Kas teil on saladusi oma lähedaste ees?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 12:55
Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 12:43 Postitus on kustutatud
See kõik ei ole nii lihtne ja ma ei näe põhjust hukkamõistuks. Inimene ju kirjutab, et ema surma järel ta ei tundnud midagi, aga oma koera leinas kohutavalt. Vahel juhtub nii, et inimene psühholoogiliselt blokeerib leina ja kui on järgmine kaotus, koera surm näiteks, siis inimene leinab topelt kahte leina, eelmist ja praegust.

Kindlasti oli emaga seotud palju viha, solvumist ja pettumust ning ema surmaga tulid eelkõige just need emotsioonid esile. Koera surm päästis valla tõelise leina ka ema eest. Viha perekonnas tähendab sügavkülmas armastust. Koera surm tõi esile kogu armastuse ja kurbuse, mida inimene endal varem ema suhtes tunda ei lubanud.
Mina ka mõistan. Mul oli oma ema suhtes samad mõtted. Tegelikkuses oli aga see, et kui füüsiline surm kohale jõudis, olin ma eelnevad aastad juba leina läbi teinud. Jah, leinasin elavat inimest, sest ta olnud enam endine. Seega võib öelda, et ma isegi natuke tundsin kergendust, kui ta ise ka rahu sai. Sai aastaid tema pärast nutta eelnevalt juba. Aga ma armastasin ema. Omamoodi. Nüüd kevadel suri noor(alla 30) mu väga hea tuttav õnnetuse läbi ja vot siis ma küll ehmatasin, kui nutuselt ma reageerisin. Olid nagu natuke isegi süümekad, et oma ema surmale ma ka nii tugevalt ei reageerinud. Ema surmast on kohe 4a möödas ja oma sisemuses ma tean nüüdseks, et leina ma tegingi läbi siis kui ta veel elas.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 13:18
Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 13:10
Postitus on kustutatud
Perekonnaga võib olla igasuguseid suhteid. Minu isa näiteks peksis ema ja jõi, minuga ei suhelnud. Ma polnud teda 20 aastat näinudki, kui ta ära suri. Ega siis mingit meeletut kahjutunnet tõesti ei ole. Samas koeraga oled olnud 10+ aastat igapäevaselt koos. Mul oli koera surmast ka rohkem kahju kui isa surmast, see on loomulik. Üks juhustlikult eostas sind, kuigi ei armastanud ja teine on koer, kes sind piiritult armastas.
Üsna raske on jah inimesele selgitada, et ta koer tegelikult ei armasta teda piiritult. Ta armastab piiritult iga inimest, kes talle süüa annab. Või õogemini, ta on õppinud käituma selliselt, mida inimesed peavad armastuseks, et saada egoistlikult kõike endale.
Jah, tegelikult koer ei armasta sind. Tegelikult koer ka joob ja peksab, aga katsu sa seda inimestele selgitada..
Täiskloun, ausalt..
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 13:22
Üsna raske on jah inimesele selgitada, et ta koer tegelikult ei armasta teda piiritult. Ta armastab piiritult iga inimest, kes talle süüa annab. Või õogemini, ta on õppinud käituma selliselt, mida inimesed peavad armastuseks, et saada egoistlikult kõike endale.
Kõlab nagu minu eks, kel on teatud isiksusehäire.
Teatud isiksushäire on ikka inimesel, kes arvab, et ta teab midagi loomade armastusest. Või et loom teda meeletult armastab. Ta armastab ka järgmist inimest minuti pärast, kes talle hulga head süüa annab ja voodis lubab magada.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 13:37
Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 13:10
Perekonnaga võib olla igasuguseid suhteid. Minu isa näiteks peksis ema ja jõi, minuga ei suhelnud. Ma polnud teda 20 aastat näinudki, kui ta ära suri. Ega siis mingit meeletut kahjutunnet tõesti ei ole. Samas koeraga oled olnud 10+ aastat igapäevaselt koos. Mul oli koera surmast ka rohkem kahju kui isa surmast, see on loomulik. Üks juhustlikult eostas sind, kuigi ei armastanud ja teine on koer, kes sind piiritult armastas.
Jah, tegelikult koer ei armasta sind. Tegelikult koer ka joob ja peksab, aga katsu sa seda inimestele selgitada..
Täiskloun, ausalt..
Tegelikult koer ründab üsna tihti ja tapab ka oma armastatud pereliikmeid. Tagad vastu vaielda?
Külaline

