Nõudepesumasin vs käsipesu?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Külaline kirjutas: 12 Aug 2024 11:08
Tõutäkk kirjutas: 11 Aug 2024 21:30 Ühendasin täna nõudepesumasina ära ja pesin muuhulgas esimese pesukorraga ka nõudepesusvammid ära.
Sinust saab kaheksakümnendaks eluaastaks võib-olla täitsa normaalne inimene lõpuks. Ammu oleks pidanud sulle mõned lapsed üksi kasvatada andma, oleksid varem aru saanud, mis elu on.
Nõudepesu käsitsi ei ole ju keeruline, ega aeganõudvam võrreldes nt riidepesuga. Kuna ma polnud kunagi nõudepesumasinat kasutanud, siis puudus ka võrdlusmoment. Kuna lapsed söövad kodus vaid õhtuti ja nv on nad ka tavaliselt hoius suvel, siis neid nõusid ka ju palju ei teki.
Vene kroonus sai ju ka vahel köögitoimkonnas ,,diskoteegis, oldud, st sadade inimeste kausse/kruuse pestud. Kusjuures just nõudepesu oli kõige tahetum ja selle haarasid omale vanakesed, ehk kauem teeninud. Üldse oli söökla toimkonnas 6 inimest, 2 saalis, kes tassisid laiali toidunõusid, 2 köögis (see oli kõige ebapopulaarsem, sest pidi üles tõusma oluliselt varem) ja 2 nõudepesus.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Tõutäkk kirjutas: 13 Aug 2024 06:59 nv on nad ka tavaliselt hoius suvel
:o :(
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Aug 2024 14:09
Päris õudne isa ikka, jätkub see egoism, mis Yxikul eluaeg on olnud. Tema kasvatab lapsi, siis kui tema saab. Tema maksab elatist just nii palju, kui tema tahab. Ei tule siit elu lõpuni mingit normaalset inimest.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 13 Aug 2024 18:25
Külaline kirjutas: 13 Aug 2024 14:09
Päris õudne isa ikka, jätkub see egoism, mis Yxikul eluaeg on olnud. Tema kasvatab lapsi, siis kui tema saab. Tema maksab elatist just nii palju, kui tema tahab. Ei tule siit elu lõpuni mingit normaalset inimest.
Mul on siiski hooajatöö.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 13 Aug 2024 18:46
Külaline kirjutas: 13 Aug 2024 14:09 :o :(
Mul on siiski hooajatöö.
Ja kuidas see lapsi aitab? Talvel täispikad päevad lasteaias, suvel 7 päeva nädalas hoius. Täiskasvanutel on puhkus, su pisikesed lapsed saavad suurema koormuse. Või on nad talvel 2-3 kuud järjest kodus, kui sul hooajatööd pole?
Külaline

Kas laste ema ei võta neid siis üldse enda juurde?
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 13 Aug 2024 06:59
Külaline kirjutas: 12 Aug 2024 11:08
Tõutäkk kirjutas: 11 Aug 2024 21:30 Ühendasin täna nõudepesumasina ära ja pesin muuhulgas esimese pesukorraga ka nõudepesusvammid ära.
Nõudepesu käsitsi ei ole ju keeruline, ega aeganõudvam võrreldes nt riidepesuga. Kuna ma polnud kunagi nõudepesumasinat kasutanud, siis puudus ka võrdlusmoment. Kuna lapsed söövad kodus vaid õhtuti ja nv on nad ka tavaliselt hoius suvel, siis neid nõusid ka ju palju ei teki.
Vene kroonus sai ju ka vahel köögitoimkonnas ,,diskoteegis, oldud, st sadade inimeste kausse/kruuse pestud. Kusjuures just nõudepesu oli kõige tahetum ja selle haarasid omale vanakesed, ehk kauem teeninud. Üldse oli söökla toimkonnas 6 inimest, 2 saalis, kes tassisid laiali toidunõusid, 2 köögis (see oli kõige ebapopulaarsem, sest pidi üles tõusma oluliselt varem) ja 2 nõudepesus.
Nõus! Nõude pesemine ei ole üldse keeruline töö. Aga, miks seda peab tegema, kui on teine, ja palju mugavam võimalus?
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 13 Aug 2024 20:47 Kas laste ema ei võta neid siis üldse enda juurde?
Ei. Ei ole nõus ka hoidma. Ütlesin küll, et hoia mõni nv, elatist sa nagunii ei maksa. Ütleb, et millest ta maksab, ta ju tööl ei käi. Ma Ütlesin, et hoia siis vähemalt lapsi, ütleb, et palka hoidja, ma vastu, et palkaksin, aga maksa siis elatist.
Põhimõtteliselt ca100eur läheb nv hoiu peale.
Lapsi käib vaatamas üle 2 päeva, toob komme, lastel hea meel.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 13 Aug 2024 19:21

Mul on siiski hooajatöö.
Ja kuidas see lapsi aitab? Talvel täispikad päevad lasteaias, suvel 7 päeva nädalas hoius. Täiskasvanutel on puhkus, su pisikesed lapsed saavad suurema koormuse. Või on nad talvel 2-3 kuud järjest kodus, kui sul hooajatööd pole?
Nädala sees on ikka lasteaias. Olid 4 nädalat valvelasteaias, eilsest oma lasteaias tagasi.
Iga õhtu on ikka kodus ju.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 13 Aug 2024 22:50
Külaline kirjutas: 13 Aug 2024 20:47 Kas laste ema ei võta neid siis üldse enda juurde?
Ei. Ei ole nõus ka hoidma. Ütlesin küll, et hoia mõni nv, elatist sa nagunii ei maksa. Ütleb, et millest ta maksab, ta ju tööl ei käi. Ma Ütlesin, et hoia siis vähemalt lapsi, ütleb, et palka hoidja, ma vastu, et palkaksin, aga maksa siis elatist.
Keeruline olukord. Saan aru küll, et kui on hooajaline töö, peab seda tegema igal päeval, kuniks tööd jätkub ja tellitakse. Kui ära ütled, siis varsti enam ei tellitagi.
Eks eraettevõtjatest üksikvanematel ole kõigil samad mured, aga hooajalistel suht raskem. Näen oma tuttavate pealt - kogu aastaks vajalik raha tulebki ca 6 kuu jooksul teenida. Ja see ei pruugi olla üldse suur summa, kui aasta peale ära jagada. Üsna kokkuhoidlikult elavad.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 13 Aug 2024 22:53 Nädala sees on ikka lasteaias. Olid 4 nädalat valvelasteaias, eilsest oma lasteaias tagasi.
:evil: :oops:
Kui võimalik oleks, poleks vist õhtul ka kodus...
Täiskasvanud on ka igal õhtul pärast tööpäeva kodus, sellele vaatamata vajavad puhkust. Oma väikestele lastele sa puhkust ei võimalda. Tulevikus oled nii ise, kui on õpetajad nende lastega väga hädas... Jooksed erispetsialiste mööda.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 13 Aug 2024 22:53
Külaline kirjutas: 13 Aug 2024 19:21
Mul on siiski hooajatöö.
Nädala sees on ikka lasteaias. Olid 4 nädalat valvelasteaias, eilsest oma lasteaias tagasi.
Kes siis nädalavahetusel hoiab?
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Praegu on 3 varianti, kas üks tütardest, tüdruksõber või vanema poisi ämm.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 13 Aug 2024 22:50
Ma olen telerist näinud Taavi Libeda saadet, kus ta käib ja vestleb igasugu inimestega. Läbi suve Taaviga vms. Äkki peaks Libeda appi kutsuma, räägib laste emaga ja koputab südametunnistusele, ey tuleks ikka lapsi rohkem toetada ja enda juurde võtta.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Aug 2024 23:48
Ma olen telerist näinud Taavi Libeda saadet, kus ta käib ja vestleb igasugu inimestega. Läbi suve Taaviga vms. Äkki peaks Libeda appi kutsuma, räägib laste emaga ja koputab südametunnistusele, ey tuleks ikka lapsi rohkem toetada ja enda juurde võtta.
Hilja juba... Yksiku südametunnistusele pidi koputama, et kui olemasolevate laste ees kohustusi ei suuda täita, pole tarvis otsida "lihtsakest" ja temaga lapsi juurde teha.
Naine püsis isegi kaua seal ju, kui Yksik isegi sellest probleemi tegi, et prügikast saab mähkmete tõttu liiga ruttu täis. Algul polnud pesemisvõimalustki. Nõudepesumasin seisis aastaid nurgas...
Eks tegelikult ju koputati ka ta südametunnistusele aga või siis Yksik kuulda võttis. Põhimõtteliselt tuli ringiga talle sama olukord, mis ta oma eksidele on teinud. Ja see olukord hüüdis tulles juba enne kui see naine esimest korda üle ta läve astus.
Külaline

