Mees ei mõtle kaasa

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 16:42
Tüdinenud kirjutas: 16 Aug 2024 02:27 Ma olen tüdinenud ja lasen auru välja. Nõuandeid vist ei taha, sest ega täiskasvanud inimest ju ümber ei kasvata, aga kui kellelgi on õnnestunud, eks siis rääkige, kuidas.
Minu meelest mehed ongi praktilises mõtlemises oluliselt juhmimad kui naised. See, mis normaalse intellektiga naisele tundub iseenesestmõistetav, tuleb tihtilugu normaalse intellektiga mehele ette nämmutada. Mul on ka oma abielus tihtilugu närv must, sest mees justkui ei taipa elementaarseid asju, ei näe ette, mida üks või teine tema samm kaasa võib tuua, ei märka ise, kui üks või teine asi majapidamises vajab mehekätt. Hullult kõrini on kohati - ja vanuse kasvades häirivad need asjad justkui enamgi, sest kui noore(ma)na oli lootus, et mees on neis asjades arenguvõimeline, siis praeguseks olen aru saanud, et ei ole.
Mehed (nagu ka naised) on tegelikult väga erinevad, ei ole ühe vitsaga löödud. Osa ongi mugavad mehed või on tegijad mingis kitsas valdkonnas. Tööl võivad sellised olla vägagi tähelepanelikud, aga kodus lasevad end lõdvaks. Ja osa mehi on väga tublid ja hakkajad ka kodus.

Hästi palju oleneb ka naise vaatepunktist ja tema enese standarditest. Seetõttu võib üht ja sama meest üks naine pidada tegijaks, teine aga loheks. Meie peres on võetud selline suht lebo hoiak mõlemalt poolt, et teeme siis, kui saame ja jõuame, aga mingiks hirmsaks stressiallikaks me asja ei mõtle. Erandiks on muidugi tõeliselt vältimatud tulekahju-kustutamised, no näiteks kui aken läheb katki, siis tuleb ikkagi lähipäevil uus aken ette panna. Samuti veeavarii.

Aga kui nt tapeet kooruma on hakanud või muru vajab niitmist, siis selle osas vaatame mõlemad, et millal tekib see vaba ajaauk, et asi korda teha. Üldiselt on nii, et kui mina lasen mehel elada, siis laseb tema minul ka elada. Ta ei nõua mult iga päev kolmekäigulisi lõunaid ega laitmatult säravat kodu, kus ootab sätitud ja meigitud naine :) Mõlemad võtavad vabalt.
SeaTongue
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas SeaTongue »

Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 16:56
Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 16:32
Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 11:45
Tuli ära perekooli klassika kodutööde "võrdsest" jaotumisest - naisel 52 nädalat aastas, mehel 1 nädal. Naine ise veel hirmus uhke ka selle üle.
Hihhii! Kallis troll, kas lõbutseme? :D

Niisiis... Ja kus ma olen öelnud, et söögitegemine ja autohooldus on ainukesed kodutööd, mida ühes peres on vaja teha? Neid on ju veel, muide. Näiteks täna õhtul koristan mina vannituba, abikaasa kaevab aias maad.
No kussa 'ullu, kui nüüd tilliga inimene peaks peldikut küürima. Kukub ju kohe küljest ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 17:02
Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 16:26
Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 13:13

Saan ikka. Mees paneb kaks korda aastas rehvivahetuse aja. Naine ostab kogu aegu kogu söögi ja igapäevaselt kokkab, jookseb enne kojugi töölt varem. Ja ta ainus probleem on, kui keegi tuleb plaaniväliselt pitsaga koju. Tõbras, juidas ta julges.
Aga äkki kinkis selle auto mulle mees? Ja veel kohe täitsa uue, poest ostis oma naisele sünnipäevakingiks :D
(No mis ma teha saan, mulle kohe meeldib ühte trolliaju kettasse ajada, nii lahe vaadata, kui absurdseid järeldusi ta Kreeka pähkel toodab.)
Tegi ühekordse ülekande, jube raske töö. Käed kukuvad otsast ära, pidi lausa minuti oma ajast ohverdama.
Kreeka pähkel käib väikse tähega.
Mis siin minu aju kettasse ajada, ise läksid segaseks, kui keegi pitsa koju tõi.
Maad kaevab mees iga päev kaks korda?
Kas tead, et ma selle Kreeka pähkli panin sinule nimme selleks, et hakkaksid irisema ja näitaksid sellega kõigile, kui rumal sa oled. Palun, allikaviide on siin: https://keeletoimetajateliit.ee/araabia-ja-araabia/

