Milliseid nimesid lapsele ealeski ei paneks?

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 16:13
Külaline kirjutas: Sinu jaoks jah, sina tajud nime teistsugusena kui sinu laps, erinev kasvukeskkond, eakaaslased, vaated. Ja pole sinu asi ka öelda mis on värdnimi. Klassikalised nimed on ilusad, rahvusvahelised nimed on ilusad, noortepärasemad eesti nimed on ilusad. Aga krt ma ei taha olla 17 aastane Leida Maimu vōi Heino Valdur. Vahetaks nime ära kui ema sellise nime paneks, narrimist kui palju.
Tubli, et oma kommentaarile peale "sisesta" nuppu vajutamist kohe ka laigi paned. 🤭

Teemasse tulles, siis see narrimine on küll sinu peas kinni. Mul oli 90ndatel mitu kooliõde väga vanaaegsete nimedega (Maie, Linda) ja mitte keegi ei narrinud neid. Pigem on nii, et nende nimedega harjutakse ja lõpuks ei pea keegi neid vanaks või aegunuks.
Kommentaario neli meeldimist, ei loginud oma nelja kontoga sisse :)
Jah kui ikka sinu klassis üheksakümnendatel ei kiusagud siis no ega ei saanud olla kah irw. Minu klassis ei olnud kiusamist, mis mõttes kiusamine eksisteerib? Ei eksisteeri! Minu koolis ei olnud ju! Joppenpuhh mis juttu siit lugeda saab
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 15:40
Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 15:15
Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 15:07 Selles vanuses lapsed ei teagi ühtegi Leidat ja Valdurit. Nende vanavanemate generatsioonil on teised nimed. Neile kõlavad just värskelt. Linda, Roosi jne mis minu pubeka ajal oli raudselt vanatädi nimi, on nüüdseks moodne popp nimi. Neid vanatädisid enam pole. Ma ei saa ikka aru, mis rahvusvahelised nimed? Vaadake olümpiat, kõige rahvusvahelusem sündmus üldse. Vaadake võistlejate nimesid. Igas riigis on omad nimed. Jah ameerika ja inglise nimed on meile televisiooni kaudu kõige tuttavamad, aga need ei võrdu rahvusvaheline nimi. Jah teatud hulk skandinaavia, saksa nimedest on meil tavalised, aga need on luteriliku kultuuriruumi nimed mitte rahvusvahelised nimed. Selle kõrval aga on suur hulk Skandinaavias, Saksamaal väga levinud nimesid, mida meil mingil põhjusel praktiliselt üldse ei kasutata.
Kas sa tõsimeeli üritad väita, et ei ole olemas selliseid nimesid, mida esineb ühtmoodi väga erinevates riikides ja kultuuriruumides? Neid nimetataksegi üldjuhul rahvusvahelisteks nimedeks. Mingit vahet ei ole kust need nimed algselt pärit olid.
Jah on sama algupäraga nimed. Nimed on seotud religiooniga ja kristlike riikide nimed on Piiblist pärit. Teistel religioonidel on omad nimed. Ka need nimed, mida sa nina kirtsutades pead eestipäraseks on tegelikult samuti ikkagi mõnest Piibli nimest välja arenenud. Noja need a la Kõu ja Pikne on tõesti puht eesti nimed, aga neid ju eriti ei kasutata.
Ehk siis jah justkui sama nimi, aga eri riigis on oma versioon sellest. Poolas Katarzyna, Inglismaal Catherine, Venemaal Jekaterina, Eestis Katrin, Katariina, Kadri jne.
Mingid üksikud nimed, millel jah tõesti riigiti vähem erinevaid versioone, aga milleks panna lapsele über levinud nime a la Maria. Võiks pigem haakuda eesti identiteediga ja olla see eesti versioon mingist kristlikust nimest, mitte poolakate, inglaste, ameeriklaste versioon.
Kui mulle eesti versioon ei meeldi siis ma seda lihtsalt ei pane nii lihtne see ongi. Ma ei hakka enda jaoks koledat nime panema eestluse rõhutamiseks
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 20:09
Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 18:07
Külaline kirjutas: 31 Juul 2024 17:54

Mina paneksin küll neid nimesid oma lapsele. Just neidsamu nõukaaegseid nimesid, need on väga lahedad. Mul ei kangastu nende nimedega mingid keskealised või vanad inimesed, ma võiks neid täitsa vabalt oma lapsele panna. Kui mul nüüd varsti laps sünnib, siis ma nende nimede hulgast täitsa valingi. Mul sünnibki tüdruk.
Pane. Nimestatistikat vaadates enamus ei pane oma armsakesele beebile heino või urve nimeks. Aga lase käia! Mina oma lapsele ealeski ühtki nendest nimedest ei paneks ja ei pane.
Kõikide nimede kandjad saavad kord keskealiseks ja siis vanaks. Kui täna sündinud Sirje saab keskealiseks, siis on tüüpilise keskealise nimi Mia, Sofia, Rasmus, Markus jne. See Sirje tundub just midagi modernset. Nii nagu on taas popiks saabud nimed, mis minu lapsepõlves olid eakate nimed, sest neid inimesi enam pole ja noored pole neid kunagi näinud.
Keegi SUNNIB sind kasutama populaarseid nimesid? Ongi kaks valikut kas ärapeierdatud hetke hittnimed või keskealiste standardnimed?
On nimesid mis on populaarsed igas generatsioonis, vanuserühmas Mis ei lähe kergelt trendist välja, sinna otsa teine nimi juurde ja väga ilus
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 15:07
Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 16:06
Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 16:04
Minu jaoks mõistetamatu, et inimene on oma vanaaegse nime üle õnnetu. Tundub kuidagi nii pseudoprobleem. Nimi on nimi ja selle on su vanemad sulle andnud.

Mõistaks, kui tegu oleks mingi värdnimega, à la Tyse-Ly või Chärylyn, aga tavalise vanaaegse nime pärast õnnetu olla... Hea elu, ma ütleks.
Sinu jaoks jah, sina tajud nime teistsugusena kui sinu laps, erinev kasvukeskkond, eakaaslased, vaated. Ja pole sinu asi ka öelda mis on värdnimi. Klassikalised nimed on ilusad, rahvusvahelised nimed on ilusad, noortepärasemad eesti nimed on ilusad. Aga krt ma ei taha olla 17 aastane Leida Maimu vōi Heino Valdur. Vahetaks nime ära kui ema sellise nime paneks, narrimist kui palju.
Selles vanuses lapsed ei teagi ühtegi Leidat ja Valdurit. Nende vanavanemate generatsioonil on teised nimed. Neile kõlavad just värskelt. Linda, Roosi jne mis minu pubeka ajal oli raudselt vanatädi nimi, on nüüdseks moodne popp nimi. Neid vanatädisid enam pole. Ma ei saa ikka aru, mis rahvusvahelised nimed? Vaadake olümpiat, kõige rahvusvahelusem sündmus üldse. Vaadake võistlejate nimesid. Igas riigis on omad nimed. Jah ameerika ja inglise nimed on meile televisiooni kaudu kõige tuttavamad, aga need ei võrdu rahvusvaheline nimi. Jah teatud hulk skandinaavia, saksa nimedest on meil tavalised, aga need on luteriliku kultuuriruumi nimed mitte rahvusvahelised nimed. Selle kõrval aga on suur hulk Skandinaavias, Saksamaal väga levinud nimesid, mida meil mingil põhjusel praktiliselt üldse ei kasutata.
Linda ja Roosi on minu jaoks ilusad nimed. Leida ja Valdur kohe kindlasti mitte. Mõnel 70-90 aastasel on väga ilus nimi mida paneks oma lapselegi. Teistel on selline maik juures et ei meeldi, no ei pane Leida, Valdur, Sitje, Heino, Valdur oma lapsele nimeks. Linda ja Roosi veel. Väga vähesed vanurite nimed kannataks oma lapsele nimeks panna, minu arvates
Külaline

Leida ja Sirje või Kalle, Siret, Piret jne olid omal ajal ülimalt moodsad. Moodsast ilukirjandusest võetud. Toona olid väga ebapopulaarsed sellised iidamast-aadamast piibli päritoluga (nagu näiteks Matilda, Maria, Marta) nimed, mis praegu on meil viimased 20 aastat väga moes olnud. Praegused Miad kaotavad kord samuti populaarsuse ja muutuvad vanuri nimeks.
Külaline

On piisavalt palju nimesid, mis sobivad nii imikule kui ka vanainimesele, sest need on aegumatud. Minu mehel on kaks eesnime, mille mõlemaid osi kõlvanuks lapsele panna nii tänapäeval kui ka sajandeid tagasi. Peale vaadates ei oskaks öelda ka, kui vana inimesega tegu võiks olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 17:39 Leida ja Sirje või Kalle, Siret, Piret jne olid omal ajal ülimalt moodsad. Moodsast ilukirjandusest võetud. Toona olid väga ebapopulaarsed sellised iidamast-aadamast piibli päritoluga (nagu näiteks Matilda, Maria, Marta) nimed, mis praegu on meil viimased 20 aastat väga moes olnud. Praegused Miad kaotavad kord samuti populaarsuse ja muutuvad vanuri nimeks.
Savi. Ma ei tee lapsele teed okkaliseks juba lapseeas vanainimese nime pannes. Miks siis ei ole neid noori Sirjesid ja Leidasid? Siin kooris kirjutatakse kui ilusad nimed ja kindlasti paneks. Ei tea ÜHTEGI taolist nime päris elus. Seega selgelt vähemuses on sellised nimed. Lahendus on panna lapsele aegumatu nimi mida tõesti pannakse järjepidevalt uutele põlvkondadele. Aga koju 10 aastane sirje või urmas….mitte minu lapsele. Te pange rõõmuga
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 18:45
Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 17:39 Leida ja Sirje või Kalle, Siret, Piret jne olid omal ajal ülimalt moodsad. Moodsast ilukirjandusest võetud. Toona olid väga ebapopulaarsed sellised iidamast-aadamast piibli päritoluga (nagu näiteks Matilda, Maria, Marta) nimed, mis praegu on meil viimased 20 aastat väga moes olnud. Praegused Miad kaotavad kord samuti populaarsuse ja muutuvad vanuri nimeks.
Savi. Ma ei tee lapsele teed okkaliseks juba lapseeas vanainimese nime pannes. Miks siis ei ole neid noori Sirjesid ja Leidasid? Siin kooris kirjutatakse kui ilusad nimed ja kindlasti paneks. Ei tea ÜHTEGI taolist nime päris elus. Seega selgelt vähemuses on sellised nimed. Lahendus on panna lapsele aegumatu nimi mida tõesti pannakse järjepidevalt uutele põlvkondadele. Aga koju 10 aastane sirje või urmas….mitte minu lapsele. Te pange rõõmuga
Ma tean üht algklassiealist Virvet.
Külaline

Minu nooruses oli absoluutselt võimatu panna lapsele nimeks Linda, Teele, Salme, Joosep, Madis, Kristjan, Sander vms. Välistatud! Rääkimata Krõõdast või Katast. Selliseid nimesid kandsid ainult ätid ja mutid, igaüks teadis neid kas või ainult raamatutest. Kui minu lapsed sündisid, oli nende nimede buum. Algul tundus võõristav (mu oma lapsed said ajatud eesti nimed), aga mida rohkem neid sai, seda tavalisem tundus. Mul oli kooliõde Linda. Tollal ka ainus selline võimatu noore inimese nimi, keda ma tundsin, aga keegi teda küll ei kiusanud. See asi käib üleeelmise põlvkonna lainega. Siinne infantiilne kägu, kes ei saa aru, et tema laste tänased nimed on homme vanainimeste omad, ei suuda lihtsalt mõelda rohkem kui hetkes.

Kes aga oma lapsele tõsimeeli Rögabert, Trussilla või Dildomar nimeks paneb, see ei ole veel lapsevanemaks kasvanud ja võtab last nagu mingit endale kuuluvat lemmiklooma, keda võib nimega mõnitada. Tõesti õõvastav, mis teha.

Rahvusvahelisele käole aga tervitus kirjandusklassikast:

Ütle üks ilus poisslapse nimi? Ainult mitte eesti oma!
Kolmbus Krisostoomus.
(Eemaldub hõisates) Kolumbus Krisostoomus! Kolumbus Krisostoomus! :lol:
Külaline

Kolumbus Krisostoomuse lugu läks edasi:

Ah ... s-soo ... s-see ... ei lähe siis mitte? Sa kuradi kurat! Katariina Rosaalie!?

Vaatasin natuke nende võimatute nimede statistikat. Ikka pannakse küll lastele.
2024. aasta 1. jaanuari seisuga on eesnimi Sirje 4885 naisel. Sirje on populaarsuselt 14. naisenimi.
Vanim Sirje on vanuserühmas 85+, noorim vanuserühmas 0–4.
2024. aasta 1. jaanuari seisuga on eesnimi Ülle 4230 naisel. Ülle on populaarsuselt 20. naisenimi.
Vanim Ülle on vanuserühmas 85+, noorim vanuserühmas 15–19.
2024. aasta 1. jaanuari seisuga on eesnimi Heino 1347 mehel. Heino on populaarsuselt 132. mehenimi.
Vanim Heino on vanuserühmas 85+, noorim vanuserühmas 15–19.
2024. aasta 1. jaanuari seisuga on eesnimi Leida 773 naisel. Leida on populaarsuselt 235. naisenimi.
Vanim Leida on vanuserühmas 85+, noorim vanuserühmas 0–4.
2024. aasta 1. jaanuari seisuga on eesnimi Urmas 4072 mehel. Urmas on populaarsuselt 19. mehenimi.
Vanim Urmas on vanuserühmas 85+, noorim vanuserühmas 0–4.

Ja muidugi peab lapsele nimeks panema Lisa või Tina, sest Liisat ja Tiinat ei oska ju välismaalased lugeda ega hääldada. :D
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 17:08
Kommentaario neli meeldimist, ei loginud oma nelja kontoga sisse :)
Jah kui ikka sinu klassis üheksakümnendatel ei kiusagud siis no ega ei saanud olla kah irw. Minu klassis ei olnud kiusamist, mis mõttes kiusamine eksisteerib? Ei eksisteeri! Minu koolis ei olnud ju! Joppenpuhh mis juttu siit lugeda saab
Jälgisin seda teemat ja mäletan, et kohe peale su kommentaari ilmumist oli sellel kohe ka "like". Ausalt öelda väga raske on midagi muud arvata, kui et kirjutaja on ise oma teksti meeldivaks märkinud, seetõttu ma nii ka su tekstile reageerisin.
Külaline

Ega nimi siis meest riku oli vist vanasõna.

Seega mis ühele sobib ei peagi teisele ju sobima.
Aga no nime panek on minu arust üks üsna keeruline asi.
Mul 2 tütart ning noh esimese nimi tuli kiiremini. Ega ei sisalda mingeid y ega muid võõrtähti kuigi seda nime saaks kirjutada võõrtähtedega ja on ka nö rahvuspärane kui hääldada teisti aga kirjapilt on eestipärane. Välismaal on seda nime muidugi palju. Eestis ise olen inud ainult paar aga tegelikult on seda nime pannud kõvasti rohkem.

Teisele tütrele mõtlesime kaua nime. Mulle just need Miad, Norad ei sobinud kuna ei taha, et rühmas/klassis neid mitu oleks. Lõpuks sai nime mis on rahvuspärase kirjapildiga aga hääldame eestpäraselt. Mehele ei meeldinud eestipärane kirjapilt. Vb tulevikus tal veidi on raskusi oma nimega aga samas kui tahab võib ta ise seda hääldada just nii nagu ka kirjapilt on. Kui me panime siis eestis oli alla 5 selle nimega. See aasta näitab statistika, et nüüd on 6 inimest selle nimega.

Mul endal on üsna tavaline nimi ja kirjapilt ka üli kerge aga mind on terve elu saatnud see, et mitte kunagi keegi ei suutnud mu nime öelda nii nagu ta on. Ikka pandi esimese tähe ette veel üks täht või siis jäeti viimane täht ära või oli üldse viimane täht hoopis midagi muud. Ühesõnaga saab seda nime käänata ja moodustada mitu erinevat nime ja alati pidin ma inimesi parandama, et ei mu nimi pole see vaid see.

Kui peaks veel lapsi saama siis vist jääks ilma nimeta, eriti poisslaps. No pole nime mis meeldiks mulle või mehele. Või noh ühele ei sobi üks ja teisele teine.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 21:59 Jälgisin seda teemat ja mäletan, et kohe peale su kommentaari ilmumist oli sellel kohe ka "like". Ausalt öelda väga raske on midagi muud arvata, kui et kirjutaja on ise oma teksti meeldivaks märkinud, seetõttu ma nii ka su tekstile reageerisin.
Sa ei leia, et foorumit lugemas on tavaliselt rohkem inimesi, kui see kommentaari kirjutaja? Isegi olen likenud vastilmunud postitust, kindlasti kiiremini, kui selle kirjutaja ise oleks jõudnud sisse logida ja like vajutada :)
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 22:29 Ega ei sisalda mingeid y ega muid võõrtähti kuigi seda nime saaks kirjutada võõrtähtedega ja on ka nö rahvuspärane kui hääldada teisti aga kirjapilt on eestipärane. Välismaal on seda nime muidugi palju. Eestis ise olen inud ainult paar aga tegelikult on seda nime pannud kõvasti rohkem.
... Lõpuks sai nime mis on rahvuspärase kirjapildiga aga hääldame eestpäraselt. Mehele ei meeldinud eestipärane kirjapilt. Vb tulevikus tal veidi on raskusi oma nimega aga samas kui tahab võib ta ise seda hääldada just nii nagu ka kirjapilt on. Kui me panime siis eestis oli alla 5 selle nimega. See aasta näitab statistika, et nüüd on 6 inimest selle nimega.
Millisest rahvusest siis jutt käib?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 22:29 Ega nimi siis meest riku oli vist vanasõna.

Mul 2 tütart ning noh esimese nimi tuli kiiremini. Ega ei sisalda mingeid y ega muid võõrtähti kuigi seda nime saaks kirjutada võõrtähtedega ja on ka nö rahvuspärane kui hääldada teisti aga kirjapilt on eestipärane. Välismaal on seda nime muidugi palju. Eestis ise olen inud ainult paar aga tegelikult on seda nime pannud kõvasti rohkem.

Teisele tütrele mõtlesime kaua nime. Mulle just need Miad, Norad ei sobinud kuna ei taha, et rühmas/klassis neid mitu oleks. Lõpuks sai nime mis on rahvuspärase kirjapildiga aga hääldame eestpäraselt. Mehele ei meeldinud eestipärane kirjapilt. Vb tulevikus tal veidi on raskusi oma nimega aga samas kui tahab võib ta ise seda hääldada just nii nagu ka kirjapilt on. Kui me panime siis eestis oli alla 5 selle nimega. See aasta näitab statistika, et nüüd on 6 inimest selle nimega.

Mul endal on üsna tavaline nimi ja kirjapilt ka üli kerge aga mind on terve elu saatnud see, et mitte kunagi keegi ei suutnud mu nime öelda nii nagu ta on. Ikka pandi esimese tähe ette veel üks täht või siis jäeti viimane täht ära või oli üldse viimane täht hoopis midagi muud. Ühesõnaga saab seda nime käänata ja moodustada mitu erinevat nime ja alati pidin ma inimesi parandama, et ei mu nimi pole see vaid see.

Kui peaks veel lapsi saama siis vist jääks ilma nimeta, eriti poisslaps. No pole nime mis meeldiks mulle või mehele. Või noh ühele ei sobi üks ja teisele teine.
See põhjalik seletus oleks võinud ka olemata olla - nagunii essugi aru ei saa.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 21:33
Minu nooruses oli absoluutselt võimatu panna lapsele nimeks Linda, Teele, Salme, Joosep, Madis, Kristjan, Sander vms. Välistatud! Rääkimata Krõõdast või Katast. Selliseid nimesid kandsid ainult ätid ja mutid, igaüks teadis neid kas või ainult raamatutest. Kui minu lapsed sündisid, oli nende nimede buum. Algul tundus võõristav (mu oma lapsed said ajatud eesti nimed), aga mida rohkem neid sai, seda tavalisem tundus. Mul oli kooliõde Linda. Tollal ka ainus selline võimatu noore inimese nimi, keda ma tundsin, aga keegi teda küll ei kiusanud. See asi käib üleeelmise põlvkonna lainega. Siinne infantiilne kägu, kes ei saa aru, et tema laste tänased nimed on homme vanainimeste omad, ei suuda lihtsalt mõelda rohkem kui hetkes.

Kes aga oma lapsele tõsimeeli Rögabert, Trussilla või Dildomar nimeks paneb, see ei ole veel lapsevanemaks kasvanud ja võtab last nagu mingit endale kuuluvat lemmiklooma, keda võib nimega mõnitada. Tõesti õõvastav, mis teha.

Rahvusvahelisele käole aga tervitus kirjandusklassikast:

Ütle üks ilus poisslapse nimi? Ainult mitte eesti oma!
Kolmbus Krisostoomus.
(Eemaldub hõisates) Kolumbus Krisostoomus! Kolumbus Krisostoomus! :lol:
Sa ei saa IKKA aru, kui panna lapsele igas põlvkonnas levinud nimi, siis ei muutu see ealeski äti taadi nimeks? No proovi veel
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 16:10
Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 15:40 Mingid üksikud nimed, millel jah tõesti riigiti vähem erinevaid versioone, aga milleks panna lapsele über levinud nime a la Maria. Võiks pigem haakuda eesti identiteediga ja olla see eesti versioon mingist kristlikust nimest, mitte poolakate, inglaste, ameeriklaste versioon.
Maria, Anna, Amelia, Sebastian, Olivia, Nora, Marie, Laura, Helena, Emilia, Emma, Iris, Oliver, Samuel, Mia, Elena, Eva, Hugo jne. on näiteks nimed mida kasutatakse lastel kohe päris samal kujul üle maailma. Mingit vahet ei ole kuskohast nimi pärit on või mis algupäraga. Neid peetaksegi üldiselt rahvusvahelisteks nimedeks. Miks vaielda, kes tahab "rahvusvahelist" nime ei ole kuidagi halvem neist, kes peavad oluliseks teadmist, et nende lapse oma on "piibli algupäraga ja eesti identiteeti rõhutav".
Need on kristlikud nimed, aga maailm ei koosne kristlastest. Aga milleks panna neid kõige levinumaid nimesid, et oleks nimekaime nagu liiva? Sebastian? Teatud riikides vaid levinud ja Eestis väga uus "nähtus". Hispaaniakeelsetes riikides (neid riike on ju palju) über levinud nimed on meil praktiliselt tundmatud a la Jose, Luis, Javier jne. Eestlane on täna nii suure ingliskeelse mõju all ja paneb üha rohkem ka selle kultuuriruumi nimekujusid ja peab neid rahvusvaheliseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 23:01
Külaline kirjutas: 08 Aug 2024 22:29 Ega nimi siis meest riku oli vist vanasõna.

See põhjalik seletus oleks võinud ka olemata olla - nagunii essugi aru ei saa.
Mõtlesin lugedes täpselt sama: pikk jutt, aga mitte mingit sisu ei ole, kirjutab eimillestki.
Külaline

Emma on Emilie, Amalie hüüdnimi. Meil Eestis pigem Miili versioon hüüdnimena olnud. Täiesti arusaamatu, miks see Emma, mis meenutab "ema" äkki popiks muutus. Vanemad nimede tausta üldse ei uuri?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 12:22 Need on kristlikud nimed, aga maailm ei koosne kristlastest. Aga milleks panna neid kõige levinumaid nimesid, et oleks nimekaime nagu liiva? Sebastian? Teatud riikides vaid levinud ja Eestis väga uus "nähtus". Hispaaniakeelsetes riikides (neid riike on ju palju) über levinud nimed on meil praktiliselt tundmatud a la Jose, Luis, Javier jne. Eestlane on täna nii suure ingliskeelse mõju all ja paneb üha rohkem ka selle kultuuriruumi nimekujusid ja peab neid rahvusvaheliseks.
Las nad siis olla sinu jaoks kristlikud ja ingliskeelse kujuga. Kui samu nimesid kasutatakse samal kujul nii Eesti, Angolas, Singapuris, Portugalis kui Zimbawes on need minu ja paljude teiste jaoks rahvusvahelised. Kes tahavad, saavad aru.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 4 külalist