Mehed (nagu ka naised) on tegelikult väga erinevad, ei ole ühe vitsaga löödud. Osa ongi mugavad mehed või on tegijad mingis kitsas valdkonnas. Tööl võivad sellised olla vägagi tähelepanelikud, aga kodus lasevad end lõdvaks. Ja osa mehi on väga tublid ja hakkajad ka kodus.Külaline kirjutas: ↑16 Aug 2024 16:42Minu meelest mehed ongi praktilises mõtlemises oluliselt juhmimad kui naised. See, mis normaalse intellektiga naisele tundub iseenesestmõistetav, tuleb tihtilugu normaalse intellektiga mehele ette nämmutada. Mul on ka oma abielus tihtilugu närv must, sest mees justkui ei taipa elementaarseid asju, ei näe ette, mida üks või teine tema samm kaasa võib tuua, ei märka ise, kui üks või teine asi majapidamises vajab mehekätt. Hullult kõrini on kohati - ja vanuse kasvades häirivad need asjad justkui enamgi, sest kui noore(ma)na oli lootus, et mees on neis asjades arenguvõimeline, siis praeguseks olen aru saanud, et ei ole.Tüdinenud kirjutas: ↑16 Aug 2024 02:27 Ma olen tüdinenud ja lasen auru välja. Nõuandeid vist ei taha, sest ega täiskasvanud inimest ju ümber ei kasvata, aga kui kellelgi on õnnestunud, eks siis rääkige, kuidas.
Hästi palju oleneb ka naise vaatepunktist ja tema enese standarditest. Seetõttu võib üht ja sama meest üks naine pidada tegijaks, teine aga loheks. Meie peres on võetud selline suht lebo hoiak mõlemalt poolt, et teeme siis, kui saame ja jõuame, aga mingiks hirmsaks stressiallikaks me asja ei mõtle. Erandiks on muidugi tõeliselt vältimatud tulekahju-kustutamised, no näiteks kui aken läheb katki, siis tuleb ikkagi lähipäevil uus aken ette panna. Samuti veeavarii.
Aga kui nt tapeet kooruma on hakanud või muru vajab niitmist, siis selle osas vaatame mõlemad, et millal tekib see vaba ajaauk, et asi korda teha. Üldiselt on nii, et kui mina lasen mehel elada, siis laseb tema minul ka elada. Ta ei nõua mult iga päev kolmekäigulisi lõunaid ega laitmatult säravat kodu, kus ootab sätitud ja meigitud naine