneks, et raiskan oma aega sandikopikate eest. Aastaid tagasi olin suvel köögiabiline ja ei olnud väärt see kl 11-22 siblimine miinimumpalga eest.
Midagi kontimurdvat ma ka ei teeks. Kuna elan aga väikses kohas, siis tööd siin jalaga segada pole. Kui minu ainsaks variandiks oleks kuskil poes või söögikohas töötada, liini taga rassida või koristada, siis ma ennem kasutaks oma vaba aega eesmärgipäraselt ega hakkaks olematu raha eest rabama.
-
Külaline
Milline see eesmärgipärane ajakasutus siis oleks?! Eriti olukorras, kus raha on vähe, aga vaba aega palju?Külaline kirjutas: ↑28 Juul 2024 22:48 Kui minu ainsaks variandiks oleks kuskil poes või söögikohas töötada, liini taga rassida või koristada, siis ma ennem kasutaks oma vaba aega eesmärgipäraselt ega hakkaks olematu raha eest rabama.
-
Külaline
50+, tegutsen ettevõtjana, ja sissetulek (palk + dividend) on ca 1300 eurot kuus. Täiesti piisav - mehega kahekesi (sarnane sissetulek), laenusid enam pole, lapsed elavad oma elu. Jätkub igapäevaeluks ning reisimiseks.
Varasema palgatööga soetatud piisavalt nii kinnisvara kui sääste.
Töötan 4-5 tundi päevas, 4 päeva nädalas. Väga meeldib.
Varasema palgatööga soetatud piisavalt nii kinnisvara kui sääste.
Töötan 4-5 tundi päevas, 4 päeva nädalas. Väga meeldib.
-
Külaline
Kasutaksin oma vaba aega selleks, milleks ta ette nähtud on - puhkamiseks. Nagu öeldud, tulen oma põhitöökoha palgaga toime. Hädavajadust lisatöö tegemiseks ei ole, sellest teenitud raha läheb lihtsalt kõrvale.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2024 12:40Milline see eesmärgipärane ajakasutus siis oleks?! Eriti olukorras, kus raha on vähe, aga vaba aega palju?Külaline kirjutas: ↑28 Juul 2024 22:48 Kui minu ainsaks variandiks oleks kuskil poes või söögikohas töötada, liini taga rassida või koristada, siis ma ennem kasutaks oma vaba aega eesmärgipäraselt ega hakkaks olematu raha eest rabama.
-
Külaline
Sellises olukorras ainult õppimine, mida iganes pea või käed võtavad ja mille eest tulevikus rohkem makstakse. Mõttetu palga eest rügada ei ole tõepoolest mõtet, õnneks saab järjest rohkem inimesi sellest aru. Selliseid töökohad ei loo ka lisandväärtust, kui suurt pilti vaadata.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2024 12:40Milline see eesmärgipärane ajakasutus siis oleks?! Eriti olukorras, kus raha on vähe, aga vaba aega palju?Külaline kirjutas: ↑28 Juul 2024 22:48 Kui minu ainsaks variandiks oleks kuskil poes või söögikohas töötada, liini taga rassida või koristada, siis ma ennem kasutaks oma vaba aega eesmärgipäraselt ega hakkaks olematu raha eest rabama.
-
Külaline
Siis pole mõtet viriseda ka, et kõik on kallis ja ei tule omadega välja.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2024 20:28Sellises olukorras ainult õppimine, mida iganes pea või käed võtavad ja mille eest tulevikus rohkem makstakse. Mõttetu palga eest rügada ei ole tõepoolest mõtet, õnneks saab järjest rohkem inimesi sellest aru. Selliseid töökohad ei loo ka lisandväärtust, kui suurt pilti vaadata.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2024 12:40Milline see eesmärgipärane ajakasutus siis oleks?! Eriti olukorras, kus raha on vähe, aga vaba aega palju?Külaline kirjutas: ↑28 Juul 2024 22:48 Kui minu ainsaks variandiks oleks kuskil poes või söögikohas töötada, liini taga rassida või koristada, siis ma ennem kasutaks oma vaba aega eesmärgipäraselt ega hakkaks olematu raha eest rabama.
-
Külaline
Ei näinud kuskil sellist virisemist??Siis pole mõtet viriseda ka, et kõik on kallis ja ei tule omadega välja.
-
Külaline
Just jäi cvkeskuses silma töökuulutus, kus pereõele pakuti 14,5€/h. See on nii umbes 2400 brutos. Ei ole ju väike palk või mis?Külaline kirjutas: ↑24 Juul 2024 12:50 1500 bruto eest võib tööle minna küll kui raha tuleb mujalt, mitte tööst.
Minul on väike unistus õppida õeks ja minna õena tööle lihtsalt missioonitundest. Et “inimesi aidata”.
Aga raha, millest elada peab siis tulema mujalt.
Investeeringud, rikas kaaslane, rikkad vanemad, pärandus, dividendid.. no mida iganes.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Triibu ja 1 külaline