Ja sulle veel selgituseks: meie kodus on vannituba ja peldik eraldi. Ei, ma ei küürinud peldikut, vaid hoopis vannituba, sobib? :)
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 17:11

Aga äkki kinkis selle auto mulle mees? Ja veel kohe täitsa uue, poest ostis oma naisele sünnipäevakingiks :D
(No mis ma teha saan, mulle kohe meeldib ühte trolliaju kettasse ajada, nii lahe vaadata, kui absurdseid järeldusi ta Kreeka pähkel toodab.)
Tegi ühekordse ülekande, jube raske töö. Käed kukuvad otsast ära, pidi lausa minuti oma ajast ohverdama.
Mis siin minu aju kettasse ajada, ise läksid segaseks, kui keegi pitsa koju tõi.
Kas tead, et ma selle Kreeka pähkli panin sinule nimme selleks, et hakkaksid irisema ja näitaksid sellega kõigile, kui rumal sa oled. Palun, allikaviide on siin: https://keeletoimetajateliit.ee/araabia-ja-araabia/

Ja sulle veel selgituseks: meie kodus on vannituba ja peldik eraldi. Ei, ma ei küürinud peldikut, vaid hoopis vannituba, sobib? :)
Ok, sobib. Kui mees peldikut küürib, siis anna foorumis teada. Tõmbame lipud vardasse.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 13:13

Juba ammu enam ei käi!
https://arhiiv.eki.ee/dict/qs/index.cgi ... A4hkel&F=M
Külaline

Nagu need liiderlikud ja osavõtlikud juhid? Ei. Kreeka pähkel suure tähega on Kreekast pärit misiganes pähkel. Kreeka pähkel väikse algustägega on konkreetne pähklisorti, mida saab kasvatada igal pool, ka Eestis. Suur vahe.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 17:23

Juba ammu enam ei käi!
https://arhiiv.eki.ee/dict/qs/index.cgi ... A4hkel&F=M
Lugesin seda artiklit ja sain teada, et Rooma numbrid on suurega, aga araabia numbrid väiksega. Täitsa huvitav.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 17:32

Nagu need liiderlikud ja osavõtlikud juhid? Ei. Kreeka pähkel suure tähega on Kreekast pärit misiganes pähkel. Kreeka pähkel väikse algustägega on konkreetne pähklisorti, mida saab kasvatada igal pool, ka Eestis. Suur vahe.
Tore muidugi, et ka siin arutle-foorumis sinusuguseid naljaninasid kohtab, aga pikapeale sa muutud igavaks.
Külaline

No oleks sa seda artiklit lugenud ka, siis ei ajaks sellist jama. Kreeka pähkel on suurega, ei ole vahet, kus ta on kasvatatud. Siin ei kehti sama reegel, mis näiteks Leedu laulja ja leedu laulja puhul. Aga jälle vist oled seesama targutis, kes siin mitmes teemas on ajanud jampsi nii statistika, uuringute, keelenõuande ja mille iganes alal, kuigi ise kirjutad muudkui, et haridus pole tähtis, kutsekoolist on küll ja küll. No ikka ei ole, inimene ei saa paljudest asjadest aru, kuigi ise arvab, et on kole tark. Ja selliseid inimesi iseloomustab ka see, et on väga enesekindlad ja tähtsa näoga muudkui õpetavad teisi, kuigi teavad valesti.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 17:32

Sa oled loll, aga järjekindel. Mitu inimest on sulle isegi keelelingid andnud, aga sina raiud ikka oma.
Külaline

Lugesin, et aastast 2015. jälle mõlemad lubatud, nii suure kui väikese tähega. Kas see on tõsi või ei ole?
Külaline

Mulle meeldib see dünaamika - muuta eemaloleva mehe teema sujuvalt pähkli- ja õigekirjateemaks. Ok, õigekirjateemaks muutub pea iga teema :) ja selle üle ma üldse ei pahanda, sest see on oluline asi ja inimesed õpivad selle käigus. Teemaalgatajale - räägi mehega. Ütle, et tahad kodus kahe tunni jooksul õhtul tähelepanu ja kohaolekut ehk mindfulnessi enda ja lapse suhtes.
Külaline

Kaks tundi on liig, tunnist peaks piisama.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 19:07 Teemaalgatajale - räägi mehega. Ütle, et tahad kodus kahe tunni jooksul õhtul tähelepanu ja kohaolekut ehk mindfulnessi enda ja lapse suhtes.
Ja kindlasti kord kuus wellness'i. Ehk siis spaakülastust, mis teadupärast ravib kõik hädad.

