Just, mitte ainult ametikohad ei kao ära, vaid ka vajadus toetusi arvestavaid ülal pidada, samuti igasugused väikevahendid - paber, printerid jms. Vabanevad inimesed saaksid täitmata töökohtadele minna. Eestis on väga paljudes valdkondades tööjõupuudus.lihtsalt1 kirjutas: ↑25 Juul 2024 03:10 Kodanikupalga maksumusest.
See ei ole nii, et lihtsalt korrutad 545,52 saajate arvuga. Kui see kogu elanikkonnaga korrutada, on tulemuseks tõesti ligi 900 miljonit eurot. Aga see on kõigest bruto. Arvestada tuleb ka kokkuhoiukohtadega, mis tekivad sellest, et osa kulutusi muutub mõttetuks. Ning kui need kärpekohad ammenduvad, siis ülejääk tuleb katta maksudest.
545,52 euro suuruse kodanikupalga maksmise netokulu oleks sel aastal 5,33 miljardit eurot. Aga võimalik, et isegi vähem. Meiesugustel lihtsurelikel ei ole ju võimalik saada ülevaadet kõigist mõttetuks muutuvatest ametikohtadest avalikus sektoris.
See eeldaks lisamaksu ca 30%, aga jällegi on võimalik, et väiksemat (vt eelmist lõiku).
See 30% ei näita lisamaksukoormuse suurust, sest kodanikupalk on sisuliselt ju kõigile võrdselt tagastatav (tulu)maks. Tegelik maksukoormus on riigile makstavad maksud miinus riigilt saadav kodanikupalk. Võrreldes praegusega oleks null protsenti lisamaksukoormust neil (üksikutel täiskasvanutel), kelle brutotulu on kusagil 1818 euro kandis kuus.
Kui kodanikupalka makstaks üksnes lastele, piisaks 8% suurusest lisamaksust (jääks isegi teatav beebibuumivaru).
Olgu veel öeldud, et kui keegi räägib midagi vajadusest toetusi paremini sihtida, siis selle sihtimisega saabki just kõige paremini hakkama kodanikupalk koosmõjus maksudega, mitte mingisugune sihtijate armee ning kilomeetrite viisi regulatsioone. Raha sihib end ise!
Kui üks pere saab kodanikupalka ühtekokku 1 euro võrra rohkem kui sellest perest riigile makse laekub, siis see tähendab, et riik sisuliselt toetab seda peret 1 euroga kuus, ehkki tehniliselt maksab igaühele 545,52. Eespool toodud skeemi puhul oleks siis tegemist näiteks sellise perekonnaga, kus mõlema vanema brutopalk on 1635,56 eurot kuus ning neil on üks laps. Pere netosissetulek on kokku 3 272,12. Või on see kolme lapsega pere, kus kummagi vanema brutopalk on 2726,60 eurot. Pere netosissetulek on siis kokku 5454,20 eurot kuus.
Kodanikupalk
-
Külaline
-
Külaline
Vähem hakkaks saama ka see seltskond, kellel on kõrge VH, hooldus- ja haigusrahad, töötuskindlustus. Need kõik kaoksid ära.Külaline kirjutas: ↑26 Juul 2024 11:55Ehk siis alles jääksid tervisega seotud toetused ja toimetulekutoetus? Või seda viimast ka ei jää? Ja pensionist jääks alles siis mis? Teine ja kolmas sammas? Baasosa kaotatakse ära? Aga see nö esimene sammas ehk siis staažist ja makstud sotsmaksust sõltuv osa, kas see jääb? Minu arusaamas, kui niipalju asju alles jääb, siis ei ole ikka reaalne seda summat kokku saada. Seda sinu poolt arvutatud 5.33 miljardit (so üle veerandi meie kogu riigieelarvest) ainult lastetoetuste, VH, töötutoetuse ja pensioni baasosa ja nende administreerimise arvelt. Lihtne aritmeetika ütleb, et kui need, kes praegu saavad toetusi 0 eurot kuus, hakkavad äkki saama 545.52 eurot kuus, siis keegi hakkab saama vähem. Ja kes need vähem saajad on? Ikka see vaesem ja abivajavam seltskond.lihtsalt1 kirjutas: ↑25 Juul 2024 02:12
Mina väidan, et kaovad ära kõik need toetused, mis kaotavad kodanikupalga olemasolul mõtte. Kõik praegused regulaarsed peretoetused. Vanemahüvitis ka. Töötutoetused, töötuskindlustus ehk kõik, mida kutsutakse passiivseteks tööturumeetmeteks. Umbes pool Töötukassat paneb pillid kotti. Ideaalis kaob ära pensioni baasosa ja nähtus nimega rahvapension, sest kodanikupalk tuleb ka nende asemele. Toetuste sihtijate armee peab hakkama endale uut tööd otsima.
