Sallimatus

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Simon says: kirjutas: 05 Sept 2024 08:14
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 07:46
Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 21:02

Üldiselt on siiski nii, et noogutad-noogutad, ja kui teine äkki peaks ütlema midagi, millega sa tõesti ei nõustu, siis katkestad hetkeks noogutamise.
Ok. Katkestad noogutamise. Aga midagi ei ütle? See on siis nagu monoloogi kuulamine? Ei ütle midagi vastu, kui pole isegi nõus?
Kui teine räägib telekas, siis pole mõtet midagi vastata.
Sa Simon oled ikka hea humorist küll. Kas sa enne valimis kõnnid ka mööda tänavat ja hüüad valimisplakatitel pildistatud nägudele: "Ei, ma ei nõustu sinuga, kohe üldse ei nõustu!" Ja jääd siis seisma ja ootama, mida plakat sulle vastab :D

Õnneks enamus siinsetest arutlejatest on juba selles vanuses, kus saadakse aru, et plakatitele, raamatutele ja telesaadetele ei saa ei noogutada ega vastu vaielda.
Simon says:
Kontakt:

Postitus Postitas Simon says: »

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 13:10
Simon says: kirjutas: 05 Sept 2024 08:14
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 07:46
Ok. Katkestad noogutamise. Aga midagi ei ütle? See on siis nagu monoloogi kuulamine? Ei ütle midagi vastu, kui pole isegi nõus?
Kui teine räägib telekas, siis pole mõtet midagi vastata.
Sa Simon oled ikka hea humorist küll. Kas sa enne valimis kõnnid ka mööda tänavat ja hüüad valimisplakatitel pildistatud nägudele: "Ei, ma ei nõustu sinuga, kohe üldse ei nõustu!" Ja jääd siis seisma ja ootama, mida plakat sulle vastab :D

Õnneks enamus siinsetest arutlejatest on juba selles vanuses, kus saadakse aru, et plakatitele, raamatutele ja telesaadetele ei saa ei noogutada ega vastu vaielda.
Kui vanad need "siinsed arutlejad" sinu andmetel siis on? Külaline 1, 2, 3 jne.? Üsna sarnane telekaga vaidlemisele;))
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 11:50
Külaline kirjutas: 04 Sept 2024 08:19 Aga seda teemat siin lugedes näib mulle et kui ei küsita mida sa arvad, ei ole üldse viisakas midagi öelda.
Ja väga õigesti näib. Üldiselt sellist küsimata "oma arvamuse" avaldamist ei peetagi viisakaks käitumiseks. Ela nii nagu ise õigeks pead ning lase teistel sedasama teha, nende parema äranägemise järgi.
A teid ei häiri, et vastukaja ei saa? See näib nagu ingoreerimine.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 14:48 A teid ei häiri, et vastukaja ei saa? See näib nagu ingoreerimine.
Kui oodatakse vastukaja, siis antakse sellest ka eelnevalt selgelt märku e. küsitakse teiste arvamust ja toimub laiem arutelu. Siis on igati kohane oma arvamust avaldada, muidu mitte. Kas sa näiteks enda laste kasvatamise teemal soovid suvalisel hetkel täiesti asjasse puutumatute inimeste "arvamusi ja vastukaja"? Kui mitte, siis kas see on kaaskondsete ignoreerimine?
Külaline

Simon says: kirjutas: 05 Sept 2024 13:14 Kui vanad need "siinsed arutlejad" sinu andmetel siis on? Külaline 1, 2, 3 jne.? Üsna sarnane telekaga vaidlemisele;))
No aga lõpeta siis oma idiootsus ära :D Midagi paremat pole teha oma eluga kui siin istuda 24/7...
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 15:16
Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 14:48 A teid ei häiri, et vastukaja ei saa? See näib nagu ingoreerimine.
Kui oodatakse vastukaja, siis antakse sellest ka eelnevalt selgelt märku e. küsitakse teiste arvamust ja toimub laiem arutelu. Siis on igati kohane oma arvamust avaldada, muidu mitte. Kas sa näiteks enda laste kasvatamise teemal soovid suvalisel hetkel täiesti asjasse puutumatute inimeste "arvamusi ja vastukaja"? Kui mitte, siis kas see on kaaskondsete ignoreerimine?
Aa. Selleks ongi see foorum. Kui päris elus midagi ei küsita, siis ei saa ka midagi öelda. Teine räägib. Sa ei nõustu. Aga ta ka ei küsi, mis arvad. Seega ei saa ka midagi öelda.
Ja siis saab kirjutada siia selle inimese jutust.
Aga siis öeldakse siin, et miks sa talle kohe ei öelnud vastu midagi. No kus sa ütled. See pole viisakas.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 15:47 Aa. Selleks ongi see foorum. Kui päris elus midagi ei küsita, siis ei saa ka midagi öelda. Teine räägib. Sa ei nõustu. Aga ta ka ei küsi, mis arvad. Seega ei saa ka midagi öelda.
Ja siis saab kirjutada siia selle inimese jutust.
Aga siis öeldakse siin, et miks sa talle kohe ei öelnud vastu midagi. No kus sa ütled. See pole viisakas.
Just nii. Ja kui keegi parimate kavatsustega enda arust arvamusliider tänaval su juurde astub ja käsib lapsele sokid jalga ja mütsi pähe panna, kuna ikkagi septembri kuu on juba - saad samamoodi foorumisse sellest teema teha. Õudne lihtsalt, kuidas topitakse oma nina teiste asjadesse!

Vaata, sinu arvamus on teiste vaatest täpselt sama ebaoluline kui nende isiklik arvamus sinu jaoks. Lihtne ju.
Külaline

Ja see, et keegi arvab millestki midagi, ei pane küll kedagi eriliselt jõudsalt oma seisukohti ümber hindama, ei siin ega reaalses vaidluses. Mingi Simon jms kaader - kalkun ka arvas. Mõttetu
Külaline

Jah, ega elu pole mingi arvamusfestival. Selleks et midagi arvata, tuleb üritus korraldada, kus antakse luba oma arvamust avaldada.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Sept 2024 17:14 Jah, ega elu pole mingi arvamusfestival. Selleks et midagi arvata, tuleb üritus korraldada, kus antakse luba oma arvamust avaldada.
juba ennemuistsel ajal kalkun ka arvas miskit....
Külaline

Minu arust on sallimatuse vastand leppimine või aktsepteerimine.
Leppimine ei tähenda automaatselt seda, et mulle mingi asi/käitumine/tegevus meeldima hakkab, vaid et ma lepin sellega, et mõned asjad selles elus ei ole minu kontrolli all ja mõned inimesed ei käitu nii nagu mulle meeldiks.

Sallimatu aga teeb kisa kohe, kui kohtab elus midagi sellist, mida tema õigeks ei pea.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 15:44 Sallimatu aga teeb kisa kohe, kui kohtab elus midagi sellist, mida tema õigeks ei pea.
Pigem otsitakse lihtsalt tähelepanu. Maailmas ei ole olemas õigeid ega valesid asju, on ainult huvid.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 15:44 Minu arust on sallimatuse vastand leppimine või aktsepteerimine.
Leppimine ei tähenda automaatselt seda, et mulle mingi asi/käitumine/tegevus meeldima hakkab, vaid et ma lepin sellega, et mõned asjad selles elus ei ole minu kontrolli all ja mõned inimesed ei käitu nii nagu mulle meeldiks.

Sallimatu aga teeb kisa kohe, kui kohtab elus midagi sellist, mida tema õigeks ei pea.
Kes kõike sallib, see ei salli midagi.
Külaline

No ongi nagu kaks vastuolu, liberaalsus ja konservatiivsus. Konservatiivsus on vanamoodus ja liberaalsus on uusmood kus uus tahab lõhkuda vana. Aga igast uuest asjast saab vana ja muutub konservatiivsuseks. Ka need kes noorena on liberaalsed, muutuvad vanemas eas rohkem konservatiivseks, sest inimene on nii loodud. Vanas eas uue moega kaasa joosta enam ei soovita. Sallimatus tekibki sellest konfliktist.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 17:09 Kes kõike sallib, see ei salli midagi.
Jäägu sulle su arvamus.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 17:15
Jäägu sulle su arvamus.
Kui sa sallid kõike, siis järelikult sallid ka seda kui viisteist musta meest sind anaalavausse vägistavad, muusika mängib ja su laps vaatab pealt. Ehk - sa ei salli isegi iseennast.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 18:50
Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 17:15
Jäägu sulle su arvamus.
Kui sa sallid kõike, siis järelikult sallid ka seda kui viisteist musta meest sind anaalavausse vägistavad, muusika mängib ja su laps vaatab pealt. Ehk - sa ei salli isegi iseennast.
Sinu välja toodud sallimist saab nimetada apaatsuseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 18:50 Kui sa sallid kõike, siis järelikult sallid ka seda kui viisteist musta meest sind anaalavausse vägistavad, muusika mängib ja su laps vaatab pealt. Ehk - sa ei salli isegi iseennast.
Ära rõvetse. Kõike ei pea keegi sallima. Selles ongi point. Salliv inimene aktsepteerib erinevusi, need ei pea sulle meeldima. Ela ise nii nagu õigeks pead ja lase teistel sedasama teha, nende tõekspidamistest lähtuvalt.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 19:00
Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 18:50 Kui sa sallid kõike, siis järelikult sallid ka seda kui viisteist musta meest sind anaalavausse vägistavad, muusika mängib ja su laps vaatab pealt. Ehk - sa ei salli isegi iseennast.
Ära rõvetse. Kõike ei pea keegi sallima. Selles ongi point. Salliv inimene aktsepteerib erinevusi, need ei pea sulle meeldima. Ela ise nii nagu õigeks pead ja lase teistel sedasama teha, nende tõekspidamistest lähtuvalt.
Ehk siis näiteks sina sallid seda kui keegi varastab. See on ju erinevus, vähemalt mustlaste puhul kindlasti. Aga ei salli kui sinult varastatakse, kesse ikka salliks;)))
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 20:41
Külaline kirjutas: 16 Sept 2024 19:00
Ehk siis näiteks sina sallid seda kui keegi varastab. See on ju erinevus, vähemalt mustlaste puhul kindlasti. Aga ei salli kui sinult varastatakse, kesse ikka salliks;)))
Sellised võrdlused on ebakohased, sest varastamine on otsene kahju tekitamine. Kuigi suuremeelsed inimesed annavad selle andeks, kui tõesti teisel on häda käes või nad siis eksisid kogenematusest. Ma kunagi tegin noorena ühes ettevõttes nende töövahenditega haltuurat, jäin vahele. Öeldi, ära enam tee ja midagi paha ei juhtunud.
Sallivus on seotud rohkem kultuuri, usu või rassidega, inimvaatelisusega jne. Sallivus ei tähenda, et pead sallima tahtlikku kurjust või pahatahtlikust.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 10 külalist