Sellise elustiiliga võib ju vabalt ka Tallinnas edasi elada. Nagunii ju inimestega kokku ei puutu.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 07:34Vaidleks vastu, et väikelinnas pole anonüümsust ja omaetteolekut. Kui oled introvert, liigud ringi autoga, teed kaugtööd ja small-talki iga vastutulijaga pidama ei hakka, vaid näiteks naabritega piirdud terega, siis ei tea keegi, kuidas igapäevaselt elad, kus käid ja mis tööd teed. Väikelinn pole külapood, kus kohalikud kokku saavad ja klatšijutte peavad. Sellises väikelinnas, kus suuremad keskused on 30-50 km kaugusel ja kus käid meelt lahutamas, poodides suuremaid sisseoste tegemas, lihtsalt ei satugi tihti teiste kohalikega kokku.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 14:53 Tore teema, lugesin kõik läbi ka.
Minu asumis ei ole sellist kogukondlikkust nagu Eesti väikelinnades, anonüümsus ja omaetteolek säilib. Pärit olen väikelinnast, kus mulle küll meeldis, kuid nüüd Tallinnas elanuna enam tagasi ei koliks. Small-talk iga vastutulijaga pole minu rida lihtsalt, aga kellele see meeldib, võib ennast väikelinnas hästi tunda.
Kus linnas elada?
-
Külaline
-
Külaline
Kõik ei taha Tallinnas elada, nagu teemaalgataja ja vaidlesin vastu inimesele, kes väitis, et väiksemas linnas pole anonüümsust.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 11:01Sellise elustiiliga võib ju vabalt ka Tallinnas edasi elada. Nagunii ju inimestega kokku ei puutu.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 07:34Vaidleks vastu, et väikelinnas pole anonüümsust ja omaetteolekut. Kui oled introvert, liigud ringi autoga, teed kaugtööd ja small-talki iga vastutulijaga pidama ei hakka, vaid näiteks naabritega piirdud terega, siis ei tea keegi, kuidas igapäevaselt elad, kus käid ja mis tööd teed. Väikelinn pole külapood, kus kohalikud kokku saavad ja klatšijutte peavad. Sellises väikelinnas, kus suuremad keskused on 30-50 km kaugusel ja kus käid meelt lahutamas, poodides suuremaid sisseoste tegemas, lihtsalt ei satugi tihti teiste kohalikega kokku.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 14:53 Tore teema, lugesin kõik läbi ka.
Minu asumis ei ole sellist kogukondlikkust nagu Eesti väikelinnades, anonüümsus ja omaetteolek säilib. Pärit olen väikelinnast, kus mulle küll meeldis, kuid nüüd Tallinnas elanuna enam tagasi ei koliks. Small-talk iga vastutulijaga pole minu rida lihtsalt, aga kellele see meeldib, võib ennast väikelinnas hästi tunda.
-
Külaline
Võta ette linnade nimekiri, mina nt vaataks 8000-10000+ elanikuga (siis ei ole kõik nägupidi tuttavad), neid on omajagu isegi venelasi täis linnad välja arvates (Maardu jms), siis mis on kus- järv, jõgi, raudtee, koolide tase, huviringid, kasvõi terviserajad ja loodus jnejne, mida kellelgi vaja on, et elukoht oleks mõnus.
-
Külaline
Imelik seisukoht. Ma olen palju aastaid Eestist ära ja olgugi, et mulle väga meeldib mu elukohariik, siis Eestit jään fännama igaveseks.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 16:55 Ainult patrioodile saabki Tallinn meeldida. Põhimõtteliselt meeldib ja kõik! Aga päriseluga pole sel eriti midagi pistmist.
Mina saan väga hästi aru Tallinna kritiseerimisest. Ise sündisin/ kasvasin Nõmmel (nagu ka mu vanemad ja vanavanemad), aga nüüd juba paar aastat tagasi kolisin ära. Tallinnast väga kaugele.
Pole seda otsust kordagi kahetsenud ja mul on kahju kõigist inimestest, kes peavad Tallinnas elama. See pole normaalne elukeskkond.
Kui linnadest rääkida, siis meeldib nii Tallinn, kui muud linnad. Iga kord, kui Eestis käin on jälle nii palju avastamist. Iga kord püüan käia Pärnus ja kui aega on, siis saartel. Eriti meeldib mulle ringi sõita mööda väiksemaid linnu- aleveid. Mõnes väikeses kohas võib peidus olle imeline kodukohvik, pagaritöökoda või keraamikapood, mida esmapilgul oodata ei oskakski. Veel olen täheldanud, et mida väiksem koht, seda sõbralikumad ja muhedamad inimesed.
-
Külaline
Ma olen kinnisvarahaldur ja minu hallata on ka üks kortermaja väikeses 200 inimesega külakeses. Keegi Tallinna vanaproua ostis sinna korteri ja umbes pool aastat hiljem kirjutas mulle korteri müünud maakler, et proua on väga nördinud ja õnnetu, kuna ülejäänud majarahvas terroriseerib prouat ja heidab talle ette eelmise omaniku tegemisi ja tegemata jätmisi. Et palun kutsuda majarahvas korrale. No ega majahaldur pole lasteaiakasvataja, et hakkab täiskasvanud inimestele sõnu peale lugema, et need korralikult käituksid. Lihtsalt väike koht ja inimestel igav, siis teritavad hambaid, kelle kallal saavad.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 14:13 Veel olen täheldanud, et mida väiksem koht, seda sõbralikumad ja muhedamad inimesed.
Üritan seda meeles pidada, kui ise vanaks saan ja tekib rumal mõte " kuskile toredasse väiksesse kohta vanaduspäevi veetma minna".
Just ühes küla otsas peeretad, teises otsas räägitakse, et tegid püksi.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 10:11Nalja teed? Siis leiutatakse sinu kohta jutud kokku.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 07:34Vaidleks vastu, et väikelinnas pole anonüümsust ja omaetteolekut. Kui oled introvert, liigud ringi autoga, teed kaugtööd ja small-talki iga vastutulijaga pidama ei hakka, vaid näiteks naabritega piirdud terega, siis ei tea keegi, kuidas igapäevaselt elad, kus käid ja mis tööd teed. Väikelinn pole külapood, kus kohalikud kokku saavad ja klatšijutte peavad. Sellises väikelinnas, kus suuremad keskused on 30-50 km kaugusel ja kus käid meelt lahutamas, poodides suuremaid sisseoste tegemas, lihtsalt ei satugi tihti teiste kohalikega kokku.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 14:53 Tore teema, lugesin kõik läbi ka.
-
Külaline
Kolige hajaasustusega külla, siis ei ole seda probleemi, et tänaval kellegagi tühjast-tähjast jutustama peate. Võite nädalate kaupa üksi olla. Kui keegi midagi räägibki, siis pole kedagi, kes jutud suureks puhuks (ja kui ongi, siis kellele neid kuulujutte üldse edasi rääkida oleks?)
Ja minu soovitus on see, et alguses olge ikka sõbralikud ja tehke tutvust, muidu on garanteeritud see, et kõik ülejäänud kümme külainimest peavad teid upsakaks. Mitte et see teid kuidagi morjendama peaks (vt esimene lõik).
Ja minu soovitus on see, et alguses olge ikka sõbralikud ja tehke tutvust, muidu on garanteeritud see, et kõik ülejäänud kümme külainimest peavad teid upsakaks. Mitte et see teid kuidagi morjendama peaks (vt esimene lõik).
-
Külaline
Tallinnas võib sarnaseid juhtumeid olla sadu.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 15:53Ma olen kinnisvarahaldur ja minu hallata on ka üks kortermaja väikeses 200 inimesega külakeses. Keegi Tallinna vanaproua ostis sinna korteri ja umbes pool aastat hiljem kirjutas mulle korteri müünud maakler, et proua on väga nördinud ja õnnetu, kuna ülejäänud majarahvas terroriseerib prouat ja heidab talle ette eelmise omaniku tegemisi ja tegemata jätmisi. Et palun kutsuda majarahvas korrale. No ega majahaldur pole lasteaiakasvataja, et hakkab täiskasvanud inimestele sõnu peale lugema, et need korralikult käituksid. Lihtsalt väike koht ja inimestel igav, siis teritavad hambaid, kelle kallal saavad.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 14:13 Veel olen täheldanud, et mida väiksem koht, seda sõbralikumad ja muhedamad inimesed.
Üritan seda meeles pidada, kui ise vanaks saan ja tekib rumal mõte " kuskile toredasse väiksesse kohta vanaduspäevi veetma minna".
-
Külaline
Pole vaja oma nina igale poole ka toppida, et iga liigutuse vastu suurt huvi tuntakse.
-
Külaline
Jah, aga ei ole! Minu hallata on 25 maja ja selline asi toimus just selles väikese koha kortermajas. Ülejäänud, linnas asuvates majades pole kunagi sellist probleemi esinenud. Vähemalt mitte sel määral, et lausa maaklerit ja halduri appi on vaja.
-
Külaline
Noorena võib mõelda paljugi, aga vanemaks saades eelistavad inimesed pigem elada rahulikus kohas, kui ülerahvastatud magalates.
-
Külaline
Pead kauem kinnisvarahaldurina töötama, küll siis rohkem lugusid kuuled. Ühe loo põhjal ei saa ka põhjapanevaid järeldusi teha, pigem kumab su jutust mingisugune vimm väikeste kohtade vastu.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 07:52Jah, aga ei ole! Minu hallata on 25 maja ja selline asi toimus just selles väikese koha kortermajas. Ülejäänud, linnas asuvates majades pole kunagi sellist probleemi esinenud. Vähemalt mitte sel määral, et lausa maaklerit ja halduri appi on vaja.
-
Külaline
Aga väikeste kohtade kortermajades elabki ju asotsiaalne kontingent! Üürivõlglased, joodikud, töötud. Ja pensionärid. Majad on lagunenud ja inimesed kibestunud.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 08:04
Pead kauem kinnisvarahaldurina töötama, küll siis rohkem lugusid kuuled. Ühe loo põhjal ei saa ka põhjapanevaid järeldusi teha, pigem kumab su jutust mingisugune vimm väikeste kohtade vastu.
-
Külaline
Nüüd sa küll üldistad! On nii ühte kui teist. Seal, kust mina pärit olen, see küll nii pole. Need vanad kortermajad on kõik korras või renoveerimisel. Inimesed hoolivad oma elukeskkonnast ja teevad kõik selleks, et seda hoida. Eks igas kohas leidub asotsiaale, aga normaalses ja toimivas kogukonnas ei lasta neil niimoodi tagahoove ja parke üle võtta.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 09:55Aga väikeste kohtade kortermajades elabki ju asotsiaalne kontingent! Üürivõlglased, joodikud, töötud. Ja pensionärid. Majad on lagunenud ja inimesed kibestunud.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 08:04
Pead kauem kinnisvarahaldurina töötama, küll siis rohkem lugusid kuuled. Ühe loo põhjal ei saa ka põhjapanevaid järeldusi teha, pigem kumab su jutust mingisugune vimm väikeste kohtade vastu.
-
Külaline
Mulle ka ei meeldi, kui üldistatakse, et ühes, kahes kortermajas oli imelik seltskond, järelikult kõikjal. Väikelinnas või asulas eelistaks muidugi ka iga kell elada korteri asemel eramajas, kus ümber korralik haljastus või tara. Uuselamurajoonid on küll linnale lähemal, aga sageli puudub kõrghaljastus ja privaatsust on vähe.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 10:32On nii ühte kui teist. Seal, kust mina pärit olen, see küll nii pole. Need vanad kortermajad on kõik korras või renoveerimisel. Inimesed hoolivad oma elukeskkonnast ja teevad kõik selleks, et seda hoida. Eks igas kohas leidub asotsiaale, aga normaalses ja toimivas kogukonnas ei lasta neil niimoodi tagahoove ja parke üle võtta.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 09:55Aga väikeste kohtade kortermajades elabki ju asotsiaalne kontingent! Üürivõlglased, joodikud, töötud. Ja pensionärid. Majad on lagunenud ja inimesed kibestunud.Külaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 08:04
-
Külaline
Mina olen teemaalgataja ja võin öelda niipalju, et Tallinna maja on nüüdseks juba maaklerile näidatud.
Lähebki asjaks!
Muidugi maja müük ja uue koha ost ja kõik võtab aega. Prognooside kohaselt järgmiseks septembriks oleme uues kohas. Kui halvasti läheb, siis ülejärgmiseks.
Mul on Tallinnas üsna suur maja nii et väikeses kohas korteris elama ei pea. Võin osta enam-vähem sellise nagu vähegi tahan ja raha jääb ülegi.
Hetkel sõelal eelkõige Kuressaare ja Pärnu.
Muidu oleks ka Viljandi ja Kärdla, aga ma tahaks golfi mängida vahel ja sealt ei saa.
Otepääd arutasime ka, aga kui sealt just mõnd megapakkumist ei tule, siis jääb see ikka veids tahapoole pingereas.
Igatahes olen väga rõõmus! Varem või hiljem, aga ma saan Tallinnast minema!
Lähebki asjaks!
Muidugi maja müük ja uue koha ost ja kõik võtab aega. Prognooside kohaselt järgmiseks septembriks oleme uues kohas. Kui halvasti läheb, siis ülejärgmiseks.
Mul on Tallinnas üsna suur maja nii et väikeses kohas korteris elama ei pea. Võin osta enam-vähem sellise nagu vähegi tahan ja raha jääb ülegi.
Muidu oleks ka Viljandi ja Kärdla, aga ma tahaks golfi mängida vahel ja sealt ei saa.
Otepääd arutasime ka, aga kui sealt just mõnd megapakkumist ei tule, siis jääb see ikka veids tahapoole pingereas.
-
Külaline
Soovin edu! Mulle meeldivad inimesed, kes oma unistuste teostamise nimel tegutsevad ega jäta asja ainult ideehüpitamise ja vabandust otsimise tasemele.
-
Külaline
Miks Viljandis golfi mängida ei saa? Aga sa vist oled selline rannapiiga tüüpi: Ütleb, et merd tema jätta ei kavatseKülaline kirjutas: ↑06 Sept 2024 14:17 Mina olen teemaalgataja ja võin öelda niipalju, et Tallinna maja on nüüdseks juba maaklerile näidatud.
Lähebki asjaks!
-
Külaline
Mitte ükski inimene ei pane oma sõpru kannatama Tallinn-Pärnu mnt või praamijärjekorras, rääkimata piletihindadest. Aga see vist pole oluline.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kirile, Triibu ja 9 külalist