Ehk püsiks teemas ja lõpetaks järjekordselt oma nimega kirjutaja halvustamise?
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Püsime teemas. See teema on mitu korda olnud ka PK foorumis. Mul on nõudepesumasin juba kümneid aastaid ja selle mugavusega harjub ära. Vahet pole kas kaks või viis inimest, ikka kulub marjaks ära. Maakodus, mida kasutan suviti, jälle ei ole. Seal peseb siis käsitsi. Natuke ebamugav on, aga saab ka hakkama. Kui on põhiline elukoht ja köögis ruumi on, siis mina soovitan küll nõudepesumasinat omada.
Külaline

taivopalm kirjutas: 14 Aug 2024 13:46 Püsime teemas. See teema on mitu korda olnud ka PK foorumis. Mul on nõudepesumasin juba kümneid aastaid ja selle mugavusega harjub ära. Vahet pole kas kaks või viis inimest, ikka kulub marjaks ära. Maakodus, mida kasutan suviti, jälle ei ole. Seal peseb siis käsitsi. Natuke ebamugav on, aga saab ka hakkama. Kui on põhiline elukoht ja köögis ruumi on, siis mina soovitan küll nõudepesumasinat omada.
Kas teil kohvikus on ka masin või pead seal käsitsi pesema?
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 13 Juun 2024 20:03
Maasikas kirjutas: 07 Juun 2024 09:36
Egalitaar kirjutas: 07 Juun 2024 08:56 Sõltub sellest palju on sööjaid. Paari inimese nõud peseb käsitsi, harvade külaliste puhul samuti. Aga kui on ikka pere lai, ja ka peod tihedad, siis kulub nõudepesumasin ära.
Minu arust ei sõltu. Mul peres ainult kaks liiget, aga nõudepesumasin kulub ikka ära. Ei hakka mina neid nõusid käsitsi pesema, meeldivad ilusad puhtad nõud. Pesen sellega ka palju muud kui ainult igapäevaseid nõusid, hoidiste purke näiteks, külmkapi riiuleid, kapis seisvaid harva kasutatavaid nõusid enne pidu üle, koera kausse, mikrolaineahju taldrikut, ventilatsioonireste, kamme, seebialuseid, kosmeetikakorve, lillevaase, klaasist lambikupleid, koera plastmassist ja kummist mänguasju, lillepotte, auto kummimatte. Kõik saavad palju puhtamaks kui käsitsi nühkides.
Kas nokamütse ka pesta saab?
Nokkmüts on see sõna. Aga eelnevalt tsiteeritu külaline küll ei tahaks olla, ega see masin ennast vahepeal ei desinfitseeri. Koera asjad, kammid ja auto kummimatid tunduvad ikka liig olevat (viimased on vast liialdus, aga et koera nõusid inimeste omadega koos pestakse tundub tavaline)
Külaline

Kuulu järgi pesevad osad ka vetsu prill-laudu nõudepesumasinas. Kas isegi mitte mõned restoranid-söögikohad nii ei tee?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, Ell ja 0 külalist