Tühi jutt. Miks peaks kaotatama selliseid lisatoetusi, mida vajatakse just tervislikel põhjustel? Ja väitel, et see lükkaks kellegi vaesusesse, kes abi päriselt vajab, ei ole mingit tõsiseltvõetavat põhjendust.
Ehk siis... mulle seda ideed maha ei müü enne, kui mul on silma ees väga konkreetne arvutuslikult, kui suured on kulud, kui suur kokkuhoid vanade toetuste ärajäämisega, kust see vahetada tuleb ning kuidas aidatakse päriselt abivajaiaid.
Kuidas nende täitmata töökohtadega tulevikus on, seda ei tea inglid ka taevas. Tekib vajadus uut moodi töökohtade järele, aga kas inimesed selleks valmis on, ei tea.Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 13:47 Vabanevad inimesed saaksid täitmata töökohtadele minna. Eestis on väga paljudes valdkondades tööjõupuudus.
Igal juhul annab kodanikupalk aega atra seada. Ja midagi veel - alustada ilma toimetulekuriskita ettevõtja elu. Kui kohe ei õnnestu, proovid midagi kartmata uuesti. Väikeettevõtjaid tekib nagu seeni pärast vihma, pakun nii.
Seda, et traditsiooniliste töökohtade vähenemisega tuleb arvestada, nägin hiljuti Soomes. Võtke või jätke - seal saab osta automaatidest värskelt valmistatud pitsat. Tellid ära ja maksad, ootad kolm minutit - ning võtad pitsa vastu. On tooraine kasvatajad ja töötlejad, kattematerjali ettevalmistajad (kui nemadki juba robotite poolt asendatud pole) ning keegi on söötnud robotile ette retseptid. Aga keda pole, on need, kes pitsat valmistavad.
Õigupoolest tundub, et see teema pole päris õiges rubriigis 
Sobivam oleks "Tööelu, raha ja seadused". Sellele omakorda võiks ka olla mõni muu ülemrubriik, mida praegu pole, nt "Ühiskond".
Sobivam oleks "Tööelu, raha ja seadused". Sellele omakorda võiks ka olla mõni muu ülemrubriik, mida praegu pole, nt "Ühiskond".
-
Külaline
Taanis on ilma juhita metroorongid. Sõidu ajal avastasin, vau, ma seisan esiklaasi taga ja näen otse ette.
Eesti tiiger jäi vanaks ja pandi magama. Uut otsustati mitte võtta.
Ma ise teen tööl arvutis palju kilplastööd napakalt mahajäänud programmiga.
Eesti tiiger jäi vanaks ja pandi magama. Uut otsustati mitte võtta.
Ma ise teen tööl arvutis palju kilplastööd napakalt mahajäänud programmiga.
