Hambapuhadtusvahendeid on teadaolevalt vähemalt 5000 a vanadvaimuhaige kirjutas: ↑30 Juul 2024 16:44Mis on eelsoodumused? Hambapesu ja niiditamise vajadus on tehniliselt ka vale toitumise tagajärg. Naturaalne inimene vabas looduses ei pese hambaid, nii nagu ei pestud enne hambaharja leiutamist ja nagu ei pese ükski loom looduses. See selleks. Korraliku suuhooldusega saame meile mitteomase toidu negatiivsed mõjud neutraliseerida, aga see ei lahenda vitamiinide ja mineraalide defitsiiti. Ilma vajalike toitaineteta lagunevad hambad ikka ära. Ja vastupidi.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 16:03
Ei ole päris nii. See on kombinatsioon eelsoodumusest ja harjumustest. Paljud, kes peaks hambaid niiditama, seda ei tee ja hambapesugi ei tehta nii tihti kui vaja oleks. Loomulikult on ka toitumine ülioluline, aga kindlasti mitte peamine.
Hambutu Eesti
-
Külaline
-
Külaline
Nturaalsel inimesel olidki hambad juba 40 aastaselt puudu.vaimuhaige kirjutas: ↑30 Juul 2024 16:44Mis on eelsoodumused? Hambapesu ja niiditamise vajadus on tehniliselt ka vale toitumise tagajärg. Naturaalne inimene vabas looduses ei pese hambaid, nii nagu ei pestud enne hambaharja leiutamist ja nagu ei pese ükski loom looduses. See selleks. Korraliku suuhooldusega saame meile mitteomase toidu negatiivsed mõjud neutraliseerida, aga see ei lahenda vitamiinide ja mineraalide defitsiiti. Ilma vajalike toitaineteta lagunevad hambad ikka ära. Ja vastupidi.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 16:03
Ei ole päris nii. See on kombinatsioon eelsoodumusest ja harjumustest. Paljud, kes peaks hambaid niiditama, seda ei tee ja hambapesugi ei tehta nii tihti kui vaja oleks. Loomulikult on ka toitumine ülioluline, aga kindlasti mitte peamine.
-
Külaline
Ei vasta absoluutselt tõele.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 12:40Nturaalsel inimesel olidki hambad juba 40 aastaselt puudu.vaimuhaige kirjutas: ↑30 Juul 2024 16:44Mis on eelsoodumused? Hambapesu ja niiditamise vajadus on tehniliselt ka vale toitumise tagajärg. Naturaalne inimene vabas looduses ei pese hambaid, nii nagu ei pestud enne hambaharja leiutamist ja nagu ei pese ükski loom looduses. See selleks. Korraliku suuhooldusega saame meile mitteomase toidu negatiivsed mõjud neutraliseerida, aga see ei lahenda vitamiinide ja mineraalide defitsiiti. Ilma vajalike toitaineteta lagunevad hambad ikka ära. Ja vastupidi.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 16:03
-
Külaline
Nad olid selleks ajaks surnud.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 12:40Nturaalsel inimesel olidki hambad juba 40 aastaselt puudu.vaimuhaige kirjutas: ↑30 Juul 2024 16:44Mis on eelsoodumused? Hambapesu ja niiditamise vajadus on tehniliselt ka vale toitumise tagajärg. Naturaalne inimene vabas looduses ei pese hambaid, nii nagu ei pestud enne hambaharja leiutamist ja nagu ei pese ükski loom looduses. See selleks. Korraliku suuhooldusega saame meile mitteomase toidu negatiivsed mõjud neutraliseerida, aga see ei lahenda vitamiinide ja mineraalide defitsiiti. Ilma vajalike toitaineteta lagunevad hambad ikka ära. Ja vastupidi.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 16:03
-
Külaline
no ei olnud 90-ndatel "tohutud arved". Täiesti tavalised arved olid.Nätakas kirjutas: ↑07 Juun 2024 17:49 Tahan kommenteerida seda prioriteetide juttu. Olen üks neist, kel oma hambaid on vaid mõni üksik ja sellel on kaks põhjust - aastaid kartsin paaniliselt hambaarsti, kuna lapsena sain hullusti haiget ja kui meie maale saabus selline asi nagu tuimestus, saabusid ka tohutud arved. Ma olen terve elu käinud tööl ja saanud palka, vaatame siis, kus ma selle raha kõik panin? Kuna meil pere luues elukohta polnud, ostsime vana maja, mida oleme pool elu renoveerinud. Sinna on läinud päris palju. Laps on käinud ülikoolis, seegi maksis. Nüüd, kus maja hakkab valmis saama ja laps saab ise hakkama, peaks nagu raha üle jääma - aga näe, kaev jäi tühjaks ja tuleb puurkaev teha. Seejärel korralik kanalisatsioon. Laristanud olen ka tõesti, aastas korra välisreisil käinud, nii umbes tuhande sellele kulutanud. Karsklane ma ka ei ole, seda raha, mis ma maha olen joonud, on raske hinnata, aga hambaarstile sellest küll poleks jagunud. Minu hambaravi, kui oleksin valinud implantaadid ja või muud peened asjad, oleks maksnud kümneid tuhandeid. Mille arvel ma selle kokku oleksin pidanud hoidma? Hetkel on mul plaatproteesid ja olen nendega rahul. Aga mõistan täiesti inimesi, kellel on päritud kehvad hambad ja raha arstile ei jagu.
