Jah, nii on, naine "läheb mehele". Ja rohkem pole midagi kobiseda.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2024 08:36Et naistel polegi kunagi mingit oma nime, oma nimi saavat olla ainult meestel? Hea koomik oled! Äkki su ema või vanaema sai lapse üksikuna ja pani lapsele oma nime - siis oled ikkagi naisepoolse suguvõsa nime kandja, mitte isa ega vaarisa oma.Simon says: kirjutas: ↑21 Aug 2024 07:51Ei, see on ka vanaisa, vaarisa, poja ja pojapoja nimi. See on pere nimi.
Nõuanne abiellujale
-
Simon says:
- Kontakt:
-
Külaline
Tänapäeval seda sinu väljendit enam ei kasutata, ajad on vahepeal juhtumisi muutunud. Näiteks minu abikaasa kolis minule kuuluvasse majja, kus ta elab juba ligi kolmkümmend aastakest. Sinu loogika järgi on ta tegelikult kodutuSimon says: kirjutas: ↑21 Aug 2024 08:53Jah, nii on, naine "läheb mehele". Ja rohkem pole midagi kobiseda.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2024 08:36Et naistel polegi kunagi mingit oma nime, oma nimi saavat olla ainult meestel? Hea koomik oled! Äkki su ema või vanaema sai lapse üksikuna ja pani lapsele oma nime - siis oled ikkagi naisepoolse suguvõsa nime kandja, mitte isa ega vaarisa oma.Simon says: kirjutas: ↑21 Aug 2024 07:51
Ei, see on ka vanaisa, vaarisa, poja ja pojapoja nimi. See on pere nimi.
P.S. Vältimaks sinu koheseid oletusi ja spekulatsioone annan teada, et maja, milles elan, kuulus enne minu emale, tollele omakorda pärandas selle maja vanaema. Seega ei ole maja omanike seas olnud mitte kunagi ühtegi meest. Abielus nii mu ema kui vanaema olid, aga maja ostis ja selle omanik oli naine. Mehed tegid seal remonti ja hoidsid aia korras.
-
Külaline
Lisan siis kibestunud õeluskotile, et sündisin abielust ja olen isa nimega. Minu poeg on oma isa nimega.Simon says: kirjutas: ↑21 Aug 2024 08:54Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑21 Aug 2024 08:29Paljudel pole isasidki, on ema perenimi. Tänapäeval on tavaline panna lapsele naise nimi, kui see kõlab paremini ning ei olda abielus.
-
Simon says:
- Kontakt:
No näed siis.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2024 09:06Lisan siis kibestunud õeluskotile, et sündisin abielust ja olen isa nimega. Minu poeg on oma isa nimega.Simon says: kirjutas: ↑21 Aug 2024 08:54Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑21 Aug 2024 08:29
Paljudel pole isasidki, on ema perenimi. Tänapäeval on tavaline panna lapsele naise nimi, kui see kõlab paremini ning ei olda abielus.
-
Külaline
Minul on ema perenimi.Simon says: kirjutas: ↑20 Aug 2024 22:46Naisel pole mingit "oma" nime, see on tema isa perenimi.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 22:37Kui naine sõbralikult oma argumendid enda nime alles jätmise osas esile toob, siis ma ei näe põhjust mehe pahurdamiseks. Mu sõbranna jättis endale alles oma nime ja hoopis mees võttis sõbranna perenime. Põhjuseks, et sõbrannal oli neljatäheline eesti nimi. Mehe n-ö poisipõlvenimi oli aga väga pikk, raskesti hääldatav ja slaavipärane, ehkki tegemist oli eestlaste perega.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2024 18:45
Mehele tasub testiks öelda, et ei soovi tema nime. Nime võib ikka võtta, aga see on hea iseloomutest. Kui mees selle peale enesevalitsuse kaotab, ei ole abielumaterjal.
Korra paarinõustamises käia. Seal saab kiiresti ja palju teise iseloomu, perekonna ja lapsepõlvetraumade kohta teada.
Sa ei abiellu ainult kaasaga. Tema pere, sõbrad, töö - kõik saavad olema teie elu osa. Ka nendega peab olema minimaalselt neutraalne läbisaamine.
Mis paarinõustamisse puutub, siis öeldakse, et kui tahad enne korras paarisuhet vussi keerata, siis mine paarinõustaja juurde. Teiseks ei suuda mitte ükski paarinõustaja kohe esimese korraga mingeid "lapsepõlvetraumasid" üles leida, rääkimata inimese iseloomu ja perekonna tundma õppimisest! Selleks kulub tihti aastaid ja isegi sel juhul on tegemist rohkem oletuste ja tõlgendamisega, mitte niivõrd faktidega.