-
Külaline
Ma ei tea, mis sajandis sa elad. Meil on ammu paberivaba kontor ja seda rahvusvahelises ettevõttes, kus pigem uuendused kauem aega võtavad. Mingeid väikevahendeid meeletus koguses ei kulu. Samuti paned järjekindlalt puusse mingi väidetava hullu arvestajate ja menetlejate hulgaga. Neid lihtsalt pole enam ammu arvutisüsteemide ja reaalajamajanduse suunas liikumise ajastul.Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 13:47
Just, mitte ainult ametikohad ei kao ära, vaid ka vajadus toetusi arvestavaid ülal pidada, samuti igasugused väikevahendid - paber, printerid jms. Vabanevad inimesed saaksid täitmata töökohtadele minna. Eestis on väga paljudes valdkondades tööjõupuudus.
Töötukassa ei ole küll kuigi automatiseeritud. Ka toimetulekutoetusi tuleb taotleda. Need ei teki automaatselt, kui sissetulekud allapoole teatud piiri langevad. Ja mis "paberisse" puutub, siis kohtusüsteem alles hakkab end harjutama mõttega, et e-dokument ei ole arvutisse skännitud paberdokument ega kuidagi muud moodi sama mis klassikaline A4Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 17:46Ma ei tea, mis sajandis sa elad. Meil on ammu paberivaba kontor ja seda rahvusvahelises ettevõttes, kus pigem uuendused kauem aega võtavad. Mingeid väikevahendeid meeletus koguses ei kulu. Samuti paned järjekindlalt puusse mingi väidetava hullu arvestajate ja menetlejate hulgaga. Neid lihtsalt pole enam ammu arvutisüsteemide ja reaalajamajanduse suunas liikumise ajastul.Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 13:47
Just, mitte ainult ametikohad ei kao ära, vaid ka vajadus toetusi arvestavaid ülal pidada, samuti igasugused väikevahendid - paber, printerid jms. Vabanevad inimesed saaksid täitmata töökohtadele minna. Eestis on väga paljudes valdkondades tööjõupuudus.
-
Külaline
Pitsavalmistajad saavad hooldajateks hakata, neid läheb üha rohkem vaja. Masin ei hakka kunagi seda tööd tegema.lihtsalt1 kirjutas: ↑02 Aug 2024 17:07Kuidas nende täitmata töökohtadega tulevikus on, seda ei tea inglid ka taevas. Tekib vajadus uut moodi töökohtade järele, aga kas inimesed selleks valmis on, ei tea.Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 13:47 Vabanevad inimesed saaksid täitmata töökohtadele minna. Eestis on väga paljudes valdkondades tööjõupuudus.
Igal juhul annab kodanikupalk aega atra seada. Ja midagi veel - alustada ilma toimetulekuriskita ettevõtja elu. Kui kohe ei õnnestu, proovid midagi kartmata uuesti. Väikeettevõtjaid tekib nagu seeni pärast vihma, pakun nii.
Seda, et traditsiooniliste töökohtade vähenemisega tuleb arvestada, nägin hiljuti Soomes. Võtke või jätke - seal saab osta automaatidest värskelt valmistatud pitsat. Tellid ära ja maksad, ootad kolm minutit - ning võtad pitsa vastu. On tooraine kasvatajad ja töötlejad, kattematerjali ettevalmistajad (kui nemadki juba robotite poolt asendatud pole) ning keegi on söötnud robotile ette retseptid. Aga keda pole, on need, kes pitsat valmistavad.
-
Külaline
Lolli jutuga ei ole midagi peale hakata. Kodanikupalka saaksid kõik inimesed, imikutest raukadeni ja see ei võimaldaks mitte uhkelt rikkaks minna, vaid hoida inimesel elementaarne olemas.Külaline kirjutas: ↑22 Juul 2024 14:51 Kõige parem oleks veel see, et oleks selline riik, kus keegi ei peaks tööl käima ja kõik saavad palka. Nagu maine paradiis või nii.![]()
Ma ei ole teemaalgataja, aga pooldan kodanikupalka. Selle eelised on järgmised:
a) hoiaks kokku meeletult bürokraadipalku - teatud summa, näiteks 500 - 1000 eurot (tuleb kokku leppida) kuulub igale elus olevale kodanikule ja laekub alates esimesest elukuust viimaseni sulle kontole. Pole vaja ühtki bürokraati peale sündide ja surmade registreerija, kas vastustajad sellest saavad aru?
b) vabastaks inimese vaimu ja loomingulise energia, mille abil ta saaks ennast teostada, selmet olla pidevalt mures elutähtsate asjade pärast.Kindlustunde positiivset mõju vaimsele tervisele alahindavad ainult rumalad
c) soodustaks inimeste ja perede suhteid. Igaüks, kes teenib piisavalt juurde ega vaja seda kodanikupalka, võib oma palga lihtsalt ära kinkida. Iga rikas võiks seega rahulikult abistada mõnda sugulast või vaest tuttavat, kinkides oma kodanikupalga neile kas püsikorraldusega või muul viisil.
d) väheste vajadustega inimesed nagu sageli on loomingulise ala omad, kunstnikud, kirjanikud, muusikud jne võivad rahus loomingut teha, elades tagasihoidlikult ja mitte jäädes nälga. Kui pitsitama hakkab, võib alati tööle minna.
Kodanikupalk ei KEELA kellegi juurde teenida. Aga rasked ajad ei ole siis enam nii rasked.
Need eelised on niivõrd ilmselged ja niivõrd hea mõjuga, et peaks siililegi selge olema. Kellele aga ei ole, siis lükaku palun kõik mu kolm punkti ümber ehk näidaku ära, kuidas see kõik on halb ja paha. Hea on hoida ülal karja ametnikke, kes su kontosid kontrollivad ja sente saevad. Hea on, kui inimene viibib orjuse seisundis ja teeb sundtööd. Hea on, kui saab kellestki üle olla ja näha teiste virelemist, see tõstab enesetunnet, sest siis saad teda aidates ennast tähtsana tunda?
Kodanikupalga vastu saab olla ainult keegi, kelles pesitseb mingi latentne vajadus näha, kuidas kellelgi läheb halvasti. Halvemini kui tal. Ma mõtlen seda absoluutselt tõsiselt. Väikese inimese kadedus isegi selle peale, kui teine on temaga võrdne.
-
Külaline
Kodanikupalk on kapitalisti jaoks sama vastuvõetamatu nagu oli Ameerika orjanduslikus Lõunas idee orjade vabadusest. Mida peaks küll ori vabadusega peale hakkama, kuidas saab hakkama, kui piitsaga taga ei aeta? Vabanesid orjad ja tuleb ka kodanikupalk, sest ühiskond, inim- ja töösuhted on niivõrd palju muutunud, ei sobi enam kaasaega.
-
Külaline
Minule tõsiselt meeldiks kodanikupalk. Parim vahend riigi lüpsmiseks. Mina pole kapitalist, olen parasiit ja mulle meeldib teiste kulul elada. Kodanikupalgast paremat vahendit selleks ikka annab välja mõelda.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 00:22 Kodanikupalk on kapitalisti jaoks sama vastuvõetamatu nagu oli Ameerika orjanduslikus Lõunas idee orjade vabadusest. Mida peaks küll ori vabadusega peale hakkama, kuidas saab hakkama, kui piitsaga taga ei aeta? Vabanesid orjad ja tuleb ka kodanikupalk, sest ühiskond, inim- ja töösuhted on niivõrd palju muutunud, ei sobi enam kaasaega.
-
Külaline
Ja kust see raha tuleb? Oleks elementaarne olemas... Aga kui inimene vajab näiteks oma vanuse või puude tõttu rohkem, kui elemntaarne. Ja samal ajal ei ole ta sellesama vanuse või puude tõttu võimeline tööl käima, siis kuidas saab see inimene hakkama? Kas sureb lihtsalt ära? Või siis on ikka vajabüokraatiat, mis aitaks eristada neid, kes tõesti abi vajavad?Külaline kirjutas: ↑03 Aug 2024 22:39
Lolli jutuga ei ole midagi peale hakata. Kodanikupalka saaksid kõik inimesed, imikutest raukadeni ja see ei võimaldaks mitte uhkelt rikkaks minna, vaid hoida inimesel elementaarne olemas.
