Kas sööte iga päev magusat?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 10:15
Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 10:12
Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 09:08 Jah söön, igapäevaselt. Hetkel imetan ning käin kõrge intensiivsusega trennides seega tunnen tihti, et vajan lisaenergiat. Sobivad nii šokolaad, jäätised, kommid, küpsised jm. Söön puuvilju ja kasutan mett/suhkrut toitudes ja kohvis-tees.
Imetades ma just sinu loetletud asju ei tarbinud. Muul ajal veel aga imetades on vastutus lapse tervise eest.
Ja mis selle lapsega juhtub sinu arust siis, kui ema magusat sööb? Rinnapiim läheb magusaks nagu suhkur? Kui laps pole just allergiline, ei tee ka šokolaad mitte midagi.
Võib-olla ei juhtugi. Meie siin ju ei tea, võib-olla sa veeretad hommikuti toorkakaost ja ökokakaovõist ise trühvleid, küpsetad naturaalsest võist ja täisterajahust ise küpsiseid ja jäätis on blenderdatud külmutatud puuviljad tilgakese koorega. Siis on see tervislik ja igati ok. Tavapoes müügil olevaid küpsiseid ei söö ma isegi ja olen igati päri, et lapse eest valikuid tehes peaks söödava koostist kriitilise pilguga vaatama. See ütlus, "oled see mida sööd", peab ju täiega paika. Küsimusele, mis lapsega juhtub saab vastata 50-60 aasta pärast. Võis juhtuda teismeeas aga võis juhtuda nt57-aastaselt. Ema valikud.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 11:16
Imetades ma just sinu loetletud asju ei tarbinud. Muul ajal veel aga imetades on vastutus lapse tervise eest.
Ja mis selle lapsega juhtub sinu arust siis, kui ema magusat sööb? Rinnapiim läheb magusaks nagu suhkur? Kui laps pole just allergiline, ei tee ka šokolaad mitte midagi.
Võib-olla ei juhtugi. Meie siin ju ei tea, võib-olla sa veeretad hommikuti toorkakaost ja ökokakaovõist ise trühvleid, küpsetad naturaalsest võist ja täisterajahust ise küpsiseid ja jäätis on blenderdatud külmutatud puuviljad tilgakese koorega. Siis on see tervislik ja igati ok. Tavapoes müügil olevaid küpsiseid ei söö ma isegi ja olen igati päri, et lapse eest valikuid tehes peaks söödava koostist kriitilise pilguga vaatama. See ütlus, "oled see mida sööd", peab ju täiega paika. Küsimusele, mis lapsega juhtub saab vastata 50-60 aasta pärast. Võis juhtuda teismeeas aga võis juhtuda nt57-aastaselt. Ema valikud.
Mingid transrasvad ei imendu rinnapiima, ei tasu nagu päris lolliks ka minna.
Külaline

Imetades keha kulutab palju energiat. Seega suurenenud magusaisu pole mingi haruldus. Samamoodi raseduse ajal. Keha ilmselt nõuab, sest energiakulu on suurem.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 08:22 Söön. Iga päev joon mahla või limonaadi, söön jogurteid ja saiakesi. Kahju ainult, et nende valik igas poes nii ühetaoline on..
Appi!
Külaline

Oih.. mul hakkab enda pärast hirm kui ma siin loen. Ma arvasin, et ma söön vähe magusat, aga siinsetega võrreldes ikka väga palju.
Küpsist/ präänikut söön peaaegu iga päev. Pirni ja õuna ma isegi ei liigita magusa alla, neid söön hooajal nii palju, et kogust ei tea.
Kui mees teeb pannkooki või plaadikooki, siis söön seda. Jäätist söön. Vahel ostan poest magusat kooki, seda söön.
Ja kui kusagilt kommi leian/ poes pähe tuleb osta, siis söön.
Ülekaaluline ei ole, väga kaugel sellest. Aga ega see magusasöömine vist muidu ka üleliia hea ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 11:20 Imetades keha kulutab palju energiat. Seega suurenenud magusaisu pole mingi haruldus. Samamoodi raseduse ajal. Keha ilmselt nõuab, sest energiakulu on suurem.
Minu meelest siin polegi keegi öelnud, et imetamise ajal magus keelatud on. Magusal ja magusal on väga suur vahe, sellest on kirjutatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 11:48 Küpsist/ präänikut söön peaaegu iga päev.
Kas tõesti sööd sellist toodet pea iga päev?

Pilt

Ma olen ühe korra proovinud ja tundus mõttetult magus ja kuiv. Olen alati mõelnud, et kas tõesti sellisel tootel on üldse turgu. Nüüd tuleb välja, et mõni sööb kogu aeg. :D
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 11:48 Oih.. mul hakkab enda pärast hirm kui ma siin loen. Ma arvasin, et ma söön vähe magusat, aga siinsetega võrreldes ikka väga palju.
Küpsist/ präänikut söön peaaegu iga päev. Pirni ja õuna ma isegi ei liigita magusa alla, neid söön hooajal nii palju, et kogust ei tea.
Kui mees teeb pannkooki või plaadikooki, siis söön seda. Jäätist söön. Vahel ostan poest magusat kooki, seda söön.
Ja kui kusagilt kommi leian/ poes pähe tuleb osta, siis söön.
Ülekaaluline ei ole, väga kaugel sellest. Aga ega see magusasöömine vist muidu ka üleliia hea ei ole.
Ühel päeval sureme küik ära. Ära tunne süümekaid, naudi.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 11:56

Pilt

Ma olen ühe korra proovinud ja tundus mõttetult magus ja kuiv. Olen alati mõelnud, et kas tõesti sellisel tootel on üldse turgu. Nüüd tuleb välja, et mõni sööb kogu aeg. :D
Ja kui sööbki, mis siis? Osadel inimestel on pigem energiaprobleem, mitte kaaluprobleem. Siis sobivadki suhkrurikkad tooted, sest nendest saab keha kohe energiat. Mul on töö juures üks imepeenike mees, kes teeb ülipalju sporti. Tema peabki kogu aeg sööma magusat, sest muidu ta ei saa oma energivarusid täis. Mina söön salateid ja kapsast, sest muidu tekib energia ülejääk. Inimesed on erinevad.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 11:56

Pilt

Sellega on nii, et söön tõesti umbes sellist präänikut. Kusjuures mu jaoks on ka liiga magus, aga mu mehele maitseb see ja ta ostab neid endale koju. Ja kui meil mõnd mõnusamat küpsist pole ja mul on õhtul magusaisu, siis ma tõesti söön neid tema präänikuid.
Pean tunnistama, et seda juhtub päris tihti..
Palun ärge hakake pahandama kuidas ma ahistan meest ja söön ta küpsised ära. Ausõna meil ei ole tegelikult präänikupuudust kodus kellelegi :)
Külaline

Kas just iga päev, aga peaaegu iga päev küll, jah. Mulle meeldib toidukorra lõpetuseks süüa paar kommi või küpsist, see annab täiskõhutunde ja lõpetab toidukorra. Mu toidukogused pole eriti suured nagunii, ju keha annab märku, et veidike energiat on juurde vaja.
Kukesupp
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kukesupp »

Mul on selline naljakas harjumus, et kohvi juurde hommikul võtan kas kommi või paar ruudukest šokolaadi. Kui lõuna ajal kohvi joon, siis pigem eelistaks soolast snäkki.

Muidu magusat väg ei söö, kooki ei tee ega osta, jäätist vahel harva.

Nooremana oli magusavajadus oluliselt suurem, vist olen isu täis söönud.

Praegu, puuviljahooajal söön õunu ja pirne ka, mis ema saadab, ega ma nii väga neist hooligi, kuid kahju lasta raisku ka minna ja siis ikka söön.
Külaline

Olen lugenud, et paljud väga vanaks elanud eesti inimesed on olnud suured magusasõbrad, seega JAAA!
Külaline

Ei veereta ma ise midagi. Muideks tavapoodides on magusa osas täiesti arvestatav valik normaalse koostisega produkte. Kui sinna vahele mõni magnumi jäätis või kalevi šokolaad söödud saab, ei juhtu selle rinnapiimal oleva lapsega ka midagi.
Sa muidu raseduse ja imetamise ajal kasvatasid kogu oma toidu mahedalt nullist ise või?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 13:19

Ei veereta ma ise midagi. Muideks tavapoodides on magusa osas täiesti arvestatav valik normaalse koostisega produkte. Kui sinna vahele mõni magnumi jäätis või kalevi šokolaad söödud saab, ei juhtu selle rinnapiimal oleva lapsega ka midagi.
Sa muidu raseduse ja imetamise ajal kasvatasid kogu oma toidu mahedalt nullist ise või?
Milline demagoogia meistriklass!
Külaline

Ma soovitan lugeda teaduslikke uuringuid, mitte õigustada enda valesid toitumisharjumusi. Neid on hulgi, nt https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 095343.htm, https://link.springer.com/article/10.10 ... 21-00366-0, https://www.cambridge.org/core/journals ... 50D2256F7B.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 14:50 Ma soovitan lugeda teaduslikke uuringuid, mitte õigustada enda valesid toitumisharjumusi. Neid on hulgi, nt https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 095343.htm, https://link.springer.com/article/10.10 ... 21-00366-0, https://www.cambridge.org/core/journals ... 50D2256F7B.
Ja samamoodi võiks inimesed tutvuda teaduslike uuringutega, millest on selgunud suhkru kui ühe olulisema haiguste tekkimisele kaasa aitava preparaadi. Õnneks hakatalse aina rohkem aru saama selkest, et enamuse haiguste alged on seedesüsteemis ja nii mõnigi on juba aru saanud, et toit on ühtlasi ka ravim.
Külaline

Siin olid pärrnikud.... minu jaoks liiga magusad. Aga hooti mingi perioodil ma närin barankasid(tavaline rõngik). Mooniseemenetega ega magusad ei sobi.
Külaline

Ei ole see, keda üritad siin ennast süüdi tundma panna, aga kas su demagoogia natuke ülevõlli pole? Et kui ema sööb mõnikord paar poeküpsist ära, siis tekib tema sündimata lapsel 60 aasta pärast...misasi täpsemalt siis? :D

Mul üks sugulane oli samasugune tervisefriik nagu sulle näikse meeldivat. Ikka toorkakao ja külmutatud puuviljad poole tilga koorega. Lapsed ostsid ema eest salaja krõpse ja mees käis autos salaja suitsetamas ja viskit rüüpamas. Võite arvata, kes kõige esimesena haigeks jäi ja ära suri? Ikka see korralikkuse etalon. Valikud?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Sept 2024 13:07 Olen lugenud, et paljud väga vanaks elanud eesti inimesed on olnud suured magusasõbrad, seega JAAA!
Magus on aju vitamiin. Kui aju on korras, nagu õpetlased väga vanaks elavad, ongi elu pikk.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 4 külalist