Ja prioriteetide küsimus on see muidugi - mina oleks hambad enne korda teinud, maja sellevõrra vähema summa eest renoveerinud. Ülikooliealine laps peaks ka aru saama, et ema hambad on olulised ja tema hankigu endale tasuta ülikoolikoht + tehku suvel tööd oma igapäevakulude katmiseks selle nimel.
-
Püha õde
Sa nätakas tundud olevat selline 60-65. Hirmus lugemine ja kahju on sinust ka.Nätakas kirjutas: ↑07 Juun 2024 17:49 Tahan kommenteerida seda prioriteetide juttu. Olen üks neist, kel oma hambaid on vaid mõni üksik ja sellel on kaks põhjust - aastaid kartsin paaniliselt hambaarsti, kuna lapsena sain hullusti haiget ja kui meie maale saabus selline asi nagu tuimestus, saabusid ka tohutud arved. Ma olen terve elu käinud tööl ja saanud palka, vaatame siis, kus ma selle raha kõik panin? Kuna meil pere luues elukohta polnud, ostsime vana maja, mida oleme pool elu renoveerinud. Sinna on läinud päris palju. Laps on käinud ülikoolis, seegi maksis. Nüüd, kus maja hakkab valmis saama ja laps saab ise hakkama, peaks nagu raha üle jääma - aga näe, kaev jäi tühjaks ja tuleb puurkaev teha. Seejärel korralik kanalisatsioon. Laristanud olen ka tõesti, aastas korra välisreisil käinud, nii umbes tuhande sellele kulutanud. Karsklane ma ka ei ole, seda raha, mis ma maha olen joonud, on raske hinnata, aga hambaarstile sellest küll poleks jagunud. Minu hambaravi, kui oleksin valinud implantaadid ja või muud peened asjad, oleks maksnud kümneid tuhandeid. Mille arvel ma selle kokku oleksin pidanud hoidma? Hetkel on mul plaatproteesid ja olen nendega rahul. Aga mõistan täiesti inimesi, kellel on päritud kehvad hambad ja raha arstile ei jagu.
-
Külaline
Aga kuidas sellele eelnenud sadade tuhandete, kui mitte miljonite aastate vältel hakkama saadi. Kas see ongi naturaalne, et inimestel mädanevad teatud aja möödudes hambad suust? Kas loodus teeb vigu, et see on ainult meie liigile loomupärane? Kas olemegi looduse poolt disainitud preketeid kandma, hambaharja kasutama ning tarkusehambaid välja tõmbama? Tahad öelda, et oleme targemad kui loodus?Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 10:19Hambapuhadtusvahendeid on teadaolevalt vähemalt 5000 a vanadvaimuhaige kirjutas: ↑30 Juul 2024 16:44Mis on eelsoodumused? Hambapesu ja niiditamise vajadus on tehniliselt ka vale toitumise tagajärg. Naturaalne inimene vabas looduses ei pese hambaid, nii nagu ei pestud enne hambaharja leiutamist ja nagu ei pese ükski loom looduses. See selleks. Korraliku suuhooldusega saame meile mitteomase toidu negatiivsed mõjud neutraliseerida, aga see ei lahenda vitamiinide ja mineraalide defitsiiti. Ilma vajalike toitaineteta lagunevad hambad ikka ära. Ja vastupidi.Külaline kirjutas: ↑30 Juul 2024 16:03
-
Külaline
Breketid, tupsu, breketid.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 14:33Aga kuidas sellele eelnenud sadade tuhandete, kui mitte miljonite aastate vältel hakkama saadi. Kas see ongi naturaalne, et inimestel mädanevad teatud aja möödudes hambad suust? Kas loodus teeb vigu, et see on ainult meie liigile loomupärane? Kas olemegi looduse poolt disainitud preketeid kandma, hambaharja kasutama ning tarkusehambaid välja tõmbama? Tahad öelda, et oleme targemad kui loodus?Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 10:19Hambapuhadtusvahendeid on teadaolevalt vähemalt 5000 a vanadvaimuhaige kirjutas: ↑30 Juul 2024 16:44
Mis on eelsoodumused? Hambapesu ja niiditamise vajadus on tehniliselt ka vale toitumise tagajärg. Naturaalne inimene vabas looduses ei pese hambaid, nii nagu ei pestud enne hambaharja leiutamist ja nagu ei pese ükski loom looduses. See selleks. Korraliku suuhooldusega saame meile mitteomase toidu negatiivsed mõjud neutraliseerida, aga see ei lahenda vitamiinide ja mineraalide defitsiiti. Ilma vajalike toitaineteta lagunevad hambad ikka ära. Ja vastupidi.