-
Simon says:
- Kontakt:
Ehk siis vanaisa oma.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2024 09:41Minul on ema perenimi.Simon says: kirjutas: ↑20 Aug 2024 22:46Naisel pole mingit "oma" nime, see on tema isa perenimi.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2024 22:37
Kui naine sõbralikult oma argumendid enda nime alles jätmise osas esile toob, siis ma ei näe põhjust mehe pahurdamiseks. Mu sõbranna jättis endale alles oma nime ja hoopis mees võttis sõbranna perenime. Põhjuseks, et sõbrannal oli neljatäheline eesti nimi. Mehe n-ö poisipõlvenimi oli aga väga pikk, raskesti hääldatav ja slaavipärane, ehkki tegemist oli eestlaste perega.
Mis paarinõustamisse puutub, siis öeldakse, et kui tahad enne korras paarisuhet vussi keerata, siis mine paarinõustaja juurde. Teiseks ei suuda mitte ükski paarinõustaja kohe esimese korraga mingeid "lapsepõlvetraumasid" üles leida, rääkimata inimese iseloomu ja perekonna tundma õppimisest! Selleks kulub tihti aastaid ja isegi sel juhul on tegemist rohkem oletuste ja tõlgendamisega, mitte niivõrd faktidega.
-
Külaline
Ma vastasin väitele, et naisel on alati isa nimi. Minul pole. Minu lastel ka mitte.Simon says: kirjutas: ↑21 Aug 2024 10:14Ehk siis vanaisa oma.
-
Külaline
ärge tehke suurt pidu, parem kulutage see raha ühisele kodule või pulmareisile.
Minu kogemus näitab, et paljud tuttavad suure pulmapeo pidajatest on lahku läinud, aga väikse peo pidajad (ja need, kes kahekesi abiellusid), on endiselt koos...
Abielu ei peaks olema jube pingutamine teisele meeldimise nimel. Vähemalt alguses peaks olema kõik lihtne ja loomulik! Kaaslane peaks olema ka hea sõber, reisikaaslane, nö partner in crime. Ennast ei tohiks suhtes ära kaotada, aga kompromisse tuleks mõlemal teha.
Minu kogemus näitab, et paljud tuttavad suure pulmapeo pidajatest on lahku läinud, aga väikse peo pidajad (ja need, kes kahekesi abiellusid), on endiselt koos...
Abielu ei peaks olema jube pingutamine teisele meeldimise nimel. Vähemalt alguses peaks olema kõik lihtne ja loomulik! Kaaslane peaks olema ka hea sõber, reisikaaslane, nö partner in crime. Ennast ei tohiks suhtes ära kaotada, aga kompromisse tuleks mõlemal teha.
-
Külaline
Ainult VARALAHUSUS. Mitte mingit muud varianti ei tohiks olla. See peaks seaduses kirjas olema. Lahutuste arv oleks kohe 75% väiksem.
-
Külaline
[/quote]
Tänapäeval seda sinu väljendit enam ei kasutata, ajad on vahepeal juhtumisi muutunud. Näiteks minu abikaasa kolis minule kuuluvasse majja, kus ta elab juba ligi kolmkümmend aastakest. Sinu loogika järgi on ta tegelikult kodutu
P.S. Vältimaks sinu koheseid oletusi ja spekulatsioone annan teada, et maja, milles elan, kuulus enne minu emale, tollele omakorda pärandas selle maja vanaema. Seega ei ole maja omanike seas olnud mitte kunagi ühtegi meest. Abielus nii mu ema kui vanaema olid, aga maja ostis ja selle omanik oli naine. Mehed tegid seal remonti ja hoidsid aia korras.
[/quote]
Arvata võiski, et sa pole mitte midagi ise ostnud. Lihtsalt niisama saanud ise selle üle veel jube uhke. Aga see paistab teil põlvkondade geenirike olevat. Mehed hoiavad teioe elamisi üleval. Kui mehi poleks oleks see sara juba ammu olnud kokku kukkunud.