Performative wokeness teeb ka hingele pai.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 19:09 Kaks tundi on liig, tunnist peaks piisama.
Ma kirjutasin algul kolm, aga siis sain aru, et liiga palju tahetud ja redutseerisin selle 2 peale :D
Külaline

Issand kui purjus see viimane neljakümbiste vastane troll suudab olla juba enne kümmet õhtul ja kui palju postitusi genereerida jutti :D
Pro tip: Pane mingi speller peale ja postita ikka adekvaatselt. Spelleri äppe ju küll ja veel.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 22:08
Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 07:37 Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Kuule pea hoogu. Sul läheb juba rohkem kesvamärjukest klaviatuurile kui vatsa. Pooled klahvid juba ei tööta.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 22:13 Issand kui purjus see viimane neljakümbiste vastane troll suudab olla juba enne kümmet õhtul ja kui palju postitusi genereerida jutti :D
Pro tip: Pane mingi speller peale ja postita ikka adekvaatselt. Spelleri äppe ju küll ja veel.
Mind ajavad tema oksendused (nagu ta ise ütleb) itsitama.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Aug 2024 09:10 Mina mõistan teemaalgatajat. Endal oma abikaasaga selliseid probleeme õnneks ei ole, ehkki oleme koos üle paarikümne aasta. Temaga ei ole kunagi tekkinud tunnet, et ta ei mõtle kaasa, ikka oleme samas paadis nagu peabki.

Aga teise pereliikmega tuli sellist elu taluda ikka päris pikka aega, sestap tean, kui närvesööv selline suhtumine olla võib. Olgugi, et pealtnäha paistavad need "pisiasjad". Aga elu koosnebki pisiasjadest.

Endale valmistas meelehärmi nt, kui olin tõtanud töölt nimme varem koju, et valmistada perele maitsev mitmekäiguline õhtusöök, ja siis see teine pereliige tuli poest ja kilkas juba ukselt mu lastele: "Ma tõin pitsat, tulge sööma!" Lapsed muidugi tormasid rõõmukisaga pitsat mugima, jättes minu kööki, kulp peos, lolli näoga seisma. Kui mainisin, et sa oleksid võinud kokku leppida, et täna sööb pere ema tehtud toitu/või hoopis tema pitsat, siis vihastas. Juhtus sedagi, et istusime kahekesi diivanil, tema tõusis püsti ja läks teise tuppa. Ning lahkudes kustutas elutoas tule, jättes minu diivanile pimedasse. Kui ütlesin, et ära jäta mind pimedusse, siis kähvas tigedal toonil, et miks ma tühjast-tähjast tüli tõstan.

Kusjuures küsimus pole tõesti mitte nendes seikades iseenesest, need ongi pisikesed olmeelu seigad vaid. Keegi ei sure ju ära, kui ta hetkeks diivanile pimedasse istuma jäetakse - pole raske tõusta ja see tuli ise uuesti põlema panna. Kuid küsimus on pereliikme suhtumises sinusse. Suhtumises, mida niisugune selgelt ignorantne ja tühistav käitumine väljendab. Sõnaliselt võib seesama pereliige iga päev muudkui hoolega ailäävida ja kalla-kallatada ning somes plärtsutada sulle punaste plähvivate südamekestega näkku, kuid tema teod sinu suunas räägivad sootuks vastupidist.

Samas see pereliige on suhtunud minusse alati samamoodi, tal polegi mingit nn erksushetke kunagi esinenud. Teemaalgataja väidab, et varem ta mees selline ei olnud nagu nüüd. Sestap tundub olevat siiski lootust siin midagi veel ette võtta. Niisugune pidev tühistamise talumine omas kodus sööb närvid lõpuks läbi nagu hape. Ei oskagi hoobilt soovitada, mis teie puhul toimiks. Võib tõesti töötada, kui kaasate kellegi kolmanda osapoole, see võib olla nii sõber, pereliige, tuttav kui ka mingi terapeut. Viimaseid on väga erineva kvaliteediga, aga kui veab, saate äkki isegi abi. Proovida minu arust teil tasub.
Aitäh sulle, nende väga valusate ja hästi kirjeldatud näidete väljatoomise eest.
Need tühistamised toimuvad tegelikult igal sammul, kulutades absoluutselt kõiki ressursse - aeg, raha, rõõm, inimeseksolemine. Seal puudub tänu ja tänulikkus. Kui tõesti kuidagi õnnestub kokku leppida aeg, mil lepid aja kokku, siis kokkulepitud ajaks kujuneb sujuvalt aeg enne või pärast kokkulepitud aega, aga mittemingiljuhul kokku lepitud aeg. Enne on kiire ja pärast aigu om, või vastupidi aega on ja siis äkitse on jube kiire.
Külaline

No aga elagi siis üksi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: ann ja 3 külalist