Pole ka kuigi oluline. Koer käitub armastavalt ja inimene võib teda armastada. Koer tahab minuga koos olla, naudib paisid, loeb emotsioone ja lohutab. See ongi piisav, et temasse kiinduda ja teda leinata. Mida sa öelda üritad? Et ta on tegelikult egoist ja tõbras? Ei ole, ta on koer ja koeral on liigiomane käitumine, mitte mingid inimesele üks-ühele ülekantavad omadused. Aga nagu öeldud, ei ole see siinkohal sugugi oluline. Koer on sinuga igapäevaselt koos ja pakub positiivseid emotsioone, see võõrdunud pereliige ei ole. Siis tunnebki inimene neid tundeid nagu ta tunneb.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 14:19
Pole ka kuigi oluline. Koer käitub armastavalt ja inimene võib teda armastada. Koer tahab minuga koos olla, naudib paisid, loeb emotsioone ja lohutab. See ongi piisav, et temasse kiinduda ja teda leinata. Mida sa öelda üritad? Et ta on tegelikult egoist ja tõbras? Ei ole, ta on koer ja koeral on liigiomane käitumine, mitte mingid inimesele üks-ühele ülekantavad omadused. Aga nagu öeldud, ei ole see siinkohal sugugi oluline. Koer on sinuga igapäevaselt koos ja pakub positiivseid emotsioone, see võõrdunud pereliige ei ole. Siis tunnebki inimene neid tundeid nagu ta tunneb.
Minu arust koer oleks olla jube lihtne. Armastad tingimusteta seda, kes jagab paisid ja annab süüa. Pole seda keerulist inimsuhete sügavat ja nõmedat tunnet. Koer ongi rõõmus ja armastav selle vastu, kes teda ka armastab. Lihtne ja hea. Olgu neid peremehi, keda armastada elu jooksul, kasvõi 10.
Minu arust neid teebki armastusväärseks see, et nad ei heida ette kui paks, kole, rikas või vaene sa oled. Ikka armastab. Ja sellepärast ilmselt ongi lihtsam tunda ülevoolavat kiindumust ja armastust ka nende vastu🙂
Inimsuhted tihtipeale on liiga keerulised. Inimesed on nõmedad vahel.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 07:08 Minul surid mõnekuuse vahega ema ja koer. Ema puhul ei tundnud ma mitte midagi, ma ei armastanud teda, aga ikka väga pikalt pidi mingit nägu tegema, kui keegi jälle mind kallistama ja lohutama hakkas. Ärasaatmine oli minu jaoks lihtsalt nagu millegi vormistamine, tavaline asi, sai veel töölt vaba päeva ka. Pidevalt pidin ennast jälgima, et mitte liiga palju naerda, sest noh, ema ju surnud äsja. Siis suri mu vana koer, keda ma leinan nii, et seda pole võimalik kirjeldada. Ulun üksi autos olles nutta, jõlgun üksi metsas (jälle selleks, et nutta), nutan öösel salaja vannitoas, kirjutan talle salaja kirju, mida mehe eest peidan. Millegipärast inimesed mu ümber vist arvavad, et mulle jõudis nüüd ema surm kohale, koeraga ei seosta minu käitumist vist mitte keegi ja ma ei julge enam öelda ka.
Kindlasti üksik laps. Õed-vennad näeksid sellise teeskluse läbi.
Külaline

Sellepärast mulle meeldivad kassid rohkem. Koera kiindumus ja truudus on natuke ogara võitu. Mitte üht sammu ka ei saa teha, koer kohe, krapsti, püsti, ega sa ometigi ära ei põgene, ära jäta mind üksi.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 17:35 Sellepärast mulle meeldivad kassid rohkem. Koera kiindumus ja truudus on natuke ogara võitu. Mitte üht sammu ka ei saa teha, koer kohe, krapsti, püsti, ega sa ometigi ära ei põgene, ära jäta mind üksi.
Sul vist pole koera olnud, koeri on väga erinevaid. Osa tõuge pole mingid sabasjõlkujad ja sellisel koeral, kes ei lase diivanilt tõustagi, et WC-sse minna, on midagi viga. Dementsus, ebakindlus vms.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 17:44
Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 17:35 Sellepärast mulle meeldivad kassid rohkem. Koera kiindumus ja truudus on natuke ogara võitu. Mitte üht sammu ka ei saa teha, koer kohe, krapsti, püsti, ega sa ometigi ära ei põgene, ära jäta mind üksi.
Sul vist pole koera olnud, koeri on väga erinevaid. Osa tõuge pole mingid sabasjõlkujad ja sellisel koeral, kes ei lase diivanilt tõustagi, et WC-sse minna, on midagi viga. Dementsus, ebakindlus vms.
Haahaaa, mul on kassid mõlemad sellised 😃
Vetsus üksi käia ei saa, magavad otsas ja isegi duši alla tulevad kaasa.
Külaline