Tänapäeval seda sinu väljendit enam ei kasutata, ajad on vahepeal juhtumisi muutunud. Näiteks minu abikaasa kolis minule kuuluvasse majja, kus ta elab juba ligi kolmkümmend aastakest. Sinu loogika järgi on ta tegelikult kodutu
[/quote]
Arvata võiski, et sa pole mitte midagi ise ostnud. Lihtsalt niisama saanud ise selle üle veel jube uhke. Aga see paistab teil põlvkondade geenirike olevat. Mehed hoiavad teioe elamisi üleval. Kui mehi poleks oleks see sara juba ammu olnud kokku kukkunud.
-
Külaline
Kes see "simon says" üldse selline on? Varem arvasin, et suht tavaline meesterahvas, aga praeguste postituste valguses tundub mingi poolearuline purjus netitroll. Ise ta ka ei saa aru, millele või kellele üldse vastu vaidleb, midagi tal öelda ei ole... Ainuke, mis selge, on kibestumine naiste peale. No kui sa naistega hakkama ei saa, oma viga. Meie pole selles süüdi, et meil toredad abikaasad on! (Ükskõik kelle nimega siis.)
-
Külaline
kui ma ligi 30a tagasi abiellusin, saatis mu sugulane, kes parasjagu välismaal viibis, meile õnnitluskaardi. sellele oli trükitud tekst, mille eestikeelne tõlge kõlaks umbes niimoodi: Õnneliku abielu abielu saladus peitub lauses "Sul on õigus, kallis"
Naersime mehega mõlemad seda kaarti saades, aga... see on vist tõsi.
Naersime mehega mõlemad seda kaarti saades, aga... see on vist tõsi.
-
Külaline
Tänapäeval seda sinu väljendit enam ei kasutata, ajad on vahepeal juhtumisi muutunud. Näiteks minu abikaasa kolis minule kuuluvasse majja, kus ta elab juba ligi kolmkümmend aastakest. Sinu loogika järgi on ta tegelikult kodutuKülaline kirjutas: ↑21 Aug 2024 15:08
[/quote]
[/quote]
Esiteks ostis selle elamise minu vanaema puhtalt enda kogutud raha eest, tal polnudki veel meest tollal. Küll aga oli vanaemal hea haridus ja nutikas pea, ta oli ettevõtja.
Teiseks: no aga kui see on nende meeste oma vaba soov, milles siis küsimus?
-
Külaline
Sa ei mõista loetud teksti sisu sellepärast, et...?Simon says: kirjutas: ↑21 Aug 2024 10:52Hulkuvatel koertel pole ka nime ega kodu.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2024 10:44Ma vastasin väitele, et naisel on alati isa nimi. Minul pole. Minu lastel ka mitte.
-
Simon says:
- Kontakt:
See on üks laste mäng.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2024 15:10 Kes see "simon says" üldse selline on? Varem arvasin, et suht tavaline meesterahvas, aga praeguste postituste valguses tundub mingi poolearuline purjus netitroll. Ise ta ka ei saa aru, millele või kellele üldse vastu vaidleb, midagi tal öelda ei ole... Ainuke, mis selge, on kibestumine naiste peale. No kui sa naistega hakkama ei saa, oma viga. Meie pole selles süüdi, et meil toredad abikaasad on! (Ükskõik kelle nimega siis.)
Rebi siit.
-
Külaline
Arvata võiski, et sa pole mitte midagi ise ostnud. Lihtsalt niisama saanud ise selle üle veel jube uhke. Aga see paistab teil põlvkondade geenirike olevat. Mehed hoiavad teioe elamisi üleval. Kui mehi poleks oleks see sara juba ammu olnud kokku kukkunud.Külaline kirjutas: ↑21 Aug 2024 15:22 [
[/quote]
Esiteks ostis selle elamise minu vanaema puhtalt enda kogutud raha eest, tal polnudki veel meest tollal. Küll aga oli vanaemal hea haridus ja nutikas pea, ta oli ettevõtja.
Teiseks: no aga kui see on nende meeste oma vaba soov, milles siis küsimus?
[/quote]
Postitus on kustutatud
[/quote]
Sa oled ikka täitsa sooda, või otsid ise kangesti endale mõnda majaga naisukest?
Ei teinud see mees meie kodus mitte essugi, tuli meie juurde tasuta elamispinda otsima ja sestap ema ta lõpuks välja viskaski, kuna ei jaksanud kaht last (üht beebit ja üht täiskasvanud titte) ülal pidada. Vanaisa oli kuldsete kätega hakkaja mees, elasid vanaemaga õnnelikult koos, kuni surm neid lahutas.
-
Simon says:
- Kontakt:
Womp wompKülaline kirjutas: ↑21 Aug 2024 15:18Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑21 Aug 2024 15:10 Kes see "simon says" üldse selline on? Varem arvasin, et suht tavaline meesterahvas, aga praeguste postituste valguses tundub mingi poolearuline purjus netitroll. Ise ta ka ei saa aru, millele või kellele üldse vastu vaidleb, midagi tal öelda ei ole... Ainuke, mis selge, on kibestumine naiste peale. No kui sa naistega hakkama ei saa, oma viga. Meie pole selles süüdi, et meil toredad abikaasad on! (Ükskõik kelle nimega siis.)
-
Külaline
Gabriel, sina w?
-
Külaline
Mina soovitaks et ära võta pulmalaenu peo pidamiseks. Tee nii suur pulm, kui palju on võimalik päriselt sel hetkel sellele kulutada.
-
Külaline
Siin on üsna palju nõuandeid pulmapeo pidamiseks. Osa soovitab pidu üldsegi mitte teha, umbes, et jalutage keset tööpäeva perbüroosse sisse ja tehke ära ja pärast tagasi tööle.
Minu arvates väikse jõukohase peo võiks siiski teha. Ilma laenu võtmata, aga see päev võiks siiski olla eriline ja seda võiks jagada oma vanematega, kes teid üles kasvatasid ja kellele laste abiellumine on samuti suur verstapost elus. (Kui suhted vanematega enam-vähem on.) Huvitav on see, et lastele on kombeks teha igal aastal suur pidu, kuhu kutsutakse kokku tihti terve rühm või klass, renditakse mängutuba, tellitakse suur tort ja palgatakse kloun esinema, aga abiellumise osas lausa käiakse peale, et ei-ei, ärge tehke üldse mitte midagi, ainult kahekesi! Ometi on abiellumine ikkagi pisut nagu tähtsam ja haruldasem sündmus, isegi tänapäeval veel leidub inimesi, kes abielluvad vaid kord elus.
Liiga suurt pidu samas minagi ei poolda. Seda põhjusel, et suure peo taga on tohutu korraldamine, mis võib tappa emotsioonid. Lõpuks võib tekkida sihuke seis, kus paar ise enam ei jaksagi nautida oma päeva, vaid korraldada ja silmas pidada on vaja sada pisiasja. Siis seisad seal altari ees ja oled surmani väsinud sest jooksmisest, ülesannete delegeerimisest ja unistamisest, et kõik oleks täpselt nii nagu Ameerika filmides. Pärast olete nii läbi, et magate mitu päeva. On seda vaja?
Seega, mina olen kuldse kesktee usku. Kõike parajas annuses, ilus piduliku hõnguga hubane ja mõnus päev pereliikmete ja lähemate sõpradega, kus liigne korraldamine ei ole tapnud emotsiooni ja suudate võtta vabalt.
Minu arvates väikse jõukohase peo võiks siiski teha. Ilma laenu võtmata, aga see päev võiks siiski olla eriline ja seda võiks jagada oma vanematega, kes teid üles kasvatasid ja kellele laste abiellumine on samuti suur verstapost elus. (Kui suhted vanematega enam-vähem on.) Huvitav on see, et lastele on kombeks teha igal aastal suur pidu, kuhu kutsutakse kokku tihti terve rühm või klass, renditakse mängutuba, tellitakse suur tort ja palgatakse kloun esinema, aga abiellumise osas lausa käiakse peale, et ei-ei, ärge tehke üldse mitte midagi, ainult kahekesi! Ometi on abiellumine ikkagi pisut nagu tähtsam ja haruldasem sündmus, isegi tänapäeval veel leidub inimesi, kes abielluvad vaid kord elus.
Liiga suurt pidu samas minagi ei poolda. Seda põhjusel, et suure peo taga on tohutu korraldamine, mis võib tappa emotsioonid. Lõpuks võib tekkida sihuke seis, kus paar ise enam ei jaksagi nautida oma päeva, vaid korraldada ja silmas pidada on vaja sada pisiasja. Siis seisad seal altari ees ja oled surmani väsinud sest jooksmisest, ülesannete delegeerimisest ja unistamisest, et kõik oleks täpselt nii nagu Ameerika filmides. Pärast olete nii läbi, et magate mitu päeva. On seda vaja?
Seega, mina olen kuldse kesktee usku. Kõike parajas annuses, ilus piduliku hõnguga hubane ja mõnus päev pereliikmete ja lähemate sõpradega, kus liigne korraldamine ei ole tapnud emotsiooni ja suudate võtta vabalt.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Google [Bot], KollaneBanaan ja 1 külaline