Ma ei ole teemaalgataja, aga pooldan kodanikupalka. Selle eelised on järgmised:
a) hoiaks kokku meeletult bürokraadipalku - teatud summa, näiteks 500 - 1000 eurot (tuleb kokku leppida) kuulub igale elus olevale kodanikule ja laekub alates esimesest elukuust viimaseni sulle kontole. Pole vaja ühtki bürokraati peale sündide ja surmade registreerija, kas vastustajad sellest saavad aru?
Jahah, sa ei tunne inimloomust. Kui paljud praegusedhea teenistusega inimesed näiteks oma laste rahast loobuvad või selle kellelegi ära kingivad?Külaline kirjutas: ↑03 Aug 2024 22:39
b) vabastaks inimese vaimu ja loomingulise energia, mille abil ta saaks ennast teostada, selmet olla pidevalt mures elutähtsate asjade pärast.Kindlustunde positiivset mõju vaimsele tervisele alahindavad ainult rumalad
c) soodustaks inimeste ja perede suhteid. Igaüks, kes teenib piisavalt juurde ega vaja seda kodanikupalka, võib oma palga lihtsalt ära kinkida. Iga rikas võiks seega rahulikult abistada mõnda sugulast või vaest tuttavat, kinkides oma kodanikupalga neile kas püsikorraldusega või muul viisil.
Veel kord, kõik EI SAA juurde teenida, sest on selleks liiga vanad või liikumisvõimetud vmt. Ja samal ajal nemad VAJAVAD raha teistest rohkem, sest selliste inimeste abivahendid ja hooldamine on kallis.Külaline kirjutas: ↑03 Aug 2024 22:39 d) väheste vajadustega inimesed nagu sageli on loomingulise ala omad, kunstnikud, kirjanikud, muusikud jne võivad rahus loomingut teha, elades tagasihoidlikult ja mitte jäädes nälga. Kui pitsitama hakkab, võib alati tööle minna.
Kodanikupalk ei KEELA kellegi juurde teenida. Aga rasked ajad ei ole siis enam nii rasked.
Vastupidi. Kodanikupalga poolt saab olla ainult see inimene, kes ei hooli absoluutselt neist, kes päriselt abi vajavad.Külaline kirjutas: ↑03 Aug 2024 22:39
Need eelised on niivõrd ilmselged ja niivõrd hea mõjuga, et peaks siililegi selge olema. Kellele aga ei ole, siis lükaku palun kõik mu kolm punkti ümber ehk näidaku ära, kuidas see kõik on halb ja paha. Hea on hoida ülal karja ametnikke, kes su kontosid kontrollivad ja sente saevad. Hea on, kui inimene viibib orjuse seisundis ja teeb sundtööd. Hea on, kui saab kellestki üle olla ja näha teiste virelemist, see tõstab enesetunnet, sest siis saad teda aidates ennast tähtsana tunda?
Kodanikupalga vastu saab olla ainult keegi, kelles pesitseb mingi latentne vajadus näha, kuidas kellelgi läheb halvasti. Halvemini kui tal. Ma mõtlen seda absoluutselt tõsiselt. Väikese inimese kadedus isegi selle peale, kui teine on temaga võrdne.
-
Külaline
No kes see mittemillegi eest lihtsat raha ei taha- makstakse peale lihtsalt olemasolemise eest! Väga motiveeriv... Ümberõppeks on meil rohkem kui lahke töötukindlustus, kogud endale staazi ja saad aasta aega riigi kulul ümber õppida, hiljem samamoodi nagu tudengid lisatööd tehes.
Kodanikupalga poolt saab olla ainult see inimene, kes ei taha, et üldse oleks olemas abivajajaid lihtsalt rahalistel põhjustel.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 10:22 Aga kui inimene vajab näiteks oma vanuse või puude tõttu rohkem, kui elemntaarne. Ja samal ajal ei ole ta sellesama vanuse või puude tõttu võimeline tööl käima, siis kuidas saab see inimene hakkama? Kas sureb lihtsalt ära? Või siis on ikka vajabüokraatiat, mis aitaks eristada neid, kes tõesti abi vajavad?
