Riiete müük ostas, yagas, fb marketplaces?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 14 Aug 2024 13:54 Siis on veel üks seltskond inimesi, kes küsib ühe küsimuse- kas ese on veel müügis. Vastad, et on küll müügis, aga rohkem midagi ei vastata.
Päris palju juhuseid on olnud Marketplaces, et küsid müügil oleva asja kohta paar küsimust ja eeldad, et saadaval ja siis tuleb vastus, müüdud. Sealses keskkonnas ei tea iial, kas nädal, 3 nädalat jne müügil olnud ese on veel alles või mitte. Kui küsitakse, kas ese on müügil, siis võib inimene saata sama küsimuse mitmele korraga ja hiljem suhtleb ainult ühega edasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Aug 2024 13:01
Näiteks Bredeni augulised, mustad, topilised riided lähevad kaubaks piinlikult kalli hinnaga. Ja ostetakse!?! Lausa järjekord on. Olen mõnes FB grupis näinud. Samuti Gugguu(või mis iganes see on) asjad.
Mis on nt piinlikult kallis hind? Olen saanud mainitud firma kasutatud kombe koos saatmiskuluga umbes 10 euroga ja mütse umbes 7-8 euro eest. Määrdunud ja katki pole olnud, kasutatud ja pleekinud küll. Samas rohkem, kui 10 eurot ka kantud asja eest maksta ei tahaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Aug 2024 16:28
Külaline kirjutas: 13 Aug 2024 13:01
Näiteks Bredeni augulised, mustad, topilised riided lähevad kaubaks piinlikult kalli hinnaga. Ja ostetakse!?! Lausa järjekord on. Olen mõnes FB grupis näinud. Samuti Gugguu(või mis iganes see on) asjad.
Mis on nt piinlikult kallis hind? Olen saanud mainitud firma kasutatud kombe koos saatmiskuluga umbes 10 euroga ja mütse umbes 7-8 euro eest. Määrdunud ja katki pole olnud, kasutatud ja pleekinud küll. Samas rohkem, kui 10 eurot ka kantud asja eest maksta ei tahaks.
Näiteks kahe tupsuga(mitte meriino) talvemüts auguga(kootud välispinnas silmused jooksid, oli ka ära mainitud, et "väike" auk on) oli 30 eur. Uue saab juba 45ga.
Gugguu dressikas lukuga, värv oli luitunuks pestud, oli 24 euriga. Natuke juurde panna saab uue juba.
Külaline

Müün osta.ee-s ja ega müük eriti ei lähe küll. Panen asjad tavaliselt müüki 1 euroga põhimõttel, et pakkimiskuluga miinusesse ei jääks. Riietel ja jalatsitel mõõdud alati juures ja kasutatud asjadel vead välja toodud.

Kui üldse ostetakse, siis üldjuhul jääbki hinnaks 1 euro, harva, kui 4-5 eurot ära pakutakse. Seda ka uute (sildiga) esemete puhul. Kummaline on aga see, et enamasti siis, kui ise mõnele 10 sendiga või 1 euroga algavale oksjonile pakkumise teen, hakkab hind üsna kohe kerkima. Ei teagi, kas müüja kergitab ise teise konto alt hinda või ongi minu kaup nii kehv, et kedagi ostma ei kutsu.
Külaline

Mul on mitu oksjoniostu, mille lõpphinnaks on kujunenud täpselt see summa, mille automaatpakkumises ülempiiriks panin.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2024 14:56
Külaline kirjutas: 14 Aug 2024 13:58
Külaline kirjutas: 14 Aug 2024 09:13
M ja M ei ole samad. S ja S ei ole ka samad. Mitte kedagi ei huvita ennast väiksemasse numbrisse toppidan. Mida ma teen temaga kui ta on mulle suur.. või kui ta on mulle väike.
Väga ehe näide: minu jalanumber on 38. Mul on enamus saapaid ja kingi 38. Ja sel aastal ostsin golfitennised number 36. .
Muidugi pole samad. Endal on riideid S, M ja L suuruses. Kui e-poest ostes on kaubavalik suur ja ei jõuta kõike mõõta, siis eraisikutel pole enamasti sada asja korraga müügis ja kui mõõdud antud (veel parem, kui need on kohe kirja pandud), siis on ostjal vähem võimalust eksida ja pettuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Aug 2024 16:05
Külaline kirjutas: 14 Aug 2024 13:58

99% juhtudest ei osta mõõtude küsijad, kogemuse põhjal. Kui sa ikka oled L,XL ja küsid M suuruse mõõte, äkki ikka mahub bõi pressib kuidagi. EI MAHU. Eriline huumor kui mõõtude peale vastatakse oma mõõtudega. Selgelt selliste mõõtudega sa ei mahu M suurusega riide sisse? Miks teiste aega raisata sellise soovmõtlemisega.
Vabsee imelik suhtumine. Kas te ise pole kunagi ühtegi riietuseset netist ostnud, et nii loll jutt?
M ja M ei ole samad. S ja S ei ole ka samad. Mitte kedagi ei huvita ennast väiksemasse numbrisse toppida, vaid mõõte küsitakse selleks, et teada saada kui suur see sinu asi on. Mida ma teen temaga kui ta on mulle suur.. või kui ta on mulle väike.
Väga ehe näide: minu jalanumber on 38. Mul on enamus saapaid ja kingi 38. Ja sel aastal ostsin golfitennised number 36. Õnneks ei ostnud sinusuguse tropi käest vaid poest, nii et sain jalga proovida. Aga kui oleks ostnud numbri järgi, oleks saanud 2 numbrit suuremad kingad.
Täpselt sama asi on riietega. Aga jah, ega need 5 euroste kaltsude müüjad just kõige eredam seltskond ei ole nii et pigem siis tõesti tellida uus. Või kui tahta olla öko, siis osta kaltsukast.
Ostkugi siis poest. Minu kogemuse põhjal ei vaevu mõõtude küsijad tänamagi. Oleksid nood vähe viisakamad oleks suhtumine teine. Mõõda neile kõik kaenlaauguvahed ja püksiluku pikkused ja kaovad sõnagi lausumata. Ostku kelleltki kellel on aega mõõta kõigile neid mõõte. Tõesti sadu eurosid riiete alla magama ei pane ja hingehinnaga kutsimutsit ei müü. Ostab see kes ostab. Mõõtideg tüütajad ostku neilt kellel on mõõdud kirjas ja kes viitsivad seda teha, mina tõesti sellest viiekast vaesemaks ega rikkamaks ei saa :-)
Huvitav suhtumine. Müün osta.ee-s oma asju ja kui keegi mõõte küsib, siis ma küll vastates mingit tänu ei oota. Kui ei sobi, siis ei sobi - mõõtudest on kasu ka järgmistele eseme huvilistele. Tavaliselt olen mõõdud küll juba oksjonit üles pannes kirjutanud, aga kohati küsitakse spetsiifilisemaid detaile ja vastan hea meelega. Pigem on tüütud olukorrad, kus aeg-ajalt läheb vestlus imelikuks kauplemiseks, mistõttu pärast mõõtude kirjutamist on järgmist teadet nähes peas esimene mõte, et mida nüüd potentsiaalne huviline veel soovib. Seetõttu ma müüjat ise küll tänusõnadega koormama ei hakka :)
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Aug 2024 22:43

Vabsee imelik suhtumine. Kas te ise pole kunagi ühtegi riietuseset netist ostnud, et nii loll jutt?
M ja M ei ole samad. S ja S ei ole ka samad. Mitte kedagi ei huvita ennast väiksemasse numbrisse toppida, vaid mõõte küsitakse selleks, et teada saada kui suur see sinu asi on. Mida ma teen temaga kui ta on mulle suur.. või kui ta on mulle väike.
Väga ehe näide: minu jalanumber on 38. Mul on enamus saapaid ja kingi 38. Ja sel aastal ostsin golfitennised number 36. Õnneks ei ostnud sinusuguse tropi käest vaid poest, nii et sain jalga proovida. Aga kui oleks ostnud numbri järgi, oleks saanud 2 numbrit suuremad kingad.
Täpselt sama asi on riietega. Aga jah, ega need 5 euroste kaltsude müüjad just kõige eredam seltskond ei ole nii et pigem siis tõesti tellida uus. Või kui tahta olla öko, siis osta kaltsukast.
Ostkugi siis poest. Minu kogemuse põhjal ei vaevu mõõtude küsijad tänamagi. Oleksid nood vähe viisakamad oleks suhtumine teine. Mõõda neile kõik kaenlaauguvahed ja püksiluku pikkused ja kaovad sõnagi lausumata. Ostku kelleltki kellel on aega mõõta kõigile neid mõõte. Tõesti sadu eurosid riiete alla magama ei pane ja hingehinnaga kutsimutsit ei müü. Ostab see kes ostab. Mõõtideg tüütajad ostku neilt kellel on mõõdud kirjas ja kes viitsivad seda teha, mina tõesti sellest viiekast vaesemaks ega rikkamaks ei saa :-)
Huvitav suhtumine. Müün osta.ee-s oma asju ja kui keegi mõõte küsib, siis ma küll vastates mingit tänu ei oota. Kui ei sobi, siis ei sobi - mõõtudest on kasu ka järgmistele eseme huvilistele. Tavaliselt olen mõõdud küll juba oksjonit üles pannes kirjutanud, aga kohati küsitakse spetsiifilisemaid detaile ja vastan hea meelega. Pigem on tüütud olukorrad, kus aeg-ajalt läheb vestlus imelikuks kauplemiseks, mistõttu pärast mõõtude kirjutamist on järgmist teadet nähes peas esimene mõte, et mida nüüd potentsiaalne huviline veel soovib. Seetõttu ma müüjat ise küll tänusõnadega koormama ei hakka :)
Ei hakka võimalikku ostjat, 0,000001% tõenäosusega ostjat, mõõtude andmisega tüütama… Vaesekestel ju nii kiire, ei ole aega tänadagi, vaevalt ka ostmiseks aega jätkub. Viin südamerahus asjad tasuta ära kui müüksin tänamatutele. Mõõtude küsijatest pole kunagi ostjaid olnud. Ei raiska oma aega sellele
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Aug 2024 23:09
Ei hakka võimalikku ostjat, 0,000001% tõenäosusega ostjat, mõõtude andmisega tüütama… Vaesekestel ju nii kiire, ei ole aega tänadagi, vaevalt ka ostmiseks aega jätkub. Viin südamerahus asjad tasuta ära kui müüksin tänamatutele. Mõõtude küsijatest pole kunagi ostjaid olnud. Ei raiska oma aega sellele
Probleem ei tundu olevat niipalju tänamatuses, vaid solvumises, et inimesed pärast mõõtude saatmist asju ära ei osta.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Aug 2024 07:53
Külaline kirjutas: 25 Aug 2024 23:09
Probleem ei tundu olevat niipalju tänamatuses, vaid solvumises, et inimesed pärast mõõtude saatmist asju ära ei osta.
Ei ole probleem solvumises. Mida seal solvuda? Kui ei sobi siis ei sobi. Solvav on hoopis see, kui tullakse küsima mõõte, mul oli see aeg mõõta ja kirjutada sulle, aga sinul ei ole piisavalt aega peale sõnumi lugemist kirjutamaks “tänan, paraku ei sobi”. Internetisuhtluses kehtivad samad viisakusreeglid mis reaalses eluski. Ei olegi vaja, et sellised mu riideid ostaks või kannaks.
Külaline

ma ise ei viitsi oma vanu riideid müüa, viin kogumiskasti või annan mõnele sõbrannale. samuti ei osta riideid ilma proovimata. küll olen marketplace's mõned mööbliesemed müünud ja kui mõistliku hinnaga müüa, saab päevade jooksul asjast lahti. hiljuti oli omapärane juhus ühe ostjaga, kes eset vaatama tuli - kohale jõudes ei öeldud tere ega midagi muud, vaid pidin mitu minutit kuulama, kui šokis see inimene oli, et kuidas me üldse sellises kohas elada saame, maja majas kinni ja muruniidukid undavad jne (elan uusarenduses). no andku inimene andkeks, et mul oma poolsaart elamiseks ei ole, kuhu tal oleks mugav olnud tulla kasutatud eset vaatama.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Aug 2024 13:47 ma ise ei viitsi oma vanu riideid müüa, viin kogumiskasti või annan mõnele sõbrannale. samuti ei osta riideid ilma proovimata. küll olen marketplace's mõned mööbliesemed müünud ja kui mõistliku hinnaga müüa, saab päevade jooksul asjast lahti. hiljuti oli omapärane juhus ühe ostjaga, kes eset vaatama tuli - kohale jõudes ei öeldud tere ega midagi muud, vaid pidin mitu minutit kuulama, kui šokis see inimene oli, et kuidas me üldse sellises kohas elada saame, maja majas kinni ja muruniidukid undavad jne (elan uusarenduses). no andku inimene andkeks, et mul oma poolsaart elamiseks ei ole, kuhu tal oleks mugav olnud tulla kasutatud eset vaatama.
uusarnedustes elavadki sellised vaesemad tõusikud oma kipsonnides. sellised kes peavad oma rämpus sotsiaalmeedias müüma, et midagigi tagasi saaks. mõne sendikese. aga üldjuhul jube usakad ja uhked oma 600m2 krundil asuva 100m2 kipsonni üle. elutöö ikkagi :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Aug 2024 14:32
Külaline kirjutas: 27 Aug 2024 13:47 ma ise ei viitsi oma vanu riideid müüa, viin kogumiskasti või annan mõnele sõbrannale. samuti ei osta riideid ilma proovimata. küll olen marketplace's mõned mööbliesemed müünud ja kui mõistliku hinnaga müüa, saab päevade jooksul asjast lahti. hiljuti oli omapärane juhus ühe ostjaga, kes eset vaatama tuli - kohale jõudes ei öeldud tere ega midagi muud, vaid pidin mitu minutit kuulama, kui šokis see inimene oli, et kuidas me üldse sellises kohas elada saame, maja majas kinni ja muruniidukid undavad jne (elan uusarenduses). no andku inimene andkeks, et mul oma poolsaart elamiseks ei ole, kuhu tal oleks mugav olnud tulla kasutatud eset vaatama.
uusarnedustes elavadki sellised vaesemad tõusikud oma kipsonnides. sellised kes peavad oma rämpus sotsiaalmeedias müüma, et midagigi tagasi saaks. mõne sendikese. aga üldjuhul jube usakad ja uhked oma 600m2 krundil asuva 100m2 kipsonni üle. elutöö ikkagi :lol:
Jumala eest leidke õnnetule mehele naine….ei jaksa sellist vingu iga teema all lugeda
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Aug 2024 14:32
oh, ehk annad sinagi mulle andeks, et ma sinu äranägemise järgi ei ela!
Külaline

Ma olen see, kellelt jalgratta lenksu kõrgust küsiti. Küsija kadus loomulikult ära. Mingi aja pärast tuli uus inimene, saime kokku, mingeid mõõte ette ei küsinud. Natukene jalgratta juures kauples ja tegime tehingu. Seega jään enda juurde, et need mõõtude küsijad on suures osas sinu aja raiskajad.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 13:57 hiljuti oli omapärane juhus ühe ostjaga, kes eset vaatama tuli - kohale jõudes ei öeldud tere ega midagi muud, vaid pidin mitu minutit kuulama, kui šokis see inimene oli, et kuidas me üldse sellises kohas elada saame, maja majas kinni ja muruniidukid undavad jne (elan uusarenduses).
Kui Google täpset asukohta, uut tänavat, maja või korteri numbrit ei näita, siis kusagil uusarenduses ringi sõitmine ja koha otsimine võibki olla tüütu ajaraiskamine. Kui kogemus ekslemisega on olemas, siis rohkem ei viitsi ja kui postiga ei saada või posti ei mahu, siis pole ka vaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2024 13:42
Külaline kirjutas: 28 Aug 2024 13:57 hiljuti oli omapärane juhus ühe ostjaga, kes eset vaatama tuli - kohale jõudes ei öeldud tere ega midagi muud, vaid pidin mitu minutit kuulama, kui šokis see inimene oli, et kuidas me üldse sellises kohas elada saame, maja majas kinni ja muruniidukid undavad jne (elan uusarenduses).
Kui Google täpset asukohta, uut tänavat, maja või korteri numbrit ei näita, siis kusagil uusarenduses ringi sõitmine ja koha otsimine võibki olla tüütu ajaraiskamine. Kui kogemus ekslemisega on olemas, siis rohkem ei viitsi ja kui postiga ei saada või posti ei mahu, siis pole ka vaja.
No ära osta, tuleb ostab keegi kes maja üles leab
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Aug 2024 13:56
Külaline kirjutas: 30 Aug 2024 13:42
No ära osta, tuleb ostab keegi kes maja üles leab
Ei ostagi ja ei viitsi ka paljud teised ekselda ja õiget kohta otsida. Kui tegemist pole haruldase või eriti soodsa esemega, siis korra ekslevad ja järgmine kord viskavad x-aadressi peale käega.
Külaline

Järelturu rindel on täiesti vaikus, juba mitu kuud pole midagi ostetud. Tavaliselt ikka käis väga aktiivne müük. Marketplaces ainult vaadatakse ja yagas aina laigitakse 🤷‍♀️ kuidas teistel?
Külaline

Majanduse jahenemine on jõudnud ka Marketplace'i. Vastasin just lapsehoidja palgateemas, et mu lapsehoidjal enamus klientidest ära kadunud - inimesed justkui tarbiks (luksus)teenuseid vähem ja ostaks riideid vähem. Keegi ei jaksa seda kõrget tunnihinda enam maksta.
Marketplace'i seis sama mis sul - keegi ei osta enam suurt midagi. Ilmselt tarbitakse oluliselt vähem.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 11 külalist