Nagu juba öeldud, surdi ära. Varakult. Ja suhkurt ei tuntud.
-
Külaline
Miks usutakse sellist jura. Et siis koopainimene sünnitas 30 aastaselt oma kümnenda lapse, ja 35-selt suri "vanadusse"? 5 aastane laps jäi omapead kusagile tundrasse mammuteid küttima, koos oma 7 aastase õe ja 6 aastase onuga? Nii oleks inimkond ammu välja surnud.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 14:57Breketid, tupsu, breketid.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 14:33Aga kuidas sellele eelnenud sadade tuhandete, kui mitte miljonite aastate vältel hakkama saadi. Kas see ongi naturaalne, et inimestel mädanevad teatud aja möödudes hambad suust? Kas loodus teeb vigu, et see on ainult meie liigile loomupärane? Kas olemegi looduse poolt disainitud preketeid kandma, hambaharja kasutama ning tarkusehambaid välja tõmbama? Tahad öelda, et oleme targemad kui loodus?
-
Külaline
Praegu tuntakse vist kuute inimese liiki, millest 5 ongi välja surnud.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 15:47Miks usutakse sellist jura. Et siis koopainimene sünnitas 30 aastaselt oma kümnenda lapse, ja 35-selt suri "vanadusse"? 5 aastane laps jäi omapead kusagile tundrasse mammuteid küttima, koos oma 7 aastase õe ja 6 aastase onuga? Nii oleks inimkond ammu välja surnud.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 14:57Breketid, tupsu, breketid.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 14:33
Aga kuidas sellele eelnenud sadade tuhandete, kui mitte miljonite aastate vältel hakkama saadi. Kas see ongi naturaalne, et inimestel mädanevad teatud aja möödudes hambad suust? Kas loodus teeb vigu, et see on ainult meie liigile loomupärane? Kas olemegi looduse poolt disainitud preketeid kandma, hambaharja kasutama ning tarkusehambaid välja tõmbama? Tahad öelda, et oleme targemad kui loodus?
Koopainimesed elasid kommuunis. Mõni isik visati välja surema, mõni jäeti kommuuni.
Hõim kasvatas orvud üles, ei jäänud tited omapäi. Imelik, et sellist rumalust peab üldse keegi küsima.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 15:47
Miks usutakse sellist jura. Et siis koopainimene sünnitas 30 aastaselt oma kümnenda lapse, ja 35-selt suri "vanadusse"? 5 aastane laps jäi omapead kusagile tundrasse mammuteid küttima, koos oma 7 aastase õe ja 6 aastase onuga? Nii oleks inimkond ammu välja surnud.
-
Külaline
Kes see hõim sinu meelest oli, kui kõik 35-selt surid, 10 aastased onud ja tädid? Linnalegendi tasemel jutt. Selle kohta ei ole mitte ühtegi tõestust. Kõik isotoopuuringud näitavad, et nimesed elasid stabiilselt üle 100 aastaseks. Meie naturaalne eluiga on kusagil 120-150 ringis. Tänapäeval on saavutus see kui elad sellest poole. Näitavad ka seda, et viimase 17k aasta jooksul on toimunud mandumine, ajumaht on kahanenud, inimesed on kasvult väiksemaks jäänud jne.Andy kirjutas: ↑31 Juul 2024 16:28Hõim kasvatas orvud üles, ei jäänud tited omapäi. Imelik, et sellist rumalust peab üldse keegi küsima.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 15:47
Miks usutakse sellist jura. Et siis koopainimene sünnitas 30 aastaselt oma kümnenda lapse, ja 35-selt suri "vanadusse"? 5 aastane laps jäi omapead kusagile tundrasse mammuteid küttima, koos oma 7 aastase õe ja 6 aastase onuga? Nii oleks inimkond ammu välja surnud.
-
Külaline
Tundub, et sa oled kõige targem kõikides valdkondades, meditsiinis, toitumises, kvantfüüsikas, ajaloos, keemias jneKülaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 20:07Kes see hõim sinu meelest oli, kui kõik 35-selt surid, 10 aastased onud ja tädid? Linnalegendi tasemel jutt. Selle kohta ei ole mitte ühtegi tõestust. Kõik isotoopuuringud näitavad, et nimesed elasid stabiilselt üle 100 aastaseks. Meie naturaalne eluiga on kusagil 120-150 ringis. Tänapäeval on saavutus see kui elad sellest poole. Näitavad ka seda, et viimase 17k aasta jooksul on toimunud mandumine, ajumaht on kahanenud, inimesed on kasvult väiksemaks jäänud jne.Andy kirjutas: ↑31 Juul 2024 16:28Hõim kasvatas orvud üles, ei jäänud tited omapäi. Imelik, et sellist rumalust peab üldse keegi küsima.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 15:47
-
Külaline
Suhkrut, tupsu, suhkrut.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 14:57Breketid, tupsu, breketid.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 14:33Aga kuidas sellele eelnenud sadade tuhandete, kui mitte miljonite aastate vältel hakkama saadi. Kas see ongi naturaalne, et inimestel mädanevad teatud aja möödudes hambad suust? Kas loodus teeb vigu, et see on ainult meie liigile loomupärane? Kas olemegi looduse poolt disainitud preketeid kandma, hambaharja kasutama ning tarkusehambaid välja tõmbama? Tahad öelda, et oleme targemad kui loodus?
-
Külaline
Minumeelest on osaliselt siin süü ka neil hambaarstidel, kes ei viitsi hambaid parandada, vaid tahavad need nui neljaks välja tõmmata. Kui patsient jõuliselt vastu ei julge vaielda arstile, siis tõmmataksegi välja. Ja pärast oled hambutu, kui ei tea, kust implanaati üldse saada võiks (mõnes väikelinnas neid ei pandagi). nt minu ema ei julenud vaielda ja ta on praegu 80+ eluaastates suht hambutu.
Mina oleks ka praegu ilma ühe esihambata, kui poleks julgenud arstile vastu vaielda. Keeldusin resoluutselt väljatõmbamisest. 1990ndate algul. Käisin läbi 6 (loe:kuus!) kliinikut (nii riiklikud polikliinikud kui erakliinikuid) , kust siis lõpuks kuuendast pisikesest erakliinikus leidsin arsti, kes ütlest, et ok, ta ehitab selle hamba tifti abil üles, aga garantiid ei anna. See hammas on nüüd ilma garantiita mind teeninud pärast tifti panekut juba üle 30a ja pole ikka veel ära murdunud.
Praegu on ka 2 hammast, mille kohta üks arst teatas, et ainult kroon sobiks, aga mu tuttav hambaarst vaatas neist üht ja ütles, et pole hullu, selle ehitab plommi ja tiftiga kenasti üles tagasi. Homme lähengi tegema.
Mina oleks ka praegu ilma ühe esihambata, kui poleks julgenud arstile vastu vaielda. Keeldusin resoluutselt väljatõmbamisest. 1990ndate algul. Käisin läbi 6 (loe:kuus!) kliinikut (nii riiklikud polikliinikud kui erakliinikuid) , kust siis lõpuks kuuendast pisikesest erakliinikus leidsin arsti, kes ütlest, et ok, ta ehitab selle hamba tifti abil üles, aga garantiid ei anna. See hammas on nüüd ilma garantiita mind teeninud pärast tifti panekut juba üle 30a ja pole ikka veel ära murdunud.
Praegu on ka 2 hammast, mille kohta üks arst teatas, et ainult kroon sobiks, aga mu tuttav hambaarst vaatas neist üht ja ütles, et pole hullu, selle ehitab plommi ja tiftiga kenasti üles tagasi. Homme lähengi tegema.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 14:33Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 10:19Aga kuidas sellele eelnenud sadade tuhandete, kui mitte miljonite aastate vältel hakkama saadi. Kas see ongi naturaalne, et inimestel mädanevad teatud aja möödudes hambad suust? Kas loodus teeb vigu, et see on ainult meie liigile loomupärane? Kas olemegi looduse poolt disainitud preketeid kandma, hambaharja kasutama ning tarkusehambaid välja tõmbama? Tahad öelda, et oleme targemad kui loodus?
Mu ühel kassil olid lõpuks peaaegu kõik hambad puudu. Märkasin alles siis, kui kõik esihambad jakihvad läinud olid. Kui koertel hambaid ei puhasta, esineb ka neil hambaprobleeme. Loomaaias jälgitakse kõigil loomadel hammaste olukorda. Ka vabas looduses kuluvad kõikide loomade hambad.
Järelikult ei ole hambahaigused midagi ainult inimestel esinevat. Ja mõne koha pealt oleme me tõesti targemad kui loodus.
-
Külaline
Too mõni viide, oleks huvitav näha. Ma ei ole kuulnud ühestki katkiste hammastega loomast looduses. Koduloomadel võib tõesti esineda, siis on põhjus vales toitumises.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2024 04:52
Aga kuidas sellele eelnenud sadade tuhandete, kui mitte miljonite aastate vältel hakkama saadi. Kas see ongi naturaalne, et inimestel mädanevad teatud aja möödudes hambad suust? Kas loodus teeb vigu, et see on ainult meie liigile loomupärane? Kas olemegi looduse poolt disainitud preketeid kandma, hambaharja kasutama ning tarkusehambaid välja tõmbama? Tahad öelda, et oleme targemad kui loodus?
Mu ühel kassil olid lõpuks peaaegu kõik hambad puudu. Märkasin alles siis, kui kõik esihambad jakihvad läinud olid. Kui koertel hambaid ei puhasta, esineb ka neil hambaprobleeme. Loomaaias jälgitakse kõigil loomadel hammaste olukorda. Ka vabas looduses kuluvad kõikide loomade hambad.
Järelikult ei ole hambahaigused midagi ainult inimestel esinevat. Ja mõne koha pealt oleme me tõesti targemad kui loodus.
Loe Pottengeri kasside eksperimedi kohta. Isegi väike puudujääk naturaalses dieedis muudab kassid täielikeks ebarditeks, ja iga järgmine põlvkond on eelmisest hullem. Inimene ei ole kass, ilmselgelt, kuid vale toitumine mõjutab meid täpselt samapalju kui kõiki teisi imetajaid/loomi.
https://www.youtube.com/watch?v=8C1X1Pi03zQ
-
Külaline
Mina vaatasin just ühte dokumentaali ja seal öeldi, et inimeste hambad hakkasid lagunema siis, kui inimesed hakkasid teravilja sööma. Hiljem lisandus veel suhkur. Ja näidati neid leitud lõualuid, hambad olid inimestel ikka väga halvas korras selleks ajaks, kui ära surid. Koduloomadel hambad lagunevad ilmselt ka sellepärast, et nende toidus on ka teravili.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2024 14:42Too mõni viide, oleks huvitav näha. Ma ei ole kuulnud ühestki katkiste hammastega loomast looduses. Koduloomadel võib tõesti esineda, siis on põhjus vales toitumises.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2024 04:52
Loe Pottengeri kasside eksperimedi kohta. Isegi väike puudujääk naturaalses dieedis muudab kassid täielikeks ebarditeks, ja iga järgmine põlvkond on eelmisest hullem. Inimene ei ole kass, ilmselgelt, kuid vale toitumine mõjutab meid täpselt samapalju kui kõiki teisi imetajaid/loomi.
https://www.youtube.com/watch?v=8C1X1Pi03zQ
-
Külaline
Asi ei ole mitte teravilja kahjulikkuses vaid selles, et jahutooted ei vaja närimist. Iga hambaarst räägib, et hammastele on närimine väga kasulik.
-
Külaline
Kõlab loogiliselt. Teravili on happeline ja tõstab suu pH taset. Aitab kaasa toitainepuudulikkusele ka, millest see kasside eksperiment rääkib, kuna teravilja arvelt sööd vitamiinirikast toitu vähem, ning seal olevad antivitamiinid takistavad selle väiksegi osa imendumist. Happelisust aitab korralik suuhooldus neutraliseerida, toitainepuuudst mitte. Sellepärast mõnel lagunevad hambad isegi siis, kui neid hoolega peseb. Nad ise muidugi usuvad, et põhjuseks on geneetiline loterii või muu selline nõiakunst.Külaline kirjutas: ↑09 Aug 2024 15:51
Mina vaatasin just ühte dokumentaali ja seal öeldi, et inimeste hambad hakkasid lagunema siis, kui inimesed hakkasid teravilja sööma. Hiljem lisandus veel suhkur. Ja näidati neid leitud lõualuid, hambad olid inimestel ikka väga halvas korras selleks ajaks, kui ära surid. Koduloomadel hambad lagunevad ilmselt ka sellepärast, et nende toidus on ka teravili.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist