Saime Perekoolilt bloki

vana hea klassika
kahvel

Postitus Postitas kahvel »

Elupuu kirjutas: 01 Juun 2024 20:57 https://elufoorum.com/viewtopic.php?t=13
Nii, katsetasin ka. Tegin endale elufoorumisse kasutaja ja küsisin selles teemas sellise küsimuse:
"Kas tohib küsida, miks see uus foorum kardab teist uut foorumit arutle.ee?
Lubate, et elufoorum suudab hoida oma keskkonna puhta ja viisakana. Sel juhul peaksid ju need "mõistlikumad kasutajad", keda te siia ootate, ise just selle foorumi valma? Las siis need ebamõistikud kasutajad olla seal teises foorumis ning las nemad siis arutlevad seal oma teemasid. Milleks selline massiline selle teise foorumi nime kustutamine ja foorumit perekoolis maininud kasutajate blokeerimine eile vajalik oli?"

Ja selle asemel ilmus siis nüüd selline postitus:
"Kas tohib küsida, miks see uus foorum kardab teist uut foorumit elufoorum.ee?
Lubate, et elufoorum suudab hoida oma keskkonna puhta ja viisakana. Sel juhul peaksid ju need "mõistlikumad kasutajad", keda te siia ootate, ise just selle foorumi valma? Las siis need ebamõistikud kasutajad olla seal teises foorumis ning las nemad siis arutlevad seal oma teemasid. Milleks selline massiline selle teise foorumi nime kustutamine ja foorumit perekoolis maininud kasutajate blokeerimine eile vajalik oli?"

Ehk siis foorumi nime muutis tõesti automaatselt ära, aga teksti sees oleva sõna arutlema jättis siiski paika. Ja minu postitus muutus niimoodi muudetuna muidugi nonsensiks.
Näis, mis nad nüüd teevad, kustutavad mu postituse ja blokeerivad mu sealt ka? No kui seda teevad, siis edu neile selleks.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kui ämmaemandad nüüd ka nende tegelikku palet ei näe, pole küll midagi teha. Nad on kogu oma väkluse rahva ette laotanud. Peaks nendest situatsioonidest ekraanipildid teema, varsti kustutavad ise kõik oma lollused ära ja hakkavad veel hagisid saatma, siis vähemalt ekraanipildid abiks, et postitajad on tõtt rääkinud.
kahvel

Katsetasin veel. Kui kirjutada lihtsalt "arutle", siis muudab ka selle ära sõnaks "elfoorum". Aga kui selle arutlel mingi lõpp on, nt arutlege, siis ei muuda.

Mu teine postitus samas elufoorumi teemas on minu poolt kirjutatud sellisena:
"PS. soovitus moderaatoritele. Kui te soovite oma süsteemi panna uue foorumi arutle.ee (kes veel ei tea, siis kirjutan siin tegelikult arutlepunkt ee) muutma uue foorumi nimeks, siis pange ka tähele seda, et uus foorum on teil siiski elufoorum.com, mitte elufoorum.ee. Ei piisa sellest, et te asendate sõna "arutleb" sõnaga "elufoorum". Te peate asendama ka doomeni ".ee" doomeniga ".com"

Ps. Arutle nüüd ise edasi, kas see automaatne muutmisrakendus ikka töötab nii nagu te soovite."

Aga nende robot muudab selle selliseks:
"PS. soovitus moderaatoritele. Kui te soovite oma süsteemi panna uue foorumi elufoorum.ee (kes veel ei tea, siis kirjutan siin tegelikult arutlepunkt ee) muutma uue foorumi nimeks, siis pange ka tähele seda, et uus foorum on teil siiski elufoorum.com, mitte elufoorum.ee. Ei piisa sellest, et te asendate sõna "arutleb" sõnaga "elufoorum". Te peate asendama ka doomeni ".ee" doomeniga ".com".

Ps. elufoorum nüüd ise edasi, kas see automaatne muutmisrakendus ikka töötab nii nagu te soovite."
මම වැටෙන කුරුල්ලෙක්
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් »

Nüüd peavad ämmaemandad oma varganägudega kohut käima hakkama :lol:
Muidu kartsid suunasodijaid/blogijaid.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene.
Külaline

Revolver kirjutas: 02 Juun 2024 10:28 Seda elufoorumit teevad mingid noored poisid, must-valge maailmapilt. Nad pole arusaanud veel, et demokraatia ongi sõnavabadus ja sellest ei juhtu midagi kui inimesed arutavad ka konkurendi lehest, sest iga arutelu ongi ju keskkonna kasutamine. Inimesi bännides kaotavad nad kriitilise massi kasutajaid ja neid huvilisi ei tulegi juurde, sest foorumis pole midagi lugeda.
Mis seal vahet kas noor või vana. Pahatahtlikud on nad. Mul tekib täiesti error selle õiustamise osas nau oleks ok kui noor nii teeb. Mul maja noori mehi täis, ausalt, ma ei kujutaks ettegi, et keegi neist nii väiklane ja pahatahtlik oleks.
Lisaks on mul jäänud mulje, et hoopis mingid kibestunud pässid, kellel ka administreerimisest suuremat aimu pole.
Külaline

Revolver kirjutas: 02 Juun 2024 10:28 Seda elufoorumit teevad mingid noored poisid, must-valge maailmapilt. Nad pole arusaanud veel, et demokraatia ongi sõnavabadus ja sellest ei juhtu midagi kui inimesed arutavad ka konkurendi lehest, sest iga arutelu ongi ju keskkonna kasutamine. Inimesi bännides kaotavad nad kriitilise massi kasutajaid ja neid huvilisi ei tulegi juurde, sest foorumis pole midagi lugeda.
Kas oled kindel, et noored poisid? Käitumise järgi eeldaks just, et mingid keskealised kibestunud onud-tädid.
Tundub kuidagi kohasem, et need tahaks tsensuuri ja blokke..
(Ma ei vaidle. Ma tõesti ise ei tea, kes seal taga on. Lihtsalt üllatab..)
kägu

Postitus Postitas kägu »

Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 10:58
Kas oled kindel, et noored poisid? Käitumise järgi eeldaks just, et mingid keskealised kibestunud onud-tädid.
Ta ehk nime järgi arvab nii? Seal elufoorumis on päris mitmed teemad kasutaja "poisike" poolt algatatud. Mulle tundub ka, et see on keegi, kes püüab teemasid algatades foorumit aktiivsemaks utsitada. Huvitav, kas see on sama tegelane, kes perekoolis "poisike" oli? too oli üsna omamoodi tegelane, mäletan temalt seda kass sõi kana ära, kes on süüdi teemat.
Külaline

kägu kirjutas: 02 Juun 2024 11:25
Revolver kirjutas: 02 Juun 2024 10:28
Ta ehk nime järgi arvab nii? Seal elufoorumis on päris mitmed teemad kasutaja "poisike" poolt algatatud. Mulle tundub ka, et see on keegi, kes püüab teemasid algatades foorumit aktiivsemaks utsitada. Huvitav, kas see on sama tegelane, kes perekoolis "poisike" oli? too oli üsna omamoodi tegelane, mäletan temalt seda kass sõi kana ära, kes on süüdi teemat.
Ainus päriselt aktiivne teema tundub seal olevat see, kus arutle.ee-mida-ei-tohi-nimetada kohta arutletakse.
Ülejäänud teemad tunduvad jah lihtsalt käimatõmbamiseks..
Samas kui siin käib foorumi tavaelu ka juba.
Aga võib-olla ma ei ole objektiivne. Ma olen tugevalt arutle.ee foorumi poolt. No ei kannata lihtsalt tsensuuri, kasutajate üle vingumist, blokke ja lausvaletamist
Külaline

kägu kirjutas: 02 Juun 2024 11:25
Siis sama strateegia mis perekoolis oli - teha hulgi mõttetuid teemasid, iseendaga vaielda, vanu teemasid esilehele tõsta.
Külaline

Võrdlesin veids statistikat:

arutle.ee’l hetkeseisuga:
kasutajat foorumis: 113
max olnud: 151
Postituste arv: 494
Teemade arv: 56

Elufoorumis:
kasutajat foorumis: 19
max olnud: 65
Postituste arv: 76
Teemade arv: 20
Külaline

Kui kellelgi on postimehe konto, siis siia kommentaari võiks arutle coorumile ka viite panna: https://www.postimees.ee/8029389/pereko ... ottu-kinni

Mul kontot pole ja kommenteerida postimehes ei saa
kahvel

Külaline kirjutas: 02 Juun 2024 11:58 Võrdlesin veids statistikat:

arutle.ee’l hetkeseisuga:
kasutajat foorumis: 113
max olnud: 151
Postituste arv: 494
Teemade arv: 56

Elufoorumis:
kasutajat foorumis: 19
max olnud: 65
Postituste arv: 76
Teemade arv: 20
Jah. Kusjuures see elufoorum oli ju pea nädalake varem püsti, kui arutle.ee. Arutle.ee kuulutati tavakasutajatele välja tulid vist 30.mai alles? Elufoorum kohe, kui tuli teade, et perekool kinni pannakse, see oli 24. mai. Lisaks ei ole paljud siin käijad vist veel endale päris kasutajanime teinud. Mina ei ole suutnud veel otusstad, kas valin uue ime või jäkan perekooli nimega.
Roonja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Roonja »

kahvel kirjutas: 01 Juun 2024 22:52
Elupuu kirjutas: 01 Juun 2024 20:57 https://elufoorum.com/viewtopic.php?t=13
Nii, katsetasin ka. Tegin endale elufoorumisse kasutaja ja küsisin selles teemas sellise küsimuse:
"Kas tohib küsida, miks see uus foorum kardab teist uut foorumit arutle.ee?

Ja selle asemel ilmus siis nüüd selline postitus:
"Kas tohib küsida, miks see uus foorum kardab teist uut foorumit elufoorum.ee?

Ehk siis foorumi nime muutis tõesti automaatselt ära, aga teksti sees oleva sõna arutlema jättis siiski paika. Ja minu postitus muutus niimoodi muudetuna muidugi nonsensiks.
Näis, mis nad nüüd teevad, kustutavad mu postituse ja blokeerivad mu sealt ka? No kui seda teevad, siis edu neile selleks.
Lugesin ka seda kommentaari seal teises foorumis ja ma ei saanud üldse pihta, mida küsiti või miks elufoorum peaks iseennast kartma. Poleks isegi selle peale tulnud, et niijaburaid ja alatuid võtteid kasutatakse.

Loodan, et kõik boikotivad seda elufoorumit ja kolivad siia. Seda enam, et arutle foorum tundub kuidagi kasutusmugavam ja arusaadavama ülesehitusega. Teemadki vist suurest samad kui perekoolis.
Külaline

Tänaseks on arute.ee kenasti käima läinud ja pole enam kahju perekoolist väljaviskamise pärast.
Samas ei pruukinud perekooli foorumi ära andmine üldse seaduslik olla.
Foorum oli MTÜ vara. Põhikirjas on kirjas vara käsutamine (näiteks ära andmine). Tavaliselt vajab selline oluline otsus üldkoosoleku heakskiitu ja selleks võib olla vaja liikmete häälteenamust.
Vara üleandmiseks võib olla mitu võimalust, näiteks kinkeleping või müügileping. Kui vara antakse teisele juriidilisele isikule, tuleb lepingus selgelt määratleda, kuidas vara edaspidine kasutus toimub ja millised kohustused seejuures üle antakse. Oluline on järgida seaduses sätestatud reegleid, et tagada õiguspärane tehing.
Kui vara üleandmine toimub tasuta (näiteks kinkena), võib see kaasa tuua maksukohustusi.
MTÜ vara ei tohi üle anda viisil, mis rikuks organisatsiooni mittetulunduslikku olemust. See tähendab, et vara üleandmine peaks olema seotud MTÜ eesmärkidega ja see ei tohi kasu tuua liikmetele isiklikult.
Kui vara üleandmine on toimunud, tuleb vastavad kanded teha ka mittetulundusühingute ja sihtasutuste registris ning hoida tehingu dokumentatsioon korralikult arhiveerituna.
Ära antud vara järgmisel juriidilisel isikul rahalist kasu tooma ei hakanud, seega ilmselt puudub kellelgi huvi vaadata, kuidas need asjad reaalselt toimusid ja kas need seadusele ka vastasid. Pole aga välistatud, et sellel lool on veel järg.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 07:52 Tänaseks on arute.ee kenasti käima läinud ja pole enam kahju perekoolist väljaviskamise pärast.
Samas ei pruukinud perekooli foorumi ära andmine üldse seaduslik olla.
Foorum oli MTÜ vara. Põhikirjas on kirjas vara käsutamine (näiteks ära andmine). Tavaliselt vajab selline oluline otsus üldkoosoleku heakskiitu ja selleks võib olla vaja liikmete häälteenamust.
Vara üleandmiseks võib olla mitu võimalust, näiteks kinkeleping või müügileping. Kui vara antakse teisele juriidilisele isikule, tuleb lepingus selgelt määratleda, kuidas vara edaspidine kasutus toimub ja millised kohustused seejuures üle antakse. Oluline on järgida seaduses sätestatud reegleid, et tagada õiguspärane tehing.
Kui vara üleandmine toimub tasuta (näiteks kinkena), võib see kaasa tuua maksukohustusi.
MTÜ vara ei tohi üle anda viisil, mis rikuks organisatsiooni mittetulunduslikku olemust. See tähendab, et vara üleandmine peaks olema seotud MTÜ eesmärkidega ja see ei tohi kasu tuua liikmetele isiklikult.
Kui vara üleandmine on toimunud, tuleb vastavad kanded teha ka mittetulundusühingute ja sihtasutuste registris ning hoida tehingu dokumentatsioon korralikult arhiveerituna.
Ära antud vara järgmisel juriidilisel isikul rahalist kasu tooma ei hakanud, seega ilmselt puudub kellelgi huvi vaadata, kuidas need asjad reaalselt toimusid ja kas need seadusele ka vastasid. Pole aga välistatud, et sellel lool on veel järg.
Mis üleandmine?
PK sulges oma foorumi. Ei andnud kellelegi midagi üle. Järgmine vend lõi uue foorumi.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 08:52
Mis üleandmine?
PK sulges oma foorumi. Ei andnud kellelegi midagi üle. Järgmine vend lõi uue foorumi.
Võib-olla. Järelikult maksis perekoolis tehtud reklaami eest?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 08:55
Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 08:52
Mis üleandmine?
Võib-olla. Järelikult maksis perekoolis tehtud reklaami eest?
Ta kirjutab sellest üleminekust oma elufoorumi ühes postituses. Selle järgi otsustas ÄEÜ foorumi sulgeda, aga lubasid panna perekooli lingi uude (tema isiklikku) foorumisse.
Eks see olekski tal kena projekt olnud, aga ta enda ülbus ja rumalus ajasid plaani sassi.
Külaline

Kas on keegi teist seal ämmakate perekooli lehel pärast foorumi sulgemist mõnd artiklit lugemas vmt käinud ka?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 17:07 Kas on keegi teist seal ämmakate perekooli lehel pärast foorumi sulgemist mõnd artiklit lugemas vmt käinud ka?
Tahaks ka teada, palju neil külastatavus langes selle peale.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Aug 2024 17:07 Kas on keegi teist seal ämmakate perekooli lehel pärast foorumi sulgemist mõnd artiklit lugemas vmt käinud ka?
Mul on tunne, et enamus Perekoolikaid on ammu sellest vanusest väljas, et veel mingid ämmakate artiklid huvi pakuksid. Mina igatahes ei lugenud neid siiski, kui aktiivselt foorumit külastasin.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], rucola, Semrush [Bot], Tuuletu ja 8 külalist