Milliseid nimesid lapsele ealeski ei paneks?

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 12:54 Täitsa olemas selline nimi. https://www.ohtuleht.ee/285672/millisei ... s-rogabert

Aga nimede statistikaleht seda ei leia. Kui on alla 5 selline nimi siis seal seda pole. Või siis on see ÕL artikkel vale.

Slängis tähendab see lolli meest
No kes see paneb lapsele nimeks Trussilla? või siis Zugderdemediin, Hiiremai ja Yyhely?
Külaline

Hiiremai on päris nunnu ju :). Adrenaliina on ka äge.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 22:50 Hiiremai on päris nunnu ju :). Adrenaliina on ka äge.
Hiiremai on üllatav jah. Pousi variant võiks olla siis näiteks Hernemikk.
Külaline

Poisi nimi on Rotiruudi
Külaline

Hea teema. Meil väga päevakohane. Nimelt sündis me suguvõsas laps. Värsked vanemad panevad lapsele nime. Nüüd om nii palju mõtteid kõigil. Kas nime tohib üldse kahtluse alla seada. Kas võib öelda, et ei meeldi. Kas võib naeruvääristada . Mõelda välja, kuidas saab ja hakatakse narrima. Kas vanemate pandud nime peab austama. Vanemad ju teadupärast panevad ikka oma lapsele kõige ilusama nime oma arust.
Külaline

Kui vanematel on plaanis panna ülikummaline nimi lihtsalt selle mõttega, et teistel sellist ei ole, siis ma avaldaks küll arvamust. Ütleks, et arvestage, see laps peab sellise kummalise nimega elama vähemalt 18a enne kui saab sellest lahti. Kutsuks rahulikult öeldes mõistusele. Ei kiidaks kaasa, et oi kui eriline nimi.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 12:12 Kui vanematel on plaanis panna ülikummaline nimi lihtsalt selle mõttega, et teistel sellist ei ole, siis ma avaldaks küll arvamust. Ütleks, et arvestage, see laps peab sellise kummalise nimega elama vähemalt 18a enne kui saab sellest lahti. Kutsuks rahulikult öeldes mõistusele. Ei kiidaks kaasa, et oi kui eriline nimi.
Üks sportlane paki ka oma kaksikutele ise välja mõeldud erilised nimed põhjendusega, et tema lastel peavad olema nimed, mida varem pole esinenud. 😐
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 22:50 Hiiremai on päris nunnu ju :). Adrenaliina on ka äge.
Hiiretips läks putru keetma tipa tapa tibule, sidus saba....
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 10:35 Hea teema. Meil väga päevakohane. Nimelt sündis me suguvõsas laps. Värsked vanemad panevad lapsele nime. Nüüd om nii palju mõtteid kõigil. Kas nime tohib üldse kahtluse alla seada. Kas võib öelda, et ei meeldi. Kas võib naeruvääristada . Mõelda välja, kuidas saab ja hakatakse narrima. Kas vanemate pandud nime peab austama. Vanemad ju teadupärast panevad ikka oma lapsele kõige ilusama nime oma arust.
Minu arvates võiks vastsete vanemate entusiasmi oma lapsele nime valimisel toetada. Jälgiks reeglit, et kui midagi positiivset öelda pole, siis ei ütlegi midagi. Nende nimevalikut naeruvääristada või kahtluse alla seada ei ole teistel kohane. Sa saad nime panna OMA lapsele. Austa teiste samasugust õigust.
Eriti nõme on see nime väänamine ja totakuste tuletamine lähedaste poolt, et "hakatakse narrima".
Külaline

No aga hakataksegi narrima. Lapsest kahju lihtsalt. Ja see jutt, et narrijad on ise lollid, on tore öelda küll, aga kehvasti tunneb ennast ikkagi laps, kellele on pandud imelik nimi.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Tegelikult on väga harv, et last, keda muidu ei narritaks, hakatakse nime pärast kiusama. Jah, mingit tobedat hõikumist või plõksimist võib tundmatus seltskonnas mingitel eluhetkedel põgusalt olla, aga narrimise põhjus on alati narrijas ja kuitahes normaalne nimi ei sega kahjuks kellelgi kiusatavaks saamist. Seal on ikka hoopis muud põhjused.

Mina eelistan eesti keele päraseid lihtsamaid nimesid ja oma lastele ei kaalunud mingeid uudistuletisi ega võõrtähti sisaldavaid nimesid. Teiste inimeste laste puhul need ei häiri, aga mingid eelarvamused mingite nimede (ja need valinud vanemate) suhtes muidugi on, lihtsalt sageli ei vasta need eelarvamused üldse tõele ja inimestel on ka minu jaoks väga veidrate nimede panemiseks sageli ikkagi mingi lugu. Meeldiv inimene muudab peagi ka ebameeldivana mõjunud nime täitsa kenaks (ja vastupidi).
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 13:52 No aga hakataksegi narrima. Lapsest kahju lihtsalt. Ja see jutt, et narrijad on ise lollid, on tore öelda küll, aga kehvasti tunneb ennast ikkagi laps, kellele on pandud imelik nimi.
Narritakse nii pikkuse, kaalu, juustevärvi, prillide, imeliku ninakuju, hambumuse, peast eemale hoidvate kõrvade, hääle, lollaka naeru, mõne sünnimärgi jne põhjusel. Narrija ongi loll, igal erineval juhul. Seda teavad juba lasteaialapsed ja enamus ei taha lollid olla. Tänapäeva lapsed on harjunud väga erinevate ja ka imelike nimedega. Nad võtavad nime ja kasutavad seda just nii, nagu nimeomanik neid instrueerinud on. Nimi naerualuseks sattumisel küll oluline ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 13:52 No aga hakataksegi narrima. Lapsest kahju lihtsalt. Ja see jutt, et narrijad on ise lollid, on tore öelda küll, aga kehvasti tunneb ennast ikkagi laps, kellele on pandud imelik nimi.
Kiusajad leiavad alati põhjuse. Spetsiaalne vildakate geenidega lapsed kes kiusavadki, looduse defekt. Kui ei ole nende jaoks imelik nimi, on valet värvi püksid, ei ole brändiriided, häirib midagi muud. Minul on täiesti normaalne ilus nimi ja ikka leiti tögamisviise nimega seoses, riiete, koolivahendite osas. Vastikute laste pärast lapse nime osas ei muretseks, sai kiusajaid mõnuga vastu narritud, kadusid.
Külaline

Sandhra? Päriselt? Issand jumal, kui õudne. Vabandust muidugi ette ja taha, aga see on küll täiega õudne.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 15:07 Ei paneks nime, mida kuuldes kangastub ette keskealine kuni vanem inimene, näiteks:
Tiiu, Ene, Leida, Laine, Sirje, Tiina, Anne, Ene, Piret, Riina, Anneli, Merike, Maie, Maire, Meida, Tiia, Mare, Malle, Reet, Annika, Karin, Merle, Pille, Urve, Lea, Aini, Helle, Krista
Mina paneksin küll neid nimesid oma lapsele. Just neidsamu nõukaaegseid nimesid, need on väga lahedad. Mul ei kangastu nende nimedega mingid keskealised või vanad inimesed, ma võiks neid täitsa vabalt oma lapsele panna. Kui mul nüüd varsti laps sünnib, siis ma nende nimede hulgast täitsa valingi. Mul sünnibki tüdruk.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 17:40 Sandhra? Päriselt? Issand jumal, kui õudne. Vabandust muidugi ette ja taha, aga see on küll täiega õudne.
Sa ei tea ta päritolu, tavaline nimi kui on tal mingi seos hinduismi ja Indiaga, kas on ise või on vanem või vanavanem sealt pärit.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 17:40 Sandhra? Päriselt? Issand jumal, kui õudne. Vabandust muidugi ette ja taha, aga see on küll täiega õudne.
Väga ilus nimi
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 17:54
Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 15:07 Ei paneks nime, mida kuuldes kangastub ette keskealine kuni vanem inimene, näiteks:
Tiiu, Ene, Leida, Laine, Sirje, Tiina, Anne, Ene, Piret, Riina, Anneli, Merike, Maie, Maire, Meida, Tiia, Mare, Malle, Reet, Annika, Karin, Merle, Pille, Urve, Lea, Aini, Helle, Krista
Mina paneksin küll neid nimesid oma lapsele. Just neidsamu nõukaaegseid nimesid, need on väga lahedad. Mul ei kangastu nende nimedega mingid keskealised või vanad inimesed, ma võiks neid täitsa vabalt oma lapsele panna. Kui mul nüüd varsti laps sünnib, siis ma nende nimede hulgast täitsa valingi. Mul sünnibki tüdruk.
Pane. Nimestatistikat vaadates enamus ei pane oma armsakesele beebile heino või urve nimeks. Aga lase käia! Mina oma lapsele ealeski ühtki nendest nimedest ei paneks ja ei pane.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 21:50 Ei paneks nimesid, mille hääldamisega võib probleeme või küsimusi tekkida. No Jacki kohta vast ei hakka keegi Jatsk ütlema, aga näiteks Richard - ma tean Ritšardit, Rikardit ja Rihhardit (kui häälduse järgi nime kirjutada). Kes jaksaks igaühele selgitada, kuidas just hääldama peab. Seega igasugused inglise kultuuriruumist pärit nimed välistaks. Muidugi ka muud, kus kirjapilt ja hääldus eestlase jaoks kokku ei lähe.
Uudissõnu ka ei leiutaks lapse nimeks. Just kohtasin näiteks Meritti.
Minu 19-a. poja nimi on Richard (hääldus Rihard), sai selle nime (nii kirjapilt kui hääldus) oma vanavanaisa järgi. Lapsele nime pannes ei mõelnud ausalt öeldes kordagi, et sellega mingit segadust ette võiks tulla - no niipalju küll, et kui kunagi kuskile välismaale satub, siis kutsutakse Ritšardiks, aga see ju arusaadav ja okei. Ja tegelikult polegi seda segadust kuigivõrd olnud. Koolis õpetajad said kähku selgeks, et kes on Rihard ja kes Ritšard (esines mõlemat varianti) ja kui keegi kuskil a la arst kabinetti kutsudes ongi nime valesti hääldanud, siis pole see kokkuvõttes mingi probleem ju. Nii et ei ole absoluutselt mingit vajadust "igaühele selgitada", kuidas nime õigesti öelda. Kellega lähemalt suhtled, teab ju niigi. Kõige rohkem üllatas mind, et tegemist on üsnagi populaarse nimega. Õnneks pole see siiski ka liiga levinud, nii et igal pool oleks mitu nimekaimu ees.

Oma lastele ei paneks paljusid nimesid ja mitte seetõttu, et need kõik koledad oleksid. Lihtsalt see "õige" nimi peab kuidagi kõnetama ja ka lapsele sobima, igaühel omad kriteeriumid. Seoses Rakett69 saatega meenus, et seal oli kunagi osaleja (vist isegi võitja) Timothy Henry Charles ja perenimi midagi väga eestimaist - loodetavasti mäletan õigesti. See on üsna ilmekas vastus inimesele, kes väitis, et seal ainult Jaagud ja Juhanid osalevad. Nagu keegi juba õigesti ütles, on seal neid nimesid absoluutselt igasuguseid.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 18:07
Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 17:54
Pane. Nimestatistikat vaadates enamus ei pane oma armsakesele beebile heino või urve nimeks. Aga lase käia! Mina oma lapsele ealeski ühtki nendest nimedest ei paneks ja ei pane.
Kõikide nimede kandjad saavad kord keskealiseks ja siis vanaks. Kui täna sündinud Sirje saab keskealiseks, siis on tüüpilise keskealise nimi Mia, Sofia, Rasmus, Markus jne. See Sirje tundub just midagi modernset. Nii nagu on taas popiks saabud nimed, mis minu lapsepõlves olid eakate nimed, sest neid inimesi enam pole ja noored pole neid kunagi näinud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot], YaCy [Bot] ja 5 külalist