Kodanikupalga poolt saab olla ainult see inimene, kes ei hooli absoluutselt neist, kes päriselt abi vajavad.
Kust võtab anonüümne kirjutaja sellise mõtte, et kui juba kodanikupalk on, siis ei arvestata nendega, kellel tervislikel põhjustel on tavapärasest suuremad sundkulutused? Erivajadustega inimestega arvestamist ei lõpeta küll keegi. Aga standarvajadustega inimeste toimetulekuprobleemidega ei pea siis küll keegi enam tegelema.
Muide, et veel õli tulle valada - kui kodanikupalk tehakse nn "suletud solidaarsussüsteemina", mis hõlmab ainult riigi kodanikke, siis ongi paraku sedasi, et osa vanast bürokraatiast ja regulatsioonidest jääb alles ning riik ei saa nii õhuke nagu siis, kui see hõlmaks kogu elanikkonda.
-
Külaline
Üsna hirmutav on see lugemine siin. Pooled inimesed ei adu vist üldse, kust see “riigi raha” tuleb.
Teeme nii, et me ei peaks enam tööl käima. Mitte keegi. Kõik saavad lihtsalt riigi käest raha. Küll siis on tore elu. Ei pea enam muretsema ja saab endale meeldivate asjadega tegeleda.
Teeme nii, et me ei peaks enam tööl käima. Mitte keegi. Kõik saavad lihtsalt riigi käest raha. Küll siis on tore elu. Ei pea enam muretsema ja saab endale meeldivate asjadega tegeleda.
-
Külaline
MIna olen aga kapitalist ja kodanikupalga poolt. Nii et maailm on kirju. Ma ei nõustu mõnes asjas selle teise käoga, kes samuti kodanikupalka pooldab, aga soovib, et see oleks kõigile, kes riiki tulevad, ja põlgab kapitalismi.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 09:09Minule tõsiselt meeldiks kodanikupalk. Parim vahend riigi lüpsmiseks. Mina pole kapitalist, olen parasiit ja mulle meeldib teiste kulul elada. Kodanikupalgast paremat vahendit selleks ikka annab välja mõelda.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 00:22 Kodanikupalk on kapitalisti jaoks sama vastuvõetamatu nagu oli Ameerika orjanduslikus Lõunas idee orjade vabadusest. Mida peaks küll ori vabadusega peale hakkama, kuidas saab hakkama, kui piitsaga taga ei aeta? Vabanesid orjad ja tuleb ka kodanikupalk, sest ühiskond, inim- ja töösuhted on niivõrd palju muutunud, ei sobi enam kaasaega.
Eks me näeme ja tajume kapitalismi ka erinevalt. Minu jaoks on kapitalism loomulik turumajandus ja õhuke riik. Nii õhuke, et makstakse kodanikupalka ja sellega asi mutt. Kapitalistidelt tuleb muidugi makse korjata, et hankida ülalpidamist neile, kellele kodanikupalgast väheks jääb, peamiselt invaliididele. Kuid maksustada tuleks tulud teatud piirist alates ja ühetaoliselt. Ütleme, et minu ideaalis kodanikupalgale sama palju juurde teenimist ei peaks veel maksustama, aga näiteks iga ühik üle selle võiks olla kaunis kõrge maksumääraga nt 30%. No need on detailid.
Kodanikupalk peaks olema puutumatu, seda ei võta sinult mitte keegi ära, kuni sa hingad. Ei võeta võla katteks, ei võeta vangis olemise ajaks ega üldse. Kui oled võlgu, tuleb tööd rügada, kui tahad vorsti leiva peale, tuleb tööd teha jne.
