Mida õhtuks süüa teete?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 12:29
kurari kirjutas: 31 Juul 2024 09:57
Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 21:47

kilosid võib ju sama kogus olla, aga su keha imendab sellest vähem toitaineid ja juurviljad otsa on omakorda net negative
Kõlab nagu need Instagramis tegutsevad karnivoor-tibid :D
Ma ei arva, et kõik taimed on halvad. Teraviljad ja juurviljad aga küll. Paranda, kui eksin. Mida head näiteks teraviljadest saab? Peale kõhugaaside loomulikuult. Mõni konkreetne näide nende kasulikkuse kohta paluks.
Juurviljad on halvad?
Teraviljades on valku, kiudaineid, mineraale kui vitamiine. Aga sina tõmba uttu oma lollustega.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 13:35
Juurviljad on halvad?
Teraviljades on valku, kiudaineid, mineraale kui vitamiine. Aga sina tõmba uttu oma lollustega.
Rumal silmaklappidega inimene oled, kui see sind vihaseks ajab...

Teraviljad sisaldavad taime versioone vitamiinidest nagu K1, beetakaroteen, mitteheemne raud jne. Need ei ole sama biosaadavusega. Pealegi asetsevad mitteseeditava kiudaine sees, niiet isegi kui oleks biosaadavad, ei saaks me neid nagunii sealt kätte.
Külaline

Trollile ei saa ju vastata, siis ta ei lõpetagi. Lugegu ise ja vaielgu iseendaga.
Külaline

Troll jah möllab siin, ma raporteerin ta postid üles kõik, tehke samamoodi.
Teemasse ka - mulle hullult maitsevad suvikõrvitsa ja kõrvitsaõied, mis on täidetud feta ja kreeka jogurti kreemiga, lisaks veidi sidrunikoort. Topid selle kreemi kõrvitsaõide sisse, siis veeretad muna-jahusegus ja fritid. Saab ka kufiga teha. Probleem on selles, et Eestis kui sul oma suurt põllumaad pole, saab neid õisi NIII vähe :(. Itaallased panevad neid õisi kooresesse pastakastmesse, annavad kena kollase värvi ja maitseb ka eriliselt. Olen natuke uurinud reiside ajal ja saan aru, et on isased õied ja emased õied. Emastest kasvavad viljad ja isaseid siis kasutatakse toidus. Oh kuidas ma loodan, et Balta turul hakatakse ka neid õisi müüma :)
Külaline

Just! Mis mõttes mingi loll troll tuleb siia meie kajakambriisse alternatiivseid vaatepunte esitama?! TROLL! ... ega teistsugust reaktsiooni ei oleks oodanudki. Kui keskmine inimene teeks midagi õigesti siis ta ju ei oleks keskmine inimene enam. Vähemalt saate ozempicu teema all oma kehva tervise üle kurta.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 21:35
Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 20:55
Külaline kirjutas: 30 Juul 2024 20:48
Niisama tähendabki, et sööd liha ilma üleliigse kapsa-vee-juurvilja lobita. Milleks see ekstra pingutus? Et toit vähem toitvam oleks?
Missugune pingutus? Küpsetama pead nagunii seda ju. Mis see supi sees keetmine siis mingi ekstra pingutus oleks? Ja kuidas see on vähem toitvam? Jube imelik jutt sul ikka küll.
? Supi valmistamine ei ole tülikam? Ei kulu rohkem toorainet? Ei pea neid tükeldama jne? Toidu kvaliteet langeb lisatud lobi arvelt. Vähendad liha osakaalu. Juurviljamass ei anna ju nagunii mingit lisaväärtust. Saad hoopis hunniku antivitamiine ja taime kaitsemürkke, mis takistavad lihas olevate toitainete imendumist. Põhimõtteliselt nullid ära selle vähesegi mille oleksid saanud.
Supi ainus mõte on ehk näljahäda korral kuidagigi kontidelt toidumaitse välja pigistada. Kui otsest vajadust ei ole, siis milleks ilmaasjata tühja teha? Sügavalt kahtlen ,et kellelegi päriselt supp "maitseb".
Mida ma just lugesin... See pole lihtsalt võimalik, et inimene toitumisest üldse mitte midagi ei tea ja maitsemeelt ka ei oma. Ilmselgelt provotseerib ja trollib.
Külaline

Mida ma just lugesin... See pole lihtsalt võimalik, et inimene toitumisest üldse mitte midagi ei tea ja maitsemeelt ka ei oma. Ilmselgelt provotseerib ja trollib.
Tema vist ongi niisugune, igasugu huvitavaid teooriaid tuleb igas teemas. Tema süsivesikuid ei tarbi, ajavad mitokondrid umbe, vanaks ja viljatuks. Tundub, et kanakoib siiski maitseb.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 21:42
Tema vist ongi niisugune, igasugu huvitavaid teooriaid tuleb igas teemas. Tema süsivesikuid ei tarbi, ajavad mitokondrid umbe, vanaks ja viljatuks. Tundub, et kanakoib siiski maitseb.
Võibolla peaksitegi rohkem liha ja rasva tarbima, te ei suuda isegi lihtsat vestlust järgida. Iga järgmine kuuleb valesti ja lisab omalt poolt konteksti juurde. Nagu telefonimäng. Esialgne postitud käis selle kohta, et kui sul on hunnik liha üle, ja ei oska midagi peale hakata, siis võid ju selle liha niisama ka ära süüa. Lihast ei pea tingimata hautist ega suppi valmistama. Vastused on sellised, nagu oleks keegi öelnud, et peate ülejäänud elu ainult paljast kanakoiba järama.
Külaline