Loomadega on lihtne. Oled looma vastu hea, on tema ka sinu vastu hea. Inimesed on keerulisemad, ei vasta headusele alati headusega. Võid kedagi armastada, anda endast parima teise inimese heaks, aga tema vastuseks reedab, kuritarvitab või vägivallatseb. Loomade puhul pole seda kunagi karta.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 19:33 Loomadega on lihtne. Oled looma vastu hea, on tema ka sinu vastu hea. Inimesed on keerulisemad, ei vasta headusele alati headusega. Võid kedagi armastada, anda endast parima teise inimese heaks, aga tema vastuseks reedab, kuritarvitab või vägivallatseb. Loomade puhul pole seda kunagi karta.
Alles mehe peni rebis naise lapselt skalbi ja tappis. Täiesti ootamatu.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 19:37
Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 19:33 Loomadega on lihtne. Oled looma vastu hea, on tema ka sinu vastu hea. Inimesed on keerulisemad, ei vasta headusele alati headusega. Võid kedagi armastada, anda endast parima teise inimese heaks, aga tema vastuseks reedab, kuritarvitab või vägivallatseb. Loomade puhul pole seda kunagi karta.
See läheb küll väga juba teemast mööda aga inimesed samamoodi tapavad oma kalleid armastatuid. Lapsi, emasid, isasid, õdesid, vendi jne...
Külaline

Jah, mul on saladusi. Aga nagu siit teemast hästi järeldub, ei tasu neid ka siin foorumis avaldada. Pärast jahutakse sellest lehekülgede kaupa.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 20:47 Jah, mul on saladusi. Aga nagu siit teemast hästi järeldub, ei tasu neid ka siin foorumis avaldada. Pärast jahutakse sellest lehekülgede kaupa.
See ongi nagu asja mõte.
Mõnest saladusest saadakse aru ja mõnest mitte.

Mina nt näen igapäevaselt, et pärast tööd ja enne kojuminekut tehakse mingi väike salapatt. Kes sööb jäätist, kes šokolaadi, kes joob kiirelt õlle või teeb suitsu. Midagi, mida koju ei viida ja tehakse üksi salaja. Hetk ainult endale.
Külaline

Ma jäin ükskord suvilas kasupojaga koos sauna. Mees läks magama. Veini oli ka võetud. Siis see juhtus. Otse pesuruumis. Mehele ei ole siiani rääkinud. Nüüd juba viis aastat sellest.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Aug 2024 13:06
Mis asja? Kas lennujaama töötajad uurivad, mis on reisimise sihtriik? Kummaline!
Kui sa kunagi jätkulendudega reisinud oleksid siis teaksid, et kohvreid ära andes küsib lennujaama töötaja ju üle “kas teie reisi sihtpunkt on abc?”
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 21:26 Ma jäin ükskord suvilas kasupojaga koos sauna. Mees läks magama. Veini oli ka võetud. Siis see juhtus. Otse pesuruumis. Mehele ei ole siiani rääkinud. Nüüd juba viis aastat sellest.
Mis sul juhtus, täis sittusid end v? :D
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 21:27
Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 21:26 Ma jäin ükskord suvilas kasupojaga koos sauna. Mees läks magama. Veini oli ka võetud. Siis see juhtus. Otse pesuruumis. Mehele ei ole siiani rääkinud. Nüüd juba viis aastat sellest.
Mis sul juhtus, täis sittusid end v? :D
Oh sind taipamatut. Kassipoeg võttis mind pesuruumis koerapoosis.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 19:37
Ei olnud ju ootamatu, see koer oli agressiivne ja laps talle jumala võõras. Laps lasi koera puurist välja ja siis oligi korras. Kuritegelik hoolimatus paarikese poolt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist