Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 13:06Kui vaarao suri ja ta mumifitseeriti, siis hukati ka tema lemmikloomad. Neist tehti muumiad ja nad läksid oma peremehega kaasa.Püha õde kirjutas: ↑30 Juul 2024 10:21Kusjuures olen lugenud, et mõnede hõimude puhul (noh, eks maist vara ole neil ka vähe) on kombeks, et surnu kõik isiklikud asjad põletatakse pärast omaniku surma.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 09:34
Ma usun, et ega neid inimesi väga ei olegi, kes sooviks surnud inimese kõrval voodis magada. Kui inimene sureb voodis, siis viiakse ta kabelisse ja kaetakse linaga. Ma olen kuulnud, et mõned põletavad selle voodi, kus siis inimene konkreetselt suri ikkagi ära ja ostetakse tuppa uus voodi.
Mida teha lahkunud inimese riietega?
-
Külaline
-
Külaline
Väga imelik jutt! See on ju loomulik, et pärid oma esivanemate vara. Mida siis sinu arvates tegema peaks, et oleks õige ja viisakas? Kinnisvara linnale kinkima?Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 11:42Jah, eks maja/korteriga on nagu väärisesemetega, et kui ikka raha lõhn küljes, siis pole see "halb aura" mingi probleem.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 09:34 Kui me räägime majast või korterist, siis sellel ei ole surnuga samasugune kontakt. Välja arvatud juhul, kui inimene suri selles majas või korteris.![]()
Selge see, et väärisesemed päranduvad ja pärandi saaja siis otsustab ise edasi, kas müüb need edasi või puudub temal see ebausk surma vastu, mis lubab ise neid asju kasutama hakata.
Minul oma vanemate suvila suhtes ei ole mingit ebameeldivat tunnet. Nad ei surnud suvilas ja seal olles ma ei tunne end halvasti. Nende riideid ja jalanõusid ma siiski kanda ei sooviks.
-
Külaline
Seleta lähemalt, kuidas surnud inimese energia nendesse riietesse läheb? Pärast surma tõuseb surnust, poeb kappi ja jaotub riiete vahel,või kuidas?
-
Külaline
Just. Aegadel, mil riiete saamist tuli alustada lina ja lammaste kasvatamisega, tehti isegi nendest kadunukese riietest mis räbalaks kantud olid, kabedamatest kohtadest lastele riided.
-
Külaline
Pandimajast ei taha seepärast, et see võib olla varastatud. Ehete aura kohta aga tekkis küsimus, miks just see halb ehtesse läheb? Miks inimese hea aura, tarkus ja vägi ehtesse ei lähe?Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 13:01Väärisesemete puhul siiski on halb aura probleem. Korter, auto jne on sellised tarbeesemed, aga ehted on kaunistuseks ja neil on kandjaga tugev hingeline seos. Eales ei taha saada kusagilt pandimajast kullast ehet.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 11:42Jah, eks maja/korteriga on nagu väärisesemetega, et kui ikka raha lõhn küljes, siis pole see "halb aura" mingi probleem.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 09:34 Kui me räägime majast või korterist, siis sellel ei ole surnuga samasugune kontakt. Välja arvatud juhul, kui inimene suri selles majas või korteris.![]()
-
Külaline
Fotod, raamatud, õnnesoovikaardid, päevikud, lillevaasid? Küik on täis surma energiat ja niikui raamatut puutud, sured ära?
-
Külaline
Googelda sõnu külmking, kodukäija ja loe ise.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 10:00Seleta lähemalt, kuidas surnud inimese energia nendesse riietesse läheb? Pärast surma tõuseb surnust, poeb kappi ja jaotub riiete vahel,või kuidas?
Igal asjal on oma võnkesagedus, energia(väli). Elus asjadel on see suurem, elututel väiksem. On teada, et ehted, vääriskivid tõmbavad igasuguseid mõjusid külge, paraku eriti briljandid on mihklid negatiivset energiat külge tõmbama, sellest ka lood õnnetust toovatest kalliskividest. Lihtsamalt või ka keerulisemalt seletades - selle asja nimi on kvantfüüsika. Peenmateriaalne energia eksisteerib sellest hoolimata, et tavafüüsika seda ei tunnista. Aga kui mõne inimese kolm klassi koopaharidust ei lase tal isegi põhikooli füüsikat mõista, eks siis kõik peenem värk tundubki uhuuna ja raketiteadusena.
-
Külaline
Usutakse jah, et metallid ja (pool)vääriskivid juhivad energiat paremini kui muu materjal. Peeglid pidavat samuti talletama energiat. Aga eks see olegi iga inimese uskumise ja tunnetuse asi.
Mul oli ema abielusõrmus. Peale surma ma lausa tundsin vajadust seda kanda. Ma muidu ehteid üldse ei kanna. Eriti sõrmuseid. Kandsin vist peaaegu aasta seda ja 24/7 oli sõrmes. Ja siis ühel hetkel tekitas ebamugavust.
Mul oli ema abielusõrmus. Peale surma ma lausa tundsin vajadust seda kanda. Ma muidu ehteid üldse ei kanna. Eriti sõrmuseid. Kandsin vist peaaegu aasta seda ja 24/7 oli sõrmes. Ja siis ühel hetkel tekitas ebamugavust.
-
Külaline
Väga lihtne on sellise asja uskujal ehted "karmast" puhastada kas soolveel või küünlaleegiga. Ja kalliskivide "õnnetust toov" on inimeste kadedus ja ahnus, mis kividele süüks pannakse.
Jätaksin endale mõne rideeseme, mis meenutaks või mida tahaks ise kanda, ülejäänud sobivuse alusel kas kiriku annetuskasti või taaskasutuskonteinerisse, viletsamad H&M kasti või prügisse.
-
Külaline
Olen ise füüsik. lausa ülikooli õppejõud. See, millest sa räägid ei ole tõesti tavafüüsika, aga ei ole ka mitte kvantfüüsika, vaid mingi täielik uhhuu. Mina sellist jura ei usu.Hatik kirjutas: ↑31 Juul 2024 11:37 Igal asjal on oma võnkesagedus, energia(väli). Elus asjadel on see suurem, elututel väiksem. On teada, et ehted, vääriskivid tõmbavad igasuguseid mõjusid külge, paraku eriti briljandid on mihklid negatiivset energiat külge tõmbama, sellest ka lood õnnetust toovatest kalliskividest. Lihtsamalt või ka keerulisemalt seletades - selle asja nimi on kvantfüüsika. Peenmateriaalne energia eksisteerib sellest hoolimata, et tavafüüsika seda ei tunnista. Aga kui mõne inimese kolm klassi koopaharidust ei lase tal isegi põhikooli füüsikat mõista, eks siis kõik peenem värk tundubki uhuuna ja raketiteadusena.
Minu koduses majapidamises on palju asju, mis on kuulnud minu ammulahkunud vanavanematele, samuti minu ämmale-äiale. Ka mu oma praeguse kodu eelmine omanik suri, aga ma ostasin selle maja tema pärijatelt (müüsid, sest neil oli juba oma maja olemas). Olen elanud selles majas juba üle 20a, osa mööblitki sain koos majaga. Ma ei karda, sest ma ei usu selliseid asju.
Jah, meil on selle aja jooksul olnud üks surm peres, aga see oli koer, 17a vanuses ja ta suri lihtsalt vanadusse (14a koera jaoks on sama, mis inimese jaoks 98 eluaastat, mitte sellepärast, et selles majas kunagi eelmine omanik ära suri, või et mul on siin paar vanaema käevõru ja kübar või vanaisa eestiaegne entsüklopeedia.
-
Külaline
Kvantfüüsika on fundamentaalne kaasaegse füüsika osa ja see on aluseks paljudele tehnoloogilistele saavutustele, nagu pooljuhid, lasertehnoloogia ja kvantarvutid. Mulle tundub, et sa ei jaga füüsikast just eriti palju. "kolm klassi koopaharidust..." õelus lisaks.Hatik kirjutas: ↑31 Juul 2024 11:37 Igal asjal on oma võnkesagedus, energia(väli). Elus asjadel on see suurem, elututel väiksem. On teada, et ehted, vääriskivid tõmbavad igasuguseid mõjusid külge, paraku eriti briljandid on mihklid negatiivset energiat külge tõmbama, sellest ka lood õnnetust toovatest kalliskividest. Lihtsamalt või ka keerulisemalt seletades - selle asja nimi on kvantfüüsika. Peenmateriaalne energia eksisteerib sellest hoolimata, et tavafüüsika seda ei tunnista. Aga kui mõne inimese kolm klassi koopaharidust ei lase tal isegi põhikooli füüsikat mõista, eks siis kõik peenem värk tundubki uhuuna ja raketiteadusena.
Võnkesagedus ei ole igal asjal. Helilainete võnkesagedus määrab heli kõrguse. Näiteks muusikalise noodi A4 võnkesagedus on 440 Hz.
Elektromagnetlainetel, sealhulgas valgusel, on oma võnkesagedus, mis määrab nende energiat ja värvi (nähtava valguse puhul) või muid omadusi (näiteks raadiolainete puhul).
Näiteks pendel või vedru ja massi süsteemil on oma loomulik võnkesagedus, mis sõltub süsteemi füüsikalistest omadustest (massi, vedru jäikus jne).
Aatomite ja molekulide vahelised sidemed võivad võnkuda kindlate sagedustega, mis on olulised näiteks infrapunaspektroskoopias.Helilainete võnkesagedus määrab heli kõrguse. Näiteks muusikalise noodi A4 võnkesagedus on 440 Hz.
Energiaväljad võimaldavad meil mõista ja kirjeldada, kuidas erinevad jõud ja energiad mõjutavad osakesi ja objekte ruumis. Kõigil elusatel ja eluta asjadel ei ole energiavälja.
-
Külaline
Väärisesemeid kannaks siis, kui inimest hästi tunnen. Tean, et tal on hea aura. Kui tead, et näiteks vanaema soovis sulle südamest head, siis võib väärisese lausa talismaniks muutuda ehk siis kannab sinu jaoks head energiat.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 10:19Pandimajast ei taha seepärast, et see võib olla varastatud. Ehete aura kohta aga tekkis küsimus, miks just see halb ehtesse läheb? Miks inimese hea aura, tarkus ja vägi ehtesse ei lähe?Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 13:01Väärisesemete puhul siiski on halb aura probleem. Korter, auto jne on sellised tarbeesemed, aga ehted on kaunistuseks ja neil on kandjaga tugev hingeline seos. Eales ei taha saada kusagilt pandimajast kullast ehet.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 11:42
Jah, eks maja/korteriga on nagu väärisesemetega, et kui ikka raha lõhn küljes, siis pole see "halb aura" mingi probleem.![]()
-
Külaline
Ma ostan taaskasutusest suurema osa riietest ja mitmed mööblitükid nagu klaver vms pärinevad teiselt ringilt. Tõesti mõtlen rohkem planeedil valitsevale ületootmisele kui sellele, kes asju enne mind kasutas.
Mitu sõrmust on ülepõlve liikudes minuni jõudnud tsaariajast ja kannan ka mõnda 30a eest lahkunud vanaema pluusi. Just andsin ta sõbranna stiilse 100a vana kleidi oma noorest täiskasvanust lapsele ja minu rma rullib end õhtuti oma 55a eest lahkunud isa hommikumantlisse… Aga meil olid ja on ka terved peresuhted. Surelikud oleme kõik ja mind on lapsepõlvest saadik õpetatud, et kui üldse kedagi karta, siis ikka elavaid.
Mitu sõrmust on ülepõlve liikudes minuni jõudnud tsaariajast ja kannan ka mõnda 30a eest lahkunud vanaema pluusi. Just andsin ta sõbranna stiilse 100a vana kleidi oma noorest täiskasvanust lapsele ja minu rma rullib end õhtuti oma 55a eest lahkunud isa hommikumantlisse… Aga meil olid ja on ka terved peresuhted. Surelikud oleme kõik ja mind on lapsepõlvest saadik õpetatud, et kui üldse kedagi karta, siis ikka elavaid.
-
Külaline
kui tegu pole just nende riietega, milles inimene suri, siis ei näe küll mingit probleemi - mida need kapis seisnud riided siis edasi andma peals uuele kandjale?Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2024 10:15Olen teine vastaja, aga tõepoolest. Võõra, surnud inimese riideid küll ei tahaks kanda. Eriti, kui need oleks noore inimese riided.
Mu oma vanemate riided seisavad kapis edasi. Võib-olla häda pärast kannaks. Aga vist siiski mitte, sest need on teises mõõdus ja siiski täiesti vanainimeste omad.
Ehkki olens taaskasutusest riideid ostnud küll, siis tõesti loodan, et ei ole sattunud surnud inimese riietele.
surnud vanemate riiete kodus kapis hoidmist ei mõista üldse - kui need edasi kasutusse ei lähe, milleks neid alles hoida? ootad, kuni ise oled vanainimene, siis hakkad kandma?
-
Külaline
kui tegu pole just nende riietega, milles inimene suri, siis ei näe küll mingit probleemi - sinu loogika järgi - mis probleem siis saab olla, kui kannad neid riideid, milles inimene suri? Mis vahe seal on?Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 06:33kui tegu pole just nende riietega, milles inimene suri, siis ei näe küll mingit probleemi - mida need kapis seisnud riided siis edasi andma peals uuele kandjale?Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2024 10:15Olen teine vastaja, aga tõepoolest. Võõra, surnud inimese riideid küll ei tahaks kanda. Eriti, kui need oleks noore inimese riided.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2024 00:30
Aga lahkunu majas elaksid? Autoga sõidaks? Kuldehteid kannaks?
Mu oma vanemate riided seisavad kapis edasi. Võib-olla häda pärast kannaks. Aga vist siiski mitte, sest need on teises mõõdus ja siiski täiesti vanainimeste omad.
Ehkki olens taaskasutusest riideid ostnud küll, siis tõesti loodan, et ei ole sattunud surnud inimese riietele.
surnud vanemate riiete kodus kapis hoidmist ei mõista üldse - kui need edasi kasutusse ei lähe, milleks neid alles hoida? ootad, kuni ise oled vanainimene, siis hakkad kandma?
Surnud vanemate riideid hoian kapis mälestuse pärast.
-
Külaline
teadlikult ei soovi kanda asju, mis olid inimesel seljas tema surma hetkel. kui ei tea, pole vahetKülaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 08:21kui tegu pole just nende riietega, milles inimene suri, siis ei näe küll mingit probleemi - sinu loogika järgi - mis probleem siis saab olla, kui kannad neid riideid, milles inimene suri? Mis vahe seal on?Külaline kirjutas: ↑01 Aug 2024 06:33kui tegu pole just nende riietega, milles inimene suri, siis ei näe küll mingit probleemi - mida need kapis seisnud riided siis edasi andma peals uuele kandjale?Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2024 10:15
Olen teine vastaja, aga tõepoolest. Võõra, surnud inimese riideid küll ei tahaks kanda. Eriti, kui need oleks noore inimese riided.
-
Külaline
Kui inimene viis ise vahetult enne oma surma riided uuskasutuskeskusesse, kas siis seal stange peal rippudes muutuvad riided järsku surnud inimese riieteks või need pääsesid napilt sellest kurvast saatusest?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 3 külalist