Kas haridus on oluline?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 15:58
Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 13:03 Muidugi on haridus oluline. Pärinen maaperest, ema-isa olid kolhoosis oskustöölised. Vabariigi tulles ning kolhoosikorra lagunedes jäi isa koduseks ja ema leidis miinimumpalgaga töökoha, seega olime ka üsna vaesed. Haridus oli ainuke, mis võimaldas mul siirduda töölisklassist keskklassi ja tagada endale üsna hea äraelamine ning rasket füüsilist koormust välistav mugav töökoht. Ilma hariduseta ei oleks see olnud kuidagi võimalik.
Postitus on kustutatud

Lugesin seda kommentaari ega jõua ära imestada. KUS maailmas sa elad ometi?
Vähemalt linnas on küll nii, et nt kortermajas sa ei tunnegi mitteühtegi oma naabrit, võibolla kõrval/peal/allkorteri elanikke tead nägupidi. Eramutega tänaval nt 40 maja, nägupidi saab 20a jooksul selgeks umbes pooled (ütled tere ja jõudu, kui näed naabrit muru niitmas), reaalselt räägid vahel ilmast/koerast/varestest/jne vaid kummalgi pool kõrval elavaga. Aga pikemaid jutte ja suhtlemist tuleb ette siiski vaid sugulaste, töökaaslaste, endiste kursusekaaslaste, hobikaaslastega. Ja kui su elu on kujunenud nii, et tööl ja hobimaailmas ümbritsevad sind kõrgharidusega inimesed, siis kus pagan üks linnas elav proua neid harimata mehenässakaid, kellega ta sinu ideaalmaailmas vestlema peaks maast ja ilmast, siis kohtaks?? Lähen perele lähimast poest toitu ostma ja siis suurest inimesearmastusest teen tiiru ka poe taha, et sealsete jotadega valitsust kiruda? Võin peaksin hakkama poes kassiiri või turvamehe käest küsima nende viimase kinoskäigu või teatrikülastuse muljeid või kuidas nende vanaemal elu läheb? Või trammis võhivõõraste elust räsitud meeskodanikega tutvust otsima?
sa vist ise ka ei saa aru, mida sa teistelt inimestelt ootad.
ps. ja voodisse ootan ma vaid oma isiklikku abikaasat, võhivõõrast meeskodanikku kindlasti mitte.
Külaline

Ja kui su elu on kujunenud nii, et tööl ja hobimaailmas ümbritsevad sind kõrgharidusega inimesed, siis kus pagan üks linnas elav proua neid harimata mehenässakaid, kellega ta sinu ideaalmaailmas vestlema peaks maast ja ilmast, siis kohtaks?? Lähen perele lähimast poest toitu ostma ja siis suurest inimesearmastusest teen tiiru ka poe taha, et sealsete jotadega valitsust kiruda? Võin peaksin hakkama poes kassiiri või turvamehe käest küsima nende viimase kinoskäigu või teatrikülastuse muljeid või kuidas nende vanaemal elu läheb? Või trammis võhivõõraste elust räsitud meeskodanikega tutvust otsima?
Püha jumal, inimene on sada korda juba rääkinud, mis on tema probleem: tema elu möödub tutvumisportaalis, sest oma naine lasi jalga. Ja seal on kõrgharidusega prouakesed tema suhtes üleolevad, sest tema harimatus tuleb ilmselt esimese paari lausega juba välja. Ja ei taha need naised teda ei vestluskaaslaseks ega voodisse. Selles seisneb see lahendamatu probleem, miks härra on tige nagu herilane.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 16:03
Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 13:28 Mina olen see kirutud 40+ ja olen küll rõõmsalt üksi. Suhtehaavad on ravitud, katkine pole, meeleheitel samuti mitte. Mul on alati mingit tegevust, õppimist või niisama molutamist. Tähelepanust puudust pole, küll aga on mul nõudmised suhteks sellised: me peaksime üksteise elu paremaks tegema.
Minu vanuses mehed kipuvad arvama, et nad ei pea suhte nimel midagi tegema, küll naine teeb, nemad lihtsalt lohisevad kaasa. Õelusest punnis mehed on samuti haledad.
Seksi saaks Tinderist KOHE. Mul oli 15 minutit peale konto tegemist ja kerget surfamist esimene konkreetne pakkumine, kohe tuli ka teine. Aga seal vist pannaksegi kõike, mis vähegi elumärke ilmutab. Nii et sealt ma lahkusin üsna ruttu.
Olen küll enamat väärt ja oskan seda ka pakkuda, kui samasugune väärt mees mu ellu ilmub ❤️
Ei saa tõsiselt võtta naist kes praalib, et saaks Tinderist seksi kohe. Isegi maavaalad saaksid. Sulle ollakse isegi seksi eest maksma nõus kui küsiksid. Nii ca 50 € per kord.
Aga räägi milline see mees peab olema kes teeb sinu elu paremaks. Ja mida sa vastu pakud, et mees peaks sinu nimel rabelema ja pingutama. Ma ei saa üldse aru miks eeldatakse, et mees peab pingutama nii, et saab songa. On ju jutt, et mõlemal peaks elu paremaks muutuma. Kas mees peab igaks päevaks tegevuse välja mõtlema, et potentsiaalsel keskealisel pruudikesel ei hakkaks igav. Või mida ta tegema peab? Õpeta meid õnnetuid harimatuid keskealisi mehi .
Sealt saabki kohe seksi, ja see ongi odav, mõistad?
Võid libakonto teha ja ise veenduda.
Ma nimekirjaga vajalike omaduste kohta ei saa keskealisi mehi kahjuks õpetada, sest seda pole. Pole seepärast, et see pole ühene. Mees peab mulle meeldima sellisena, nagu ta päriselt on, ehedana, mehena. Temas on midagi nii köitvat, et ma ei saa sellest mööda. Sama käib minu kohta - ma pean köitma sellisena, nagu ma olen.
Mees ei pea songani pingutama, miks sa üldse nii arvad, ainult äärmused. Suhe on kahe inimese vaba tahe koos olla, kogeda. Armastusest saab rääkida, kui ma päriselt tahan, et teine oleks õnnelik, kui tema õnn on minu õnn samuti. Mingi nimekirja lehvitamisega jõuab võib-olla abielu, mitte armastuseni.
Külaline

No kuulge ausõna lõpetage iga teema solkimine.

Ma pidin mitu korda üle vaata, et oot mis teeemat ma loen.

See on haridusest ja ikka mingi tinderi, seksi ja ära panemise värk lõpuks. Püsige oma teemades :? :roll:
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 19:27 No kuulge ausõna lõpetage iga teema solkimine.

See on haridusest ja ikka mingi tinderi, seksi ja ära panemise värk lõpuks. Püsige oma teemades :? :roll:
Kaudselt läheb teemasse siiski. Harmooniliseks suhteks võiks valida endale samaväärne isik, kes meeldib, kes oskab, kes suudab. Kuid kui üks kodanik soovib olla lugupeetud isik, siis valib ta suhtluseks nn haritud inimese, kellelt kopeeri - kleebi meetodil end väljendustes ülendada. Kui lause esimene ja teine pool on vastuoluline ning kogu jutt kokkuvõtteks sisutühi, hammustame me selle mälumata läbi. Miks ta seda teeb? Ta püüdleb, lihtsalt püüdleb omakasupüüdlikult ilusama elu poole. Näiteks no mis tähtsust on sellel, palju üks naisterahvas oma igapäevatööga palgapäevaks teenib? Mis see tema asi on? Aga on. Tema, kes ta teenib kordades rohkem, ei suuda sammu pidada selle elustiiliga, selle mõttelaadiga, mida tema jaoks nn kõrgem klass viljeleb. Püüab näidelda küll, kuid ei küündi, vaatamata et ise tahab uskuda sellesse. Haritud inimene laveerib/orienteerub vabalt erinevatel suhtlustasanditel, ei vastandu, ei näe selleks vajadust. Tema sõnavara on rikkalik vastavalt olukorrale, ei madalda teist, tõstab pigem. Tõsi, väärtustab oma aega ega soovi end väsitada teise inimese nn kandmisega. Suur inimene ei tunne vajadust end tõestada, ta teab, et ta on loll ja arenemisvõimeline. Väike inimene tahab end tõestada koguaeg ja igalpool. Ta peab liikluses tõestama, et tema auto on võimsam.... ta tahab end kogu aeg näidata võimsana! Võtku rahulikult, tee õhtusöögiks üks hea kotlet, keedukartul ja maitsekas soust lisandiks ja olgu rahul. Kohe meeldivam inimene, mis sest et liiga palju koolis pole käinud. Rahu vähemalt majas. See rahu kandub teistelegi, kes temaga kokku puutuvad.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 19:27 No kuulge ausõna lõpetage iga teema solkimine.

Mõnel on see lemmikteema. Vähe sellest, et ta teeb 10 sellist erineva nurga alt, siis muudes teemades jookseb ka jutt täpselt samasse auku tagasi. Mis teha, kui üks ja ainuke plaat ainult keribki peal ja repertuaari muuta ei oska. Ei jäägi muud üle, kui vaatad, et ahah, sama jama jälle, ja kerid edasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 22:21

Mõnel on see lemmikteema. Vähe sellest, et ta teeb 10 sellist erineva nurga alt, siis muudes teemades jookseb ka jutt täpselt samasse auku tagasi. Mis teha, kui üks ja ainuke plaat ainult keribki peal ja repertuaari muuta ei oska. Ei jäägi muud üle, kui vaatad, et ahah, sama jama jälle, ja kerid edasi.
Las tal olla selline turueide elu igas mõttes. Kui osutad kiiksuga inimesele näpiga, oled ise kiiksuga.
Külaline

Aga teema ongi ju meeste- ja naistevahelised suhted, kui haridustase on erinev. (Avapostitusest: Eriti kui mehel on haridust vähe, aga tal on sissetulek hea, siis kipub olema jubedalt ennast täis, naiste suhtes ülbe jne. Kas teil on sama kogemus või pole teie jaoks haridus tähtis, ainult raha?)
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 22:35

Aga teema ongi ju meeste- ja naistevahelised suhted, kui haridustase on erinev. (Avapostitusest: Eriti kui mehel on haridust vähe, aga tal on sissetulek hea, siis kipub olema jubedalt ennast täis, naiste suhtes ülbe jne. Kas teil on sama kogemus või pole teie jaoks haridus tähtis, ainult raha?)
Ülbe, siis ülbe, aga ära tule mind sebima sa madal nõmedik.
Külaline

Mis sul sellest teemaalgatusest, sina räägid igal pool nagunii sama juttu ja ära sellest ei väsi.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Aug 2024 22:40

Ülbe, siis ülbe, aga ära tule mind sebima sa madal nõmedik.
Siinses foorumis ei mõista paljud, et lugejaid ja vastajaid võib olla rohkem kui mõnede kujutluses. Ei mõisteta ka seda, et täiesti uus isik võib kellegi postituse kaitseks välja astuda. Olen naine ja pole mõttessegi tulnud sind sebida. :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], roosaroos, Tolmukübe ja 12 külalist