Esialgne postitud käis selle kohta, et kui sul on hunnik liha üle, ja ei oska midagi peale hakata, siis võid ju selle liha niisama ka ära süüa. Lihast ei pea tingimata hautist ega suppi valmistama. Vastused on sellised, nagu oleks keegi öelnud, et peate ülejäänud elu ainult paljast kanakoiba järama.
Keegi ei kurtnud, et tal oleks palju liha üle ja ei oska sellest midagi valmistada. Inimene ütles, et tegi kanakoivast kapsasuppi, mille peale sina vastasid, et milleks sellise lobiga tegeleda, mis ei maitse kellelegi, vaid võiks süüa kanakoiba niisama, mis oleks vähem vaevarikas ja tervislikum. Kui siis öeldi, et kuidas saab küpsetatud kanakoib paljalt olla tervislikum, siis hakkas tulema sealt edasi mingeid huvitavaid teooriaid, kuidas köögivili on antivitamiine täis ja mida iganes.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 11:51
Esialgne postitud käis selle kohta, et kui sul on hunnik liha üle, ja ei oska midagi peale hakata, siis võid ju selle liha niisama ka ära süüa. Lihast ei pea tingimata hautist ega suppi valmistama. Vastused on sellised, nagu oleks keegi öelnud, et peate ülejäänud elu ainult paljast kanakoiba järama.
Keegi ei kurtnud, et tal oleks palju liha üle ja ei oska sellest midagi valmistada. Inimene ütles, et tegi kanakoivast kapsasuppi, mille peale sina vastasid, et milleks sellise lobiga tegeleda, mis ei maitse kellelegi, vaid võiks süüa kanakoiba niisama, mis oleks vähem vaevarikas ja tervislikum. Kui siis öeldi, et kuidas saab küpsetatud kanakoib paljalt olla tervislikum, siis hakkas tulema sealt edasi mingeid huvitavaid teooriaid, kuidas köögivili on antivitamiine täis ja mida iganes.
Kurtis ikka küll, et sai meeltesegaduses koivad ostetud ning nüüd peab midagi välja mõtlema, mis nendega teha.
Külaline

Ei kurtnud enda teada üldse. Koivad olid kapis ja niisama grillida v praadida tavalist liha ei taha, seega supp sai tehtud koivapuljongist ja tuli täitsa ok välja ka. Tegin paari sidruniviiluga värksekapsakat.
Külaline

Kurtis ikka küll, et sai meeltesegaduses koivad ostetud ning nüüd peab midagi välja mõtlema, mis nendega teha.
Ei kurtnud. Sina hakkasid rääkima köögivilja, teravilja ja ma ei tea mille kahjulikkusest.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 13:49
Ei kurtnud. Sina hakkasid rääkima köögivilja, teravilja ja ma ei tea mille kahjulikkusest.
Mina pole midagi peale selle rääkinud, et teen 6l supi 2 kg kanast.
Külaline

Kanašnitsel, friikartulid, kurgi-tomatisalat hapukoore ja kodujuustuga. Tomateid tuleb kasvuhoones vaikselt, aga kurgiuputus on küll, nii et võite pakkuda, mida toidukõrvast ja kiiret sellega veel teha.
Külaline

Püreesupp. Sisse läks terve lillkapsapea, külmkapi ülejääkidest leitud veerand peakapsast, mõni kartul ja porgand, silma järgi veidi juursellerit (50-100 g), terve sibul, hunnik läbipraetud küüslauguküüsi, igasuguseid maitseaineid ja puljongit. Lõpus segasin sisse sulatatud juustu ning kaunistuseks ja maitseks riivitud suitsujuust.

Olen lisaks suitsujuustule peale pannud ka krutoone, krõbedat peekonit ja keedetud vutimune, aga täna ei viitsinud viimastega mässata. See on niisamagi maitsev ja väga toitev roog.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 19:52 Püreesupp. Sisse läks terve lillkapsapea, külmkapi ülejääkidest leitud veerand peakapsast, mõni kartul ja porgand, silma järgi veidi juursellerit (50-100 g), terve sibul, hunnik läbipraetud küüslauguküüsi, igasuguseid maitseaineid ja puljongit. Lõpus segasin sisse sulatatud juustu ning kaunistuseks ja maitseks riivitud suitsujuust.

Olen lisaks suitsujuustule peale pannud ka krutoone, krõbedat peekonit ja keedetud vutimune, aga täna ei viitsinud viimastega mässata. See on niisamagi maitsev ja väga toitev roog.
Lillkapsas oli toores?
Külaline

Ikka-ikka, vesi oli ka keetmata.
Külaline

Lillkapsas oli toores?
Lillkapsas ja kõik muu läks korraga potti keema.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 13:35
Juurviljad on halvad?
Seda on tegelikult väga lihtne määrata - kõik mis maitseb on tervislik, kõik mis ei maitse on ebatervislik. Kas sulle toores naturaalsel kujul teravili maitseb? Sama loogika kehtib koguste kohta ka - kui miski on suures koguses halb, siis see on halb. Mõõdukas koguses mürki ei muutu kuidagi maagiliselt tervislikuks.
Külaline

Kas sulle toores naturaalsel kujul teravili maitseb?
Kes seda teravilja toorelt käsib süüa? Ega mulle ei meeldi toores kanakoib ka, mis pidi olema tervislik toit.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist