Mida tähendab " ma ei vaata telekat"

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Ei vaata telekat-tähendab minu jaoks, et ei vaata telesaateid. Ei ka Netflixi vms sellist. Ei vaata mitte ühestki seadmest.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 15:02 Minu jaoks on telekas digiboksi poolt pakutavad kanalid oma saatekavadega, mitte telekas kui helendav ekraan. Räägitakse ju ikka, et ma telekast nägin... või kas sa eile telekat vaatasid. sellega peamiselt peetakse ikak klassikalisi kanalisaateid silmas. Selles mõttes ma telekat ei vaata jah, et ma ei tea midagi saadetest ega reklaamidest jne. Meil ei ole digiboksigi.

Telekas kui helendav ekraan on siiski kodus olemas ja kasutuses lasetel Playstationi mängimisel või Netflixi vaatamisel. Voogedastus on samamoodi vahetuses nagu ühel eelneval vastajal. Mingi aeg Disney +, mingi aeg Amazon prime ja mingi aeg Netflix. Apple TV on vist ka rotatsioonis või kogu aeg olemas (ma ei teagi). Satun ekraani ette harva, nädalas umbes 1-3 tundi ilmselt. Mõni nädal jääb vahele.

Uudised saan päeval internetist ning taustamüra ma ei vaja. Naudin hea meelega vaikust.

Uhkeks intellektuaaliks end ei pea :)
Sama siin. Vaatame vahepeal, kui kuskilt platvormilt tuleb midagi eriti köitvat ja siis on see nagu pere ühine meeleahutus. Keskmiselt kord paari kuu jooksul mingit filmi v sarja. Hetkel väheke ka olümpiat. Igapäevaselt käima ei pane, see ei tule pähegi kellelegi. Kusjuures see vist ei ole ikka veel nii levinud, et nii elatakse, sest kolleegid kogu aeg räägivad kohalikest saadetest ja staaridest. Ma ei saa üldse aru, miks keegi peaks teadma, kes on padar v bsh. Mida see meile elus annab? Olin vahetusüliõpilane aastaid tagasi ja siis oli kummaline näha, et telekas küll oli, aga seda kasutati väga harva. Sest tol ajal oli Eestis asi teisiti ja istusid ka minu vanemad ja tuttavad seal taga kogu aeg iga jumala õhtu. Kui mul peaks hommikul või õhtul elutoas mingi uudisteprogramm mängima, läheksin ilmselt hulluks.
Külaline

Mul ei ole kodus telekat. Aastas mõni kord vaatan midagi GO3-st läpakast.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 17:20
Sama siin. Vaatame vahepeal, kui kuskilt platvormilt tuleb midagi eriti köitvat ja siis on see nagu pere ühine meeleahutus. Keskmiselt kord paari kuu jooksul mingit filmi v sarja. Hetkel väheke ka olümpiat. Igapäevaselt käima ei pane, see ei tule pähegi kellelegi. Kusjuures see vist ei ole ikka veel nii levinud, et nii elatakse, sest kolleegid kogu aeg räägivad kohalikest saadetest ja staaridest. Ma ei saa üldse aru, miks keegi peaks teadma, kes on padar v bsh. Mida see meile elus annab? Olin vahetusüliõpilane aastaid tagasi ja siis oli kummaline näha, et telekas küll oli, aga seda kasutati väga harva. Sest tol ajal oli Eestis asi teisiti ja istusid ka minu vanemad ja tuttavad seal taga kogu aeg iga jumala õhtu. Kui mul peaks hommikul või õhtul elutoas mingi uudisteprogramm mängima, läheksin ilmselt hulluks.
[/quote]

No aga sa ikka tead padar v bsh...

Mul mängivad ajaloosaated, loodussaated, renoveerimisaated, reisisaated, kokandussaated vms. Loomulikult igat sorti sporti.
Kui piiratud peab olema, arvamaks, et ainult AK taustaks jookseb.
Külaline

Vaatasin eile USA Serbia korvpalli suurelt 65 tolliselt ekraanilt. Ikka kuradima hea. Ei kujuta ette, et peaks sellist asja mobiiltelefonis 10 tollisest tahvlist või 14 tollisest läpakast vaatama. Kolmveerand asja võlust läheb kaduma. Elagu suure ekraaniga televiisor ja olümpia! :D
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 09:17 See on saanud nagu trendiks, et telekat ei vaadata või ei osteta. see et telekat pole, tähendab seda, et kõike saab vaadata arvutist või telefonist? Mitte seda, et aega ei kulutata mõttetult teleka ees passides? Nüüd ollakse lihtsalt telefonis? See et telekat ei vaata, tähendab seda et teised ekraanid on tõrjunud teleka välja?
Minu meelest tähendab see pigem seda, et ei vaadata uudiseid ega muud päevakajalist. Korra nädalas vaatab selle ühe huvitava saate ära, aga muu vastu huvi puudub. See muidugi ei tähenda, et inimest uudised ja maailmas toimuv külmaks jätavad. On muid ja kvaliteetsemaid kanaleid.

Mina ka ei vaata väga telekat, sest see, mis sealt tuleb on suures osas lihtsalt jamps. Ebakvaliteetsed uudised, totakad telemängud ja big brother-stiilis "meelelahutus". Sekka siis korra nädalas ka midagi kvaliteetset bagu OP vms, aga suures osas on teles näidatav lihtsalt üks kergesti seeditav ja pealiskaudne jura. Eriti kommertskanalite oma.
Külaline

Hatik kirjutas: 09 Aug 2024 10:33 Viimati vaatasin aastal 2006. Nüüd seisab telekas kapi otsas ja ma ei teagi, mis peaks tegema, kui tahaks veel korra vaadata. Uudiseid ei loe, ei kuula, ei vaata, üldse ei huvita ka. Kui midagi vajalikku või elulist on, siis sõbrad annavad teada, aga üldiselt nad teavad, et mind ei huvita. Filme ja sarju tõmban alla ja vaatan arvutist (lauaarvutist, mitte läpakast ega nutitelefonist), aga nüüd pole neidki tükk aega vaadanud (arvuti on suht silmini täis, peaks osa asju plaatidele ära kõrvetama, saaks ruumi juurde).
See on minu valik ja kuidas see kedagi teist torgib, ma aru ei saa. Mul on muidki asju teha, kui telekat nürilt vahtida, eriti veel kellaajaliselt ennast selleks kinni panna.
Sinuga kuskile seltskonda küll ei julgeks minna. Maru piinlik, inimene ei tea ilmselt sedagi, edt Ukrainas sõda.
Kas reisile sõidad siis ka nii, et kohapeal alles vaatad, kas juhuslikult sõda käimas või rahuaeg?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 17:50
Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 17:20
No aga sa ikka tead padar v bsh...

Mul mängivad ajaloosaated, loodussaated, renoveerimisaated, reisisaated, kokandussaated vms. Loomulikult igat sorti sporti.
Kui piiratud peab olema, arvamaks, et ainult AK taustaks jookseb.
[/quote]

Ah mis sa lahmid.. Tõmba normiks.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 14:46
Kui monitorina kasutad või läbi neti midagi vaatad, siis ei ole ju tegu traditsioonilises mõttes televiisoriga.
Kerge ignorant :D Kas Telia TV ja Go3 on telekas või arvuti? Aga kui Jupiterist vaatad AKd?

Keegi siin jahus veel kellapealt teleka ette istumisest ja kava vaatamisest... sel inimesel, ma tõesti usun, ei ole vist telekas silma hakanud viimased 20a :lol: et järelvaatamisest ja salvestamisest midagi ei tea. Ma ei tea kedagi peale oma 90a tuttava vanaema, kellel veel telekava kui selline lauanurgal oleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 18:52
Kui monitorina kasutad või läbi neti midagi vaatad, siis ei ole ju tegu traditsioonilises mõttes televiisoriga.
Kerge ignorant :D Kas Telia TV ja Go3 on telekas või arvuti? Aga kui Jupiterist vaatad AKd?

Keegi siin jahus veel kellapealt teleka ette istumisest ja kava vaatamisest... sel inimesel, ma tõesti usun, ei ole vist telekas silma hakanud viimased 20a :lol: et järelvaatamisest ja salvestamisest midagi ei tea. Ma ei tea kedagi peale oma 90a tuttava vanaema, kellel veel telekava kui selline lauanurgal oleks.
Täpselt. Kolisin 20 aastat tagasi kodust välja ja peale seda pole telekat olnud.
Just see pidev taustaks käimine sai otsustavaks miks mina omale koju ei soovi.
Praegu ka, kui kuskil külas käia kus telekas on, läheb see lõpuks käima ja kõik vaatavad vaikides. Ja see mis sealt tuleb on täielik okse. Enamus ajast reklaam ja kahe reklaami vahele mingeid kummalisi saateid ja mänge.
Ukraina sõja info liigub mujal kui Eesti televisioonis, nagu ka gaza sõja info ja usa presidendivalimiste.
Enamuse ajast tuleb telekast hülgemöla.
Külaline

Paljud eputavad, et neil pole telekat. Tegelikult pole mingit sisulist vahet, kas inimene vaatab filme, videosid, saateid, podcaste, muusikat teleka, raadio või arvuti kaudu. Youtube on ju põhimõtteliselt telekas.
Külaline

Mina arrrmastan telekat! Mängib pidevalt, mulle on seltsiks. Ja ma ei mõista hukka inimesi, kes telekat ei vaata, aga ei saa neist õigupoolest aru ka. Mu enda täiskasvanud laps ei vaata telekat, ongi ainult arvuti ja Netflix. Loeb tõesti väga-väga palju. Päevakajalisest asjadest ei tea ta tihti midagi. Kas ta elu on vaesem või rikkam, ma ei tea.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 19:11 Mina arrrmastan telekat! Mängib pidevalt, mulle on seltsiks. Ja ma ei mõista hukka inimesi, kes telekat ei vaata, aga ei saa neist õigupoolest aru ka. Mu enda täiskasvanud laps ei vaata telekat, ongi ainult arvuti ja Netflix. Loeb tõesti väga-väga palju. Päevakajalisest asjadest ei tea ta tihti midagi. Kas ta elu on vaesem või rikkam, ma ei tea.
Sotsiaalmeediat nagunii vaatab. Tänapäeval tulevad uudised, päevakajalised sündmused ja suunamudija saated sotsiaalmeedia kaudu ehk siis ikkagi ekraani kaudu, mingit sisulist vahet pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 18:16
Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 09:17 See on saanud nagu trendiks, et telekat ei vaadata või ei osteta. see et telekat pole, tähendab seda, et kõike saab vaadata arvutist või telefonist? Mitte seda, et aega ei kulutata mõttetult teleka ees passides? Nüüd ollakse lihtsalt telefonis? See et telekat ei vaata, tähendab seda et teised ekraanid on tõrjunud teleka välja?
Minu meelest tähendab see pigem seda, et ei vaadata uudiseid ega muud päevakajalist. Korra nädalas vaatab selle ühe huvitava saate ära, aga muu vastu huvi puudub. See muidugi ei tähenda, et inimest uudised ja maailmas toimuv külmaks jätavad. On muid ja kvaliteetsemaid kanaleid.

Mina ka ei vaata väga telekat, sest see, mis sealt tuleb on suures osas lihtsalt jamps. Ebakvaliteetsed uudised, totakad telemängud ja big brother-stiilis "meelelahutus". Sekka siis korra nädalas ka midagi kvaliteetset bagu OP vms, aga suures osas on teles näidatav lihtsalt üks kergesti seeditav ja pealiskaudne jura. Eriti kommertskanalite oma.
No ära ole kade, avalda teistelegi, mis need muud kvaliteetsed kanalid on?
Külaline

Uudisportaalid. Kui nt AK uudiseid eelistad, siis err.ee. Ja ei, portaal ei ole sama,, mis telekas. Sealt ma loen uudiseid, mitte ei vaata. Mulle meeldib lugemine rohkem, haaran infot paremini.

Tegelikult praegusel eluperioodil ma siiski vaatan telekat.
Aga mul oli vahepeal umbes kümneaastane periood, kus ma telekat ei vaadanud. Telekas oli majas olemas, mängima panin selle ainult aastavahetusel, kui sõbrad külas olid ja aastavahetuse programmi vaadata tahtsid. Arvutist filme jmt ka ei vaadanud. Uudised olid netis, põhiliselt ERR portaal ja ka muud. Perekoolis olin, sõpradega suhtlesin ja raamatuid lugesin. Telesaated ja filmid ei huvitanud. Koos koroona ja kodukontoriga hakkasin jälle telekat vaatama. Alul uudised ja ringvaade, siis mõned seriaalid otsa. Nüüd vaatan vahel, midagi väga pidevalt ei jälgi. AK-d või muid uudissateid vaatan väga harva, aga err portaali loen igapäevaselt. Sealt jõuavad uudised minuni ka varem kui kell 9 õhtul.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 19:52

Uudisportaalid. Kui nt AK uudiseid eelistad, siis err.ee. Ja ei, portaal ei ole sama,, mis telekas. Sealt ma loen uudiseid, mitte ei vaata. Mulle meeldib lugemine rohkem, haaran infot paremini.

Aga mul oli vahepeal umbes kümneaastane periood, kus ma telekat ei vaadanud. Telekas oli majas olemas, mängima panin selle ainult aastavahetusel, kui sõbrad külas olid ja aastavahetuse programmi vaadata tahtsid. Arvutist filme jmt ka ei vaadanud. Uudised olid netis, põhiliselt ERR portaal ja ka muud. Perekoolis olin, sõpradega suhtlesin ja raamatuid lugesin. Telesaated ja filmid ei huvitanud. Koos koroona ja kodukontoriga hakkasin jälle telekat vaatama. Alul uudised ja ringvaade, siis mõned seriaalid otsa. Nüüd vaatan vahel, midagi väga pidevalt ei jälgi. AK-d või muid uudissateid vaatan väga harva, aga err portaali loen igapäevaselt. Sealt jõuavad uudised minuni ka varem kui kell 9 õhtul.
No mis uudisportaalid täpsemalt? Kirjas on mitmuses ja siis tood välja vaid ERR portaali.
Külaline

Pole üle 12 aasta telekat kodus omanud ja tõesti ei tunne mingit puudust. Filme ja seriaale vaatame suurelt seinalt projektoriga, helisüsteem on ka korralik. Telekapilt oleks mitmeid kordi väiksem, miks peaksin seda eelistama. Paar korda aastas vaatan mõnda kõmulisemat Pealtnägija osa, mõned aastad tagasi vaatasin ka arvutis vahel eesti seriaale või mingeid muusikasaateid, nüüd on paljud saated kas tasulised, reklaami täis või nii raskesti leitavad, et pole ka enam enam viitsinud sellega jamada. Eesti raadiokanaleid ka kusjuures eriti kuula, autos raadio käib ja millegipärast eesti kanalite helikvaliteet on võrreldes ühe meie lemmikkanaliga tunduvalt kehvem, samuti on seal täpselt meie lemmik muusikavalik ilma reklaami ja lobata ja nii kuulamegi seda. Mis selles vaatamises või mittevaatamises siis nii erilist ja eputamisväärset on? Lihtsalt kuulan ja vaatan ainult seda, mis meeldib.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 20:05
Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 19:52

No mis uudisportaalid täpsemalt? Kirjas on mitmuses ja siis tood välja vaid ERR portaali.
Kuna siin küsiti just AK-uudiste kohta, siis tõin välja just ERR-i. see on ka minul põhiline. Aga päevauudised saab kätte ka näiteks delfist. Või kui eelistad välismaiseid portaale, siis CNN-ist, BBC-st jne. Sa tead ju neid ise ka. Või kui ei tea, siis proovi google võlu.
Mis uudissaateid sina muidu lisaks AK-le ka siis veel vaatad? Proovi neid guugeldada, tõenäoliselt leiad ka vastava uudisportaali, kus samad uudised kätte saad.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 09:17 Mida tähendab "ma ei vaata telekat"?
See tähendab, et:
  • kodus ei mängi ekraan taustaks, sest see tundub häiriva mürana
  • ei huvituta telesaadetest ega spordiülekannetest, veel vähem reklaamidest
  • infot saadakse internetist
  • meelelahutuseks vaadatakse voogedastusplatvormidelt sarju arvutist (kui vähegi võimalik, siis bingides)
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Aug 2024 18:52

Telekas tähendab ennekõike televisiooni/teleülekannet. Salvestatud kordused ja Go3 on samahästi kui youtube vaatamine.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], dmy, Google [Bot], Lumi ja 4 külalist