Aga kodanikupalk, nagu nimigi ütleb, on ainult kodanikele. Võimatu on leida riigi piires nii ammendav allikas, et kõigile jätkuks, ehk piltlikult öeldes kogu maailma toita pole võimalik. KOmmunistid üritasid ... ja nii edasi. Kuigi mullegi meeldiks, et nii oleks. Toimetulevad inimesed, keda tööga ei orjastata palja leivakannika eest hoiavad riigis rahu ja stabiilsust. Orjandus ja ülekohus aga viivad varem või hiljem krahhini. Lisa kehvale äraolemisele, isegi mitte kehvale, vaid ebastabiilsele , veel riigi poolt jõuga peale surutavad perverssused ja plahvatus on garanteeritud. Praegu me ootame seda. Mõned ehk koguni igatsusega.
Vaesus ja orjus pluss perverssuste rahastamine ja inimeste tagakiusamine - see on mässu valem.
-
Külaline
Viisakas inimene jätab arvamuse sellest "rohkem kui lahkest" töötuskindlustusest enda teada.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 10:25 No kes see mittemillegi eest lihtsat raha ei taha- makstakse peale lihtsalt olemasolemise eest! Väga motiveeriv... Ümberõppeks on meil rohkem kui lahke töötukindlustus, kogud endale staazi ja saad aasta aega riigi kulul ümber õppida, hiljem samamoodi nagu tudengid lisatööd tehes.
Mitte et ma arvaksin, nagu peaks Töötukassa täielikult likvideerima. Ümberõppe osa peab seal kindlasti säilima. Niikuinii enamust pelgalt kodanikupalk ei rahulda ja küllap oma pooled neist tahaksid heameelega valdkonda vahetada. Kodanikupalk annab sealjuures "õiguse kasvõi korduvalt läbi kukkuda".
-
Külaline
Muide, meil ei ole juba praegu mingit töökohustust. See kadus koos sotsialismiga.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 12:43 Üsna hirmutav on see lugemine siin. Pooled inimesed ei adu vist üldse, kust see “riigi raha” tuleb.
Mis kodanikupalka puutub, siis selle olemasolul ei pea isiklikuks ellujäämiseks tööl käima või äri ajama. Tööd vajavad need, kes vajavad oma ellu peale söömise ja magamise veel midagi enamat. Seega enamus arvab, et kodanikupalgast üksi on vähe. Näidake mulle inimest, kelle arvates 545,52 eurot kuus aastal 2024 tähendab nii head elu, et mingit lisatulu pole vajagi.
Ning ära unusta, et "süües kasvab isu". Paar kuud tegevusetust võib tunduda tore, aga mis elu see on, kui pole piisavalt raha, et nädalavahetuseti sõpradega kõrtsis käia või saada osa suveüritustest või käia kord aastas kusagil puhkusereisil või osta vana autologu asemele uus või rajada uus kodu. Arvuti võib ka ühel hetkel otsad anda, samuti telefon ... jne jne.
-
Külaline
See töötukassa ümberõppe värk on keskmiselt paremini toime tulevatele inimestele. Sest inimene, kes saab aasta otsa töötu olla ja niisama koolitustel käia, sel on ikka ulatuslik rahavaru või tugi perekonna poolt, kes siis tema eest maksavad eluasemekulud jne.Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 10:25 No kes see mittemillegi eest lihtsat raha ei taha- makstakse peale lihtsalt olemasolemise eest! Väga motiveeriv... Ümberõppeks on meil rohkem kui lahke töötukindlustus, kogud endale staazi ja saad aasta aega riigi kulul ümber õppida, hiljem samamoodi nagu tudengid lisatööd tehes.
Mina pakkusin küll katteallikad välja, aga ma rääkisin ka kodanikupalgast suuruses 100-200eur. Üle selle saamiseks peaks olema riigil ressurssi mis raha sisse toob (nafta, väärusmetallid jne).Külaline kirjutas: ↑04 Aug 2024 12:43 Üsna hirmutav on see lugemine siin. Pooled inimesed ei adu vist üldse, kust see “riigi raha” tuleb.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kiisu, Kirile ja 9 külalist