Õige aeg on siis, kui sul ei ole kohustusi kellegi ees peale iseenda. Hiljem võid muidugi ka enda eest seista, aga enamik siis enam ei julge riskida.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 17:53Kes see ütleb, mis on kellelgi jaoks õige valik? Sama ähmane kontseptsioon on mingi "õige aeg". Ega elul pole stsenaariumit, mis oleks ette kirjutatud, kõik ei lähe alati plaanipäraselt. Samuti pole kõigil võimekust mingeid ulmesummasid teenida ega töökohti paremale ja vasakule lükata, et alla 3k vastu ei võta. Ainult väga privileegipime inimene saab sellist juttu rääkida.Vajadus oma katuse eest ise maksta ei teki üleöö. Inimesed mahavad oma valikud õigel ajal maha ja siis, kui on juba pere ja lapsed ja pangalaenud, siis avastavad end olukorrast, kus ollakse nõus kõigega leppima. Õiglase ja oma töö, oskuste ja teadmiste eest väärilise tasu küsimine pole puu all nälga suremine - see on elementeerne seismine oma õiguste eest.
Õpetajad oleksid võinud streikida, kuni saavad, mida vajavad. Nad valisid teise tee.
Ja minu poolest tehku töö ära välistööjõud - see ei ole argument, miks mina peaksin tegema madalapalgalist tööd või töötama kellegi heaks, mind ei väärtusta.
Lihtne öelda, et streikigu tähtajatult. Kõigil on rahareservid pungis ja ammendamatud, eriti veel õpetajatel oma 1400-eurose netopalgaga.![]()
Vähim palk mille eest töötaksite
-
Külaline
-
Külaline
Õpetajate eest peaks seisma haridusministeerium. See koht lonkab kahte jalga.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 14:02
Õpetajad oleksid võinud streikida, kuni saavad, mida vajavad. Nad valisid teise tee.
Teine, mis õpetajate eest seisma peaks, on ametiühing. Õpetajad maksavad ametiühingu liikmemaksu ja vastu ei saa muhvigi. Eelmise streigi jah algatas ja natuke proovis aga mannetuks jäi see aktsioon. Julgemalt tuleb häält teha ja selg sirgu lüüa. Ja kui haridusministeerium vastu töötab siis tuleks see ka valjuhäälselt välja öelda ning nõuda, et seistaks õpetajate eest!
-
Külaline
Seal oli see konks, et töö oli õhtuti ja nädalavahetusel. Koolikokk soovis tööd teha E-R ja päevasel ajal. See variant ei sobi, see käis siit teemast juba läbi.
-
Kats
Mul läheb 500 eurot makseteks, 500 annan kõrgkoolis õppivale lapsele ja 150 eurot nädalas arvestan toiduks, majapidamiskuludeks jms jooksvateks kuludeks (peres ka 13-aastane laps, kass ja koer).
Seega neto 1750/ bruto 2300 on vähim, mida palgana eeldan.
Kui meest ei oleks ja majandaksin üksinda, siis peaks brutopalk olema vähemalt 3000 eurot.
Kui meest ei oleks ja majandaksin üksinda, siis peaks brutopalk olema vähemalt 3000 eurot.
-
Külaline
Jah, aga kui sellise palgaga ei leia, tuleb hävingu minimeerimiseks vastu võtta ka palju madalama palgaga koht.Kats kirjutas: ↑18 Aug 2024 15:22 Mul läheb 500 eurot makseteks, 500 annan kõrgkoolis õppivale lapsele ja 150 eurot nädalas arvestan toiduks, majapidamiskuludeks jms jooksvateks kuludeks (peres ka 13-aastane laps, kass ja koer).
-
Külaline
Absoluutne miinimum 2400 eur bruto. Alla selle ei vaevu kandideerimagi. Mida ma teen selle alla 2000 kätte rahaga? Virelemine.
-
Külaline
Ei tule! Olgu need kohad seni täitmata kui palgad hindadega normaalses suhtes on. Alla 2000 bruto on tänapäeval sisuliselt mõnitamine. Mida sa teed sellise rahaga? Mis elu sa elad?Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 15:31Jah, aga kui sellise palgaga ei leia, tuleb hävingu minimeerimiseks vastu võtta ka palju madalama palgaga koht.Kats kirjutas: ↑18 Aug 2024 15:22 Mul läheb 500 eurot makseteks, 500 annan kõrgkoolis õppivale lapsele ja 150 eurot nädalas arvestan toiduks, majapidamiskuludeks jms jooksvateks kuludeks (peres ka 13-aastane laps, kass ja koer).
-
Külaline
Ja selline olematu intelligentsiga inimene kujutab ette, et saab miljonäriks? Naerukoht.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 11:38Wow tead tõesti ei pea mõtlema aga ma ei viitsi sinu heaks siia tühikuid panna.yks lisaliigutus telefonis juures, kirjavigu ei paranda kui juhtuvad tulema. Ma ei kirjuta sulle referaati ja sinu heaks korrektset kirjakeelt viljelema ei hakka. Nuta veelKülaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 18:31Siin ongi inimestel vahe sees. Õigesti kirjutajad ei pea mingit perfektset õigekirja kuskilt taga ajama, nad lihtsalt kirjutavadki õigesti ka siis, kui möödaminnes paar kommentaari viskavad. Kas sinu arust need õigesti kirjutajad peavad iga oma kirjutist kümme korda korrigeerima, sõnaraamatu appi võtma, komade ja tühikute üle pikalt mõtisklema? Sulle võib tulla üllatusena, et neile on normaalse teksti produtseerimine sama lihtne kui sul selle soga tootmine.Külaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 13:41
![]()
![]()
Seda ma teadsin isegi irw
Miks ma peaksin vaevuma siin perfektset õigekirja taga ajama? Möödaminnes viskan paar kommentaari. Pole aega arvuti taha maanduda ja toksida sulle tühikuid. Ilmselgelt sul said argumendid otsa, sest õigekirja kallale minnakse siis kui midagi muud öelda ei ole.
[/quote]
Saavadki nood kellele igasugu suvaliste arvamus korda ei lähe. Intelligentseid vaeseid on massidena, samm rikkusesse tuleb läbi iseloomuomaduste
[/quote]
Et kuna oled nõme inimene, saad rikkaks, sest see on tarvilik omadus? Ei saa sa midagi. Sa ei suuda lastki sünnitada, ammugi raha teha. Areng ka kuskile teismeikka kinni jäänud.
-
Külaline
Kui sul on igakuised maksed 1500 eurot, siis jääd lihtsalt võlgu?Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 15:32Ei tule! Olgu need kohad seni täitmata kui palgad hindadega normaalses suhtes on. Alla 2000 bruto on tänapäeval sisuliselt mõnitamine. Mida sa teed sellise rahaga? Mis elu sa elad?Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 15:31Jah, aga kui sellise palgaga ei leia, tuleb hävingu minimeerimiseks vastu võtta ka palju madalama palgaga koht.Kats kirjutas: ↑18 Aug 2024 15:22 Mul läheb 500 eurot makseteks, 500 annan kõrgkoolis õppivale lapsele ja 150 eurot nädalas arvestan toiduks, majapidamiskuludeks jms jooksvateks kuludeks (peres ka 13-aastane laps, kass ja koer).
-
Külaline
Miks peaks müüjale 2000 bruto maksma? Koristajale? Kojamehele?Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 15:32Ei tule! Olgu need kohad seni täitmata kui palgad hindadega normaalses suhtes on. Alla 2000 bruto on tänapäeval sisuliselt mõnitamine. Mida sa teed sellise rahaga? Mis elu sa elad?Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 15:31Jah, aga kui sellise palgaga ei leia, tuleb hävingu minimeerimiseks vastu võtta ka palju madalama palgaga koht.Kats kirjutas: ↑18 Aug 2024 15:22 Mul läheb 500 eurot makseteks, 500 annan kõrgkoolis õppivale lapsele ja 150 eurot nädalas arvestan toiduks, majapidamiskuludeks jms jooksvateks kuludeks (peres ka 13-aastane laps, kass ja koer).
-
Külaline
ok. paneme siis teadmata ajaks kinni kõik koolid ja lasteaiad. raamatukogud. ja poed.
sest nendes töötavate inimeste normkoormuse juures makstav brutopalk on alla 2000€
-
Külaline
Mõni on reaalsusest nii irdunud, et kohe on. Meenutan, et brutokuupalga mediaan on 1553 €, pooled töötajad teenivad sellest vähem.
-
Kats
Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 15:31Jah, aga kui sellise palgaga ei leia, tuleb hävingu minimeerimiseks vastu võtta ka palju madalama palgaga koht.Kats kirjutas: ↑18 Aug 2024 15:22 Mul läheb 500 eurot makseteks, 500 annan kõrgkoolis õppivale lapsele ja 150 eurot nädalas arvestan toiduks, majapidamiskuludeks jms jooksvateks kuludeks (peres ka 13-aastane laps, kass ja koer).
Jah, kui on juba väga pikalt töötu oldud ja rahatagavara otsas, eks siis tuleb tõesti parema leidmiseni madalama palgaga koht vastu võtta ja toidu- jm kulutusi piirata. Ehkki mitte just palju madalamat palka ma endale lubada ei saa, sel juhul võtaksin kindlasti teise töö juurde.
-
Külaline
Küsimus neile, kelle palgasoov väga kõrge on: mis on teie omandatud eriala ja mis ametikohal praegu töötate? Need mängivad palgaootuse osas väga suurt rolli, sest on ju selge, et teatud aladel liiguvadki hoopis teised summad.
-
Külaline
Saavadki nood kellele igasugu suvaliste arvamus korda ei lähe. Intelligentseid vaeseid on massidena, samm rikkusesse tuleb läbi iseloomuomadusteKülaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 15:32Ja selline olematu intelligentsiga inimene kujutab ette, et saab miljonäriks? Naerukoht.Külaline kirjutas: ↑17 Aug 2024 11:38Wow tead tõesti ei pea mõtlema aga ma ei viitsi sinu heaks siia tühikuid panna.yks lisaliigutus telefonis juures, kirjavigu ei paranda kui juhtuvad tulema. Ma ei kirjuta sulle referaati ja sinu heaks korrektset kirjakeelt viljelema ei hakka. Nuta veelKülaline kirjutas: ↑15 Aug 2024 18:31
Siin ongi inimestel vahe sees. Õigesti kirjutajad ei pea mingit perfektset õigekirja kuskilt taga ajama, nad lihtsalt kirjutavadki õigesti ka siis, kui möödaminnes paar kommentaari viskavad. Kas sinu arust need õigesti kirjutajad peavad iga oma kirjutist kümme korda korrigeerima, sõnaraamatu appi võtma, komade ja tühikute üle pikalt mõtisklema? Sulle võib tulla üllatusena, et neile on normaalse teksti produtseerimine sama lihtne kui sul selle soga tootmine.
[/quote]
Et kuna oled nõme inimene, saad rikkaks, sest see on tarvilik omadus? Ei saa sa midagi. Sa ei suuda lastki sünnitada, ammugi raha teha. Areng ka kuskile teismeikka kinni jäänud.
[/quote]
Lapse tegemine nõuab tõesti erilisi oskusi. Saja aasta jooksul on 4-6 miljardit naist suutnud lapse valmis teha. Mida 4-6 miljardit inimest ei ole suutnud teha, on rikkaks saada
Saan muidugi. Pole lapsi kah takistuseks ees
-
Külaline
Minugipoolest pangu!Kui selle tulemusel olukord normaliseerub kas hindade või palga pooltKülaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 17:29ok. paneme siis teadmata ajaks kinni kõik koolid ja lasteaiad. raamatukogud. ja poed.
sest nendes töötavate inimeste normkoormuse juures makstav brutopalk on alla 2000€
-
Külaline
Kellel võimalik, tuleb madalale palgale ei öelda. Küll surve asja muudab.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 17:51 Mõni on reaalsusest nii irdunud, et kohe on. Meenutan, et brutokuupalga mediaan on 1553 €, pooled töötajad teenivad sellest vähem.
-
Külaline
Sa siis arvad, et inimestel on võimalik madala palgaga ametikohtadel mitte töötada, aga nad töötavad ikka?! Selle asemel, et valida kõrgema palgaga koht? Endal ei ole imelik sellist lollust kirjutada?Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 21:51
Kellel võimalik, tuleb madalale palgale ei öelda. Küll surve asja muudab.
-
Külaline
“Kellel võimalik”. Lugeda ei oska? Proovi, õpid veel äragi küpses eas.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2024 06:45Sa siis arvad, et inimestel on võimalik madala palgaga ametikohtadel mitte töötada, aga nad töötavad ikka?! Selle asemel, et valida kõrgema palgaga koht? Endal ei ole imelik sellist lollust kirjutada?Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 21:51
-
Külaline
Sinu toodud näiteid on palju rohkem kui sa arvad. Varasemalt kõrgepalgaline naine või rikka mehe kaasa otsustab jätta stressirohkema, vastutusrikkama karjääri ja suundub tegema lihtsamat või loomingulist tööd. Endal pole imelik arvata, et selliseid inimesi ei ole?Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2024 06:45Sa siis arvad, et inimestel on võimalik madala palgaga ametikohtadel mitte töötada, aga nad töötavad ikka?! Selle asemel, et valida kõrgema palgaga koht? Endal ei ole imelik sellist lollust kirjutada?Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 21:51
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist